Dodaj do ulubionych

Używam tylko Opery, jak wywalić IE?

IP: *.acn.pl 26.06.04, 08:35
Od wielu lat nawet nie zaglądam do IE, na nic mi nie jest potrzebny.

Niestety, nie wiem jak pozbyć się go pozbyć, bo mi tylko w komputerze ten garkotłuk zawadza.

k.

PS. O norweskiej Operze:

www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=15
Obserwuj wątek
    • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 08:45
      Ty to masz problemy i kompleksy. Pewnie ż ciebie geniusz programista, znawca
      wieloletni. Taki co nie potrafi napisać sam najprostszego programu, stworzyć
      samemu najprostszej strony. Ale potrafisz za to głośno wrzeszczeć. Nie możesz
      wyinstalować?, przecież to bardzo proste – WYRZUĆ KOMPA PRZEZ OKNO. Naprawdę,
      mało nas obchodzi ten twój starszny problem.
      • Gość: kondrat Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.acn.pl 26.06.04, 08:58
        Gość portalu: fan myie2.com napisał(a):

> Ty to masz problemy i kompleksy. Pewnie ż ciebie geniusz programista, znawca
        > wieloletni. Taki co nie potrafi napisać sam najprostszego programu, stworzyć
        > samemu najprostszej strony.

Zdaje się, że to Ty masz problem. Coś z psychiką nie ten tego?

Ja, kolego, nie jestem programistą ani informatykiem -
    • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 08:47
      To proste. Zainstaluj Linux. Tam chyba niema IE :)
      • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 08:49
        Nawet na linuxa jest za głupi, skoro "od wielu lat" eksplorer pałęta mu się w
        systemie
        • Gość: kondrat Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.acn.pl 26.06.04, 09:00

> Nawet na linuxa jest za głupi, skoro "od wielu lat" eksplorer pałęta mu się w
          > systemie

Brawo. Świetny post.

k.
          • koktajl_molotowa krótkie podsumowanie 27.06.04, 16:39
            Panowie spece od Win, wystarczyło koledze odpisać, ze się nie da. W Win98 mozna
            było wywalic część IE (był spec. program o którym JP pisał), a jak jest w XP nie
            wiem, ale chyba nie da się ruszyć nawet kawałka.
            Po co były wyrzuty fana, gość ma ochotę korzystać z czegoś innego, nieużywane
            miał nadzieję wywalić, co komu do tego?
            Jeszcze raz powtarzam, wystarczyło napisać "nie da się" (chyba, że znacie
            sposób). I awanturę o nic rozpetali ludzie, którzy domagają się rzeczowych
            dyskusji, walki na argumenty a nie hasła.
            A wogóle po co ja tu zagladałem?
    • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 09:05

w windows XP:

start -> dodaj/usuń programy -> dodaj/usuń składniki systemu windows. odznacz IE
      i kliknij 'dalej'.

na ile to działa? nie wiem.
      jak w innych systemach? nie pamiętam.
      • Gość: kondrat Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.acn.pl 26.06.04, 09:24
        gray napisał:

>
        > w windows XP:
        >
        > start -> dodaj/usuń programy -> dodaj/usuń składniki systemu windows. odz
        > nacz IE
        > i kliknij 'dalej'.
        >
        > na ile to działa? nie wiem.
        > jak w innych systemach? nie pamiętam.
        >
        >

Rada jest dobra, ale zaproponowana procedura usuwa jedynie ostatnią pobraną przez system łatę (hotfix) na IE, a nie sam program.

dodaj/usuń programy nie ukazuje żadnych informacji o IE poza samą nazwą.
        • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 09:29

zatem chyba się nie da. powiem szczerze, że zdziwiłbym się jakby się dało. ale
          zawsze można po prostu nie używać. uciąć na firewallu, skasować ikony i niech
          sobie będzie.
          • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 10:33
            kondrat napisał
            > Zdaje się, że to Ty masz problem. Coś z psychiką nie ten tego?
            > Z jakieś 6 lat temu znalazłem Operę i rozstałem się z Netscapem i IE

6 lat temu znalazłem Operę? Nie ośmieszaj się, maciejku!
            • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 10:35

a może ty przestaniesz się ośmieszać cwaniaczku?

www.opera.com/company/about/milestones/
              • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 10:51
                1998
                Opera 3.0 for Windows released. The 3-series of Opera expands the user base
                multiple times over.

Problem w tym maciejku że daaawno temu miałem operę trójkę. Nawet jeszcze
                dzisaj w którymś backupie mam jeszcze jej instalera.
                Już w tamtych latach podczas projektowania serwisów, uzywłem ją do sprawdzania
                jak wyświetlane są serwisy przez przeglądarki ze szczątkowymi JavaScript.
                Właściwie Opera wtedy prawie w ogóle nie interpretowała JavaSript, oprócz
                podstawowych komend do detekcjii przeglądarki. Tylko takich jak np: appName
                appVersion, userAgent.
                Serwisy które robiłem, optymalizowałem pod wszystkie przeglądarki, nawet pod
                takie które "nic" nie interpretują. Tu w tym wątku bawią mnie zachłystniecia
                dwóch koneserów: Greja i niejakiego maciejka, wielbicieli opery już od....6-ciu
                lat.

> a może ty przestaniesz się ośmieszać cwaniaczku?
                cwaniaczku? - dziękuję za komplement
                • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 11:02

to, że w początkach opera nie wszystko interpretowała nie znaczy, że sześć lat
                  temu jej nie było. sześć lat temu strony były wręcz biedne i większość
                  technologii nie była używana wcale.

> cwaniaczku? - dziękuję za komplement

tak. cwany cwaniaczku znający się na pieprzu a rozprawiający o wszystkim.
                  • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 11:14
                    gray napisał:
                    > to, że w początkach opera nie wszystko interpretowała

6 lat temu opera nie interpretowała wszystkiego - ona nie interpretowała NIC
                    NIC NIC. Nawet nie znała css-ów. Tylko font size=4 font face=arial font
                    color="#888888" (kolor szary) big small br i tylko jeszcze kilka podobnych.
                    Ale... co stwierdza niejaki grej, już wtedy go urzekła:-) - bez css-ów :-))))

> tak. cwany cwaniaczku znający się na pieprzu a rozprawiający o wszystkim.
                    zazdraszczasz? to pocałuj mnie w dupę.
                    • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 11:18

niczego ci nie zazdraszczam.
                      • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 11:22
                        Uf, już myślałem że przyczepisz się do słowa "zazdraszczam":-)
    • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 10:29
      Pytanie brzmi tak. Mam WinowsXP. Polowy tego systemu nie uzywam. Jak
      odinstalowac ta polowe? :)
      • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 10:32

a inne pytanie brzmi tak: mam linuksa. połowy tego systemu nie używam, jak
        odinstalować tę połowę?

odpowiedź brzmi: zwyczajnie.
        • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 11:14
          A ja myslalem ze odezwie sie zalozyciel watku i powie a ja mam WinMe.
          Wtedy powiedzialbym to sciagnij IEradicator i po zabawie.

ps. kup sobie gray HD 200GB za 90 baksow i zapomnij o tym co na nim masz.
          • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 11:17
            Gość portalu: JP napisał(a):

> A ja myslalem ze odezwie sie zalozyciel watku i powie a ja mam WinMe.
            > Wtedy powiedzialbym to sciagnij IEradicator i po zabawie.

zacznij używać czegoś innego bo na myśleniu, jak widać, polegać nie możesz.

> ps. kup sobie gray HD 200GB za 90 baksow i zapomnij o tym co na nim masz.

to chyba jakiś hawajski dowcip..
            • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 11:22
              Caly gray. Stac go tylko na zlosliwosci.
              • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 11:24
                Wspaniale się bawimy, no nie???
              • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 11:27

cały JP. stać go tylko na zmiany tematu kiedy nie ma o czym napisać i jakieś
                niezrozumiałe aluzje..

nie będę się silił na argumenty jeżeli nie spotykam ich z twojej strony. to samo
                się tyczy grzeczności.
                • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 11:41
                  i juz na zawsze zostaniesz ptasim mozdzkiem
                  • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 12:00

erudyta doskonały.. nie ma co...
                    • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 12:03
                      dzieki :)
            • Gość: kondrat Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.acn.pl 26.06.04, 11:28
              gray napisał:

> Gość portalu: JP napisał(a):
              >
              > > A ja myslalem ze odezwie sie zalozyciel watku i powie a ja mam WinMe.
              > > Wtedy powiedzialbym to sciagnij IEradicator i po zabawie.
              >
              > zacznij używać czegoś innego bo na myśleniu, jak widać, polegać nie możesz.
              >
              > > ps. kup sobie gray HD 200GB za 90 baksow i zapomnij o tym co na nim masz.
              >
              > to chyba jakiś hawajski dowcip..
              >
              >

Mam XP.

Oraz dysk 20 GB, zapełniony po 3 latach w 2/3.

Po prostu nie lubię, jak mi sie coś bezużytecznego pałęta po dysku. I jeszcze co i rusz próbuje wtrącić jakieś swoje 3 grosze.

Co do Opery. Ja nawet nie wiem, co to jest jakieś css. I niespecjalnie mnie to rajcuje. Kiedy odkryłem Operę niewiele było skomplikowanych stron. Wszystko mi się w Operze wczytywało szybciej, a ujeła mnie zwłaszcza mozliwość wyświetlania kilku stron na jednym ekranie. Teraz mam 7.2 i jedyna rzecz, na która narzekam to likwidacja opcji drag & drop przy wpisywaniu tekstów, jak np. w tej ramce do Forum. Mam wrażenie, że jeszcze w 6.0 to ładnie funkcjonowało.

k
              • Gość: JP Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 11:36
                Niestety IE nie da sie odinstalowac bo stanowi integralna czesc systemu.
                Jedynie co mozesz zrobic to usunac go z menu startowego (zdjac haczyk z
                komponentow systemu) i ustawic domyslna przegladarke Opera. W opcjach IE zahacz
                aby IE sprawdzil czy jest inna domyslna przegladarka. Ta opcja spowoduje ze po
                uruchomieniu IE pojawi sie komunikat - pytanie czy chcesz aby IE byl domyslny,
                wybierzesz nie. Po tym IE nie powinna sie zglaszac w innych programach.
                Niestety to nie zaoszczedzi ci miejsca na dysku.
                • Gość: stary wiarus Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.toya.net.pl 26.06.04, 11:49
                  Jestem ciekaw, czym robisz Windows Update i czy w ogóle cos takiego robisz?
                  O ile wiem, wiekszość użytkowników innych przegladarek tylko po to używa IE i
                  nie zaprząta sobie głowy problemem, który Tobie spędza sen z powiek. Poza tym IE
                  jest składnikiem systemu, o czym w sposób bardziej , lub mniej subtelny
                  poinformowali Cię poprzedni dyskutanci.
              • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 11:42
                "Css" jest o coś co istniało i istnieje w normalnych przeglądarkach od wielu,
                wielu...lat. Pamietam Eksplorera 3-kę, też nie miała css-ów, kiedy to było -
                chyba w epoce dinozaurów, jak MS rozpoczynał swoją walkę bezpłatną przeglądarką
                Explorerem z "PŁATNĄ" (chyba z 80 baksów - cena oficjalna) przeglądarką
                Netscape? Wtedy zawiązywały się klany wielbicieli Eksplorera, nienawidzący
                bezwzględnego wyzyskiwacza Netscape. A co wtedy robili obecni właściciele opery?
                Srali w pieluchy a na komputer nówili bebe..
                • Gość: kalinka Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 216.183.99.* 26.06.04, 11:56
                  Wyrzucając Explorera nie zapomnij zwalić konia. Ulży ci
                • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 11:58

być może dla ciebie lato 1996 roku kojarzy się z epoką dinozaurów bo mogłeś w
                  tych czasach na baczność pod stołem stanąć ale właśnie wtedy wydana została
                  _beta_ IE3 i faktycznie za cholerę nie obsługiwała CSS - identycznie jak opera.
                  warto poświęcić chwilę na google zanim ponownie zechcesz się skompromitować.
                  • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 12:05
                    Mi google są niepotrzebne by pamiętac tamte czasy. Zostawiam je tobie. Aha,
                    poszukaj waśc i przypmnij nam w której wersji opera zaczęła interpretować
                    cząstowo css-y?? Dokładnie w którym roku? znawco opery.
                    • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 12:18

> Mi google są niepotrzebne by pamiętac tamte czasy. Zostawiam je tobie.

tym gorzej dla ciebie, bo wychodzi na to, że nie wiesz nawet o czym mówisz.
                      wymyślasz sobie potrzebne w danyn momencie twierdzenia i myślisz, że nikomu nie
                      będzie się chciało ich zweryfikować.

> Aha,
                      > poszukaj waśc i przypmnij nam w której wersji opera zaczęła interpretować
                      > cząstowo css-y?? Dokładnie w którym roku? znawco opery.

nie wiem kiedy zaczęła, wiem, że opera 5 z 2000 roku interpretowała CSS.
                      nie jestem znawcą opery i nawet za bardzo jej nie używam - zwyczajnie nie lubię
                      jak ktoś kłamie.
                      • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 12:38
                        gray napisał:
                        > nie wiem kiedy zaczęła, wiem, że opera 5 z 2000 roku interpretowała CSS.

Czyli wynika z tego że już cztery i pół roku walczy o 2-wu procentową klientelę
                        Internetu. Dobre filmy przez p2p ściąga się obecnie w 2 godziny od premiery. A
                        operze potrzeba bez mała 5-ciu lat na 2 procent???

Podniecaj się, ale błagam, nie za szybko z tą ręką - mnie to nie grzeje!
                        • chilum Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 14:14
                          Ale mnie irytują Twoje posty i ton wjakim się odzywasz!!!
                          Pozjadales w Swoim mniemaniu wszyskie rozumy,chyba.
                          Może rzuciła Cię dziewczyna,albo chłopak i odreagowujesz tu.
                          Proste pytanie i odpowiedź prosta,a Ty robisz cyrk z niekompetencjami i Swoim mastah`owskim tonem.
                          Oczywiście ,wszyscy na forum to lamuchy,a Ty robisz łaskę i zaszczyt pisząc cokolwiek.
                          Posty w takim tonie jak Twój są na forum niepotrzebne IMVHO.

Jak niedojrzały nastolatek się zachowujesz.
                          Lepiej nic nie pisz.

Zajmij się budową sytemu,który zarobi dla Ciebie ziliony $ .
                          Twoje posty swiadczą o duzej kompetencji i wiedzy,tak,że sądze,ze to możliwe.
                          Po co marnujesz czas na forum z lamerami co używają IE,a nie wiedzą co z nim się działo 10 lat temu i czy miał css,albo ccs,albo ccc,albo sss,czy ssc.

Przekompiluj parę jąder w Linux`ie swojego "softu" , ana dobre Ci to wyjdzie.

--

chilum orr at Javin IV form Jedi Council
                          • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 14:52
                            Zgłoś do moderacji:)) mój ty rycerzyku za dychę

> Proste pytanie i odpowiedź prosta,a Ty robisz cyrk z niekompetencjami

Odp: Jeśli ktoś zadaje "proste" pytanie typu, że od 6-ciu lat podnieca go Opera
                            i od 6-ciu lat nie wie jak wywalić Explorera - to do kogo jest skierowane to
                            rewolucyjne pytanie?.
                            Mogłeś mu odpisać że Ciebie też podnieca Opera, i też nie wiesz jak wywalić
                            Explorera. I 2 procent tobie podobnych. Byłaby rozmowa dwóch "intelektualistów"
                            • Gość: reko Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.udn.pl 26.06.04, 15:17
                              Hehe ty geniuszu, a nawet nie umiesz dokładnie przeczytać tego co napisał
                              autor. Gdzie jest napisane, że on nie wie od 6 lat jak wywalić IE??? No pokaż
                              mi mondralo, gdzie jest tak napisane. To, że od sześciu lat go nie używa, to
                              nie znaczy, że sie 6 lat głowi i kombinuje jak go wywalić.
    • b00g13 Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 15:04
      ładnie tu się dzieje.... wystarczy użyć magicznych słów iE, Gecko itd (wiecie
      jakie) a pojawiają się trolle. czasy merytorycznej dyskusji i pomocy tym, którzy
      o nią proszą chyba minęły.

ie da się usunąć osobnymi nie microsoftowskimi programami. poszukaj na tucows
      albo chip download. osobiście tego nie polecam, winda może się krzaczyć po
      takiej modyfikacji.
      imo najlepszą metodą jest zablokowanie ie firewallem, usunięcie skrótów i
      ustawianie innej domyślnej przeglądarki we wszystkich programach które tego chcą.
      • broch Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 15:14
        Bzdury. IE w systemach w2k, xp nie da sie usunac. Nawet windows lite nie usuwa
        IE kompletnie. Tucows czy chip podaja metody na ukrycie, nie odinstalowanie IE.
        Chyba ze masz windows 98. To co innego. IE mozna usunac, choc wymaga to duzo
        cierpliwosci i dokladnosci.
        Jedynym sposobem na kompletne usuniecie IE jest sformatowanie dysku i instalacja
        alternatywnego OS.
        Byc moze ze jest to opcja rozczarowujaca, niestety innej mozliwosci nie ma.
        Mysle jednak ze jesli uzywasz Opery, to po prostu usun shortcuts i ikony IE z
        desktopu i tyle.
        • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 15:42
          DEKLARACJA NIEPODLEGŁOSCI
          - rozumię i szanuję ludzi, którzy nienawidzą Microsoftu, instalują maca, linuxa
          oraz niszowe przeglądarki.
          - nie szanuję ludzi którzy mają zainstalowane produkty Microsoftu - a na pokaz
          udają zbulwesowanych dominacją powyższego.

Jednych nazwałbym znawcami - drugich, motłochem.
          • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 16:35

a nikt nie szanuje ludzi, którzy nie nauczyli się poprawie pisać.
            • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.block.alestra.net.mx 26.06.04, 18:05
              Cała Łódź to ludzie drugiej kategorii, chyba nie?.
              • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 18:07

nigdzie nie znalazłem badań, które potwierdzałyby taką teorię. masz na ten temat
                jakieś informacje czy po prostu piszesz ażeby coś napisać? wszystkie twoje
                wypowiedzi w tym wątku są niepotrzebne i nie wnoszą nic ciekawego zatem
                wnioskuję, że właśnie tak jest.
                • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 18:22
                  gray napisał:
                  > nigdzie nie znalazłem badań, które potwierdzałyby taką teorię.

Ja też nie znalazłem badań, ale są wyjątki, j.w.
                  • gray Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? 26.06.04, 18:23

mocne, naprawdę mocne. skończmy 'dyskusję' zanim na dobre rozwiniesz skrzydła.
                    • Gość: fan myie2.com Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: 83.168.96.* 26.06.04, 18:26
                      Mimo wszystko, pozdrawiam cie serdecznie. EOT
    • Gość: piecyk gazowy www.google.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 17:03
      nuhi.msfnhosting.com/nlite.html
      • Gość: Morse ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 19:45
        Mam wrażenie,że niektórzy mają tutaj jakieś dziwne zboczenia.
        1. Jak można się nazwać My IE? Płacą ci za reklamę? Może pracujesz dla microsoftu? Chcesz uzywac,to uzywaj, ale nie narzucaj tego innym. Jak ktoś chce usunąć IE, to ZNACZY ,ŻE CHCE USUNĄĆ. Niepotrzebne mu są twoje bluzgi. W czym mają mu niby pomóc? Myślisz,że z pokorą przyzna ci,że mylił się i podziękuje ci za wskazanie mu jedynej słusznej przeglądarki? Puknij się w głowę.
        • Gość: fan myie2.com ,__./.././._./_../___/,_.././/_._./../-/ IP: 83.168.96.* 26.06.04, 20:20
          Niestety nie mogę cie dokładnie odczytać, Mój stary laptop pracuje przy 640x480
          i twój tekst wyłazi mi poza ekran. A nie chce mi się wachlować scrollem. Pewnie
          masz jakieś zboczone ścierwo, nie przeglądarkę - pod znienawidzonym windowsem
          i.. obraziłeś się że sam zaliczyłeś się do tej drugiej grupy, o której pisałem
          wcześniej.
          A reklamować bezpłatnego Explorera, którego używa 95% ludzi nie potrzeba. Tak
          samo wielce szanownego, chińskiego MyIE2
          • Gość: test Re: ,__./.././._./_../___/,_.././/_._./../-/ IP: 82.139.13.* 26.06.04, 20:31
            hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
          • Gość: Morse __./.././._./_../___/,_.././/_._./../-/?Gorzej ci? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.04, 00:41
            Czy ja coś wspominałem o Windowsie?

"reklamować bezpłatnego Explorera, którego używa
            95% ludzi nie potrzeba. Tak
            > samo wielce szanownego, chińskiego MyIE2"

Zadymione powietrze masz w mieście za darmo,
            po co jeździć na łono natury?
            Przecież 95% ludzi wdycha właśnie mieszankę spalinową.

PS Specjalnie dla ciebie podzieliłem tekst- dzięki temu nie
            musisz już się głowić nad tym,jak używać scrollowania na twoim
            starym laptopie.
      • broch Re: www.google.com 26.06.04, 20:43
        Pisalem o tym w poprzednim poscie: Lite win nie usuwa kompletnie IE
        • Gość: piecyk gazowy Re: www.google.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 20:46
          Obawiam się, że nic nie usunie kompletnie IE, zwłaszcza z ostatnich wersji
          Windows.
          • Gość: JP Re: www.google.com IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 26.06.04, 21:00
            Podoba mi sie to ostatnie zdanie :)
            " if you get too much bugs or don't like it, don't use it for some time until
            it's more mature."
            Nie podoba ci sie? Nie uzywaj. Poczekaj na ten program jak bedzie bardziej
            dorosly :)

----
            Spiewac kazdy moze. Jeden lepiej, drugi troche gorzej.
            • malibu6 DO MOTLOCHU 26.06.04, 22:12
              Motlochu uzywajacy produktow microsoftu na kolana przed naszym GURU ( dla
              niezorientowanych to fan myie2.com )
              Daj nam Guru wskazowki jak mamy zyc co jest i pic co uzywac.
              Jak moglismy do tej pory funcjonowac bez Twojej swiatlej rady.
              A tak powaznie pajacu mozesz nie cierpiec czego tylko chcesz ake nas jako grupe
              gozik to obchodzi . Nie potrafisz zaakceptowac tego ze inni lubia i uzywaja
              czego innego niz Ty to precz z tej grupy.Nikt nie ma ochoty znosic Twojego
              chamstwa i glupoty.Przypominasz mi takie male dziecko w piaskownicy z ktorym
              nikt nie chce sie bawic i krzyczy on do wszystkich jak ja was niemawidze.
              Mysle ze wizyta u psychiatry tez bylaby wskazana.
              • Gość: ,__/,_/,_..//.../. Re: DO MOTLOCHU IP: 83.168.96.* 26.06.04, 22:58
                malibu6 napisał:

> gozik to obchodzi.

Do podstawówki matole
                • gray Re: DO MOTLOCHU 26.06.04, 22:59

tak jakbyś sam umiał pisać. idź spac trolu.
                • malibu6 Re: DO MOTLOCHU 26.06.04, 23:29
                  Jak ja synku konczylem podstawowke to ciebie nawet w planach nie bylo .
                  Ale widze ze tobie powtorzenie kilku klas by sie przydalo bo tworzone przez
                  ciebie zdania kupy sie nie trzymaja , baranie .
                  • Gość: fan myie2.com /.__/._/._..//.../.././/.__././.__/._/._.././ IP: 83.168.96.* 27.06.04, 10:01
                    malibu6 napisał:
                    > Jak ja synku konczylem podstawowke

Nie chwal się matole że jednak skończyłeś podstawówkę, "gózik" prawda.
                    Po drugie, jesteś na tyle prymitywny że nawet nie umiesz ukryć, że powyższy
                    tekst piszesz... w krytykowanym przez siebie Explorerze. Nie znasz matole ani w
                    ząb Linuxa a udajesz znawcę. Masz aberacje ty i tobie podobny Grej, który też
                    pisze w Explorerze.
                    • gray Re: /.__/._/._..//.../.././/.__././.__/._/._.././ 27.06.04, 10:39

gray.1.vg/explorer.jpg - masz mojego explorera.
                      • Gość: fan myie2.com Zamilknij IP: *.block.alestra.net.mx 27.06.04, 11:08
                        Byłem, sprawdziłem, doświadczyłem, zostawiłem w statystykach swoje niezatarte
                        IP. Skoro używasz FF-a (o którym wielokrotnie pisałem, że tez go szanuję), to
                        po co się wtrącasz w nachalną reklamę ścierwa opery, przez kilku trolli na tym
                        forum?. Przynajmniej zamilknij!

PS: a tak na marginesie, widzę że nie masz podręcznej zmiany wielu proxies,
                        podręcznego czyszczenia systemu, włącz./wył. filtrów, itp w przyciskach
                        standardowych. Zakładki za szerokie, na ulubione musisz używać przycisku myszy.
                        I ciekawi mnie jeszcze jak zamykasz u siebie zakładki, karty - bo ja dwuklikiem.
                        • gray i vice versa. 27.06.04, 11:26

> Byłem, sprawdziłem, doświadczyłem, zostawiłem w statystykach swoje niezatarte
                          > IP.

nie obawiaj się - nie spalę ci monitora bo to nie mój serwer :)

> Skoro używasz FF-a (o którym wielokrotnie pisałem, że tez go szanuję), to
                          > po co się wtrącasz w nachalną reklamę ścierwa opery,

bo uważam, że opera jest równie dobrą alternatywą dla IE co mozilla.

> Przynajmniej zamilknij!

bo?

> PS: a tak na marginesie, widzę że nie masz podręcznej zmiany wielu proxies,

eee.. a na jaką cholerę mi to?

> podręcznego czyszczenia systemu,

nie jem przy komputerze.

> włącz./wył. filtrów,

filtrów? czego?

> itp w przyciskach standardowych.

to co jest wystarcza mi w zupełności - i tak używam skrótów klawiszowych.

> Zakładki za szerokie,

za szerokie na co? im więcej ich otwieram tym węższe się robią - tak jak
                          zakładki w pasku zadań.

> na ulubione musisz używać przycisku myszy.

no i? mam tam kilka pozycji a reszta jest w cache'u adresów, który działa jakby
                          szybciej niż w IE. podobnie historia jest jakby jasniejsza.

> I ciekawi mnie jeszcze jak zamykasz u siebie zakładki, karty - bo ja
                          > dwuklikiem.

1. ctrl + F4
                          2. czerwonym krzyżykiem z prawej strony
                          3. RMB na zakładce i 'zamknij panel'
                        • blekot Re: jednoklik 27.06.04, 12:13

> I ciekawi mnie jeszcze jak zamykasz u siebie zakładki, karty - bo ja dwuklikiem

a ja jednoklikiem (rolka myszki)
                          czy w związku z tym jestem jeszcze fajniejszy niż Ty??
                          :-)

p_
                        • Gość: kondrat Z i bez IP: *.acn.pl 27.06.04, 12:16
                          Rozśmieszyłeś mnie, gościu.

Poziom adrenaliny masz stanowczo za wysoki.

Żeby było jasne -
                          • Gość: fan myie2.com Re: Z i bez IP: 83.168.96.* 27.06.04, 12:36
                            Gość portalu: kondrat napisał(a):
                            > Uważam, że kupując Windows, powinienem mieć wybór (odzwierciedlony w cenie)
                            pomiędzy Windowsami z przeglądarką i Windowsami bez niej.

Uważać to sobie możesz, nawet następne 6 lat, dwuprocentowy fanie opery,
                            używający windowsa. Napisz zażalenie do Microsoftu:-). Dla mnie jesteś śmieszny.
                            • malibu6 Re: Z i bez 27.06.04, 12:52
                              Sluchaj dupku : fan myie2.com nie dbam jaka szczyl ma o mnie opinie nie
                              sprowokujesz mnie fiutku do dalszej przyglupiastej dykusji .
                              Dyskutowac mozna z ludzmi a nie z bydlem.
                              Na koniec leje na ciebie cieplym moczem .
                              • Gość: fan myie2.com /.__./.././._./_../___/,_.././/_._./.././ IP: 83.168.96.* 27.06.04, 13:00
                                Oto typowy przedstawiciel Opery, Jego kunszt, inteligencja - adekwatna do
                                produktu który ma zaszczyt lobbować.
                        • Gość: ja To tandeta IP: 82.139.13.* 27.06.04, 13:08
                          > I ciekawi mnie jeszcze jak zamykasz u siebie zakładki, karty - bo ja dwuklikiem
                          Tym samym zniecheciles mnie do testowania MyIE. W Mozilli i Operze moge to
                          zrobic jednym kilknieciem(srodkowego przyciksu).
                          • Gość: BeMBeN ROTFL n/t IP: *.icpnet.pl 27.06.04, 13:32
                          • Gość: Morse Re: To tandeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.04, 13:39
                            Ty "fanie" to masz poprzewracane w głowie. Idź się lecz. Jak lubisz mieć po 100 ikonek w przegladarce, to miej. Inni wolą mieć czysto. Nie dziwię się więc,że masz problemy ze skrollowaniem. A tak w ogóle to,jeżeli nawet nie chcesz przeczytać tego,co mówią inni, to może zrób coś takiego:załóż drugi nick np. "I love MY IE", w jednym wychwalaj ww. program a jako drugi fan przyznawaj sobie rację.

PS. Z tymi okienkami to widze,że też jakies zboczenie. Ja,przegladając strony bardzo rzadko uzywam przycisków...od czego są mouse gestures?
                            • Gość: fan myie2.com Re: To tandeta IP: 83.168.96.* 27.06.04, 14:37
                              To tandeta
                              > Operze moge to zrobic jednym kilknieciem(srodkowego przyciksu).

Mój znajomy do zamykania zakładek w operze przerobił sobie >>przyciks<<
                              nożny, od hamulca z Trabanta.
                          • gray Re: To tandeta 28.06.04, 08:02

uahahaha :DDD a wiesz, że nie wiedziałem? :DDD no to mam czwarty sposób :)
    • Gość: g Re: Używam tylko Opery, jak wywalić IE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 15:35
      forum<a href="https://forum.gazeta.pl/">forum</a>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka