Dodaj do ulubionych

Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego dwu...

07.04.11, 11:23
Kolejny luserfest, matki, chowajcie swoje córki przed zboczonymi, niedopchnietymi nerdami!

lwn.net/Articles/417952/

"In the past two decades, the open source community has evolved from an obscure grass-roots movement of wild-eyed crusaders, indigent grad students, and spare-time hobbyists to an unprecedented worldwide collaboration of full-time professionals and extraordinarily committed volunteers.

(...)

And yet, here it is, the year 2010, and my female friends and I are still being insulted, harassed, and groped at at open source conferences. Some people argue that if women really want to be involved in open source (or computing, or corporate management, etc.), they will put up with being stalked, leered at, and physically assaulted at conferences. But many of us argue instead that putting up extra barriers to the participation of women will only harm the open source community."
Obserwuj wątek
    • filetrybny Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:28
      Linux kojarzy mi sie z komentarzami na forach dodawanymi przez snobów go używających.Od Onetu po Gazetę piszą że są ponad tłumem bo używają Linuksa,czasem to męczy(apolandia.com )
    • who_cares Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:30
      a może kretynofil podzieli się z nami swoimi doświadczeniami z konferencji OS ?
      byłoby to wytłumaczeniem tej obsesji nt. linuxa ....
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:37
      Co tam kretynofilus? Widze ,ze zyjesz w ciaglym stresie utraty pracy. Fajnie ,ze jak zwykle piszesz na temat :)
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:39
      @who_cares:

Szanuję swoje zwieracze na tyle żeby omijać szerokim łukiem spędy wściekłych na cały świat no-life'ów. Jeszcze by mnie skrzywdzili ;)
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:40
      @von.g:

Pewnie że piszę na temat. Ostrzegam Szanowne Matrony przed niebezpieczeństwem które czyha na Nie i Ich Córy w związku z konferencją o której wspomina artykuł.

Czego znowu nie rozumiesz, biedne dziecię?
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:48
      @kretynofil

Nie rozumiem drogi tatusku jaki zwiazek ma napastowanie seksualne z Linuxem. Rozumiem ,ze sugerujesz , ze w firmach takie zjawisko nie istnieje. Oczywiscie przy Twojej wiedzy takie stwierdzenia sa calkowicie uzasadnione :)

"Instances of gender/racial discrimination and sexual harassment were common in Microsoft since the 1980s. The company was even said to be the 'most disdainful place for women to work' during the 1980s."

Masz a teraz pod kazdym postem o M$ ostrzegaj Matrony przed praca w tej firmie

www.icmrindia.org/casestudies/catalogue/Human%20Resource%20and%20Organization%20Behavior/Microsoft-Discrimination%20at%20the%20Workplace-Management%20Case%20Studies.htm
    • ylk Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 11:49
      kretynofil ale ty jesteś prymityw... aż żal dupę ściska. typowe ograniczone dziecko neostrady. pewnie jedyne na czym się znasz to "granie w gry" :D
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:12
      @von.g:

"The company was even said to be the 'most disdainful place for women to work' during the 1980s."

During the 1980s.

Zjawiska o których ja piszę w kontekście luserfestu dotyczą czasu teraźniejszego.

Widzisz różnice, matołku? Bo wiesz, ja mogę ostrzegać Szanowne Matrony I Ich Nieskalane Córki że jeśli cofną się w czasie do lat 1980-tych to czeka je zagrożenie ze strony pracowników MS...
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:15
      @kretynofil

Hehe spoko :) Ostrzegaj ludzi przed Linuxem bo na jakiejs konferencji ktos kogos napastowal :)

Hehe. Kolejny spisek sweterkow. Niezle Ci mozg sprali w tej sekcie :)
    • m4t Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:15
      "jednego z najpopularniejszych systemów operacyjnych na świecie" - stacje robocze stanowią muszą stanowić jedynie mały odsetek wszystkich komputerów (tzn. urządzeń posiadających system operacyjny)

ps.
      A skąd wiecie, że kretynofil nie jest KOBIETĄ i jak coś takiego odważył się mówić publicznie to wielki szacun dla niego... zresztą to by mogło tłumaczyć całą tą niechęć.
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:17
      @von.g:

Nie ostrzegam ludzi przed Linuksem, bo Linux, jako typowe narzędzie, samo nikomu krzywdy nie zrobi.

Ostrzegam przed sweterkami - bo wygląda na to że stereotypy ich dotyczące nie odbiegają daleko od prawdy.

Rozumiesz, czy trzeba wolniej?
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:23
      @m4t

Bo twierdzi , ze ma zone (podziwiam jej tolerancje).

@kretynofil

Moj stereotyp sweterka to taki mily puchaty i cieply zakladany przez glowe. Ma tendencje do opinania ciala i dotykania tego i owego.

Pozatym dziwie sie Twoim slowom? Linux nie robi krzywdy? Nieprawda. Przeciez co noc wymyka sie na miasto i pozera male dzieci pozostawione w kolyskach bez opieki. Starszym za to pada na mozg i kaze im niedoceniac cudownej jakosci produktow M$. Linuxa trzeba tepic ogniem i jestesmy wdzieczni , ze Ty i Twoja sekta tak usilnie bronicie nas przed nim.

Dziekujemy ;)
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:25
      @kretynofil, gdyby wziąć pod uwagę statystyki, to większość obecnie żyjących dewiantów, zboczeńców, morderców, złodziei, pedofilów itp., itd. używa na swoich PC Windowsa. Co nie oznacza tworzenia na tej podstawie stereotypów, choć jestem pewien, że statystycznie jest to zgodne z prawdą.
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:30
      @cin1977:

Tak, na pewno - bo użytkowników Windows jest po prostu kilkadziesiąt razy więcej.

Natomiast gdyby zbadać odsetek chamowatych, niezdolnych do traktowania kobiet z szacunkiem "mistrzów jazdy na ręcznym" - to jestem pewien że ten odsetek byłby wyższy wśród użytkowników Linuksa. To zresztą potwierdza artykuł który podlinkowałem.

Pomyśl jakim trzeba być złamasem ostatnim żeby zainteresowanie ładnej dziewczyny swoją prezentacją (i jej treścią) potraktować jako zaproszenie do łóżka czy przyzwolenie na poklepywanie po tyłku!
    • m4t Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:39
      @von.g
      Nie wiem czy wiesz, ale w krajach nie będących Polską, możliwe jest by Kobieta miała żonę... a to mogło by być powiązane z niechęcią do "sweterków".
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:40
      @kretynofil

"gdyby zbadać odsetek chamowatych, niezdolnych do traktowania kobiet z szacunkiem "mistrzów jazdy na ręcznym" - to jestem pewien że ten odsetek byłby wyższy wśród użytkowników Linuksa"

Pomyśl, jakim trzeba być złamasem, żeby przydatnośc tego czy innego OS konkurencyjnego dla M$ oceniać na podstawie domniemanych preferencji seksualnych jego użytkowników. Poczytaj sobie trochę Freuda, może się czegoś o sobie dowiesz.
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:43
      @m4t, von.g:

Przykro mi, Panowie, ale jestem mężczyzną z krwi i kości.

Co do "niedobrego Linuksa", Von.g, to nie wkładaj mi w usta słów których nie wypowiedziałem. Ja się z Linuksa nabijam (a raczej z jego wiecznej impotencji), ale prawdziwym źródłem problemów z nim jest "społeczność" sweterków - i wielokrotnie to pisałem: że największym problemem Linuksa jest to jakich ludzi do siebie przyciąga.

A jakich?

Cóż, podlinkowany przeze mnie artykuł odpowiada na to pytanie...
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:45
      @cin1977:

"Pomyśl, jakim trzeba być złamasem, żeby przydatnośc tego czy innego OS konkurencyjnego dla M$ oceniać na podstawie domniemanych preferencji seksualnych jego użytkowników."

Czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość, dziecię neostrady. Gdzie napisałem cokolwiek o preferencjach seksualnych?
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:49
      @kretynofil

ale zjawisko, które opisujesz dotyczy konferencji - nie możesz powiedzieć że ludzie jeżdżący na konferencje to reprezentatywna grupa czegokolwiek. sporo tam ludzi, którzy są tam tylko żeby się pokazać, zupełnie jak w kościele

a jeżeli chodzi o dyskryminację kobiet, to środowisko IT jest pod tym względem ogólnie mało tolerancyjne, tak sobie teraz pomyślałem - chyba prędzej doceniono by kobietę na wyrobisku w kopalni, bo tam szybciej widać efekty pracy
    • absurd.goni.absurd Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:52
      @kretynofil
      Tak szczerze to chyba przestaję ogarniać Twoją osobę, na pierwszy rzut oka jesteś człowiekiem wykształconym, posiadającym dużą wiedzę nt. systemów, oprogramowania, etc. Jednak Twoje wywody i komentarze pod każdym newsem, który dotyka Linuxa są infantylne. Wpadasz na forum i zaczynasz krzyczeć jak to źle że poszczególne jednostki nie korzystają z dobrodziejstwa MS tylko świadomie wybierają alternatywny system. Każda taka osoba w Twoim mniemaniu jest klasycznym sweterkiem, tudzież pedofilem.
      Nie jestem nerdem, ale korzystam bądź korzystałem z różnych systemów operacyjnych od wczesnych wersji Windowsa, poprzez systemy Jabłkowe jak i przeróżne dystrybucje Linux'a. I każdy z tych systemów ma swoje wady jak i zalety. Nie neguję żadnego z nich, nie wyśmiewam mojego brata bo świadomi korzysta z Linuxa (początkowo był to PLD, teraz nie wiem, ja sam korzystam obecnie z OsX lub Win7 zależy na którym komputerze pracuję.
      Taka moja dobra rada weź człowieku na wstrzymanie.

A wracając do tematu, cieszy mnie to że Linux nadal się rozwija, bo może kiedyś deweloperzy także dostrzegą możliwości tkwiące w tym systemie, i zaczną wydawać swoje komercyjne programy także na pingwiny.
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:52
      @kretynofil
      Już w pierwszym komentarzu, wodzu:

"Kolejny luserfest, matki, chowajcie swoje córki przed zboczonymi, niedopchnietymi nerdami!"
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:55
      @kretynofil

Popatrz na siebie i pomysl kogo windows przyciaga. A jesli uwazasz , ze takie rzeczy dzieja sie tylko na konferencjach open sourcowych to masz niepokoleji w glowie. W stanach pelno jest procesow o molestowanie w korporacjach. Zreszta podalem Ci przyklad M$ w ktorym sa te same problemy. Oczywiscie przyczepiasz sie do daty , tylko nie pomyslisz , ze Ci sami ludzie dalej tam siedzia (np lysy szympans)
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:56
      @turbo_wesz:

"ale zjawisko, które opisujesz dotyczy konferencji"

Oczywiście. Znasz inny sposób na to żeby spotkać więcej niż jednego zwolennika Linuksa naraz?

"a jeżeli chodzi o dyskryminację kobiet, to środowisko IT jest pod tym względem ogólnie mało tolerancyjne"

Tak, tylko że zwróć uwagę - ten artykuł nie wspomina o "konferencjach IT" w ogólności, tylko o konferencjach FOSS konkretnie. A dlaczego? Prawdopodobnie dlatego że w odczuciu kobiet które się tam wypowiadały na konferencjach FOSS takie zjawiska są częstsze.
    • wiktor.sztrum Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 12:58
      Ej, kretynofil, ja pracuję w innej branży, więc może nie dostrzegam niuansów, ale z drugiej strony potrafię spojrzeć obiektywnym okiem. Powiedz mi więc - czym różni się sweterek pracujący dla Microsoftu od sweterka pracującego przy Linuksie. W końcu i ten informatyk, i ten informatyk. Obaj to - dla normalnego człowieka - sweterki. Ty chyba też jesteś sweterkiem, nie? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka