33qq 05.08.07, 10:14 myślę o kupnie nowej maszynki, macie porównanie, czy warto inwestować w Maca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
33qq Re: zalezy do czego ci to.... 06.08.07, 17:20 Dobra, to to już mamy ;) teraz jak temat ugryźć, bo nigdy się z taką maszyną nie bawiłem. Znaczy co kupić? Odpowiedz Link
camel_3d Re: zalezy do czego ci to.... 07.08.07, 15:32 o jazu..to juz nie do mnie:) ja sie zajmuje video. Odpowiedz Link
33qq Re: zalezy do czego ci to.... 07.08.07, 19:17 Do tej pory nie miałem z MACiem styczności a na stronie wygląda że są 3 zestawy w różnych wersjach www.apple.pl/hardware/ szukam kogoś kto powie czym się kierować przy wyborze. Dodam, że raczej nie stać mnie na pro i zdaje się, że nie jest mi aż taka maszyna potrzebna. Odpowiedz Link
graphdesign A po cholerę MAC? 17.08.07, 09:40 Witam, sam właściwie jestem "zmacowany" ale... Naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma różnicy technicznej między tymi dwoma systemami. Do wydruków wielkoformatowych wystarczy PC z dużą ilością RAM-u, będzie śmigać jak kuna, a procesor jakieś 2,5- 3GHZ zapewni niezły komfort pracy. Różnica i to szalona jest w cenie. Za mniejsze pieniądze i to dużo mniejsze, kupisz niezłego PC-ta z którego będziesz bardzo zadowolony. Poza tym osprzęt do Mac-a jest bardzo drogi, głupia klawiatura jest kilkakrotnie droższa niż do PC-ta. Jeżeli chodzi o oprogramowanie, o wiele łatwiej kupić coś na PC-ta niż na Mac-a, nie mówię tu o sklepach, w nich jest wszystko, lecz o kupnie "z drugiej ręki". Dotyczy to również hardware. Po co przepłacać? Sam system operacyjny Mac-a, dotychczas tak chwalony, tez nie jest ideałem. Ja mam nowego Mac-a na którym śmigam na Viście, chodzi lepiej niż Tiger, serio. No i niedługo chyba pojadę sobie do Komputronika po jakiegoś niezłego PC-ta... pozdrawiam: Paweł Wilczek graphdesign.xt.pl studio@graphdesign.xtp.pl Odpowiedz Link
33qq Re: A po cholerę MAC? 17.08.07, 20:51 Dzięki za zaoszczędzenie mi kilku złociszy, wygospodarowane w ten sprytny sposób pieniądze przepiję nie omieszkając wypić za Twoje zdrowie ;) Odpowiedz Link
janiolka święte słowa 17.08.07, 21:27 moja miłość — maczek to po prostu metka, którą się wystawia na wierzch dla klientów, którym się coś wydaje. a pracuje się równie dobrze na pc, no i nie ma problemów z dokupieniem czegokolwiek od ręki. Odpowiedz Link
neuroup Jednak PC 18.08.07, 00:33 Witam! Długo ale to bardzo długo myślałem nad kupnem Maca. Jeden argument mnie przekonał na nie. To, że nie wszystko co jest na PC jest na Maca. Jestem grafikiem 3D i używam Lightwave 3D. Nie wszystkie pluginy, które są na pc wersje są na macową wersje. Zawsze można powiedzieć, że są inne odpowiedniki, ale to mnie nie interesuje zbytnio, żeby zmieniać sprzet po to, żeby się gimnastykować. A instalacja windowsów na Macu są dla mnie bez sensu. mac ma dużo wspólnego z OpenSource. Jak czegoś nie ma na PC i Maca to użytkownicy mówią ci, że jest coś podobnego może nie do końca działa tak jak chcesz, ale jest. Wyobraźcie sobie, że robicie grafikę 3D do gry na Pc a takich najwięcej robi się w PL. Czy ktoś da wam zrobić ja na Macu?? Nie bo programiście nie będzie sie chciało pisać enginu od nowa. Odpowiedz Link