Dodaj do ulubionych

outpost firewall i MSN??

IP: *.gdynia.mm.pl 09.02.05, 23:47
Outpost firewall pyta mnie i się uczy. Ale jeśli powiedzialam "Blokuj" na
świeżo zainstalowany MSN to okazuje się że nie mogę się zarejestrować :((
Wydawało mi się że raz juz przyjął rejestrację ale okazuje się ze widocznie
mu przeszkodziłam. JAK zmienic firewallowi to co sobie zapisał odnośnie MSN?
Gdzie należy wejść żeby to odkręcić? Mam wersję bezpłatną Outpost. Pomóżcie
blondynce komputerowej ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: outpost firewall i MSN?? IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.05, 00:02
      Zobacz w Opcjach:Programy.
      • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.05, 12:47
        no owszem mam w liście programów: Agnitum -> Outpost Firewall -> i tam
        następujący wybór: Agnitum Update, License Agreement, Outpost Firewall, Outpost
        Firewall Help, Outpost Home Page i Uninstal Outpost Firewall. Zadne z tych
        opcji nie doprowadzi mnie do środka Firewalla! Ja nie wiem jak wejść do
        tych "raportów" które sobie sporządza Outpost na własny uzytek. No oczywiście
        ja go uczę ale nie wiem gdzie to się zapisuje ?? Widziałam juz takie miejsce,
        ale NIE WIEM JAK TAM DOTRZEĆ? Pomocy!!
        • Gość: ass Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.05, 13:11
          Masz w Programach:
          Programy zaufane,Programy Blokowane.
          Otworz Blokowane i znajdz MSN - wykasuj.
          • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.05, 23:20
            wybacz że taka jestem niekumata, ale nie mam "w programach" tego o czym piszesz
            bo po prostu nie potrafię wejść tam :((
            Bo przeciez nie przez START -> PROGRAMY! Bo tam mam tylko - jak pisalam -
            Agnitum (itd).
            Wlaśnie o ten pierwszy krok chodzi, jak wejsc do firewalla, do jego rejestrow?
            Bo tam juz na pewno znajde zaufane/blokowane i wiem co zrobic z MSN. Ale ... no
            właśnie, podpowiesz mi?
            Dzieki za ciepliwość :)
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 23:43
              odpal Outpost tam na stronie głównej po prawej masz ustawienie programów
              i tam z blokowanych kasujesz MSN!! (po co ci on?? ja go regularnie blokuje)
              • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 00:18
                dzięki za chęć pomocy, ale "odpal" tzn...??? Bo gdy wchodzę: Start -> programy-
                > agnitum-> outpost Firewall 1.0 -> outpost Firewall (i tu jest juz jego ikonka
                taki wieżowiec! więc klikam) to nic sie nie dzieje na moim kompie :((
                kompletnie nic się nie pojawia (próbowałam to zanim do was napisalam na forum i
                teraz jeszcze raz sprawdzilam). W koncu moj firewall wlasciwie caly czas dziala
                w tle i nie musze go odpalac zeby pilnował. Ale jak wejść do rejestrów?? No po
                prostu nie wiem? co za okropna bezsilnosc!
                MSN potrzebuje zeby sie skontaktowac z rodzina, bo sa daleko i taki przekaz
                wybrali (?)
                • Gość: ass Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.05, 00:23
                  Zobacz czy nie masz go obok zegara,na dole po prawej stronie.
                  Jesli jest to klniknij prawa strona myszki i zobaczysz opcje.
                  • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 00:31
                    ni mam tam outposta :((
                    jest avast (zawsze jest tylko avast w tym miejscu a outpost gdzie? dziala z
                    ukrycia! ale dziala!)
                    • Gość: ass Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.05, 00:34
                      Poszukaj na dysku C:Outposta.
                      Tam musi byc i otworz go.
                      • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 00:40
                        oczywiście jest outpost.exe w program files\agnitum. Klikam ale zachowuje się
                        tak samo jak gdy wchodziłam przez strart-programy, czyli mieli cos 5 sekund ale
                        na ekranie bez zmian!
                        • Gość: niktabc@vp.pl Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 00:51
                          bo jest przy zegarze!!!! rozwiń uikryte ikony i granatowa ikonka z znakiem
                          zapytania to on, klknij na niej 2 razy lewnym myszy i pokażą ci się opcje!!!!!!!
                          • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 01:33
                            uff, nareszcie! jak to nigdy nie wiadomo które słówko spowoduje że sezam się
                            otworzy :)) Tobie się udało do mnie przemówic, wielkie dzięki! :))
                            tylko że ... MSN nie ma w zablokowanych???
                            a to dopiero! a rejestracji nie mogę dokonać bo nie ma (?) połączenia z
                            internetem?? a przeciez mam stałe łącze!
                            pogrzebie jeszcze raz.
                            Tymczasem wielkie dzięki niktowi i assowi :)) za pomoc i cierpliwość :)
                            ell
                          • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 01:40
                            jest!!!!! nareszcie!! po prostu musiaam przełączyc na "wszystkie" bo wyswietlał
                            tylko "bieżącą sesję" Mam MSN tylko... skasować tego z listy zablokowanych nie
                            mogę (zwykłe del nie działa!!!) jakaś kolejna rada? ;))
                          • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 01:45
                            znalazlam odpowiednia zakladke! dzieki, mam nadzieje ze uda sie teraz
                            zarejestrowac w MSM :))))
                            • Gość: ass Re: outpost firewall i MSN?? i co dalej? IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.05, 11:56
                              Tylko dodam , nie rob UpDate - OutPosta.
                              Bo wcisna platna wersje a ta co masz przestanie dzialac.
                              • Gość: ell Re: outpost firewall i MSN:)) do NIKTABC i ASS IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.05, 22:41
                                dzieki ASS za poradę :))
                                ale juz to przerabiałam jesienią :)) musiałam odinstalować i zainstalowac
                                ponownie :)) Super że ostrzegasz bo mnie nie zdazyli ostrzec :)

Do NIKTABC: mam MSN i dzis juz z rodziną się skontaktowałam a nawet widziałam.
                                Więc jestem z tego zadowolona :) czy do takich celów - komunikacyjnych -
                                stosujesz cos innego, bo piszesz ze msn blokujesz zawsze??

Teraz ja musze kupic kamere:) moze macie jakies porady? a fonia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka