Dodaj do ulubionych

osiedla w Jabłonnej

23.03.07, 10:46
cześć
razem z mężem chcemy kupić mieszkania w Jabłonnej. w internecie znalazłam
oferty "Bukowy dworek "i "Rajska Jabłoń". nie jesteśmy z okolic Warszawy i
nie orientujemy się czy są jakieś inne osiedla gdzie są bloki dlatego
poradzcie mi gdzie w Jabłonnej są jakieś spokojne osiedla .
z góry wszystkim dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • jagoda9614 Re: osiedla w Jabłonnej 23.03.07, 11:06
      Rajska Jabłoń jest położona przy drodze o dużym natężeniu ruchu,obok marketu
      Obi , pod oknami osiedla jest budowana obwodnica, Bukowy Dworek, jest dużo
      oddalony od obwodnicy, ale z łatwą mozliwością dojazdu do budowanej
      obwodnicy, osiedle od nawet bocznej drogi osłania odległość i lasek, drogi na
      osiedlu i obok są utwardzone, co jest ważne bo są osiedla które drogi dojazdowe
      mają nie utwardzone. Osiedle jest wyjątkowo spokojne, z okien widać lasy, łąki,
      w planach zagospodarownaia przestrzeni obok osiedla są do wybudowania domki
      jednorodzinne, tak więc nik za oknami nie wybuduje drogi ani bloków
      zasłaniających widok. Jeżeli chcecie Ciszę, spokój, Zdecydowanie polecam Bukowy
      Dworek.
      Ale to wy sami musicie jechać do Jabłonnej , obejżeć okolice, zastanowić się i
      podjąć dla siebie najlepszą decyzję. Ja wybrałabym Bukowy Dworek.
      Pozdrawiam
      J.
      • assessander Re: osiedla w Jabłonnej 23.03.07, 11:50
        jedna uwaga - Osiedla są w Jabłonnie smile

Ja tam polecam RJ moim zdaniem jest położone w dobrym miejscu, blisko wszedzie.
        Kwestia obwodnicy, jest oczywiście dyskusyjna jednakże w XXI wieku trudno
        oczekiwać sielanki za oknami na przedmieściach stolicy 40 mln narodu.
        Minusem mieszkania niemal na granicy z białołęka (BD) jest rozbudowa
        oczyszczalni Czajka i możliwa emisja zapachów (no chyba że jakąś super technikę
        zastosują, i chyba nie wyjaśniony projekt budowy spalarnii śmieci, Z tych
        powodów chyba mieszkać lepiej trochę dalej. (ale to moja subiektywna ocena ).
        Dodatkowym plusem RJ jest jakby nie było jakość developera, wątpię aby
        zbankrutował, choć spółka córka wałek na RJ zrobiła. Natomiast z BD bywało
        różnie jak jest teraz nie wiem ale pamiętam jak ustanawiałem hipotekę w poczet
        zabezpieczenia kredytu dla developera to różowo nie wyglądało (wiem że zmienił
        się developer ale jaki jest nie mam pojęcia).

Proponuję zrobić sobie wycieczkę i ocenić. Mimo wszystko uważam ze Jabłonna jest OK
    • kwitkows Re: osiedla w JABŁONNIE 23.03.07, 20:22
      No i warto się dowiedzieć w legionowskiej spółdzielni mieszkaniowej jak będzie wyglądała dalsza rozbudowa Osiedla Przylesie. Na razie powstało 200 mieszkań a docelowo miało być ok 900.
      • sibeliuss Re: osiedla w JABŁONNIE 24.03.07, 14:04
        Oni strasznie kręcą gdy się ich pyta o rozbudowę Przylesia.
        • kwitkows Re: osiedla w JABŁONNIE 24.03.07, 16:12
          Bo mieli budować mieszkania lokatorskie ale bank nie chciał dać odpowiedniego kredytu. Ostatnio przeszli na pomysł budowania mieszkań własnościowych... I właśnie chyba coś się ruszyło w tej sprawie, bo zaczęli uzbrajać teren.
          • sibeliuss Re: osiedla w JABŁONNIE 24.03.07, 16:50
            Mam nadzieję, że tym razem się uda.
            • jagoda9614 Re: osiedla w JABŁONNIE 24.03.07, 22:04
              Mieszkam w Jabłonnej od dziecka, w domku jednorodzinnym, nie wyprowadziłąm sie
              do Warszawy, bo zdecydowanie wolę cisze i spokój. Od strony Białołęki czasami ,
              raz na miesiąc czasami zalatuje przez jeden dzień i nie ma znaczenia na którym
              osiedlu sie mieszka, ten zapach wszystkich mieszkańców dotyczny. Chodzę
              codziennie na spacer z psem i widzę i słyszę jak sie ludziom mieszka. Gdybym
              miała kupić miszkanie to zdecydowałabym się na Bukowy Dworek, jest tam naprwadę
              fantastycznie cicho, a myślę, że obwodnica powstająca przy Rajskiej Jabłoni,
              nie będzie dobra dla mieszkańców Rajskiej.
              Na Bukowym Dworku budowąła kiedyś firma, która upadła i tamata sprawa jest
              zamknięta.
              Teraz nowe mieszkania buduje CRH Holding, z tego co wiem, znajomi się
              dopytywali, to jest poważna firma, ma dużo inwestycji, wszystkie pozytywnie
              zakończone.
              Życzę wyboru, który będzie dla was Najlepszy.

Jagoda.
              • oliwiaba Re: osiedla w JABŁONNIE 26.03.07, 14:42
                dziękuje wszystkim za informacje.BYliśmy z mężem oglądać osiedla, i
                stwierdziliśmy ze ta obwodnica to nam raczej nie pasuje, mamy 3 dziecko więc
                wolelibyśmy spokój i świeże powietrze tak jak w Bukowym Dworku, tylko czy tam
                wieczorami jest spokojnie? z tego co się zorientowałam to teren nie jest
                strzeżeony (ogrodzony)i czy ten lasek to nie jest jakieś miejsce przestępst
                (gwałtów i kradzieży)?
                • sibeliuss Re: osiedla w JABŁONNIE 26.03.07, 19:23
                  oliwiaba napisała:

> czy ten lasek to nie jest jakieś miejsce przestępst
                  > (gwałtów i kradzieży)?

Generalnie masz chyba takie same lęki jak co raz większe grono ludzi.
                  Czy wolisz osiedle ogrodzone płotkiem, czy musi być podłączony do prądu drut
                  kolczasty?
                  Skąd myśl o gwałtach i przestępstwach? Czy masz jakiś uraz psychoczny po
                  przeżytych traumatycznych sytuacjach?
                  • oliwiaba Re: osiedla w JABŁONNIE 27.03.07, 09:01
                    nie mama żadnych urazów.
                    MAm 3 letnią córeczke i chcę zeby była bezpieczna!
                    nie chcę płotu kolczastego tylko ogrodzenia i strażnika tak jak na innych
                    osiedlach.
                    • ygloo Re: osiedla w JABŁONNIE 27.03.07, 09:25
                      za bezpieczenstwo powinni odpowiadac sami mieszkancy osiedli i zadne ploty,
                      zadni straznicy tudziez inne ogrodzenia w tym nie pomoga!
                      jezeli chcesz ogrodzenie i strazika, jak to okreslilas, "jak na innych
                      osiedlach" to kup mieszkanie na Marina Mokotow lub innych burzujskich enklawach!
                      tendencje sa na szczescie takie, ze coraz czesciej mieszkancy rezygnuja z
                      osiedli grodzonych, pozostawiajac te zagrodzone wlasnym lekom, upodobnaniom i
                      miania przesladowczą i wyzszości. W czym ja jestem gorszy od Ciebie, ze nie
                      moge na "tawoje" strzezone osiedle wejsc??
                      • laoche1 Re: osiedla w JABŁONNIE 27.03.07, 11:15
                        Mnie osobiście tam jeszcze nie zgwałcili - a włóczę się po okolicznym lasku od
                        jakiegoś czasu. Spotykam za to uśmiechniętych i życzliwych ludzi i czesto
                        zamieniam z nimi parę słów.
                        • to.ja.kas Re: osiedla w JABŁONNIE 27.03.07, 16:50
                          A co powiecie o osiedlu Lesna? Od maja bede jego mieszkanką i juz nie moge sie
                          doczekac. Od razu mowie, ze nie jest ono ogrodzone i strzezone...ale ja mam 15
                          letnias córke ktora czasem wybiera sie gdzies sama, jak miała 3 lata to nie
                          spuszczałam jej z oka nawet w domu....o wypadek najłatwiej we własnym
                          mieszkaniu
                          • ygloo Re: osiedla w JABŁONNIE 28.03.07, 07:53
                            na lesnej jest taki spokoj i cisza, ze za zadne skarby zaden z mieszkancow by
                            sie nie zgodzil na jakiekolwiek jego grodzenie wink
                            Mozesz spac spokojnie, o ile nie martwisz sie o zaparkowanie pojazdu ....
                            • to.ja.kas Re: osiedla w JABŁONNIE 28.03.07, 09:40
                              to bardzo dobra wiadomosc, ze tam taka cisza, bo tego oczekiwałam smile))
                              A co do grodzenia to są takie plany tylko z jednym z blokow sa
                              problemy.....podobno, aczkolwiek na tym akurat mi nie zależy smile)))
                • expander.max Re: osiedla w JABŁONNIE 01.04.07, 11:57
                  Witojcie,
                  Jestem mieszkańcem osiedla Bukowy Dworek i obiektywnie rzecz biorąc jestem
                  zadowolony z wyboru. Zastanawiałem się też nad Rajską Jabłonią, ale ostatecznie
                  na Bukowym zwyciężył układ mieszkania. No i cisza, spokój też są niebagatelne...
                  Zapewniam, że odkąd tu mieszkam, nie było żadnych problemów z
                  kradzieżami/gwałtami ani innymi akcjami nawet mniejszego kalibru. Co prawda
                  osiedle nie jest jeszcze ogrodzone, ale mamy dwie budki strażnicze i całodobową
                  ochronę Juventusu. Tak więc jak na allegro mogę wydać komentarz => OSIEDLE W
                  100% GODNE POLECENIA smile

Ps. Obecnie budowany jest blok H, który chyba ma jeszcze nie wszystkie wykupione
                  mieszkania, więc jakby co, zapraszamy smile

pzdr
                  Piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka