Dodaj do ulubionych

Wyłączający się komp

13.01.05, 20:17
Witam wszystkich
Mam problem
Mam Athlona 2000+ na asusie A7V333 i wyłacza mi się zaraz po starcie. w żaden sposób nie mogę znaleźć przyczyny.Najdziniejsze jest to że nie można uruchomić windowsa ( wszystkie testy idą ok) natomiast przy ładowaniu Mandrake Move jest wszystko ok. System się ładuje normalnie i pracuje normalnie.
Próbowałem zainstalować o nowa windowsa (z bootowaniem z płyty) i lipa. Wywala się na potwierdzeniu chęci instalacji lub chwilę później. Zauważyłem też że wywala się gdy ma jakąś przerwę w działaniu (np okno wyboru) - 2 lub 3 sek. i się wywala. ale tylko na windowsie. Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być. Ja już zmieniałem kable połączeniowe do napędów i dysku, sprawdzałem na tylko pierwszym lub tylko drugim kontrolerze, procesor sę nie przegrzewa (ok55stopni)pamięć i chipset też zimny nie mam już pomysłów...
Dzięki z góry za ew. pomoc
Ps. zasilacz też jest ok.- sprawdzałem na innym
Obserwuj wątek
    • mini999 Re: Wyłączający się komp 13.01.05, 21:03
      Zajrzyj do komputera czy nie masz czegoś takiego jak na obrazku

www.auroracomputer.ca/images/bad_cap.jpg
      tzn cieknące i wybrzuszone kondensatorki !

Jeżeli tak
      to dzisiaj na forum jest temat
      o so chodzi ?? :(
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19398722&v=2&s=0
      i tam dokładniej
      • p.m Re: Wyłączający się komp 13.01.05, 21:19
        no cóż na szczęście nic takiego nie znalazłem - mam nadzieję że to szczęście
        Może ktoś majakieś inne sugestie.
        Komp chodzi pod Mandrake Move ( bez dysku ) i chodzą pięknie filmy dvix
        Tylko winda się wywala
      • p.m Re: Wyłączający się komp 13.01.05, 21:19
        Mimo wszystko dzięki
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Wyłączający się komp IP: *.toya.net.pl 13.01.05, 22:42
          55 stopni przy starcie w biosie??? Tyle to on mozę mieć pod dużym obciążeniem ,
          55 przy starcie to ZA DUŻO!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO O WIELE ZA DUŻO
          • Gość: ri Re: Wyłączający się komp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:20
            Stery od grafiki wywal, czasami tak się dzieje jak są za nowe sterowniki do karty grafiki, miałem tak przy GF FX 5200 i Panelu LCD 17" LG za słaba grafika i nawet jak chciałem coś szybko przewinąć to mi się restartował albo zawieszał komp. Na starych sterownikach działał OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka