Gość: _mort_ Re: Proszę podać argumenty że Xp jest do ... IP: 172.25.119.* 03.06.03, 13:43 A podaj że nie jest ]:-) Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: NIE MA TAKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.03, 14:27 na dysku mam 2 systemy 98 i XP, w win 98 system mi się nie restartuje,żadne łatki nie pomogły,po prostu nie mogę zrestartować w win98 miałem wysyp systemu średnio co 3 miesiące,bawiłem się z aplikacją szyfrującą pliki i tak zrypałem sobie system że musiałem odzyskiwać go z ghosta bo nie dało sie z płytki reinstalować w XP nie udało mi się zawiesić komputera,nie widziałem żadnego blue screena,chciałem zainstalować pewien programik "bandwith controller" niestety powoduje on restart komputera,ale w porównaniu do win98 to super stabilny system Link Zgłoś
Gość: Beny Re: NIE MA TAKICH IP: 0.0.0.* 04.06.03, 00:38 cena dlugie oczekiwanie na update dziur szpiegostwo MS wymagania sprzetowe Link Zgłoś
Gość: camel Re: NIE MA TAKICH IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.03, 08:13 komunikuje sie bezposrednio z microsoftem, szpiegiuje, nie mozna zainstalowac programow pirackich :))), chociaz na wszystko sa laty. ja mam windows 2000 i jestem zadowolony. camel Link Zgłoś
Gość: volny86 Re: NIE MA TAKICH IP: *.krak.tke.pl 04.06.03, 08:26 no coż... ja równiez używam win2k i jestem cholernie zadowolony... na p300 i 128 ramu ładnie skonfigurowany ładuje sie i chodzi szybciej niż winXP na p500 i 128 ramu u qmpla :D Link Zgłoś
Gość: camel Re: NIE MA TAKICH IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.03, 15:42 Gość portalu: volny86 napisał(a): > no coż... ja równiez używam win2k i jestem cholernie zadowolony... na p300 i > 128 ramu ładnie skonfigurowany ładuje sie i chodzi szybciej niż winXP na p500 i > > 128 ramu u qmpla :D ja mam 2x PIII 1000 Ghz i 1 GB RAM :)) tez dziala, choc czasem dziwnie zwalnia, ale to wina tego ze musi obsluzyc 2 procki. Nie czarujmy sie win XP to windowsy do domu, do grzebania po internecie i do gier (+multimedia), ale do profesjonalnych zastosowan...do tej pory moji znajomy uzywaja win98, win NT i 2000. camel Link Zgłoś
Gość: Doki o zesz ty w morde.... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 04.06.03, 16:10 Gość portalu: camel napisał(a): > ja mam 2x PIII 1000 Ghz i 1 GB RAM :)) ^^^^^^^^^^^^^^^^ 2 procki 1THz! To jest sprzet! Mozna w domu zrobic animowany Matrix. A jakie masz rachunki za prad? no offence PZDR Link Zgłoś
Gość: camel Re: o zesz ty w morde.... IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.03, 16:16 Gość portalu: Doki napisał(a): > Gość portalu: camel napisał(a): > > > > ja mam 2x PIII 1000 Ghz i 1 GB RAM :)) > ^^^^^^^^^^^^^^^^ > > 2 procki 1THz! To jest sprzet! Mozna w domu zrobic > animowany Matrix. A jakie masz rachunki za prad? > > no offence > > PZDR no sa troche, bo komputer hula po 14 godzin dziennie :) camel Link Zgłoś
Gość: Vaterland Re: o zesz ty w morde.... IP: 128.164.139.* 04.06.03, 21:35 koles robi sobie z Ciebie jaja, bo walnales 1000 GHz. Czlowieku, gdzies ty znalazl takie procki? Moze za duzo "Futuramy" sie na ogladales? Co do systemu, to nie widze sensu siedzenia na win2k, ten potwor laduje sie kilka minut na laptopie mojego szefa (procek 2 GHz), moj na XP laduje sie 30 sec (taki sam model). Wszystkie szpiegi i pierdoly mozna powywalac i mamy system swietny do wszystkiego. Ci ktorzy probowali pograc na win2k, wiedza ile jest tam klopotow z kompatybilnoscia. Link Zgłoś
_mort_ Re: o zesz ty w morde.... 04.06.03, 17:56 Gość portalu: Doki napisał(a): > Gość portalu: camel napisał(a): > > > > ja mam 2x PIII 1000 Ghz i 1 GB RAM :)) > ^^^^^^^^^^^^^^^^ > > 2 procki 1THz! To jest sprzet! Mozna w domu zrobic > animowany Matrix. A jakie masz rachunki za prad? Ale co na prądzie straci, na centralnym ogrzewaniu sobie odbije. ]:-) ************************************************** Jedno co dajesz i bierzesz od braci. Tu nie chodzi o szelest, szacunkiem się płaci. <MOLESTA> ************************************************** Link Zgłoś
Gość: beldin Re: NIE MA TAKICH IP: *.opole.dialup.inetia.pl 04.06.03, 13:25 Gość portalu: camel napisał(a): > komunikuje sie bezposrednio z microsoftem, szpiegiuje, nie mozna zainstalowac > programow pirackich :))), chociaz na wszystko sa laty. > > ja mam windows 2000 i jestem zadowolony. > > camel Straszne brednie. Link Zgłoś
Gość: camel Re: NIE MA TAKICH IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.03, 15:43 Gość portalu: beldin napisał(a): > Gość portalu: camel napisał(a): > > > komunikuje sie bezposrednio z microsoftem, szpiegiuje, nie mozna > zainstalowac > > programow pirackich :))), chociaz na wszystko sa laty. > > > > ja mam windows 2000 i jestem zadowolony. > > > > camel > Straszne brednie. polecam zapozannie sie z tekstem licencji. camel Link Zgłoś
Gość: Beny Re: NIE MA TAKICH IP: 213.68.127.* 05.06.03, 16:35 Gość portalu: moz napisał(a): > jaka cena o czym ty mowisz? o cenie ktora trzeba zaplacic za oprogramowanie, nie wiedziales, pewnie nie jak cala reszta zlodzieji. Link Zgłoś
Gość: encepence Re: NIE MA TAKICH IP: 212.244.226.* 08.06.03, 18:56 Gość portalu: moz napisał(a): > jaka cena o czym ty mowisz? A co? Już za darmo te dziadostwo rozdają? :] Link Zgłoś
Gość: zz Trzeba uzywać xp ciekawe jaki koszmar bedzie po xp IP: *.toya.net.pl 04.06.03, 05:03 . Link Zgłoś
Gość: Doki no to moze taki IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 04.06.03, 12:58 Kazdy program komputerowy istnieje po to, zeby wykonywal jakas potrzebna funkcje i WinXP nie jest tu wyjatkiem. Jednakze sa na rynku inne programy, ktore tak samo lub lepiej wykonuja te sama funkcje, a kosztuja ulamek ceny WinXP. Przy obecnej cenie, WinXP, oprocz normalnych zadan systemu operacyjnego, powinien mi takze parzyc kawe, sprzatac lazienke i przynosic kapcie oraz przynajmniej raz w roku trafnie przewidywac numery w totolotku. Poniewaz WinXP tego nie robi, jest do dupy. q.e.d. Link Zgłoś
chmchm Re: no to moze taki 04.06.03, 14:29 pomijając cenę, u mnie nawala wyszukiwanie plików, zajmuje czasem cały komp na baaaardzo długo, nie wiem dlaczego, no i często programy przestają jednak odpowiadać, fakt że cały statek nie tonie od razu, ale szalup (task menager) też spuścić się nie da czasami (albo nie można się doczekać) no i "bluskriny) ;) zdarzają się takie niewinne- jak nie można odczytać dyskietki np. koszmar, czytanie dyskietki to powazny problem dla pc-ta buhaha , jeszcze minusem jest to..że..wiele programów odmawia współpracy z xp, lub nie rozpoznaje dirx ;( Link Zgłoś
chmchm Re: no to moze taki 04.06.03, 14:34 aaa no i system powinien byc "leciutki jak piórko" gdyby nawet przypominał pióro strusia a nie jajo, to było by ok, ale nie mogę patrzec jak windozy pochłaniają kolejne dziesiątki megabajtów.. no i jeszcze jakies pieski powstawiali buhaha ni w ząb ni w oko ppppp itp. ale tak poza tym to mi się podoba :) Link Zgłoś
chmchm Re: no to moze taki 04.06.03, 14:37 swoją drogą nie wiedziałem ze każdy prawie program ma jakies problemy i wymaga przesłania informacji do "mikrosoftu" hyhy Link Zgłoś
Gość: Vaterland Re: no to moze taki IP: 128.164.139.* 04.06.03, 21:44 To ze ten system Ci sie wywala to wina sprzetu, a nie systemu. Mam 2 kompy z XP i od 2 lat nie mialem zwisu. Problem z Divx? Zaden problem, wszystko chodzi jak ta lala. Programy nie chodza? To co ty za cuda probujesz zainstalowac? jedyby problem jaki kiedykolwiek mialem z programem to odpalenie Need4Speed Porsche, teraz po latkach wszystko jest git. Fakt, szpieguje bestia, ale odpal XpAntiSpy, zainstaluj firewalla i tyle se poszpieguje. Do tego wywal System Restore, odinstaluj MSN messangera i masz system cacy. Nie wiem jakie wy tam macie problemy, ale widze, ze w wiekszosci wynikaja z niewiedzy, lub uzycia kiepskiej jakosci komponentow i zla konfiguracja. Link Zgłoś
Gość: chmchm Re: no to moze taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 15:48 nie divx tylko directX , a odpalam owszem różne stare ścierwa ;)) no i owszem moga nie znać nowych wersji dirx ;) system restore juz dawno wywaliłem dzięki za tego mesengera, a tak naprawdę to baaardzo mało narzekam na xp, sprawuje się u mnie lepiej niz 2000 , ale mam jeszcze instalnietego ME do starszych programików. co ciekawe - operacje związane z grafika idą szybciej pod ME a z procem - pod xp tak mi się wydaje po testach na ut2003DEMO benchmark - porównałem średnią szybkość latania i walki bootów - bardzo obiektywny test no nie?? ;) Link Zgłoś
Gość: sprzęt? Re: no to moze taki IP: 127.0.0.* 11.06.03, 12:04 To ciekawe, że użytkownicy windows tak często argumentują niepoprawną pracę systemu posiadaniem kiepskiej jakości komponentów. Obecnie produkowane podzespoły, nawet te najtańsze, powinny działać bez problemów, co najwyrzej mogą one mieć wpływ na wydajność. Ale jak windows xp nie działa z nimi poprawnie, to moim zdaniem jest to problem tego systemu. Link Zgłoś
Gość: camel Re: no to moze taki IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.03, 15:43 Gość portalu: Doki napisał(a): > Kazdy program komputerowy istnieje po to, zeby wykonywal > jakas potrzebna funkcje i WinXP nie jest tu wyjatkiem. > Jednakze sa na rynku inne programy, ktore tak samo lub > lepiej wykonuja te sama funkcje, a kosztuja ulamek ceny > WinXP. Przy obecnej cenie, WinXP, oprocz normalnych zadan > systemu operacyjnego, powinien mi takze parzyc kawe, > sprzatac lazienke i przynosic kapcie oraz przynajmniej > raz w roku trafnie przewidywac numery w totolotku. > Poniewaz WinXP tego nie robi, jest do dupy. ee.takie cos to juz mzna bylo za pomoca atari robic:) camel Link Zgłoś
stratoos Re: Proszę podać argumenty że Xp jest do ... 04.06.03, 21:51 gotenkssj3 napisał: > Proszę podać argumenty że Xp jest dziadowski a co Ty rozumiesz pod pojeciem "dziadowski" ? Uzywasz teraz innego systemu ? Masz watpliwosci czy zamienic na XP ? prosta odpowiedz - nie zamieniaj, nie bedziesz pozniej mial pseudoproblemow z nowym systemem. Link Zgłoś