Dodaj do ulubionych

Walczmy o Euro 2012 dla Opola

IP: *.atol.com.pl 18.04.07, 23:03
Najpierw niech stadion wybuduje, Hamulcowy Opola
Obserwuj wątek
    • Gość: muniek Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 18.04.07, 23:08
      A prezydent pewnie już śpi. Zapomnijcie o takich bajkach. Opole to nie Wrocław.
      Z. to nie Dutkiewicz. Dobranoc fantaści z Gazety.
      • Gość: Bolo Mam w du... Euro 2012 IP: *.atol.com.pl 18.04.07, 23:55
        Chcę w Opolu zakłądu produkcyjnego, wielkiego, a najlepiej 3. Tak by obok
        takich powstały dziesiatki, setki innych. Tak by ludzie mieli lepszą pracę. A
        Euro? Wali mnie to!!!!!!!!!!!!!!Nikt nic z tego w Opolu mieć nie będzie. A Ci
        co tak myślą - łącznie z redaktorami - nie wiedzą o czym piszą. Piszą rzeczy
        nieprzemyślane i bałamuty.
        Buźka i pa!
        • Gość: ;-) Re: Mam w du... Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:01
          Bolo - nie męcz Rysia !!!!
          Przecie ON taki cały, zapracowany ...

;-)
        • Gość: taas Re: Mam w du... Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:40
          a kogo twoj zaklad obchodzi imbecylu :]]] cienki bolo
        • Gość: Szkoda mi cię... Re: Mam w du... Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:55
          Bolo - jesteś ograniczonym kretynem:-( Nawet jakby ci kurę znoszącą złotre jaja
          w dupę włożyli to byś tego nie zauważył a już w najlepszym wypadku byś ją
          wysrał i spuścił wodę w kiblu!!!
        • Gość: bg do bola IP: *.chello.pl 19.04.07, 09:06
          to sobie tłuku wybuduj taki zakład. a najlepiej trzy..
        • Gość: K-K Re: Mam w du... Euro 2012 IP: 81.15.199.* 09.05.07, 14:32
          Masz rację, potrzebne bardziej są miejsca pracy ale kto tu cokolwiek
          zainwestuje jak opolskie nie ma dróg! hańba! tak walczyli o swoją odrębność, a
          popatrzmy teraz na Śląsk - widać inwestycje na każdym kroku, powstają piękne
          drogi, przemieszczanie się po obszarze Śląska stanie się wkróce rewelacyjne i
          szybkie, a dla opolskiego pozostanie tylko marzeniem. Zostaniecie niestety
          odizolowani od świata i inwestycji. Region ten pod tym względem ogromnie
          stracił. Ja w opolskim Euro 2012 nie widzę... Ja się już stąd wyprowadziłam na
          Śląsk.
        • Gość: lala Re: Mam w du... Euro 2012 IP: *.airnet.opole.pl 31.07.07, 20:43
          ta...
        • Gość: lala1 Re: Mam w du... Euro 2012 IP: 66.90.73.* 31.07.07, 20:45
          taaa...
          • Gość: fett Re: Mam w du... Euro 2012 IP: 193.0.125.* 25.02.09, 10:54
            taaaaaa...
      • Gość: emeryt Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:03
        emerytowana naczelnik takich na trzeba hihihihihihi
    • pierdlem Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola 19.04.07, 02:42
      HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAH przeciez od wielu miesiecy bylo wiadomo ze polacki i
      ukraince dostana te ME. Ta impreza sie po prostu nie oplaca ekonomicznie. Juz
      nawet ostatnie mistrzostwa swiata to kompletne lezycho finansowe. A po drugie
      przeciez i tak jest koniec swiata w 2012 tak przepowiadaja polskie baby i
      gorale.
    • Gość: Libra 75 APEL!!! Wykorzystajmy ten sukces i my! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:29
      Przeczytałem wypowiedź Zemba w dzisiejszym dodatku opolskim do Gazety i... się
      załamałem! Zembaczyński! Ty skończony ............!!! To jest idealna sytuacja
      żeby nasze miasto mogło na tym skorzystać!!! A ty dalej jak stara zdarta płyta -
      chcesz remontować trupa na Oleskiej!? Czy ty myślisz, że np. repr. Anglii
      jeśli wypadnie jej grać we Wrocku wybierze Oleską na bazę do treningów!? Odejdź
      chłopie na emeryturę proszę i przestań się kompromitować a przy okazji nas -
      mieszkańców!!! Przecież lepszej okazji nie będzie żeby w to miasto w ten region
      tchnąć świerzy powiew! Startując z taką propozycją to mniej więcej tak jak ja
      bym chciał zorganizować targi maszyn budowlanych w sali gimnastycznej szkoły
      podstawowej nr.21!:-) Skończcie z tym minimalizmem!!! Musimy wybudować bazę z
      prawdziwego zdarzenia!!! Pomysł z kompleksem sportowo-rekreacyjnym jest
      idealny! Mamy na to dużo czasu!Jest czas na zrobienie porządnego projektu, na
      wystaranie się o dotacje, na przeprowadzenie budowy w np. trzech etapach (żeby
      nie obciążać za mocno budżetu opolskiego...)! Żeby marzyć o przyjęciu jakiejś
      drużyny u nas MUSIMY mieć bazę na poziomie EUROPEJSKIM! (słyszysz
      Zembaczyński!?) Europejskim a nie minimalnym opolskim! Musimy mieć stadion z
      przynajmniej dwoma boiskami treningowymi (a nie śmieszne klepowisko w
      Zakrzowie!), musimy mieć parkingi i hotele, bo za tą reprezentacją przyjadą w
      nasze okolice turyści, których będzie stać na to żeby zagościć tutaj na dłużej
      niż na jeden dzień! I gdzie ich przyjmiemy!? W hotelu Opole, w Festiwalowym,
      Piaście!? Ich może być kilka tysięcy! Byłem w G'kirchen na M.Ś. widziałem jak
      to było zorganizowane u Niemców do których nam brakuje sto lat świetlnych
      (organizacja)! Nie można takiej szansy zaprzepaścić! Bo na tym skorzystać może
      każdy w tym mieście! No... może poza Prezydentem, bo on już będzie na
      emeryturze...Nasi mieszkańcy też muszą się do tego przekonać, bowiem mam
      świadomość, że tym ME będą towarzyszyć i obawy, ale na BOGA LUDZIE to jest
      wielka szansa dla Polski i my Opolanie musimy to także wykorzystać!
    • Gość: hamulec? Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:44
      Dlaczego nazywacie mnie "hamulcowy" przeciez wybudowalem obwodnice,troche
      stadionu Gwardii i nawet wiezyczke na Kolejarzu.
      No i nie kradne.
      Macie 2 dni festiwal i dni Opola z bractwem rycerzy od 5 lat.
      Bedziecie mieli nowego Reala,konkurencje dla wroclawskich bielan.
      No i Arek moj zastepca tez sie stara...jak moze.
      Na obwodnicy bedzie fabryka,jeszcze nie wiem jaka,ale Arek mowil,ze ktos sie
      tam interesuje.
      Zobaczycie przegonimy Wroclaw
      • Gość: hamulec Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 19.04.07, 09:04
        No właśnie proszę mni tu nie obrażać. Wczoraj wymieniłem klocki hamulcowe. Oj
        będzie hamowanie jak się patrzy. Na początek wyhamuję budowę stadionu na
        Gwardii. A moze już to zrobiłem?
      • Gość: siemko Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:07
        Festiwal ,niewydarzonych pomysłów opolskich trwa.Baza treningowa dla jakiejś
        drużyny w Opolu? Zawsze mi się wydawalo,że takie bazy lokalizowane są w
        spokojnych,odizolowanych miejscach,najlepiej zdala od większego miasta.Ale może
        jestem w błędzie.Opole się stara. Hamulec się stara by Opole stalo sie za
        wszelką cenę zapyziałym miasteczkiem.Z pomocą powiatowej ekipy zainstalowanej w
        ratuszu,którą śni o potedze,w planach,w planach,spowiatyzowanie Opola może się
        udać no i kto wie,kto wie,może podczas EURO 2012 jacyś do nas wstąpią by rozdać
        paciorki i perkaliki.
        • Gość: Bez ludobojstwa Re: Ferplej, a nie zgnily (faulujacy) zachod IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.07, 09:23
          Wielka euforia.
          Zeby ta euforia nie przerodzila sie w rok tysiacdziewiecsettrzydziestyszosty.

My sie cieszymy, a ludobojcy zacieraja rece.
          To nie jest wesole.
          Walczmy ?
      • Gość: Angel of Harlem Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.07, 02:12
        \Przegonimy Wroclaw\ Z glupim sie przez telefon widziales?? We Wroclawiu buduja
        2 nowe galerie - pomijam fakt, ze dwie niedawno oddali do uzytku... Przebudowuja
        Grunwald, restauruja rynek i ulice wokol niego... Kupili nowe tramwaje za 1,4
        mln Buduja LG, nowe osiedla... A w Opolu? Guziczek!!!!!!!!! Wroclaw jest 5000
        lat swietlnych do przodu i ma baze edukacyjna, gospodarcza i spoleczna jednym
        zdaniem: KOGO TY CHCESZ GONIC??
    • Gość: Benek Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.generacja.pl 19.04.07, 09:45
      Nie róbcie sobie żartów - Opole bierze udział w Euro 2012!? Ludzie, przecież wy
      jesteście śmieszni w tej swojej małomasteczkowej megalomanii. A może
      chcielibyście jeszcze finał zorganizować na Oleskiej. Otrząśnijcie się. A bazę
      treningową, to najpierw przygotujcie dla Odry, a potem będziecie się martwić.
    • Gość: Raid Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.zaodrze.punkt.pl 19.04.07, 10:27
      "rewelacyjna reklama dla miasta" - śmieszny z Ciebie człowiek Wujec. chyba, że
      masz na myśli krótki okres trwania mistrzostw, bo chyba nie przypuszczasz, że
      ktokolwiek po ich zakończeniu będzie kojarzył Opole inaczej niż Stolec Polskiej
      Piosenki. jeśli jest taka możliwość aby włączyć się w organizację to jestem
      zdecydowanie ZA ale na litość boską przestańmy pierd***ć o ewentualnym cudzie
      który odmieni na plus to miasto.
      • Gość: Marcin Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: 86.72.46.* 19.04.07, 16:18
        Oczywiscie lepiej miec porzadne zaplecze sportowe niz go nie miec, aczkolwiek
        uwazam, ze nie stadion zapewni miastu TRWALY rozwoj. Owszem, moze jakas druzyna
        przez tydzien bedzie trenowala na stadionie w Opolu, moze na tydzien pojawia
        sie jej kibice. Ale to Gazeta bzdurnie podbija bebenek i robi ludziom wode z
        mozgow piszac, ze moze Wroclaw odda Opolu jakis mecz. Nie po to sie starali,
        zeby teraz rozdawac.
        • Gość: tez marcin Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola (marcinie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:01
          Nie kumasz! Jeśli jakas drużyna zdecyduje się u nas trenować to będzie to robić
          co najmniej przez 2 tygodnie (mecze grupowe), zdaża się często też tak, że
          drużyna przyjeżdża i przed mistrzostwami (więc ten pobyt i trenowanie może się
          przedłużyć!). Na nadmiar turystów w Opolu nigdy nie nazekaliśmy, więc dlaczego
          z tego nie skorzystać? poza tym wroclaw nam nie oddaje drużyny:-) Tego już mi
          sie nie chce tlumaczyc - na pewno to kiedys zrozumiesz;) pzdr.
    • Gość: smutny Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 19.04.07, 10:30
      I znów się później okaże - iż znikły gdzieś pieniądze przeznaczone na mistrzostwa, ktos coś podprowadził, ktoś kase przetransferował na wyspy Bahama - i znów smrodek pozostanie i smutek w Opolu...
      • Gość: El Combos do Raida i Smutnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:44
        Panowie jeśli tak będziemy do tego podchodzić to lepiej od razu się odgrodzić
        murem, postawić krzyżyk i zdychać! Jest okazja żeby coś drgnęło w naszym
        mieście i lepszej okazji by to wykorzystać mieć nie będziemy:-( Niestety żeby
        przyciągnąć tutaj jakąś reprę potrzeba czegoś więcej niż strupa na Oleskiej i
        kartofliska w Zakrzowie! Baza to baza - nie nasza opolska prowizorka... Musi
        spełaniać standardy eurpoejskie i to my Opolanie musimy zbudować tą "bazę":-)
        Tylko, że musimy to tak zorganizować żeby był z tego/tych obiektu/ów pożytek i
        po ME! Apel Libry 75 może jest dobrym pomysłem... Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: smutny Re: do Raida i Smutnego IP: *.chello.pl 19.04.07, 11:26
          Oj naiwny, naiwny, naiwny - naiwny .... to słowa z piosenki kabaretu Elita (notabene z Wrocławia). Pasują do Twojego postu jak najbardziej.
          • Gość: El Combos Re: do Raida i Smutnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:47
            Widzę, że jesteś niereformowalny... Piszesz żeby pisać, poprzyj czymś swoje
            zdanie bo nie widzę raczej szans na dalszą dyskusję:-( Takie podejście jak
            twoje rzeczywiście gwarantuje regres...
    • Gość: Adek <a href="http://www.euro2012naslaskim.pl/" target="_blank">www IP: *.chello.pl 19.04.07, 11:09
      www.euro2012naslaskim.pl/
      Dobrze by było dla Opola i Opolan gdyby mecze odbywały się zarówno we Wrocławiu
      jak i Chorzowie (wiekszy wybór na jaki mecz pojechać) więc proponuję poprzeć
      inicjatywę i się wpisać.
    • Gość: lukasz 27 Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: 81.15.171.* 19.04.07, 11:22
      Jak słucham,co Prezydent Zembaczyński ma do powiedzenia o Euro i szansach
      Opola, to przepraszam, ale robi mi sie niedobrze.
      Byłem przeciwny budowie dużego stadionu Odry, ale po wczorajszej decycji UEFA,
      otwieraja się przed wszytskimi mistami w Polsce mozliwości o których wcześniej
      nawet nie śnilismy. A zwłaszcza przed tymi miastami które leza blisko
      ośrodktków w których będa rozgrywane mecze.
      Jeżeli Pan Prezydent nie dostrzega tej powaznej szansy, aby przyciągnąć
      kibiców, turystów, a przede wszystkim biznes i samych piłkarzy do Opola, to
      powinniśmy jasno powiedzieć - Nie chcemy takiego Prezydenta w naszym mieście!
      Dość tego! Uwazam, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby w Opolu na czas
      mistrzostw stacjonowała jedna z ekip piłkarskich wraz z całym zapleczem i
      kibicami. Na Opolsczyźnie mogłoby byc jeszcze jedna, dwie takie ekipy.
      Nie możemy sobie pozolic na utratę takiej, być może jedynej w dłuższym okresie
      sansy na zarobienie dużych, na prawde dużych pieniedzy i przeskok cywilizacyjny
      naszego miasta.
      Do tego trzeba jednak budować, budować i inwestowac, a nie marudzić i czekac z
      założonymi rękoma.
      Nawiasem mówiąc, Wrocław buduje dwa stadiony na te Mistrzostwa. A ile wybuduje
      Opole???
      Panie Prezydencie, My tez nie chcemy być prowincją!!!
    • Gość: tomasz Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: 213.233.159.* 19.04.07, 12:31
      sie w czas obudzili. trzeba bylo wlaczyc sie aktywnie jak byly negocjacje, a
      nie teraz korzystac z sukcesu innych.
      juz wystarczy, ze pod sukces goscia z ukrainy (ktory to zalatwil) podpina sie
      ta banda nierobow z listkiewiczem na czele, teraz urzednicy z opola probuja sie
      podlaczyc.
      • borus6 Potrzebne sa boiska dla młodych na osiedlach 19.04.07, 14:55
        Młodzi muszą mieć miejsce do wyżycia się a nie na widowni
        • Gość: Jam! do borus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:01
          Jeśli będzie kompleks sportowo-rekreacyjny to dla wszystkich! Na budowanie
          osiedlowych boisk potrzeba zgód spółdzielni i innych tego typu właścicieli! A
          na ME trzeba zarobić! Za reprezentacją przyjadą kibice, kibice=kasa... to takie
          proste... Dlaczego wam trzeba takie oczywiste rzeczy tłumaczyć!?
          • Gość: Raid Re: do borus IP: *.zaodrze.punkt.pl 19.04.07, 15:22
            jestem za czymkolwiek co można w tym mieście wybudować ale muszę zwrócić uwagę
            na słaby punkt Twojego argumentu "kibice=kasa". zgadzam się z nim oczywiście ale
            nie wziąłeś pod uwagę, że krótki okres trwania mistrzostw zwróci bardzo niewiele
            z tego co trzeba wyłożyć aby obiekt taki zbudować. ale! z drugiej strony zawsze
            są to pieniądze i z tym się zgodzę
      • Gość: Boss Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:58
        Prezydent Zembaczyński udowadnia jakim jest lamusem!:-( Ze wsząd dochodzą głosy
        o możliwości rozwoju dla miasta przy okazji organizacji ME, tylko ten
        niereformowalny dziad nie jest w stanie przejrzeć na oczy! Na Oleskiej chce
        przyjmować jakąś reprezentacjię!?????? Buhahahaha! Chyba (bez urazy!)
        inwalidów! Człowieku! Walnij się w głowę! Na tym rupieciu jakim jest stadion to
        możemy przyjąć jedynie bezdomnych! Jeśli tak na to patrząc: to możemy przyjąć
        kilka reprezentacji! Na Oleskiej np. Holendrów, na gwardii - rumunów, a na
        kolejarzu - Turków!:-) Wstyd! Proponuję taczkami podjechać pod ratusz!
    • Gość: kociaczek Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 19.04.07, 15:15
      Rząd zagwarantował już wybudowanie dodatkowych kościołów, które zapewnią kibicom wszystkich drużyn miejsca gdzie w spokoju i ciszy będą mogli pomodlić się o sukces swojej drużyny, ponadto PiS oraz Radio Maryja zapewnili już teraz właściwą ochronę mistrzostw. W pogotowiu do walki z najbardziej krewkimi kibicami czekają oddziały doskonale przeszkolonych Moherowych Beretów zdolnych do przeprowadzania skutecznych akcji zaczepno-sabotażowych. Są one wyposażone w najnowszy sprzęt zakupiony od USA: różaniec do smagania po plecach oraz wodę święconą i krucyfiks. Na specjalne zlecenie premiera minister Roman Giertych zapewnił ujednolicone uniformy-mundurki dla trenerów, masażystów i zawodników biorących udział w ME 2012. O maskotkę mistrzostw zadbał Ojciec Imperator a będzie nią wielka chodząca skarbonka. Datki zbierane będą na organizacje meczu finałowego, który odbyć się ma na Rynku w Toruniu.
      /z onetowego forum/
    • Gość: ziomekzk Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:31
      CHORY AUTOR ARTYKUŁU
    • Gość: Asus Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.adsl.alicedsl.de 19.04.07, 18:22
      Jak wezmie sie do tego "HAMULEC" Opolski to napewno w Opolu stwrza sie
      korzystne warunki Euro2012
    • Gość: OKs Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:59
      i czego sie podniecacie i tak nie beda u nas zembaczynski duzo mowi malo robi
      jego kandencja sie konczy, jednym slowem mowiac CHCEMY STADIONY W OPOLU CHCEMY
      STADIONU
    • Gość: Słońce Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 06:59
      TOmek- aby tak dalej!!! Trzymam kciuki za powodzenie tej całej operacji!
      Pamietaj ze Twoi koledzy z UO zawsze chetnie służą pomocą!!!
    • tk123 A tak wrocławianie oszukują w sondach: 22.04.07, 16:02
      Tutaj sonda (gdzie powinny odbyć się mecze Euro 2012?):
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4076077.html
      A tu stosowny wątek na wrocławskim forum
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=61108418&a=61182676
    • Gość: patolog Nowy stadion???? To chyba żart!!!! IP: *.chello.pl 23.04.07, 11:42
      Mamy budować nowy stadion...??? To po cholere zaczęto rozbudowę stadionu ODRY za grubą kasę??? Nieudacznicy wydają publiczne pieniądze bez ładu i składu, na lewo i prawo. Przecież już dawno było wiadomo, że "nowa" niby konstrukcja trybuny przy Oleskiej jest archaiczna, a przy stadionie brak miejsc parkingowych. Teraz nowe mądrale chcą nowego stadionu, za kolejną wielką kasę żeby uwaga: (buhahahahahahaha) mogła tu trenować jakaś reprezentacja. I przy tym opowiadają, że to wielka promocja Opola. Przepraszam, a czy Pan naczelinik pamięta może w jakich miejscowościach trenowały reprezentacje na ostatnich Mistrzostwach Świata, albo Europy??? Nie pamięta??? Ja też nie :)) Taka to właśnie promocja miasta.
      • Gość: Do Patolog Re: Nowy stadion???? To chyba żart!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:59
        Zostań lepiej przy swojej patologii...:-( Nowy obiekt sportowo-rekreacyjny (tak
        to wolę nazywać) "wyszedł" od nas czyli od mieszkańców! Pomysł tylko
        podchwycili Radni:-) A wyszedł niedawno bo... (Halo! UWAGA! Może przeoczyłeś!)
        w ubiegłą środę wybrali nas na gospodarzy Euro 2012!:-) I dlatego trzeba
        zweryfikować pewne plany inwestycyjne także dla naszego regionu (miasta)! Bo
        jest to szansa na rozwój... Mam nadzieję, że ci to trochę rozjaśniło w głowie -
        jeśli nie to sorry...
        • Gość: lan Re: Nowy stadion???? To chyba żart!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:49
          Na szczęscie dla kasy Opola i tak nic z tego nie wyjdzie. Trochę popsioczą na
          Zembatego i resztę aparatczyków, troche pobiadolą o straconej szansie na
          promocję i tyle z tego będzie . Na szczęście.
          • Gość: chudy Re: Nowy stadion???? To chyba żart!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:11
            Ian przenieś się do Bierkowic.
            Tam jest stworzone osiedle dla Ciebie i Tobie podobnym.
          • Gość: opolanin Re: Nowy stadion???? To chyba żart!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:07
            Ludzie o czym wy piszecie,na co liczycie w "mieście" gdzie zamiast ronda za
            mostem buduje się sygnalizację świetlną ze światłem na wyjeździe z podwórka[na
            guzik]. Dzięki czemu przez dwie godziny szczytu zablokowana jest cała
            piastowska,od poczty ,oraz całe rondo.Dzięki tej i podobnym decyzjom Opole
            wróciło do stanu blokady komunikacyjnej w kierunku zaodrza jak przed budową
            obwodnicy i autostrady A4. Pragnę również pogratulować ronda we wrzoskach
            które zupełnie niczemu nie słuzy,wybudowano je tak aby obok i tak zrobić
            światła.Albo są to przejawy debilizmu,albo ktoś kto konserwuje i buduje
            sygalizacje świetlne ma dojście w ratuszu.Lepiej nie dla euro niż blamaż.
    • Gość: isizi Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:14
      Ponad połowa żyje ponizej minimum socjalnego, większość reszty zapier... na
      emigracji, a ja tu słyszę, że szansą rozwoju jest Euro 2012 dla Opola. Czy was
      już kompletnie popier.....
    • Gość: Error404 Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 15:34
      Jeżeli teraz nie wykorzystamy szansy i nie zbudujemy stadionu to pozostaniemy na
      lata w tyle nie tylko pod względem sportowym ale i gospodarczym!!! to jest
      jedyna szansa dla Opola żeby zaistnieć nie tylko w Polsce ale w Europie!
      Podstawa to budowa stadionu i porządnej bazy treningowej po to żeby zachęcić
      jakąś drużynę (najlepiej Holandię lub Niemcy) Jak wiadomo odwiedziło by nasze
      miasto setki tysięcy turystów co oznacza ogromny dochód dla firm, sklepów itp.
      powstały by w końcu porządne drogi być może lotnisko a co najważniejsze zostało
      by to na kolejne kilkanaście lat bo jak teraz tego nie wykorzystamy to nie
      będziemy mieli takiej okazji już niestety nigdy!!!!!
    • Gość: buncx A co z Euro 2012 w Suwałkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:00
      A nam bliżej do Wilna, Rygi i Tallina, do Petersburga oraz Moskwy niż do
      zapyziałego Wiedniczka! Dumny jestem z tego!
    • Gość: coloring@wp.pl Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 02.05.07, 10:43
      Posłowie PiS mają rację. SaM STADION, TO TYLE CO NIC. Musi być zgodny z
      wymogami. Stad, trzeba przemyśleć, czy nowy, czy inny rozbudować, czy przejąc w
      dzierżawę tereny szkoły i dostosować je do potrzeb?
      Przede wszystkim potrzebny jest menedżer, którego miasto, a właściwie radni
      zatrudnia. On powinien opracować biznesplan, który może byc przedstawiony we
      Wrocławiu. Ta osoba powinna umieć pisać projekty (wnioski) do programów
      unijnych. Tak postawiona sprawa, moze byc załatwiona pozytywnie. Zaś działacze-
      krzykacze nie maja racji wrzeszcząc na Rysia. On zrobi to co radni uchwalą.
      Skoro radni tylko wyciagaja ręke po miejska kasę, to każdy rozsadny człowiek
      powie -skad ja wziać? Ja proponuje rozwiazanie: ustalić, co sie opłaca, skad
      weżmie sie kasę i co za nioa sie zrobi? Jesli sami tego nie wymyślicie, trzeba
      zapłacic za myslenie FACHOWCOWI - menedzerowi, który powinien mieś środki na
      powołanie zespołu doradców, budowlańa, prawnika, geodetę - sadzę że urzedników
      ma w zespole na skinienie palcem - wyjda zza biurek i rusza głową? Kochani, aby
      to ruszyć i ruszyc sport i to miasto, trzeba wiedzieć, że najlepsze inwestycje,
      to inwestycje w kapitał ludzki i wiedzę. Nie mozemy czekać, aż podpełznie
      działacz z układem. PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ -NOWATORSTWO -WSPÓLDZIAŁANIE, ODWAGA W
      DZIAŁANIU- KREATYWNOŚĆ I SKUTECZNOŚĆ jedynie może zapewnić nam zmianę. mAM
      TYLKO PROBLEM Z TA ODWAGA W DZIAŁANIU: w opolu odważnych rozlicza sie zaraz na
      drugi dzień, gdy zmienia sie ceny i układy - w efekcie, kto tu bedzie odważny?
      • Gość: jj naiwność i głupota polaka... IP: 212.2.101.* 07.05.07, 22:07
        nie zna granic!
        EURO 2012 :)
        najpierw kawałek prostej drogi zbudujmy...
      • Gość: canabis Qurna!!! Nie wrzeszczeć na Rysia!!!! IP: *.centrum.punkt.pl 20.05.07, 08:41
        Z Rysio robi co chcecie, ale musi to mieć jakąś logikę ( do koorwy nędzy!!!!).
        • Gość: eror Re: Qurna!!! Nie wrzeszczeć na Rysia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:24
          Tak Tak Euro ? a gdzie remont wiaduktu na struga , drogi dziurawe , brak BOISK
          OSIEDLOWYCH , kompleksów sportowych na osiedlach ??? JAKIE EURO ???
          • Gość: Hym... Re: Qurna!!! Nie wrzeszczeć na Rysia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:38
            Czy Opole jest przygotowane na EURO? Sama nie wiem...
    • Gość: ajh Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola IP: 83.71.149.* 23.05.07, 11:28
      Zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanch bardziej lub mniej, na forum
      dotyczacze inwestycji w naszym miescie.

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=375894&page=15
    • barder Re: Walczmy o Euro 2012 dla Opola 10.06.07, 21:04
      Proponuję maskotkę: tubiś z torebką.
    • Gość: ninalopo Warczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:32
      Najlepiej (bez)radni nawzajem na siebie na sesjach rady miasta.
      Teraz jak za światełka nad Młynówką przyjdzie nam płacić większe rachunki za
      prąd to na stadion nie wystarczy.
      A tak na marginesie. Czy to ta sama firma instalowała światła kanalne,
      co zakorkowała nam światłami większość nowych skrzyżowań?
      • Gość: pozy Re: Warczmy o Euro 2012 dla Opola IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:00
        Lepiej trzymać sie od Euro z daleka.Żeby potem nie wstyd przed światem,że
        braliśmy w tym udział.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka