Gość: pepperoni78 Re: Problemy z partycjami IP: proxy / *.lublin.mm.pl 24.10.02, 20:55 Po sformatowaniu dysku wykrywa mi tylko jedną partycję. Wcześniej miałem 3. Formatowałem tylko partycję z systemem. Reszty nie ruszałem. Na partycjach, których nie wykrywa są ważne pliki, które chciałbym odzyskać. Co robić????????????? Link Zgłoś
franzmaurer Re: Problemy z partycjami 24.10.02, 21:52 Gość portalu: pepperoni78 napisał(a): > Po sformatowaniu dysku wykrywa mi tylko jedną partycję. Wcześniej miałem 3. > Formatowałem tylko partycję z systemem. Reszty nie ruszałem. Na partycjach, > których nie wykrywa są ważne pliki, które chciałbym odzyskać. Co > robić????????????? Moze sie Windows zdeczko przekonfigurowal :)) Pod DOS'em, tez nie ma tych partycji ani niczego co tam bylo??? Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Problemy z partycjami 24.10.02, 22:37 W windowsie całkowita pojemność dysku - 1,99 gb; fdisk wykrywa 38162 gb. Czyli wszystko. Link Zgłoś
alfalfa Re: Spokój przede wszystkim! 24.10.02, 23:56 Co za winda? Może NTFS? Na kompie innym, z takim samym systemem jak Twój przed formatem, też nie widać tych dwóch pozostałych partycji? I spokojnie, nie nerwowo, żadnych nieprzemyślanych akcji... pzdr. Link Zgłoś
wamal Re: Spokój przede wszystkim! 25.10.02, 13:05 Po pierwsze: NIE STARTUJ! z dysku, z którego cokolwiek chcesz uratować. Dane można odzyskać programami typu OnTrack Data Recovery (ten niestety jest płatny). A faktycznie wygląda, że windoza dostała padaczki uszkadzając FAT. Miałem podobny efekt w czasach gdy Scheissung 3,2GB był rarytasem. Po zainstalowaniu windy 98 pięknie działał (dwa lata) do czasu włączenia trybu UDMA dla dysku. Pojawiły się dziwne katalogi z rozszerzeniem " ..0", a po restarcie już nic nie wystartowało... Link Zgłoś