Dodaj do ulubionych

program odkurzacz a programy

16.12.14, 17:20
nie wiem jak siebie nazwać, chyba idiotką, ale zadziałałam tak, że wyczyściłam sobie w viście wszystkie programy odkurzaczem, czy jest jakaś szansa na przywrócenie ich, czy już tylko format?
Obserwuj wątek
    • lemari Re: program odkurzacz a programy 16.12.14, 17:34
      W tym programie (odkurzacz) powinna być opcja przywracania usuniętych plików.
      Znajdź ją i przywróć usunięte pliki.
    • Gość: 123 Re: program odkurzacz a programy IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.14, 17:04
      Daj spokój, szkoda że przed użyciem tego programu nie spytałaś.Jak go kiedyś użyłem w XP to tak mi kur..a Windowsa odkurzył że musiałem od początku system instalować.Używam długo CCleaner i nic nigdy się nie stało.
      • diseant Re: program odkurzacz a programy 19.12.14, 08:55
        Nie należy używać programów ingerujących w system. Programy typu Odkurzacz czy CCleaner nie przyśpieszą komputera do nieoczekiwanych prędkości. Oczywiście - pozwolą i minimalnie przyśpieszą czas ładowania lub zamykania systemu, aczkolwiek prędkość odtwarzania wideo czy gier komputerowych się nie zmieni (może nawet zmaleć).

Programy tego typu czyszczą rejestr z - według tych aplikacji - zbędnych elementów. To samo można wykonać ręcznie, uruchamiając rejestr i usunąć niechciane wpisy. Należy pamiętać, iż ZEZWALAMY aplikacji na edycję rejestru, co może skutkować usunięciem danych lub ponowną instalacją systemu.

CO ZROBIĆ, by przyspieszyć komputer. Nie ma reguły, iż Wasz stary komputer uzyska prędkość jak nowe sprzęty. Nie da się wycisnąć ze starego komputera takiej mocy obliczeniowej, by uruchomić wymagające aplikacje. By nie przysporzyć sobie problemów - należy zainwestować w oprogramowanie antywirusowe jak i jedną rzecz - rozwagę w instalacji aplikacji jak i w przeglądaniu internetu (jeżeli korzystacie z Windowsa).

Pozdrawiam.
        • wariant_b Re: program odkurzacz a programy 19.12.14, 11:33
          Oprogramowanie antywirusowe obok poprawek bezpieczeństwa to jeden z głównych "zamulaczy".
          Kolejnym są nowe wersje oprogramowania, z reguły bardziej zasobożerne od dotychczasowych
          a nie zawsze wnoszące coś nowego do tych funkcjonalności, które wykorzystujemy.
          Ale oczywiście posiadanie programu antywirusowego i korzystanie z aktualizacji ma uzasadnienie.
          Instalowanie czego popadnie w nadziei, że może się przydać sensu ma mniej. Usuwanie
          zbędnych programów to jedna z większych bolączek Windowsów - zwykle pozostaje bałagan.
    • madopar50 Re: program odkurzacz a programy 19.12.14, 09:27
      Stosuj Glary Utilities
      • lemari Re: program odkurzacz a programy 19.12.14, 15:08
        diseant napisał(a)
        >To samo można wykonać ręcznie, uruchamiając rejestr i usunąć niechciane wpisy.

Doradzasz autorce wątku, czyli ZU, ręczne usuwanie wpisów w rejestrze...
        Bez komentarza.
        • Gość: ? Re: program odkurzacz a programy IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.14, 06:57
          Dziwna jest też ta uwaga że używa się Ccleanera do "przyspieszania komputera"...

Raczej do optymalizacji zajętości dysku - usunięcia plików tymczasowych itp, zabezpieczenia prywatności /nadpisanie miejsca po usuwanych danych/ itp...
          • Gość: 123 Re: program odkurzacz a programy IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.14, 17:05
            Dokładnie!
    • ramrom Re: program odkurzacz a programy 20.12.14, 17:56
      debilem trzeba być
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka