10.12.14, 17:32
Podczas próby ściągnięcia programu do konwersji plików zainstalowalo się coś o nazwie YouTube accelerator. Zawiesił się Windows, a po ponownym uruchomieniu komputera pojawił się komunikat że system Windows nie może nawiązać połączenia z usługą powiadamiania o zdarzeniach systemowych. Uruchomilam komputer w trybie awaryjnym. Usunęłam program który namieszal. Przeskanowalam i naprawilam rejestr CCleanerem. Nic to nie dało. Proby naprawy systemu przez przywrócenie tez nieskuteczne, bo System z jakiegoś powodu nie może tego przywracania dokończyć... Co robić?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Vista 10.12.14, 18:02
      Jeśli zależy Ci na danych, uruchomić go z jakiejś dystrybucji live linuksa (płyta lub pendrak). Jeśli nie - postawić system na nowo, dodatkowo tworząc obraz dysku i zrzucając go na inną partycję lub dysk zewn
      • gyubal_wahazar Re: Vista 10.12.14, 18:04
        Na marginesie, Vista to jakiś dramat, więc jeśli masz możliwość przesiadki na 7 (ew nawet na 8), to zdecydowanie warto
        • joanna4208 Re: Vista 10.12.14, 19:36
          Czyli nie ma innego ratunku... :-(
          O systemie Vista słyszę od samego początku że masakra, ale się przyzwyczaiłam i nigdy tego nie zmieniłam... Może przyszedł czas...
          Dzięki :-)
          • wariant_b Re: Vista 10.12.14, 21:28
            Sprawdź, czy problem dotyka innych kont użytkowników (utwórz konto z prawami administratora)

Sprawdź, czy przypadek nie pasuje do: netsh winsock reset
            www.fixitpc.pl/topic/8870-naprawa-reset-katalogu-sieciowego-winsock/
    • Gość: lajosz Re: Vista IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.14, 03:03
      Możesz oczywiście się bawić przeróżnymi programami do czyszczenia rejestru, usuwania złośliwego oprogramowania, usuwania usterek itd. itp.
      Jeśli wiesz jak szybko i skutecznie korzystać z w/w narzędzi, to ma to sens.

Jeśli jednak nie wiesz, to po prostu najszybciej (o paradoksie) będzie skopiowanie sobie potrzebnych/ważnych plików gdzieś na zewnętrzny nośnik, po czym format partycji systemowej i ponowna instalacja Windowsa (niekoniecznie Visty).

Nie piszesz, czy ten komputer to laptop, ale jeśli tak, to bardzo możliwe, że uchowała się na nim partycja Recovery, czyli można próbować przywrócić system do stanu fabrycznego, inaczej mówiąc takiego jaki widziałaś po zakupie laptopa przy pierwszym uruchomieniu.
      Oczywiście jeśli kupiłaś laptopa z systemem Vista, to po skorzystaniu z partycji Recovery (niestety) nadal będzie to Vista, ale NA PEWNO pozbawiona wszelkich "śmieci" typu wirusy i inne takie, a poza tym, będzie to .... legalny system.

Moim zdaniem jednak, jeśli zdecydujesz się na przywrócenie/instalacje systemu od podstaw, to warto zamiast Visty wybrać Win7, albo WinXP.
      Natomiast Windows 8 (tu zaś moja opinia) jest dobry dla .... telefonów, a nie dla ludzi.
      • joanna4208 Re: Vista 11.12.14, 18:02
        Tak to laptop. Niestety nie wiem czy ma partycje recovery i jak to wyglądało przy pierwszym uruchomieniu, ponieważ przygotowywał go do użytku informatyk... Na płytce do zainstalowania przy pierwszym uruchomieniu mam jedynie jakiś support do Visty. Nie wiem gdzie był zapisany system operacyjny... Zrzuce pliki a potem będę próbowała coś z tym zrobić kierując się waszymi radami... Dziękuję :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka