yoma Re: Fantazyjne nazwy firm 15.06.05, 14:06 Kupiłam właśnie szminkę firmy mieszczącej się na ulicy Uśmiech. To się nazywa właściwa firma na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Fantazyjne nazwy firm 23.06.05, 16:28 dziś na ulicy w Warszawie: Znicze MATRIX i WINA Z PORTU GALII od razu pomyślalem o jakimś Bordeaux albo innych winach z galijskich (francuskich) portów:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrofonykaniony Re: Fantazyjne nazwy firm 23.06.05, 17:05 W Miasteczku Śląskim był (a może jest do dziś) sklepik warzywny z szyldem "WYDRWIGROSZ"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola.malutka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:49 pod radomiem- PLIPOLA, moj tata zawsze ryczy ze smiechu jak przejezdza obok :)) pozdro dla formumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
zaqp Re: Fantazyjne nazwy firm 23.06.05, 18:35 KAUDREX (rury ,rurki i inne częsci) ANALMAX (laboratorium ) ;-DDD hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Fantazyjne nazwy firm 03.07.05, 22:33 W Warszawie jest knajpa "Cztery Pory"... myślałby kto, że roku... Ale na szyldzie pysznią się cztery skrzyżowane okazy tego biało-zielonego, aromatycznego warzywa! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: Fantazyjne nazwy firm 04.07.05, 01:20 Szkoda, że nie spodnie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
egotegoexorcismo Re: Fantazyjne nazwy firm 04.07.05, 01:24 "Cztery Pory" to by pasowało też do salonu kosmetycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wudzys@yahoo.com Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:46 dla mnie absolutna rewelacja jest "Eksodus" - ubojnia drobiu koło Bochni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caellka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.05, 15:47 Mój rower ma przerzutki firmy "SRAM":) Ja tylko się cieszę, że to napisali małymi literkami:D Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Fantazyjne nazwy firm 09.07.05, 18:06 ja kiedys widzialem zabawke firmy "SIKU". Odpowiedz Link Zgłoś
mickey13 Re: Fantazyjne nazwy firm 31.05.06, 13:07 ja tez mam takie przerzutki:)) A skarpetki z napisem "Dupa"...z komiksowym rysunkiem tego wlasnie autora:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 09.07.05, 18:57 POLIMERC - stacja obsługi Mercedesów w Dobczycach (woj. małopolskie) Chyba jakiś chemik ją prowadzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qiotr Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.07.05, 19:32 a znasz FAKPOL?? firma z płytkami:) ogólnie - fuckać polskię Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Fantazyjne nazwy firm 10.07.05, 15:57 a w Poznaniu na Wildzie jest spozywczy "U Żela" Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Fantazyjne nazwy firm 11.07.05, 10:31 Warszawa - "Fryzjer Stanisław z córkami" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Fantazyjne nazwy firm 09.08.05, 08:52 stary.prochazka napisał: > Warszawa - "Fryzjer Stanisław z córkami" A co w tym śmiesznego? Uważam, że to akurat bardzo ładna nazwa, z przedwojennym klimatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.05, 13:15 w Ketrzynie jest zaklad pogrzebowy "Nowe Zycie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:08 W Bydgoszczy jest firma windykacyjna, która nazywa się "PROSEKTOR i UM" i obok był bar, który nazywał się KREMATORIUM:)) Jakie to słodkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.cedry-wielkie.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 09:44 W Gdańsku jest ginekolog o nazwisku Fiutowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niski_ramone Re: Fantazyjne nazwy firm 13.07.05, 10:35 SRAM - firma produkująca akcesoria do rowerów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.160.103.* 13.07.05, 11:20 Moje ulubione - GMYRPOL (produkują okna) Odpowiedz Link Zgłoś
camillie Re: Fantazyjne nazwy firm 16.07.05, 15:15 No to jeszcze... Warszawa, BONGO (Biuro Opieki Nad Grobami Obcokrajowców), szef Jan Kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Fantazyjne nazwy firm 17.07.05, 19:34 Nie wiem, czy juz ktoś tego nie napisał, bo w końcy poznańskie Rondo Śródka to popularna miejsce, a mi nie chce się czytać wszystkich postów. Tam właśnie można uczyć się tańczyć w STUDIUM BALETOWYM "NIEDŹWIEDŹ" Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: Fantazyjne nazwy firm 26.07.05, 15:23 nie wiem czy ktoś już tego nie podawał tutaj, ale mój hit to nazwa a właściwie zestaw nazwisk w szyldzie jednej z kancelarii prawniczych "Klimczyk Kaczor Pucher i Wypiór". przy czym Klimczyk ewidentnie nie pasuje, reszta ma jakieś pierze w nazwiskach. ryczę ze śmiechu na samą myśl o nich już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Fantazyjne nazwy firm 26.07.05, 20:44 Firma "Impresja", zajmuje się złomami aut. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka dziś zauważyłem 26.07.05, 21:19 w W-wie na ul. Śniadeckich - Prywatna Praktyka Lekarska "TEMUDŻIN" (oczywiście medycyna tybetańska;) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 31.07.05, 01:54 Sklep ogrodniczy "Krzaczek" (Kraków, os. Azory) Sympatycznie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz dzis widzialem furgonetke z napisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 17:33 Zakłady Miesne "Łmeat Łuków" :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaol Jaslo, second hand przy dworcu "Kup ciuszek" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.08.05, 10:32 firma z drobiazgami biurowymi "Espinacze", oraz firma w Kozach: "Tyrex" , brzmi jak T.Rex.... Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: Fantazyjne nazwy firm 03.08.05, 09:01 Firma "Exodus" - ubojnia drobiu Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 07.08.05, 11:35 SHOP PRACZ - sklep z proszkami do prania (Olkusz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdecik Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:21 Shop Pracz - nie tylko w Olkuszu. To jest sieć sklepów w całej Polsce. Ale akurat ta nazwa mi się podoba, bo ma związek z branżą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciunia_kicia Re: Fantazyjne nazwy firm 08.08.05, 20:22 Moj koles ma firme budowlaną o nazwie DEMOLKA. Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Fantazyjne nazwy firm 08.08.05, 23:46 była taka firma przewoźnicza "Mastur". Co ciekawsze pracował w niej mój znajomy o nazwisku Bator Odpowiedz Link Zgłoś
dr.mastur.bator Re: Fantazyjne nazwy firm 12.10.05, 11:41 bender_rodriguez napisał: > była taka firma przewoźnicza "Mastur". Co ciekawsze pracował w niej mój znajomy > > o nazwisku Bator ale to nie ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalowy Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.76.classcom.pl 10.08.05, 18:02 PENETRATOR Dom Maklerski Odpowiedz Link Zgłoś
ohida Re: Fantazyjne nazwy firm 10.08.05, 22:32 Firma Krzak. Nprawdę :) Jestem ja sobie na przeglądzie autka w serwisie, przychodzi na recepcję facet i tłumaczy, że miał umówioną jakąś tam naprawę samochodu firmowego. Pytają go zatem, jaka firma, a gość na to: Firma Krzak. Wszystkim obecnym opadają szczęki, po czym zaczyna się - widać że nie pierwsze - tłumaczenie, że tak, naprawdę i na serio Krzak, po prostu firma Krzak i już, no nazwa taka. Hmmm na miejscu właściciela mimo wszystko bym nie zaryzykowała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.roemd1.lb.home.nl 10.08.05, 22:55 Widziałem gdzieś w necie zdjęcie "tablicy reklamowej", czyli deski przybitej do drzewa, wskazującej kierunek do "Stacji krycia zwierząt", czy jakoś tak. Pod spodem było menu, podaję tak, jak stało na tablicy: Stacja krycia zwierząt 200m-> OGIER KNUR BUHAJ Bieszczad Tadeusz ciekawe, co krył rzeczony Bieszczad Tadeusz.... Odpowiedz Link Zgłoś
centrala Re: Fantazyjne nazwy firm 11.08.05, 17:37 Znajdujaca sie obok zakladu pogrzebowego cukiernia we Wroclawiu, o apetycznej nazwie 'pod trumienka'. A moze to po prostu ludzie ja tak przechrzcili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:19 Już to było trochę wcześniej - ludzie to tak przechcili, właśnie ze względu na sąsiedztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:30 zakład pogrzebowy "Pokora" :) w Knurowie. Pewnie od nazwiska właściciela, jednak w kontekście przenosin do innego świata ;) nazwa wydaje się skłaniać do refleksji... Odpowiedz Link Zgłoś