Gość: katana IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:27 Jaki jest dobry program do tworzenia dokumentow elektronicznych w formacie .pdf. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pri Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: mieszko.pl.u* 24.06.02, 14:34 Najlepszy jest ADOBE ACROBAT. Link Zgłoś
Gość: barn Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.net-arena.pl 24.06.02, 17:11 to powiedz gdzie moge go znaleźć pelna wersja a nie demo Link Zgłoś
Gość: sterne Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: 193.0.73.* 24.06.02, 17:53 Acrobat Reader Jest programem darmowym i można go ścią gnąć ze strony www.adobe.com Link Zgłoś
Gość: Doki Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.turboline.skynet.be 24.06.02, 18:10 Gość portalu: sterne napisał(a): > Acrobat Reader Jest programem darmowym i można go ścią gnąć ze strony > www.adobe.com Jest z nim tylko maly problem: on nie tworzy plikow *.pdf, a jedynie je czyta. Nic za darmo. Link Zgłoś
jaworskiadam Re: PDF - w jakim programie stworzyc? 24.06.02, 22:52 stworzyc dokument w formacie pdf mozna w programie np. Word 2000 lub XP Link Zgłoś
Gość: gug tak, w wordzie, a pokaz mi w jakim? IP: 212.160.114.* 06.07.02, 00:10 jaworskiadam napisał(a): > stworzyc dokument w formacie pdf mozna w programie np. Word 2000 lub XP poprosze o dowod ze tak jest Link Zgłoś
Gość: Mariusz Sa dwa podobne PDF i DJVU do pdf-a ciężko zdobyc IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 24.06.02, 18:12 Pdf kazdy co ma 8 mb to jest tylko czytnik Program do robienia Pdf ma dużo ponad 8 Mb i nie jest programem darmowym www.ephoto.media.pl/teksty/fgraf.html na podanej stronie charakterystyka formatów Link Zgłoś
Gość: Scan Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 19:12 No niestety. Tylko Acrobat 5,0. Albo musisz zapłacić (20zł na Stadionie w Wwie) albo sćiągniesz z www.kazaa.com. Tworzysz dokument w czymkolwiek, drukujesz do pliku (konieczna wirtualna drukarka postscriptowa - są stery w Win) - potem plik *prn do Acrobat Distiller z Acrobat. Link Zgłoś
da.killa Re: PDF - w jakim programie stworzyc? 24.06.02, 21:34 wiekszosc edytorow pod linuksa :P da.killa Link Zgłoś
Gość: kell Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 06:20 nie tylko pod linuxa, jest cala masa programow ktore pozwalaja zapisywanie do postscriptu (dzieki np ghostscriptowi), a majac plik postsciptowy, mozna go w prosty sposob przekonwertowac do pdf-a.. np: www.this.net/~frank/pstill.html btw, czy star/open office pod windows potrafi "drukowac do" postriptu? ehh pdf, kolejny (obok doc) zamkniety format :( i na koniec zastanawiam sie czy kogos innego procz mnie wkurzaja teksty "idz na stadion, kup za 20zl"... Link Zgłoś
Gość: Pri Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: mieszko.pl.u* 25.06.02, 07:29 Hi Kell - wiem ze sie czasem niezgadzamy ;-P ale jesli chodzi o to "idz na...." to wkurwia mnie to jak malo co Link Zgłoś
Gość: kell Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 08:52 gdyby sie wszyscy z soba zgadzali, to dyskusje tutaj bylyby nudne:> a tak przynajmniej jest ciekawie, a i przy okazji pozna sie opinie innych. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Pri Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 13:22 No tak, ale jak by sie ze mna wszycy zgadzali, moglbym zaczac przejmowac wladze na swiecie. ...Prawda Pinky.... :) Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 07:45 Każdy program pod Windows może drukować do postscriptu. Wystarczy zanistalować sterownik drukarki postscriptowej. Polecam Microsoft Imagesetter, który jest dołączony do systemu. Link Zgłoś
Gość: kell Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 08:49 troche niejasno sie wyrazilem.. chodzi mi o "drukowanie do pliku" pojawia sie wtedy plik *ps. mozna wtedy przeniesc na drukarke pstowa do ktorej nie ma sie w danej chwili dostepu, albo wydrukowac na nie-postriptowej np uzywajac ghostscripta. zastanawiam sie, bo akurat nie mam dostepu do zadnego edytora pod windows, notepad nie potrafi (tylko do pliku *prt), word na kompie z win nt, podlaczony do drukarki pstowej (sieciowej) tez za bardzo nie radzil. stad pytam Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 23:25 Wystarczy we właściwościach wydruku zaznaczyć "Drukuj do pliku" i mamy plik postscriptowy. Ma on rozszerzenie prn, ale jeżeli to ma znaczenie zmień rozszerzenie na ps i to wszystko. To, czy używasz notepada czy worda czy cokolwiek innego nie ma znaczenia, poniewadz plik postscriptowy tworzy system za pomocą odpowiedniego sterownika, a nie aplikacja. Aplikacja może zablokować pewne funkcje systemu, w tym zapewne (nie chce mi się sprawdzać) drukowanie do pliku, ale trudno wyobrazić sobie sytuację, kiedy miałoby to sens. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Mariusz sorki DjVu nie przemienia na swój format tekstu IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 24.06.02, 23:13 www.slowo-nadziei.pik-net.pl/biuletyn.html tu już tresc strony nie ma znaczenia chodzi mi tylko o programy DjVu przemienia do swojego programu tylko zbiory zdjęć z tekstem raczej A sprawa Pdf-a Czytałem na grupie jak to prosciej napisać Przetwornik Pdf i Microsoft Office Application [Microsoft Word 2000]itd to dwie jakby PAPUZKI NIEROZŁĄCZKI Czyli : 1. wymagany do PDF przetwornik 2. ale i tez wymagany Microsoft Word z tego co czytałem -----Pdf potrafi przetwarzac zdjęcia z tekstem na swój format -----DjVu tylko zdjęcia na których moze byc tekst( chyba) wychodzi chyba na to ze ten przetwornik Pdf to cos jedynego w swojej klasie Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: PDF - znaleziony adresik książki komp. w PDF IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 24.06.02, 23:26 www.marco213.silesianet.pl/linux/index2.htm nawet nie ma zadnego zdiecia sam tescik idealnie rozłożony łatwo się czyta itd. PDF jest Super niestety mozna sobie tylko popatrzeć Link Zgłoś
Gość: Senin Re: PDF IP: *.prem.tmns.net.au 25.06.02, 01:26 Adobe Illustrator tez ma opcje zapamietywania plikow w formacie .pdf i to nawet edytowalnym. Z mozliwosciami Ilustratora ( grafiki, Type) jest to calkiem rozsadna wersja, zwlaszcza jesli chodzi o broszury z uzyciem grafiki) Jesli zas chcesz tworzyc pliki pdf z dokumentow skamowanych z OCR (optical character recognition) to niedawno znalazlam niezly programik. Nazywa sie Readiris. Nazwa firmy, jak dobrze pamietam, Iris. Mozna wykonywac wielostronicowe pliki pdf, jak rowniez .doc i pare innych. No ale sciagac mozna tylko wersje 30-dniowa. Dobre dla tych ktorzy robia to jednorazowo. Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.slupca.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 12:30 1. Zainstalować drukarkę postscriptową np Linotronik (jest w instalce Windowsa) 2. Wydrukować dokument do pliku używając powyższej drukarki. 3. Powstały plik .prn przetworzyć za pomocą Adobe Distilera (powstaje plik pdf) 4. Adobe Distilera szukaj na www.plikoskop.pl (może cos tam bedzie) lub uzywając progamów do wymiany plików np Grokster, Audiogalaxy itp. Link Zgłoś
Gość: polo Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: 213.158.197.* 28.06.02, 13:45 Najlepszy będzie PDF fine factory działa pod Win, można go sciagnąć z www.fineprint.com/, serial możesz ściągnąć z jakiegoś wareza - pełno ich w sieci lub zapłacić opłatę rejestracyjną. Zrobisz jak uważasz. Link Zgłoś
Gość: Koolo Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 11:29 Zobacz www.visagesoft.com/easypdf/index.htm ? Link Zgłoś
Gość: katana Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 15:38 Masz moze do niego crack-a? Jest good!! Link Zgłoś
Gość: polo Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: 213.158.197.* 03.07.02, 14:58 Mój jest lepsiejszy, pozwala tworzyć pdf z każdej aplikacji która umozliwia drukowanie i instaluję go jako drukarkę. Link Zgłoś
Gość: katana Re: PDF - w jakim programie stworzyc? IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 18:30 Mnie jakos nie chca chodzic programiki z www.fineprint.com a nie mam czasu na bawienie sie z nimi. Link Zgłoś