markusz48 19.11.06, 20:46 Czy wentylatorek procesora na karcie graficznej cały czas powinien działac. Proszę o odpowiedź Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ghostek Re: Karta graficzna IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.11.06, 20:53 Jak wyłączysz zasilanie to nie Link Zgłoś
user0001 Re: Karta graficzna 19.11.06, 20:54 Nie; istnieją karty graficzne z pasywnym chłodzeniem na których nie kręci się żaden wiatraczek. Istnieją także systemy chłodzenia które włączają wiatraczek dopiero po przekroczeniu pewnej temperatury. Link Zgłoś
Gość: Wentyl Re: Karta graficzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:42 user0001 napisał: > Nie; istnieją karty graficzne z pasywnym chłodzeniem na których nie kręci się > żaden wiatraczek. I tylko IDIOTA pytałby się o wentylator, którego NIE MA !!! :((( Link Zgłoś
Gość: werty Re: Karta graficzna IP: *.31.radom.pilicka.pl 19.11.06, 22:39 Włącz grę 3D albo np. 3DMarka, na obciążonej karcie wentylator musi się obracać, jeśli nie, to coś jest nie tak jak trzeba. Link Zgłoś
Gość: fdd-maniack Re: Karta graficzna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.06, 23:35 Są karty z pasywnym chłodzeniem, sam jestem posiadaczem takowej. Jeśli jednak producent dodał wiatraczek, to powinien się on kręcić! W mojej poprzedniej karcie Geforce 2 MX spalił się wiatraczek, ale zamieniłem go na radiator od innej karty i jakoś to działa. Ale ze współczesnymi kartami taki numer nie przejdzie - mogą się spalić. Link Zgłoś
Gość: Wentyl Re: Karta graficzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:40 markusz48 napisał: > Czy wentylatorek procesora na karcie graficznej cały czas powinien działac. TAK ! POWINIEN działać cały czas ! Link Zgłoś