barracuda7110 21.02.06, 12:46 Może dałoby się zrobić FAQ, w którym byłyby linki do ad-aware, spybota, ewido itp? Czy też do stron, na których są podane sposoby likwidowania co częstszych infekcji? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: [Trochę OT] A może FAQ? 21.02.06, 13:30 Może jakiś wąteczek pt. "Niezbędne linki" dałoby się przyszpilić na razie ? Hijack, Spyboot i parę innych dobrych, albo niezbędnych? Wcale nieźle byłoby tam recenzować programy "czyszczące"... jak choćby ten Falcon, co sam w sobie jest spywarem, coooo ? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: [Trochę OT] A może FAQ? 21.02.06, 13:40 Powtarzam, że jak na razie jest to niemożliwe ;) Nie mamy wystarczających możliwości (uprawnień). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ A to mnie zaskoczyłaś.... 21.02.06, 16:41 ... ciekawe, czy to długo potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: [Trochę OT] A może FAQ? 21.02.06, 19:01 No to teraz trzeba zacząć ścigać adminów gazety o powiększenie Wam praw :). Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:02 barracuda7110 napisał: > No to teraz trzeba zacząć ścigać adminów gazety o powiększenie Wam praw :). ... to ja mogę :-)) Lubię tę robotę... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:27 beata, dołączam sie :) poczyniłam już kroki w tym kierunku,odpowiedni mail został wystosowany,zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:29 hmmm... ja wiem, ze czasami niektórzy chcą dobrze dziewczyny, ale pozwólcie proszę mi i Kolobosowi mówić we własnym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:42 Heheh powinnaś się cieszyć z posiadania zastępców ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:49 Może po prostu lubię dręczyć administracje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 20:49 Neder, mi tego FAQu tez tu brakuje i kiedyś sama sie zastanawiałam,czy nie zaproponować takiego rozwiązania(jak jeszcze nie byliscie moderatorami). Czy to w czymkolwiek przeszkadza,ze i my poprosimy Adminów o taka możliwosc? Moim zdaniem nie. Zauwaz jeszcze,ze to nie tylko w Waszym imieniu,wy znacie te linki,reszta niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 21:01 Ale wiesz co? ja o ten FAQ tez się kiedyś kłóciłam na FoF (nawet moge podać linki ;)). Nawet pamiętam kiedy. Jak były wybory (czyli na jesieni zeszłego roku) i dostałam odpowiedź, że wszystko ładnie, pięknie, ale jakbym była tak miła i poczekała na zakończenie się 'gorącego okresu'. Pytałam się wtedy o możliwość czego takiego jak jest na Forum Komputery, czyli odpowiedniej adnotacji w nagłówku i linka prowadzącego do wątku, w którym byłyby poruszane najważneijsze kwestie. Wtedy nie było jeszcze możliwości 'przyszpilania' wątków. No i jak widać po wyborach już dawno, a FAQ ciągle nie ma. I to nie z powodu jabbura czy tebego, bo się w koncu zgodzili. Tyle, że problem w tym, ze ten FAQ mielibyśmy napisać sami... Ja nie mam prawdę mówiąc siły na to. Teraz jest ten plus, że jak się w jakimś miejscu rąbniemy (przy pisaniu 'FAQ') albo coś przestanie być aktualne czy cokolwiek to możemy sami, bez proszenia góry, to zmienić. Nie oszukujmy się, to forum jest mniej popularne niż Komputery i taki wątek musielibyśmy napisać sami. Nie byłoby tak jak tam, że dopisuje się tam kilkanaście osób. Wiem, że to konieczne, ale mnie to trochę przerasta. Więc na razie mi się nie spieszy (mam poza tym kilka rzeczy w plecy na uczelni i to jest teraz najważniejsze ;P). Za 2 tygodnie może być ;P Trzeba trochę czasu na przemyslenie co tam miałoby być, zeby nie wwalać wszystkiego jak popadnie bez ładu i składu. Tak ja to przynajmniej widzę;) Ech, starałam sie w miarę jasno napisać o co mi chodzi ale nie wiem czy się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jakby się kto pytał... 21.02.06, 21:24 Wierze,ze już działałaś w tym kierunku,kłótliwa kobieto ;-) więc linki nie musisz wrzucać. A poza tym istnieje coś takiego jak wyszuiwarka ;) Chodzi mi tylko o to zeby wam dać uprawnienia,do wrzucenia takiego FAQa na górze forum i przyszpilania wątków-bo z tego rozumiem,ze takich możliwosci jeszcze nie macie. I nie mówie,ze ten FAQ od razu miałby byc taki jak na Komputerach,bo tu masz racje tam wiele osób się wpisuje,więc spokojnie nikt od was cudów nie wymaga. Ale moznaby powoli,sukcesywnie wrzucać te linki w jedno miejsce,nie musielibyscie ich w kazdym poscie wklejac,byłyby łatwo dostepne. A z tego jeszcze co obserwuje plącze się tu na Wirusach kilka osób,kótre też mogłyby pomóc w opracowaniu takiego wątku. "Góre" już teraz można zaczać męczyc to niczemu nie przeszkadza,niech powoli oswajają sie z prosbą,bo i tak nie wierze,ze miałoby to ruszyc w ciagu kilku dni. Przy okazji powodzenia na egzaminach,mnie teraz na mojej uczelni tez kosmos czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ No cooooo???? 21.02.06, 20:57 Ja jeszcze nic nie zrobiłam, propozycję rzuciłam tylko i czekam na hasło:-))) A w ogóle, to lubię takie sprawy załatwiać na FoF-ie, trudniej olać "petenta" publicznie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: No cooooo???? 21.02.06, 21:33 jak chcesz to ci hasło moge rzucić :-))) Ja czasami tak mam,ze najpierw daje po mordzie a poźniej pytam czy słusznie ;-) , więc i napisałam A na FoF narazie nie ide,bo mnie za spam przymkną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Ja tam poczekam... ja się boję... 21.02.06, 23:18 ... Neder, już mnie parę razy pogoniła ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Ja tam poczekam... ja się boję... 22.02.06, 12:38 I werigut :-) ps to jak, macie tę szpilkę, czy nie macie? bo jak macie, to ja te linki pozbieram do kupy w wolnej chwili - chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Ja tam poczekam... ja się boję... 22.02.06, 12:46 o jej, z tymi zebranymi do kupty linkami bardzo by było fajnie ;) Mozesz zebrać i trzymac gdzieś pod ręką bo niedługo pewnie będą potrzebne. Tyle, że tu chyba nie będzie szpilki. Według zaleceń z góry szpila ma być najwyżej na kilka dni, więc w tym przypadku by się nie sprawdziła. Ale jabbur się odezwał więc coś się kroi ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Uprzejmie donoszę 22.02.06, 13:09 Wygląda na to,że nie jest źle :) ps. Jabbur,nie rozpisuj sie tak,bo czasu na czytanie nie starcza ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Ja tam poczekam... ja się boję... 22.02.06, 13:07 beata_ napisała: > ... Neder, już mnie parę razy pogoniła ;-) co za thusz z ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Ja tam poczekam... ja się boję... 22.02.06, 13:22 active.x napisała: > beata_ napisała: > > > ... Neder, już mnie parę razy pogoniła ;-) > > co za thusz z ciebie ;-) > Ciiiicho! To się nazywa TAKTYKA :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Ja tam poczekam... ja się boję... 22.02.06, 13:26 Skoro to taktyka,to nie drzyj sie tak wersalikami ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: To należało do tej tam... 22.02.06, 21:40 szyfrujesz jak enigma, ale OK,rozumiem ;-))) działajmy zatem dalej taktycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: To należało do tej tam... 22.02.06, 21:59 Właśnie o to chodzi,zebyś nie kumała ;-) Beata ma jakąs strategie działania,zapewnie odnośnie tegoż forum(dokładna specyfikacja nie jest mi znana)ale nie bedzie się nią publicznie chwalić,zebyś jej nie pogoniła ;) a tak na serio to spokojnie,nic nie kombinujemy Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Active szczerą prawdę mówi ! :-) 22.02.06, 22:47 I jak zgrabnie to wszystko wyłożyła... Neder, spokojnie - nic o Was bez WAS (znaczy opiekunów)... mój pomysł znasz, a ja czekam na wskazówki i zbieram linki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Acha! Zajrzałam w te telefony... 22.02.06, 22:51 ... iście szatański pomysł z tym ABC. A po mojemu - bardzo dobrze, ale nie pali się i póki co można zastosować półśrodki, a potem je wykorzystać w ABC. Ale to jest moje zdanie, a Ty i Kolobos zrobicie wedle waszego uznania i już :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiu wyrozumiały Re: Jakby się kto pytał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:04 active x .To nie tak idzie w Twoim przypadku -lepiej mieć siostrę w.... niż brata idiotę.Jasne?Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jakby się kto pytał... 23.02.06, 21:40 szczerze mówiąc nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T-800 Re: Jakby się kto pytał... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.02.06, 22:19 Odczep się od mojej Ulubionej Kontrolki! Odpowiedz Link Zgłoś