Dodaj do ulubionych

Restart komputera

IP: *.60.jawnet.pl 13.11.05, 11:11
Ostatnio mam taki problem ze podczas nagrywania plyty dochodzi maksymalnie do
90% (czasami juz np przy 30%)i nastepuje restart komputera. Zaznaczam ze xp-ek
jest swiezo zainstalowany, wirusow tez niema. Jeden raz to pokazal mi sie taki
komunikat : putfile.com/pic.php?pic=11/31603260063.jpg&s=x2

Ma ktos jakis pomysl co by to moglo byc?
Obserwuj wątek
    • neder Re: Restart komputera 13.11.05, 20:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=27247356&a=27247424
    • m.gregor Re: Restart komputera 13.11.05, 20:19
      Sprawdz pamiec memtestem. Link i opis w FAQ.
      • Gość: xyno Re: Restart komputera IP: *.246.jawnet.pl 14.11.05, 20:28

Dzięki za pomoc. Okazało się że to mój zasilacz dawał popalić. Na necie o moim
        zasilaczu znalazłem "ciekawe" info o nim tak że jak ktoś miał by kupować od nich
        to odradzam. Na stronce benchmark.pl znalazłem troche o nim i:

W naszych testach nie może zabraknąć najtańszych modeli zasilaczy, chociażby ku
        przestrodze ewentualnych chętnych do zakupu takiego wynalazku. Pieniądze
        wyrzucone w błoto oraz wysokie ryzyko uszkodzenia komputera - to krótka
        charakterystyka zasilacza MGB350ATXP4.
        Zasilacz jest leciutki, wtyczek molex ma tylko 4 sztuki, a 8-centymetrowy
        wentylator pracuje bardzo głośno już zaraz po starcie. Kabelki nieco cieńsze niż
        w normalnych zasilaczach, a jeśli do tego dojdzie wykonanie z gorszego gatunku
        miedzi, to można się spodziewać, że w testach nie będzie zbyt ciekawie. W środku
        pustawo...
        Wyniki testów jasno wskazują, że zasilacz MGB350ATXP4 nie jest w stanie uciągnąć
        konfiguracji z dobrą kartą graficzną i mocnym procesorem. Napięcie +3.3v spada
        poniżej normy już po przyłożeniu 50W obciążenia, a przy 75W jest już tragicznie.
        Podobnie inne napięcia.
        W czasie testów zasilacz był obciążony znacznie niżej, niż zezwala jego
        specyfikacja. Zwiększenie obciążenia powodowało wyłączenie zasilacza.
        Opinie panujące w usenecie są zgodne - unikać jak ognia! Mnóstwo maili od
        załamanych Czytelników, którzy stracili w chmurce niebieskiego dymku połowę
        swojej konfiguracji to przestroga dla nadmiernie oszczędnych.
        Benchmark.pl zaleca sprawdzić: jeśli ktoś ma u siebie pod blachami obudowy
        właśnie taki "zasilacz", niech nie czeka, lecz wymieni go na coś pewniejszego.
        Jednocześnie przyznajemy dla MGB350ATXP4 jedną gwiazdkę - porażka!

Jak tam piszą to porażka i to FAKTYCZNIE się z nimi zgadzam mimo że ja go
        używałem kilknaście tygodnii......wręcz powiedział bym 2 miesiące.... kwasny.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka