Dodaj do ulubionych

Backup danych

IP: *.sasknet.sk.ca 09.04.01, 23:14
Moj dysk ma pojemnosc 8G z czego juz 6 zapelnilem. Wiekszosc danych moglaby
gdzies tam lezec na polce bo na codzien jest niepotrzebna. Co kupic za rozsadne
pieniadze zeby przkopiowac ok 2-3 G i zwolonic pamiec hard drive. Uzywam
Windows 98.
Dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Backup danych IP: *.sasknet.sk.ca 11.04.01, 22:02
      Naprawde nikt nie wie?
    • Gość: Student Re: Backup danych IP: *.bch.com.pl 12.04.01, 13:34
      Do domu ? Kup sobie nagrywarę (mniej niż 500PLN) i wypalaj (płyty są tanie jak
      barszcz).
      • Gość: Artur Re: Backup danych IP: *.sasknet.sk.ca 12.04.01, 16:46
        Gość portalu: Student napisał(a):

&#62 Do domu ? Kup sobie nagrywarę (mniej niż 500PLN) i wypalaj (płyty są tanie jak
        &#62 barszcz).
        O, Dzieki!
        Kiedys jak sprawdzelem ceny to nagrywary byly strasznie drogie. Teraz chyba
        stanialy jak widze. Ale mam do ciebie pytanie. Ona musi byc jakos zainstalowana w
        komputerze czy ja sie podlacza jakims kabelkiem jako urzadzenie niezalezne.
        Jezeli trzeba zainstalowac to czy to bardzo trudne? Niestety nie mam wiele
        doswiadczen w grzebaniu w srodku komputera.

• Gość: Sudent Re: Backup danych IP: *.bch.com.pl 18.04.01, 14:49
          Jak wolisz. Są wewnętrze (jak CD-ROM) i zewnętrzne jako oddzielne urządzenie.
          Ja wolę wewnętrzne (po co mi oddzielna skrzynka, tylko zajmuje miejsce) Razem z
          nagrywarką z zasady jest jakieś oprogramowanie.
        • Gość: Maciek S Re: Backup danych -CD Writer! IP: *.amdahl.com 18.04.01, 22:11
          Oczywiscie ze one stanialy! Sa bardzo tanie teraz. Polecam wymienic CD-ROM wewnetrzny na CD
          Writer. To jest to samo z funkcja zapisywania. Odczyt bedzie taki sam jak na zwyklym CD-ROM
          urzadzeniu wbudowanym do komputera. Drugi sposob to dodac CD Writer (zapisywarke) rownolegle
          do CD-ROM juz znajdujacego sie w komputerze (jesli oczywiscie jest miejsce na rozbudowe).
          Podlaczenie kabelkami jest dokladnie takie samo jak kazdego stadardowego urzadzenia CD-ROM
          czy jak dysku. Mozna wykorzystrac te same kableki po wbudowanym urzadzeniu
          CD-ROM. Oprogramowanie do zapisywania plyt w 99% (prosze zapytac przy zakupie) przychodzi w
          paczce z urzadzeniem wiec nie placi sie nic dodatkowo.

Ja korzystam z tego od roku czy dwoch lat wlasnie z identycznego powodu jak Twoj i znalazlem to
          rozwiazanie jako najtansze z mozliwych na rynku.
    • Gość: Artur Re: Backup danych IP: *.sasknet.sk.ca 19.04.01, 21:04
      Dzieki za odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka