Dodaj do ulubionych

problem, karta pamięci

27.12.06, 18:41
po włożeniu do laptopa karty pamięci typu SD, wyskakuje jej ikonka w "moim
komputerze", lecz gdy chcę ją otworzyć wyskakuje okienko "włóż dysk do stacji
dysków F" a on już tam jest. co mam zrobić, żeby można było z niego normalnie
korzysać? bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwek Re: problem, karta pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:48
      a ta karta, ze tak zapytam to sformatowana?
      • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 18:54
        nie wiem, ale jest już tam wgrana automapa
        • Gość: sylwek Re: problem, karta pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:57
          a na palmtopie czyta karte bez problemu?
          • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 18:58
            tak, na palmtopie nie ma problemu
            • Gość: sylwek Re: problem, karta pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:03
              to ja Tobie nie pomoge, moge tylko zaproponowac spr karty na innym czytniku
              lub inna karte na Twoim kompie, zeby ustalic co jest niesprawne , powodzenia
              • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:04
                mimo wszystko bardzo dziękuję za chęci
            • t-800 Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:08
              A jaki jest system na palmtopie?
              • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:14
                szczerze mówiąc, nie mam pojęcia
                • t-800 Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:23
                  Windowsa Mobile byś poznała. ;-] Jeśli pliki (karta) są zapisane w systemie, to
                  może być przyczyną tego, że Windows ich nie widzi. Może, ale nie musi. Mam za
                  mało danych i za mało się znam na palmtopach. ;-)
                  • t-800 Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:23
                    t-800 napisał:

> Windowsa Mobile byś poznała. ;-] Jeśli pliki (karta) są zapisane w systemie,

Zapisane w innym systemie.
                  • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:27
                    a jakbyśmy założyli że jest zapisana w innym systemie, to co mam zrobić, żeby
                    windows chciał ją czytać?
                    • t-800 Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:31
                      Trzeba byłoby zainstalować emulator systemu z telefonu i odczytać kartę za
                      pomocą emulatora (emulator "udaje" inny system).

Inny sposób (bardziej realny) - podłączyć palmtopa do komputera, zainstalować
                      oprogramowanie umożliwiające komunikację pomiędzy Windows i palmtopem i
                      odczytać zawartość palmtopa (i jego karty) za pomocą programu w Windows.

Nie wiem, czy to zadziała, tak sobie teoretyzuję, ale podobnie wygląda to np. w
                      przypadku telefonów komórkowych.
                      • magdagutowska Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 19:40
                        bardzo dziękuję.
                      • Gość: sylwek Re: problem, karta pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:41
                        no w teorii fajnie, ale nie sadze aby chodzilo o inny system plikow
                        przeciez to rodzina Micro$oftu, faktycznie dziwna sprawa ale jako przyczyne
                        upatrywalbym raczej problem natury sprzetowej
                        emulator nie pomoze bo nie chodzi o problem z odczytaniem zawartosci karty
                        tylko samej karty (ktos to zrozumial ?)
                        • Gość: T-800 Re: problem, karta pamięci IP: *.tpnet.pl 27.12.06, 19:43
                          Jeśli nośnik jest sformatowany w innym systemie, to jest nieczytelny w Windows.
                          Spróbuj odczytać np. dyskietkę z FreeSCO.
                          • m.gregor Re: problem, karta pamięci 27.12.06, 20:37
                            System plikow na karcie SD z palma to FAT. Nie ma prawa sie nie czytac. A do
                            autorki: a dobrze wlozylas karte do czytnika? Czasami trzeba ja obrocic i
                            dopiero zaczyna dzialac (styki sa na gorze i dole wnetrza czytnika).
    • Gość: sylwek Re: problem, karta pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:43
      a wsadz ja do czytnika i kliknij prawym na ikonce, daj formatuj i tam powinno
      byc napisane jaki jest format plikow, zrob tak i napisz co bylo, oczywiscie nie
      dawaj "ok" tylko odczytaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka