Gość: kobitka IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 11:26 Pomóżcie prosze z ta defragmentacją, bo zawiesiłam i nie wiem co mam dalej robić :((( Opisuję poniżej w poście. Na pewno to proste tylko ja nie wiem :(( Link Zgłoś Obserwuj wątek
heniekwgazecie Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! 30.09.05, 11:44 download.chip.pl/download_90406.html zainstaluj sobie ten program i uzywaj zamiast systemowego defragentatora Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 12:05 Dzięki wielkie :)) podpowiedz mi jeszcze tylko czy na moim słabym kompie z Win 98 to pójdzie? (rzeczywiście uzyłam systemoweho!) Link Zgłoś
Gość: dzizys Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 30.09.05, 19:07 Witam. Ten systemowy tez powinien pojsc jezeli tylko wylaczysz wszysko co jest niepotrzebne w czasie defragmentacji...ja sobie zostawiam tylko explorer i systray. Zamiennik moze i jest dobry ale w windows jest wszystko co trzeba, moze jeszcze lepiej w ogole znalezc zamiennika dla windows??? do wyboru, do koloru. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 21:10 dzięki wam obu za odp. U mnie wszystko wyłączyłam, nawet IE. W tle chodzi Avast! (który sie w trakcie defragmentacji update'ował! bo miał podłaczenie stałe do netu, moze to mu zaszkodziło, bo zrobił to 2 razy i jeszcze kazał zrestartować kompa, co oczywiście zignorowałam) W tle jest MSN i GG. ale nikt sie nie zgłaszał w tym czasie :)) narazie sobie odpuściłam defragmentację, po takim doswiadczeniu :) Chyba następnym razem pójdzie lepiej, bo pzreciez 56% zdefragmentował! a co miałes na mysli: Gość portalu: dzizys napisał(a): > moze jeszcze lepiej w ogole znalezc zamiennika dla windows??? do wyboru, do > koloru. Link Zgłoś
Gość: dzizys Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 30.09.05, 21:18 No wiesz, defragmentator jest w windows i nie potrzeba go zamianiac na jakis inny program...ludzie tak robia i nie wiem dlaczego, tak to mozna sobie zaistalowac kupe rzeczy niepotrzebnie :D Masz dwa wyjscia, instalujesz to co kolega napisal albo robisz tak jak ja napisalem. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 21:30 jasne jak słońce :)) dzięki! pozdrawiam, Link Zgłoś
neder Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! 30.09.05, 23:14 > ludzie tak robia i nie wiem dlaczego, tak to mozna sobie > zaistalowac kupe rzeczy niepotrzebnie :D ja Ci powiem dlaczego ja tak robię. bo na starym win98 systemowy potrzebował całej nocy a Diskeeper ze 2 godziny. PS. trochę dziwne stwierdzenie jak na kogoś kto zamiast systemowych narzędzi korzysta ciągle z PM ;) pzdr Link Zgłoś
neder Re: PM?? 30.09.05, 23:33 moja wypowiedż skierowana była do dzizys ;) on wie zapewne o co mi chodziło. A PM = Partition Magic (ale to zupełnie nie do Twojego tematu, sorry za wtręt ;) Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: PM?? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 23:40 nic nie szkodzi :)) zapytałam bo strasznie łakoma na wiedzę jestem :))) Moze się czegos tu naucze przy okazji ;) jak człowiek nie wie nic, albo niewiele, to jest łakomy :))) Link Zgłoś
Gość: dzizys Re: PM?? IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 02.10.05, 23:25 Czego ty sie mnie czepiasz ciagle? NIE MA windowsowej odmiany PM - mozesz uzywac fdiska ale to spod dosa//////////// Druga sprawa: wszystko zalezy od tego jaki sie ma dysk a nie jakiego programu uzywa sie do defragmentacji, ja tam pozostaje przy narzedziach w miare prostych, szybkich i praktycznych.... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: beLLiCoSe Re: proszę pomóżcie!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:16 > Masz dwa wyjscia, instalujesz to co kolega napisal albo robisz tak jak ja > napisalem. Pozdrawiam Lepiej instaluj to co kolega napisał, bo bedziesz w zimie w sandałach chodzić heheh Link Zgłoś
Gość: kobitka łączę wątki :) IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.05, 23:33 jest jeszcze wątek mój główny :)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29767770&v=2&s=0 i tam tez są ważne porady więc sama juz nie wiem i chyba zostanę w sandałach :)) będe robic po kolei... jak sobie nie poradzę to i tak sie do was odezwę, życzliwi ludzie :)) W poniedziałek/wtorek powinnam wiedzieć :) Link Zgłoś
Gość: kobitka diskeeper - do henia i innych IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.05, 00:10 Szanowny heniekwgazecie, dzięki za link:) nie wiem czy to ten sam diskeeper o ktorym pisza inni internauci (NU) ale on ma wymagania, a m.in. 4) brak blokady połączeń na portach 20 i 21 oraz 60000-65535. Jeśli nie masz zainstalowanego programu typu firewall, to skonsultuj się z administratorem Twojej sieci. Jak mam to sprawdzić? No mam firewall i nie mam administratora (co widać!) pzdr Link Zgłoś
heniekwgazecie Re: diskeeper - do henia i innych 01.10.05, 09:23 Gość portalu: kobitka napisał(a): > Szanowny heniekwgazecie, > dzięki za link:) nie wiem czy to ten sam diskeeper o ktorym pisza inni > internauci (NU) ale on ma wymagania, a m.in. > > 4) brak blokady połączeń na portach 20 i 21 oraz 60000-65535. Jeśli nie masz > zainstalowanego programu typu firewall, to skonsultuj się z administratorem > Twojej sieci. > Jak mam to sprawdzić? > No mam firewall i nie mam administratora (co widać!) > pzdr Droga kobitko co ma zapora do defragmentatora ,ups rymło mi się :-) Możesz troche jaśniej wyłożyć w czym problem?.Nie możesz tego ściągnąc ,zainstalować czy uruchomić? Link Zgłoś
Gość: jojo tam odpowiedziałem IP: 87.207.253.* 30.09.05, 23:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29767770&a=29804385 Link Zgłoś