Dodaj do ulubionych

Co jest wart notebook HP?

IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 23.03.04, 21:55
Czy ktoś miał do czynienia z notebookiem HP Pavilion ZT 1185?
Znajomy zastanawia się nad kupnem takiego komputera. Ma służyć głównie (komp
a nie znajomy ;-)) do prac typu biurowego + internet. Procesor Pentium 4 1,5
GHz, 512 MB RAM, HDD 40 GB, combo DVD/CD-RW, 15" wyświetlacz z aktywną
matrycą.
Jak się sprawuje taki sprzęt, ile może być wart? Jak wygląda sprawa serwisu?
Ktoś może wie?

Pozdrawiam
Arek
Obserwuj wątek
    • Gość: madga Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 23.03.04, 22:12
      HP robilo niezle komputery tylko jako linia OMNIBOOK.

Niestety sie skonczyly jak HP obronilo Compaq od bankrupcji.

Powiedz przyjacielowi aby sobie kupil IBM T41 i nie zawracal glowy z
      innymi swinstwami!

Jestem jedyna w USA ktory dostala odzszkodowanie od COMPAQ za notebook
      bo miala defekty w design.

Teraz uzeram sie z HP bo wszystkie ich laptopy maja bardzo powazne
      defekty i po prostu sie rozpadaja (obudowy pekaja nawet kiedy sie ich
      nie .... uzywa!).

Najlepsze laptopy niestety robi TYLKO IBM, i to tylko wybrane linie.

Ile jest warty HP pawilon?

To zalezy ile twoj adwokat liczy na godzine, dla niego to jest dobra kasa, a
      dla ciebie strata czasu i pieniedzy!

Pamietaj ze jezeli NIE IBM to nie (notebook) komputer!

Druga firme ktora polecam to tylko wybrane modele ASUS.

Szukaj IBM a nie HP (Comcrap).

• Gość: magda Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 23.03.04, 22:37
      Piec lat meczenia sie z tym swinstwem.
      • Gość: jot-23 Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nyc.rr.com 24.03.04, 01:01
        ty honolulu to masz niezle nas-ane w tej lepetynce.

compaq/hp robia swietne notebooki (szczegolnie businessowe serie n, nc, nw)

tak a'propos IBM, hehe slyszales co nieco o ich wspanialym wyrobie
        zwanym "DeathStar"?

www.consumeraffairs.com/news03/ibm_drives.html
        slashdot.org/askslashdot/01/10/04/0050238.shtml
        teraz , po sprzedaniu "businessu" do Hitachi dalej uzywaja tych dyskow m.in. w
        T-serii....doslownie pare dni temu czytalem gdziesz o "mandatory firmware
        upgrade" ....

o proszem...hehe

www-1.ibm.com/support/docview.wss?rs=0&q1=t41&uid=psg1TPAD-HDFIRM&loc=en_US&cs=utf-8&cc=us&lang=en

niezle sukinsyny... z 8-10 DeskStarow IBM-a w firmie prze ostatnie 2 lata 5
        albo 6 crap-outowalo
        • maciejpoczta Re: Co jest wart notebook HP? 24.03.04, 11:25
          Wydaje się, że Magda z Hałej'ów ma problem z pieniactwem, a nie z laptopami.
          • Gość: madga Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 18:34
            Jak nie wiesz o czym trabisz to przestan dmuchac w muszle klozetowa i
            udawac ze grasz na saksofonie!

Jak wygrasz ugode po za sadem o budowe komputerow z podstawowymi
            bledami to sie aglos tumanie ....

HP robilo dobre OMNIBOOK ale to sie skonczylo. We szystkich pekaly
            obudowy, CD ROM wysiadaly, Floopy nie czytaly dyskow .....

www.compaqsucks.com
        • Gość: madga Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 18:58
          Jot-23 jak jestes GLUPI jak drewniana noga to nie ublizaj innym sukin-
          synie!

Ty jak zwykle masz poronienia mozgu!
          Jak ktos jest tak glupi jak ty to wypisuje takie glupoty!
          Dzwon glosny bo pusty!

www.compaqsucks.com

Oczywiscie ze compaq (ComCrap) / hp robia swietne notebooki (szczegolnie
          jezeli sie je uzywa jako deski klozetowe!)

COMCRAP mial najgorszy service w przemysle i aby nie zbankrutowac dal
          sie kupic HP.

Teraz HP przejelo tradycje ComCrapa.

> niezle sukinsyny... z 8-10 DeskStarow IBM-a w firmie prze ostatnie 2 lata 5
          > albo 6 crap-outowalo

IBM robi najlepsze Hard Disk drive na rynku.
          To prawda ze mieli jedna zla linie z DeskStar ktora zostala zastapiona
          nowsza linia.

Hitachi wykupilo IBM Hard Disk division i zrobilo pare usprawnien.

TRAVELSTAR (laptop Hard Disk Drive) byla i nadal jest najlepsza Hard Disk
          Drive!

HITACHI wypuscilo ja z 7200 RPM 7K60.

Zaden Laptop nie podchodzi jakoscia do IBM.

Aby to docenic to trzeba uzywac komputer a nie zachwycac sie ze ma sie
          jeden!

• Gość: XYZ Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 24.03.04, 04:10
        Magda z Honolulu nie ma chyba wszystkich klepek w swojej zakutej łepetynie.
        Nie ma gorszego badziewia jak IBM !!!
        Trzymaj się jak najdalej od tego dziadostwa, mój znajomy wlazł w to gówno i
        męczył się z tym parę lat, aż nie wytrzymał i wywalił do śmietnika gdzie jest
        najodpowiedzniejsze miejsce dla tego złomu. Za moją namową kupił sobie laptopa
        Hewlett Packard z którego jest zadowolony do dzisiaj tak samo jak ja od kilku
        lat z mojego Pavilona.
        • Gość: Lucar Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.04, 18:02
          Zdaje się, że budujesz swoją opinię na jednostkowym przypadku. Ja mam IBM-a od
          kilku lat i jeszcze nic się nie zepsuło. Zresztą poczytaj sobie opinie
          użytkowników na grupach dyskusyjnych i zobaczysz, że jeżeli chodzi o jakość, to
          IBM dostaje najwyższe noty.
          • Gość: madga Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 21:12
            IBM ma po za tym najlepsze obudowy i LCD panele nie tluka sie tak jak w DELL!

Klasa nie do pobicia po tym jak zainstalowali touch-pad zamiast track-point!
        • Gość: madga Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 20:01
          XYZ napisał(a):

> Magda z Honolulu nie ma chyba wszystkich klepek w swojej zakutej łepetynie.
          > Nie ma gorszego badziewia jak IBM !!!

Jestes glupszy niz sie sam do tego do tego przyznajesz!

> Trzymaj się jak najdalej od tego dziadostwa, mój znajomy wlazł w to gówno i
          > męczył się z tym parę lat, aż nie wytrzymał i wywalił do śmietnika gdzie jest
          > najodpowiedzniejsze miejsce dla tego złomu.

Twoj znajomy nie meczyl sie z IBM a meczyl sie ze swoja glupota, bo
          nie wie jak uzywac komputer!

> Za moją namową kupił sobie laptopa
          > Hewlett Packard z którego jest zadowolony do dzisiaj tak samo jak ja od kilku
          > lat z mojego Pavilona.

Ciekawe czy bedzie nadal zadowolony jak go wreszcie zacznie uzywac!
          Komputer jest tak dobry jak idiota przy klawiaturze!

HP Pavilon seria to sa zabawki a nie komputery!
          HP sie skonczylo jak wykupilo Concrap i ich mentalnosc!

The lawsuit, brought by a consumer who purchased an HP notebook computer,
          alleges that HP is aware of a defect in its notebook computers yet continues to
          advertise, sell, and warrant the computers as if there is no defect.

According to the lawsuit, consumers' displays "black out" or flicker as a
          result of the defect, rendering the computers essentially useless. The
          plaintiff in the lawsuit experienced problems with his display during the
          warranty period and sent his computer to HP for repair. Less than four months
          after his computer was returned, but after the warranty period expired, the
          display went black again. This time, HP demanded more than $600 to fix the
          problem. He says HP should permanently fix the problem at no cost or replace
          his entire computer with a defect-free equivalent or better model, and that HP
          should do so for every consumer whose HP computer has similar backlight display
          problems. He also wants HP to return any money it has collected thus far to
          repair the defective computers.

If you feel you qualify for damages or remedies that might be awarded in this
          class action please fill out the form below.

www.compaqsucks.com
          classaction.findlaw.com/recall/cpsc/files/2000oct/01022.html

securities.stanford.edu/1010/CPQ98/cv981148complaint031699.htm

• Gość: Dekar Re: Co jest wart notebook HP? IP: *.lukas.com.pl 24.03.04, 11:20
      Z opinii krążących w sieci można wywnioskować, że HP nie jest taki najgorszy,
      owszem zdarzają się niezadowoleni, ale przy takiej ilości sprzedawanego sprzętu
      (od niedawna nr 1 w Polsce) to wiadomo było, że mogą trafić się feralne
      egzemplarze (generalnie jednak pozytywni przeważają). I tu przechodzimy do
      sedna sprawy, czyli serwisu. Po pierwsze użyłeś angielskiej nazwy notka, więc
      domyślam się, że sprzęt jest sprowadzany z zagranicy, wtedy zapomnij o
      grarancji, z tego co wiem HP nie daje międzynarodowej, a może jest taka opcja?
      Radzę popytać. Po drugie jeżeli już serwis w Polsce go przyjmie, to sądząc po
      ilości postów z narzekaniami na jakość i podejście do klienta w serwisie (tu
      raczej wszyscy są zgodni), to lepiej żeby nic się nie psuło, bo jak już się
      zepsuje... no to życzę powodzenia ;)
      Podkreślam, to są opinie z zewnętrznych źródeł (głównie z tematycznych grup
      dyskusyjnych), sam nigdy HP nie używałem, ale przymierzam się teraz do kupna
      nowego notka i trochę grzebałem w poszukiwaniu zdania innych użytkowników o
      różnych markach.
      • Gość: madga Co jest wart notebook HP? - piec lat męczarni! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 25.03.04, 21:07
        Tak sie sklada ze znam wszystkie notebooks i wygralem out of courtb
        settlement w sparwie defektywnych laptopow.
        Znam laptopy wszystkich firm!

Pamietaj ze na swiecie jest tylko kilka firm ktore skladaja notebooks dla
        wszystkich firm:

Inventec, ASUSTEK, Wistron, Compal, Quanta, FIC, Arima, SamSung, Acer ...

(Asustek passed Wistron to become third-largest notebook maker in Taiwan)

Oni je buduje do specyfikacji OEM.

Liczy sie service, a to juz nie istnieje ...

Jezeli ARCHITEKTURE notebooks!

Najlepszy jest IBM (polecam model T 41), a z OEM (barebone) polecam TYLKO
        ASUS! (np. Wistron makes ThinkPad X40 notebooks for IBM)

IBM ma doskonaly suport!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka