04.11.05, 18:40
Musze sie nauczyc pisania skryptow ASP na poczatek na poziomie srednim (znam
troche JSCRiPT, CGI). Ile myslicie czasu potrzebuje (jestem kobieta ale o
umysle scislym). Sorry, ze wam tylek zawracam, ale moj wszechwiedzacy jest w
tej chwili poza moim zasiegiem, a musze komus oszacowac to w mailu.
Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • zsa-zsa Re: ASP 04.11.05, 21:51
      Dziwne, ze "umysl scisly" zadaje takie pytanie.
      Kazdy przeciez przyswaja wiedze w innym tempie, na dodatek tempo przyswajania zalezy takze od
      dziedziny wiedzy (ktos kto jest dobrym programista moze nie miec talentu do jezykow, itp.)
      Chcesz zeby ci to w dniach wyliczono, czy w miesiacach?

Nie lepiej to przejrzec zasoby chociazby sieciowe nt. ASP i samej ocenic swoje mozliwosci? Znasz sie
      przeciez najlepiej.
      • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 11:15
        To, że jesteś kobietą nie ma żadnego znaczenia.
        Sama musisz określić ile czasu potrzebujesz na naukę języka. Jeśli chodzi o asp
        to jest w sieci trochę materiałów.
        Dużo zależy też od tego czy uczyć zamierzasz się z kimś kto zna język i potrafi
        Ci coś wytłumaczyć, z książek, kursów on-line a może tylko metodą prób i błędów.
        • u25 Re: ASP 05.11.05, 11:47
          A wy znacie ASP? Bo cos mi sie wydaje, ze nie.
          • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 13:45
            Ja nie znam ASP, jeśli chodzi o języki serwer-side preferuję php, za asp nie
            brałem się nigdy ze względu na to że nie lubie js i VBscript a tam się o ile wim
            teo używa.
            No ale języki programowania są podobne i nikt nie wyśmiał Cię z tego powodu, że
            nie znasz asp. Chodzi tylko o to że czas nauki każdego języka programowania
            zależny jest od indywidualnych możliwości każdego człowieka, sposobu nauki,
            czasu poświęconego na nią.
            Więc w tym wypadku to czy znam php, asp czy każdy inny język nie ma znaczenia.
            Inaczej by było gdybyś napisała że dobrze znasz js i VBscript wtedy rzeczywiście
            ktoś piszący w asp mógłby powiedzieć na ile trudno jest to połączyć pisząc w asp.
            • u25 Re: ASP 05.11.05, 14:00
              > Ja nie znam ASP

Wiedzialam!

• szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 14:02
                Ale wytłumacz mi jak to się ma do Twojego pytania o czas nauki.
                Przecież nie mam zamiaru Cię uczyć tego języka.
                • u25 Re: ASP 05.11.05, 14:04
                  Ja od 4 lat pracuje w IT (poza Polska) i tutaj gdzie jestem jak sie pytaja ile
                  czasu potrzebujesz na przyswojenie sobie *** w stopniu *** to podajesz liczbe
                  godzin i wszyscy wiedza o co chodzi. Moze i wy powinniescie sprobowac:)
                  • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 14:10
                    No to soro od czterech lat pracujsz w IT poza Polską, przyzwyczaiłaś się już do
                    podawania ilości godzin na naukę czegoś to dlaczego nas żyjących w Polsce nie
                    znających tego zwyczaju pytasz o tą ilość godzin. I może jestem mało
                    inteligentny ale nadal nie rozumiem co z tym ma wspólnego moja nieznajomość asp
                    orz to skąd mam wiedzieć ile Ty godzin potrzebujesz na naukę tego języka.
                    Nie pytałaś ile inni potrzebują tylko Ty a to zależy od Twoich możliwości, nie
                    ma to nic wspólnego z tym czy żyjesz w Polsce czy poza nią.
                    -
                    Internet Explorer służy do przeglądania internetu z twojego komputera i na odwrót.
                    • u25 Re: ASP 05.11.05, 14:16
                      ja nie wiem o czym ty mowisz:) wypuszczasz masy linijek w sumie o niczym.
                      Dziwne jak na programiste, bo przywyklam, ze pisza jakby konstruowali nastepny
                      schemat blokowy, co w stylu: "jesli warunek spelniony to **** w przeciwnym
                      razie ***"), albo punktuja od myslnikow...

Never mind, Fajnego weekendu:)
                      • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 14:21
                        Dziwne jest to, że pytasz mnie w ile czasu nauczysz sie język a nawet nie
                        powiedziałaś jak chcesz się go uczyć.
                        Bloki kodu piszę w edytorach przeznczonych do tego celu, umiejętnośc
                        wypowiadania się w języku polskim nie jest raczej ujmą dla mnie.
                        A Ty chyba chciałaś się pochwalić, że pracujesz poza granicami kraju.
                        Cel został osiągnięty, gratuluję.
                        ------
                        Internet Explorer służy do przeglądania internetu z twojego komputera i na odwrót.
                        • u25 Re: ASP 05.11.05, 14:23
                          znowu wypuszczasz te malo sensowne linijki (nie na temat) :)
                          • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 14:31
                            Za to na temat jest Twoja opowieść o tym czego powinniśmy spróbować i gdzie
                            pracujesz :) pozdrawiam
                            • u25 Re: ASP 05.11.05, 14:46
                              ty to powinnienes sprobowac zaczac pisac jasno, cztelnie i z sensem:)
                              szczerzem mowiac: strasznie belkoczesz:)
                              pozdrawiam i zmykam zglebiac ASP scripts:)
                              • szczurek1983 Re: ASP 05.11.05, 15:03
                                A Ty powinnaś czytać to co jest napisane a nie tylko odpowiadać co Ci do głowy
                                akurat przyjdzie.
                                "szczerzem" było bardzo po polsku :)
                                P.s. Twój post był bardzo na temat.
    • pan_czlowiek Re: ASP 05.11.05, 15:10
      szacuje, ze potrzebujesz 138 godzin, by nauczyc sie ASP w stopniu srednim
      • u25 Re: ASP 05.11.05, 15:46
        jak to wyliczyles?
        • pan_czlowiek Re: ASP 05.11.05, 15:59
          to byla ironia; nikt poza Toba sama nie moze tego oszacowac (tak, ja tez nie
          znam ASP)
          • u25 Re: ASP 05.11.05, 16:04
            orientacyjne widelki zawsze mozna podac. fachowcy nazywaja to apkroksymacja:)
            • u25 warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 16:07
              • szczurek1983 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 16:41
                Jeśli oczekujesz znjomości asp to zapraszam na grupę dyskusyją asp bo tworzenie
                www to nie tylko asp
                Te widełki by musiały być brdzo duże, bo nikt nie zna Twoich predyspozycji do nauki.
                Myślę, że musisz się zgłosić do tych fachowców, bo ja znam kilka języków
                programowania i nie powiem przy żadnym z nich ile byś się musiała uczyć.
                To Ty musisz dotrzeć do podstawowych informacji o asp, zobaczyć jak rozległy
                jest temat i oszacować swoje możliwości a nie ktoś kto nawet nie widzi czy się
                przypadkiem nie gubisz przy poruszaniu myszką.
                Ty oczywiście zaraz zaczniesz mi opowiadać o bełkocie, bo przecież wszystko
                wiesz najlepiej tylko po co zadałaś pytanie na forum.
                • u25 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 17:03
                  znowu ci sie pogorszylo i mamy nastepny nieloginy, niespojny, z kosmosu
                  slowotok:)

Zdradze ci tajemnice: nie wykryto zaleznosci miedzy IQ a iloscia i objetoscia
                  postow:), czyli na poczatek sprobuj wiecej czytac, a moze mniej pisac:)

spadam do asp scripts juz na dobre, okienko forumowe: close:)
                • u25 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 17:06
                  a jeszcze doczytalam, ze znasz pare jezykow programowania:)

zeby programowac, to trzeba miec mozg:)
                  • szczurek1983 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 17:19
                    Ulżyło Ci? To teraz napiszę tak żebyś nawet Ty zrozumiala
                    - ci specjaliści też nie znają asp
                    - to nie jest forum o asp
                    - są grupy o asp
                    - google
                    - tu się nie obraża ludzi tylko stara im pomagać
                    - Ty usiłujesz obrazić tych, którzy chcą pomóc.
                    • u25 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 17:22
                      nasty post nie na temat. jak nie znasz odpowiedzi na pytanie w watku, to nie
                      zabieraj glosu. jakby kazdy spamowal tak ja ty, to bylby nielad wielki na
                      swiecie. po co ja z toba gadam?
                      • szczurek1983 Re: warunek:znajomosc ASP 05.11.05, 17:32
                        - To oczywiście było pytanie retoryczne :)
                        - Twoj już też któryś nie na temat.
                        - Gdyby wszyscy byli tacy sami to by nudno było
                        - Nie wszyscy są tak idealni jak Ty
                        - próbowałem Ci coś wytłumaczyć, ale Ty wolisz mówić, że nie mam mózgu zamiast
                        czytać.
                        - szukasz programistów asp to idz na grupę dyskusyjną asp!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka