Dodaj do ulubionych

Jak wejsc do bios

13.03.04, 13:44
Witam
Prosze o pomoc. Jak wejsc do biosu jesli komp nie reaguje na delete na
poczatku a wyswietla dopiero komunikat ze windows sie laduje(Win2000). Chodzi
o to ze nie ma tych normalnych informacji typu proc ram cd-rom itd tylko od
razu taki komp idzie do windows. Probowalem Delete Esc i F1 i nic nie pomaga.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: e.111 Re: Jak wejsc do bios IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.04, 14:09
      F2
      • Gość: Obywatel Re: Jak wejsc do bios IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 13.03.04, 14:13
        Najwidoczniej masz bardzo szybki komputer. Te ekrany są, tylko ładują się tak
        szybko, że zanim monitor zaświeci już i nie ma. Trzymaj Del (albo inny klawisz -
        zajrzyj do dokumentacji płyty) zaraz po włączeniu komputera.
        • eqyw Komputer wcale nie taki szybki 13.03.04, 14:33
          Wyglada to tak ze jest ciemny monitor po wlaczeniu a nastepnie po okolo 10
          sekundach pokazuje komunikat Ladowanie Windows i przyciski nie dzialaja
    • Gość: bolo Re: Jak wejsc do bios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 17:58
      Miałem kiedyś doczynienai z płytą, której Bios był uruchamiany którymś klawiszem funkcyjnym ( F4? - nie pamiętam)
      • Gość: Monika Re: Jak wejsc do bios IP: 82.139.131.* 13.03.04, 20:38
        Może masz instrukcje do Biosu? Tam powinno być to opisane. Najczęściej to
        klawisz DELETE lub F2. Ale mogą być kombinacje np ESC+CTRL+ALT. Napisz jaka
        masz płytę główną? Co Ci wyświetla podczas ładowania Biosu? Powinno być tam
        napisane jakiego Biosu używasz.
        • Gość: Ja Re: Jak wejsc do bios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 23:04
          Miałem kiedyś F8 albo F9 (któreś z tych dwóch)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka