Gość: Lolo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.07, 19:16 Witam mam takie pytanie? Czy darmową wersję , ściągniętą ze strony można stosować w firmie? Dochodzą mnie sprzeczne informacje na ten temat. Prosze o info. Z góry dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: t-34 Re: Open Office IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.07, 19:39 Poczytaj tu: pl.openoffice.org/docs.licencja.html wiki.services.openoffice.org/wiki/PL.openoffice.org/ powodzenia Link Zgłoś
Gość: Oo!-Free!!!!! " Program w wersji bezpłatnej można swobodnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:40 .....wykorzystywać do działalności gospodarczej (w firmie). Można także go zupełnie legalnie, bez żadnego obowiązku rejestracji, wykorzystywać w jednostkach administracji publicznej. Szczegółowe warunki licencji opisuje strona Licencja." pl.openoffice.org/docs.licencja.html www.gnu.org.pl/text/licencja-gnu.html I wszystko na ten temat :-) Link Zgłoś
Gość: fristajl Re: Open Office IP: *.cryptobitch.de 09.05.07, 19:51 sprzeczne informcje biorą się stąd, że z jednej strony jest licencja która mówi, że można, a z drugiej strony jest kontroler, który powie "licencja-śmencja" i zaraz wyciągnie stosowny przepis mówiący o tym, że jesteś zobowiązany przedstawić fakturę za zakup oprogramowania. Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Open Office IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.07, 20:03 No właśnie i co w takim przypadku kontroli. Nie ukrywam że chcę założyć działalność ale alternatywą dla drogich prog. biurowych jest oo. Chciałbym żeby prawnie wyglądało ok. Link Zgłoś
t-800 Re: Open Office 09.05.07, 20:16 Kup jakąś gazetę z płytą, na której będzie dołączony OO. Link Zgłoś
Gość: stypendysta Re: Open Office IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 09.05.07, 20:24 W tej sprawie było niedawno postępowanie przed jednym z sądów (bodaj poznańskich - chyba chodziło o Wojewódzki Sąd Administracyjny w Poznaniu), w wyniku którego stwierdzono, że takie oprogramowanie bezpłatne nie jest fakturowane, więc jego użytkowanie nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji skarbowych dla komercyjnego użytkownika (bo o to chodziło). Link Zgłoś