Dodaj do ulubionych

Open Office

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.07, 19:16
Witam mam takie pytanie?
Czy darmową wersję , ściągniętą ze strony można stosować w firmie?
Dochodzą mnie sprzeczne informacje na ten temat.
Prosze o info.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: t-34 Re: Open Office IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.07, 19:39
      Poczytaj tu:
      pl.openoffice.org/docs.licencja.html
      wiki.services.openoffice.org/wiki/PL.openoffice.org/
      powodzenia
    • Gość: Oo!-Free!!!!! " Program w wersji bezpłatnej można swobodnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:40
      .....wykorzystywać do działalności gospodarczej (w firmie). Można także go zupełnie legalnie, bez żadnego obowiązku rejestracji, wykorzystywać w jednostkach administracji publicznej. Szczegółowe warunki licencji opisuje strona Licencja."
      pl.openoffice.org/docs.licencja.html
      www.gnu.org.pl/text/licencja-gnu.html
      I wszystko na ten temat :-)
    • Gość: fristajl Re: Open Office IP: *.cryptobitch.de 09.05.07, 19:51
      sprzeczne informcje biorą się stąd, że z jednej strony jest licencja która mówi,
      że można, a z drugiej strony jest kontroler, który powie "licencja-śmencja" i
      zaraz wyciągnie stosowny przepis mówiący o tym, że jesteś zobowiązany
      przedstawić fakturę za zakup oprogramowania.
      • Gość: Lolo Re: Open Office IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.07, 20:03
        No właśnie i co w takim przypadku kontroli.
        Nie ukrywam że chcę założyć działalność ale alternatywą dla drogich prog.
        biurowych jest oo.
        Chciałbym żeby prawnie wyglądało ok.
        • t-800 Re: Open Office 09.05.07, 20:16
          Kup jakąś gazetę z płytą, na której będzie dołączony OO.
      • Gość: stypendysta Re: Open Office IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 09.05.07, 20:24
        W tej sprawie było niedawno postępowanie przed jednym z sądów (bodaj poznańskich - chyba chodziło o Wojewódzki Sąd Administracyjny w Poznaniu), w wyniku którego stwierdzono, że takie oprogramowanie bezpłatne nie jest fakturowane, więc jego użytkowanie nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji skarbowych dla komercyjnego użytkownika (bo o to chodziło).

• Gość: Lolo Re: Open Office IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.07, 19:12
          Dzięki za info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka