Dodaj do ulubionych

pentium D, a temperatura

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:39
mam prośbe do ludzi z procesorem Pentium D 2,66-805 , czy możecie sprawdzić
jaką macie temperature przy normalnej pracy i obroty wentylatora. Znajomi mają
taki procesor który normalnie ma temperaturę 63-67 stopni i 2500 obrotów na
wiatraku. Po 5 minutach przy grach cały się zawiesza a jak osiagnie te 67 to i
bez grania się zawiesza, dodam tylko, że komputer jest nowy. według mnie się
przegrzewa???? W serwisie na telefon powiedziano im, że to super temperatura
jak na ten procesor .Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: pentium D, a temperatura IP: *.klaudyny.waw.pl 31.01.07, 20:57
      Temperatura jest zdecydowanie za wysoka. Świadczy o niewłaściwym odprowadzaniu
      ciepła(zła pasta, zła warstwa pasty, niewłaściwy docisk wentylatora). Przy
      boxowym wentylatorze niewiele da się obniżyć temp.. Zakup porządnego coolera
      pozwokił mi obniżyć temp do ok 40 stopni C bez obciążenia i ok 56 - 60C przy
      obciążeniu, oraz przetaktowaniu do 3,0G
      • Gość: kolo Re: pentium D, a temperatura IP: *.jed.isu.net.sa 31.01.07, 21:59
        pobiegaj po google, a zobaczysz ze palnąłeś bzdurę. przy niezbyt rozbudowanym
        chłodzeniu i dużym obciążeniu te proce grzeją się niemiłosiernie. taki już urok
        tego modelu.

kilka cytatów:
        "Cooler boxowy już doprowadza mnie do szału... Pentium d805 2,66, idlle 52-
        56*C, stress max 62*C.
        Temperatury nie są złe ale hałas...
        W spoczynku nie jest źle, ale przy 58-60*C wszystko się zaczyna, przy 62*C
        cooler wchodzi juz na max obroty 4500rpm i słychać do w pokoju za ścianą :/.
        I co gorsze - do 60-62*C grzeje się przy byle czym, przykładowo jakaś mini
        gierka flash, odpalanie steama, photoshop itd"

"Ja mam Pentium D805, Asus'a P5LD2 Deluxe, Pentagram QVC 100 Cu+ i bude I-BOX
        Jet II i na najnizszych obrotach mam 55 w idle, a 75 przy maks obciazeniu (na
        najwyzszych 46-49 w idle i 65-67 w stresie) i jak czytam, ze ktos na pentiumie
        D ma 35 stopni w idle to mnie krew zalewa, a poza tym czy te tempy sa normalne,
        czy da sie je jakos obnizyc?"

itd
    • Gość: maja Re: pentium D, a temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:22
      też tak myślałam, zastanawia mnie postawa sewisanta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka