Dodaj do ulubionych

proszę pomóżcie!!!!!!!!!!

IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 11:26
Pomóżcie prosze z ta defragmentacją, bo zawiesiłam i nie wiem co mam dalej
robić :(((
Opisuję poniżej w poście.
Na pewno to proste tylko ja nie wiem :((
Obserwuj wątek
    • heniekwgazecie Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! 30.09.05, 11:44
      download.chip.pl/download_90406.html zainstaluj sobie ten program i uzywaj zamiast systemowego defragentatora
      • Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 12:05
        Dzięki wielkie :))
        podpowiedz mi jeszcze tylko czy na moim słabym kompie z Win 98 to pójdzie?
        (rzeczywiście uzyłam systemoweho!)
      • heniekwgazecie Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! 30.09.05, 12:16
        pójdzie
        • Gość: dzizys Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 30.09.05, 19:07
          Witam. Ten systemowy tez powinien pojsc jezeli tylko wylaczysz wszysko co jest
          niepotrzebne w czasie defragmentacji...ja sobie zostawiam tylko explorer i
          systray. Zamiennik moze i jest dobry ale w windows jest wszystko co trzeba,
          moze jeszcze lepiej w ogole znalezc zamiennika dla windows??? do wyboru, do
          koloru. Pozdrawiam
          • Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 21:10
            dzięki wam obu za odp.
            U mnie wszystko wyłączyłam, nawet IE. W tle chodzi Avast! (który sie w trakcie
            defragmentacji update'ował! bo miał podłaczenie stałe do netu, moze to mu
            zaszkodziło, bo zrobił to 2 razy i jeszcze kazał zrestartować kompa, co
            oczywiście zignorowałam)
            W tle jest MSN i GG. ale nikt sie nie zgłaszał w tym czasie :))
            narazie sobie odpuściłam defragmentację, po takim doswiadczeniu :) Chyba
            następnym razem pójdzie lepiej, bo pzreciez 56% zdefragmentował!

a co miałes na mysli:

Gość portalu: dzizys napisał(a):
            > moze jeszcze lepiej w ogole znalezc zamiennika dla windows??? do wyboru, do
            > koloru.
            • Gość: dzizys Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 30.09.05, 21:18
              No wiesz, defragmentator jest w windows i nie potrzeba go zamianiac na jakis
              inny program...ludzie tak robia i nie wiem dlaczego, tak to mozna sobie
              zaistalowac kupe rzeczy niepotrzebnie :D
              Masz dwa wyjscia, instalujesz to co kolega napisal albo robisz tak jak ja
              napisalem. Pozdrawiam
              • Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 21:30
                jasne jak słońce :))
                dzięki!
                pozdrawiam,
              • neder Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! 30.09.05, 23:14
                > ludzie tak robia i nie wiem dlaczego, tak to mozna sobie
                > zaistalowac kupe rzeczy niepotrzebnie :D

ja Ci powiem dlaczego ja tak robię. bo na starym win98 systemowy potrzebował
                całej nocy a Diskeeper ze 2 godziny.

PS. trochę dziwne stwierdzenie jak na kogoś kto zamiast systemowych narzędzi
                korzysta ciągle z PM ;)

pzdr
                • Gość: kobitka PM?? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 23:28
                  co to jest PM?
                  • neder Re: PM?? 30.09.05, 23:33
                    moja wypowiedż skierowana była do dzizys ;) on wie zapewne o co mi chodziło. A
                    PM = Partition Magic (ale to zupełnie nie do Twojego tematu, sorry za wtręt ;)
                    • Gość: kobitka Re: PM?? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 23:40
                      nic nie szkodzi :)) zapytałam bo strasznie łakoma na wiedzę jestem :))) Moze
                      się czegos tu naucze przy okazji ;) jak człowiek nie wie nic, albo niewiele, to
                      jest łakomy :)))
                      • Gość: dzizys Re: PM?? IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 02.10.05, 23:25
                        Czego ty sie mnie czepiasz ciagle? NIE MA windowsowej odmiany PM - mozesz
                        uzywac fdiska ale to spod dosa////////////
                        Druga sprawa: wszystko zalezy od tego jaki sie ma dysk a nie jakiego programu
                        uzywa sie do defragmentacji, ja tam pozostaje przy narzedziach w miare
                        prostych, szybkich i praktycznych....

Pozdrawiam
              • Gość: beLLiCoSe Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:16
                > Masz dwa wyjscia, instalujesz to co kolega napisal albo robisz tak jak ja
                > napisalem. Pozdrawiam

Lepiej instaluj to co kolega napisał, bo bedziesz w zimie w sandałach chodzić heheh
                • Gość: kobitka łączę wątki :) IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 23:33
                  jest jeszcze wątek mój główny :))
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29767770&v=2&s=0
                  i tam tez są ważne porady
                  więc sama juz nie wiem i chyba zostanę w sandałach :))
                  będe robic po kolei...
                  jak sobie nie poradzę to i tak sie do was odezwę, życzliwi ludzie :)) W
                  poniedziałek/wtorek powinnam wiedzieć :)
      • Gość: kobitka diskeeper - do henia i innych IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.05, 00:10
        Szanowny heniekwgazecie,
        dzięki za link:) nie wiem czy to ten sam diskeeper o ktorym pisza inni
        internauci (NU) ale on ma wymagania, a m.in.

4) brak blokady połączeń na portach 20 i 21 oraz 60000-65535. Jeśli nie masz
        zainstalowanego programu typu firewall, to skonsultuj się z administratorem
        Twojej sieci.
        Jak mam to sprawdzić?
        No mam firewall i nie mam administratora (co widać!)
        pzdr
        • heniekwgazecie Re: diskeeper - do henia i innych 01.10.05, 09:23
          Gość portalu: kobitka napisał(a):

> Szanowny heniekwgazecie,
          > dzięki za link:) nie wiem czy to ten sam diskeeper o ktorym pisza inni
          > internauci (NU) ale on ma wymagania, a m.in.
          >
          > 4) brak blokady połączeń na portach 20 i 21 oraz 60000-65535. Jeśli nie masz
          > zainstalowanego programu typu firewall, to skonsultuj się z administratorem
          > Twojej sieci.
          > Jak mam to sprawdzić?
          > No mam firewall i nie mam administratora (co widać!)
          > pzdr

Droga kobitko co ma zapora do defragmentatora ,ups rymło mi się :-)
          Możesz troche jaśniej wyłożyć w czym problem?.Nie możesz tego ściągnąc ,zainstalować czy uruchomić?
    • Gość: jojo tam odpowiedziałem IP: 87.207.253.* 30.09.05, 23:20
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29767770&a=29804385

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka