Dodaj do ulubionych

USB i dwa pecety

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:01
Jak za pomocą USB zrobić sieć z dwóch pecetów?
Obserwuj wątek
    • christo.christo Re: USB i dwa pecety 28.10.03, 19:04
      Nie można.
      • da.killa Re: USB i dwa pecety 28.10.03, 19:32
        Można.

www.pcworld.pl/artykuly/22072_3.html
        • Gość: JacekD Re: USB i dwa pecety IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 21:02
          A ja poraz kolejny, przypominam o skrosowanym kablu sieciowym. Połączenie
          komputerów moża zrealizować za pomocą odpowiednio przygotowanego kabla
          sieciowego. Jeden warunek: komputery muszą mieć karty sieciowe. Jeśli ich nie
          mają potrzebujesz kabel USB PC2PC.
      • Gość: piecyk gazowy Re: USB i dwa pecety IP: *.visp.energis.pl 28.10.03, 20:03
        christo.christo napisał:

> Nie można.

Trzeba było przynajmniej dopisać "chyba". ;-)
    • sandwich1 Re: USB i dwa pecety 29.10.03, 13:29
      Dziękuję za odpowiedzi.
      Wynika z tego, że gra nie warta świeczki. Karta sieciowa kosztuje ok. 35 zł, a
      jedną już mam.

PZDRW
      • Gość: spoko Re: USB i dwa pecety IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 29.10.03, 15:07
        sandwich1 napisał:

> Dziękuję za odpowiedzi.
        > Wynika z tego, że gra nie warta świeczki. Karta sieciowa kosztuje ok. 35 zł,
        a
        > jedną już mam.
        >
        > PZDRW

Da sie i gra jest warta swieczki, bo nie kazdy ma sieciowke (no, ja akurat mam,
        ale jest na niej inet, a do laptopa na PCMPCI sporo kosztuje 250<), a USB
        prawie kazdy komputer ma (a na 100% maja wszystkie nowsze). Kabel mnie
        kosztowal 40,- i kupisz go w wiekszosci sklepow komputerowych. Tranfer jest
        nizely (do 6 tylko nie pamietam czy Mb, czy MB). Mozna tak podpiac do 8
        komputerow. Nie ma problemow z polaczeniem, co czesto zdarza sie przy zwyklych
        LAN. Od razu dostajesz soft do tego. Pozdrawiam.
    • Gość: arti Re: USB i dwa pecety IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 00:58
      wejdz na allegro i kup kabel usb do transmisji danych , dostaniesz do niego
      program pc-linq i bez krosów kart sieciowych chula aż miło transfer do 12mb
      przy usb 2.0 przy 1.1 troche mniej
      • sandwich1 Re: USB i dwa pecety 30.10.03, 07:45
        Pewnie! Kabelek od 60 zł - 2m. Ja nie mam komputerów na jednym stoliku. Aby je
        połączyć potrzebuję 15m kabla. Dochodzi do tego konieczność zakupu 2
        reapeterów - 80 zł. Razem 140 zł. Bardziej jednak opłacalna jest karta sieciowa.
        • Gość: JacekD Re: USB i dwa pecety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:37
          Jeśli ktoś mówi o transferze 12 MB - dobry, to co powie o transferze po
          sieciówkach 100MB?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka