Gość: Wojtek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gda.cdp.pl / *.rgsa.pl 29.10.02, 08:24 ORLEN - Orły Lenina Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregol Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 22:26 Urlich - japońskie systemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pandora Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: *.1000lecie.pl 29.10.02, 15:12 Jeszcze mnie mrozi katowicki zlotnik o nazwie "KETA GOLD". Kretynskie nazwy sklepow miesnych: Prosiaczek, Krowka, Sloninka, brr. Choc z drugiej strony - jaka wymyslic nazwe dla sklepu miesnego? To moglby byc ciekawy konkurs :))) Jest tez w Knurowie bar, ktorego nazwa brzmi... "Skok w Bok" - moim zdaniem rewelacja :) Ale generalnie skrecaja mi sie wnetrznosci na widok wszelkich "-ex" (Butex), "auto-" (AutoSmar, buhahaha) i innych dziwolagow, jak niegdys szyld w Bielsku dumnie obwieszczajacy "ROWERS" (rowery tam sprzedawali, a nie wioslarzy) czy wspomniane BabyShop, BabyHurt, DENT LABOR (lojezusie slodki...) czy centrum POGRZEBOWE... "Żurek" (od nazwiska wlasciciela, ale nomen-omen, niesmaczne wielce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosi Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: *.p.lodz.pl 02.11.02, 00:04 W Łodzi istnieje firma przewozowa pod nazwą "Grześ - bus" Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) 21.10.03, 23:05 Gość portalu: mosi napisał(a): > W Łodzi istnieje firma przewozowa pod nazwą "Grześ - bus" Na terenie aglomeracji łódzkiej działa też firma ”Łoś-bus”. Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) 21.10.03, 23:05 W moim mieście jest sklep z artykułami szkolnymi o nazwie ”Matołek” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: *.essystemk.pl / 80.51.236.* 13.11.03, 06:41 Za każdym razem, kiedy jestem na rynku w Siewierzu, rozwala mnie nazwa jednego sklepu z odzieżą damską : "Jola & Man" ... No i zakład pogrzebowy w mojej okolicy - Eden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: 194.11.24.* 17.01.10, 00:08 Zielonka pod Warszawą-Dom Weselny "MEZALIANS" Odpowiedz Link Zgłoś
matysia_k Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) 20.08.05, 09:16 W Warszawie jest zarówno zakład pogrzebowy GALAXY jak i salon kosmetyczny z solarium GALAXY:) Tylko nie wiem co jest czego filią:)))) A gdzies pod Warszawa jest zakład pogrzebowy "MŁOT" .. moj profesor od Interny i Diabetologii, znany bardzo autor wielu ksiązek medycznych nazywa sie TAtoń.. co po słowacku znaczy nie mniej nie wiecej tylko ch.j:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: *.internet.v.pl 01.04.06, 12:57 Miałem znajomego o nazwisku Kurac. Poradziłem mu, by nie podróżował po krajach byłej Jugosławii. Bo Kurac po serbsku znaczy mniej więcej to samo, co Tatoń po słowacku Odpowiedz Link Zgłoś
caerme Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) 06.03.03, 22:56 witaj, w krzeszowicach przy glownej "79" ladna tabliczka ze strzalka i napisem "bar-o- metr"... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) 16.04.05, 22:19 "bar-o- metr fajne:) Nad morzem widziałam bar :"HONOTU" pisane razem:) A w Poznaniu jest firma "żalutex" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokia Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: 85.128.68.* 11.07.05, 15:50 > Nad morzem widziałam bar :"HONOTU" pisane razem:) w Wyszkowie jest sklep ogrodniczy CHONO TU :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketu Re: Fantazyjne nazwy firm CD :) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 09:13 A w Brzegu jest bar ,,U sąsiada'' Odpowiedz Link Zgłoś
dresik Re: Fantazyjne nazwy firm 07.11.02, 22:39 Firmy pogrzebowe w Radomiu: - Memento Mori - Lamento Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Fantazyjne nazwy firm 08.11.02, 10:04 ja dorzuce siec sklepow z obuwiem sportowym o nazwie Athlete's Foot (po angielsku znaczy to grzybica) i firma z Wejherowa: Spoldzielnia Inwalidow "ZRYW" (mam nadzieje, ze nie pracuja tam inwalidzi narzadow ruchu, bo to byloby juz niesmaczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 217.17.44.* 08.11.02, 11:43 na Modlińskiej w Wawie wisi szyld: Świat Odlewów :))))))) Nie wiem co odlewają :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: Fantazyjne nazwy firm 15.07.04, 05:33 dresik napisał: > Firmy pogrzebowe w Radomiu: > - Memento Mori > - Lamento No i...? W Radomiu jest myjnia samochodowa pod nazwą: "Myjnia Łosiów". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gda.cdp.pl, / 213.134.157.* 08.11.02, 15:40 Proste i logiczne - firma "Lupus" prowadzona przez Panią o nazwisku Wilk (Lupus to po łacinie "wilk". A propos różnych znaczeń w tzw. językach, czasem mało znanych: kilka lat temu woziłam Duńczyków po Polsce południowej, a mieszkali w Ustroniu k/Cieszyna.Każda nowa grupa,co tydzień polewała wjeżdżając po raz pierwszy do Ustronia na widok hotelu Beskid (po duńsku "obsrany"). Też z Duńczykami w Budapeszcie- piękny hotel LIGET - na polski Hotel Park. Po duńsku LIGET znaczy trup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 07:01 W Pradze pod Mostem Karola jest kawiarenka o nazwie Cafe Marnice... co znaczy Kawiarnia Kostnica. Nigdy nie odważyłam się tam wstąpić. :P Jeśli któryś z bywalców forum był i może mi powiedzieć, czy kawę serwują tam z kubków w kształcie trupich czaszek, będę wdzięczna... Pozdrawiam, naiwna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VENUSIA Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 19:23 a w Szczecinie jest sklep miesny o dumnej nazwie SZPONDER i na samochodzie firmowym maja wyrysowanego takiego wesolutkiego i rozowiutkiego prosiaka zajadajacego parowki............. byc moze wieprzowe :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Re: Fantazyjne nazwy firm 20.01.03, 14:02 BUDOMUR - budują mury, czy murują budy??? KIEŁBAPOL - no commnets HENDRIX - Hurtownia Pasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrid Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.icm.edu.pl / *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 21:53 Pod Warszawą jest hurtownia obuwia ,,Harda stópka" -niestety nie wiem jakim obuwiem handlują. W moim rodzinnym Krośnie Odrz. są dwie firmy zajmujące się między innymi dostawą opału i transportem.Każdorazowo gdy widzę ścigające się zdezelowane ciężarówki z napisami jedne ,,PHU Klusek" a drugie ,,PHU Ryjek" wraca mi humor na cały dzień. I jeszcze jeden kwiatek. Na murze Aresztu Śledczego w Zielonej Górze wisiał bilbord ,,KOMFORT- wykładziny , dywany , panele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dami Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 11:49 > Na murze Aresztu Śledczego w Zielonej Górze wisiał bilbord ,,KOMFORT- > wykładziny , dywany , panele. Na tym samym murze wisi reklama : " Blacharstwo Uslugi Lakiernicze - TRZASKAWKA" Odpowiedz Link Zgłoś
lila2 Re: Fantazyjne nazwy firm 20.01.03, 16:13 Gość portalu: VENUSIA napisał(a): > a w Szczecinie jest sklep miesny o dumnej nazwie SZPONDER i na samochodzie > firmowym maja wyrysowanego takiego wesolutkiego i rozowiutkiego prosiaka > zajadajacego parowki............. byc moze wieprzowe :))))) Toż to kanibalizm........ brrrr pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gaziarz Re: Fantazyjne nazwy firm 31.12.03, 12:27 na Ursynowie jest sklep miesny o nazwie Ratpol, a Ratt to po niemiecku szczur. i jak jesc te wedlinki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adelheid Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:09 pod Krakowem jest zaklad uboju drobiu "Exodus" a na Limanowskieko jest "Lekoland" (mam rozumiec ze raj dla lekomanow?) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_11 Re: Fantazyjne nazwy firm 20.01.03, 14:02 Szwagropol Sp. Z o.o. (ale czym to-to sie zajmuje to ja nie wiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 217.96.89.* 08.03.03, 08:59 Szwagropol-transport, Spóldzielnia Inwalidów Daremny trud i Sp. niewidomych KOLOR!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.04.03, 18:16 Biuro podrozy "Porazka':) Odpowiedz Link Zgłoś
pszepjurka Re: Fantazyjne nazwy firm 27.01.06, 11:47 Zespół Ogródków Działkowych "Nowy Kanał" "Mama i ja " Sklep z odzieżą ciążową i... sakralną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Fart (Ang.) - pierdzenie IP: *.union01.nj.comcast.net 16.06.03, 22:04 www.fart.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
estoril Re: Fantazyjne nazwy firm 14.10.03, 13:25 Witam po raz pierwszy; Garsc firm z Wielkopolski: "Dziel i Maślij" S.C. - Gniezno Hurtownia Ryb "Delfin" - Poznan Auto Gaz "u Brzydala" - Pniewy Bar "NON STOP" - na drzwiach - czynne 9-23 - Kornik; i dla mnie absolutny hit: Zielona Gora albo Gorzow - firma zajmowala sie ochrona srodowiska - nazwa "Złota Struga" Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Fantazyjne nazwy firm 20.01.03, 14:30 2 lata temu na domexpo w poznaniu bylo stoisko pod dzwiecznie brzmiacym szyldem YEBANE ESPAGNOL Odpowiedz Link Zgłoś
lila2 Re: Fantazyjne nazwy firm 20.01.03, 16:09 Kiedys do naszej firmy przyszlo CV... osoba ubiegajaca sie o prace, pracowala wczesniej w firmie miesno-wedliniarskiej o wdziecznej nazwie "GRZEŚ - WĘDLINIARZ". Smiechu bylo na tydzien. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.03, 22:37 Polecam! W Szczebrzeszynie jest sklep z artykułami metalowymi "STALin". :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milluna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 80.48.122.* 12.06.03, 15:53 A w Zakopanem pani o nazwisku Joanna Ciemny prowadzi firmę no jaką??? No oczywiście FHU Joanna Dark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 23:01 Rurex - hurtownia rur oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: Fantazyjne nazwy firm IP: voodoo2:* / 10.48.49.* 21.01.03, 12:59 ElektroHurt. Po polsku niby nic specjalnego ale jak fajnie brzmi po angielsku .... ("hurt" - sprawiać ból, ranić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 06.03.03, 09:39 Pod Warszawą jest hurtownia o nazwie Royal Hurt - czyli (ang.) Krolewskie Skaleczenie. Widuję też samochody z nazwą MegaKop - koparki wynajmują. Podobno na rynek finski polskie fortepiany Calisia mialy inna nazwe, bo znaczy to cos brzydkiego - kto zna finski niech powie co... No i nazwa celowo mająca nas wpakować - w Warszawie działa wydawnictwo "Cicha lipa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:05 a moze to wcale nie jest wydawnictwo tylko zakamuflowana nazwa marnego domu publicznego.. wystarczy zamienić pierwsze literki chachacha Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Fantazyjne nazwy firm 19.08.08, 16:17 nie znam fińskiego, ale znam tę opowieść i Calisia znaczy majtki Odpowiedz Link Zgłoś
tomash24 Re: Fantazyjne nazwy firm 21.01.03, 23:38 W Katowicach istniał (a może jeszcze istnieje) zakład o nazwie ZBUK. To skrót oznaczający Zakłady Budowy Urządzeń Kotłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Fantazyjne nazwy firm 22.01.03, 13:17 W Kielcach koło dworca PKP jest buda z piwem o wdzięcznej nazwie "KASZANA" napisanym na duzym szyldzie. Nazwa wzięła się jeszcze z czasów komuny gdy idiotyczne przepisy nakazywały podawać zakąski do alkoholu . Jedno piwko mozna jeszcze było kupić ale do drugiego trzeba było brać zagrychę bo nie sprzedali. A że kaszanka z cabulką była najtańsza tak więc najbardziej schodziła i potem te tekturowe tacki z tą kaszanką walały sie po całym lokalu. Aha żeby nie było niejasności jako małolat byłem tam może 2-3 razy choć mieszkam parę kroków od tego "exclusive pub" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekmil Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 14:42 kiedyś miałem spodnie znanej firmy BIXTAR - byłem więc dumnym posiadaczem "firmowych" ciuchów BIG STAR!!! :-) pzdr all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 158.75.24.* 05.03.03, 16:02 Sklep z bielizną damską " Cycuch" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:05 Qmpel kiedyś miał buty ADIDOS... A inny kurtkę UNIDRES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: ja mialam REBOOK'i IP: *.stud.uni-goettingen.de 27.03.04, 20:35 a kolega mial naiki i jeszcze film do aparatu fotograficznego hodak Odpowiedz Link Zgłoś
woodpecker_from_mars Re: Fantazyjne nazwy firm 17.12.04, 11:02 nic nie przebije Abibasa i Adonisa:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:08 ja widziałam nawet ODIDOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Fantazyjne nazwy firm IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 22.01.03, 16:08 W Bialymstoku jest PUB "Komissariat" Klasa tego lokalu, do najlepszych niestety nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_ Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 14:17 BIPROCEMWAP - to nazwa z poprzedniej epoki ale robi na mnie duze wrazenie. byla jeszcze firma edex sprzedajaca anteny satelitarne chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Fantazyjne nazwy firm 09.02.03, 19:34 Jak Wam się podoba Wędlinex - po prostu rzeźnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 57.66.48.* 22.01.03, 16:09 Dla pamiętająych mroczne czasy komunizmu. Istniał kiedyś w Warszawie zakład noszący dumną nazwę WZWUT czyli Warszawskie Zakłady Wytwórcze Urządzeń Telekomunikacyjnych. Proszę, a podobno towarzysze byli pruderyjni i przaśni ... Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Fantazyjne nazwy firm 24.01.03, 00:56 W Pradze podobno był sklep co miał w nazwie nazwiska właścicieli: "Pospiszyl a Nedojebal"...No na własne oczy nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 22:20 Słyszałem inną wersję: "Pojebal` a Smutny" Odpowiedz Link Zgłoś
kwinee Re: Fantazyjne nazwy firm 15.07.04, 13:15 Gość portalu: rybak napisał(a): > Słyszałem inną wersję: "Pojebal` a Smutny" byl taki dowcip o trojce najlepszych czeskich napastnikow w hokeju. ich nazwiska to Popil, Poruhal a Smutny. po czesku 'a' to nasz spojnik 'i':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maak Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.33.75.* 24.01.03, 19:24 Polecam aptekę w Białymstoku o dumnej nazwie "PLACEBO" (jak wiadomo, jest to substancja, udająca tylko lek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalus74 Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 24.01.03, 19:57 Ostatnio widziałem na ulicy ciężarówkę z nazwą firmy ZŁOMREX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszun Re: Fantazyjne nazwy firm IP: proxy / *.koszalin.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 02:56 W Wałczu jest firma DYMEX, handlują węglem. Od węgla do dymu droga bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Fantazyjne nazwy firm 27.03.04, 09:38 moze tez znaczyc zrobimy ci przyjemnosc ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Fantazyjne nazwy firm 25.01.03, 10:35 W Warszawie na Zelaznej jest Montownia Fryzur - wlasciciel chyba bardzo chcial byl oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 22:24 Z Łodzi 25 lat temu: ginekolog dr Karol Gwóźdź ginekolog dr Konstanty Czerwoniec ginekolog dr Rozkroczyńska przy cmentarzu na Dołach Spółdzielnia Pracy "Przyszłość Robotnicza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To przecież ja Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.04, 11:17 Jeden z lepszych ginekologów w Gdyni to dr Fiutowski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:18 a jeden z lepszych ginekologów w Białymstoku to Przepieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 3.5.* / *.upc-c.chello.nl 26.01.03, 22:18 W Szczecinie byl kiedys Pub nazywal sie PUB FICTION. W srodku wystroj byl oczywiscie zwiazany z filmami i drinki rowniez mialy tak skomponowane nazwy :) Jest rowniez pub HORMON. W srodku fajne malunki na scianach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glizda Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.acn.waw.pl 26.01.03, 23:10 moze to nie jest nazwa firmy ale jak na rodzinny biznes to tez dobre - "ŚWIERZE CHŁOPSKIE JAJA" Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpanek Re: Fantazyjne nazwy firm 07.02.03, 14:59 Gość portalu: glizda napisał(a): > moze to nie jest nazwa firmy ale jak na rodzinny biznes to tez dobre - > "ŚWIERZE CHŁOPSKIE JAJA" No i "jaja od producenta" - jakoś nie widziałem kury za ladą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maars Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.toya.net.pl 20.10.03, 22:00 No i napis na dawnym skupie "Rolniku! Myj jaja przed odstawAą Odpowiedz Link Zgłoś
pawro2001 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.01.03, 15:21 We Włoszech widziałem tira z napisem : Gen Italia. Znam firmę : Wyrób kołder- Jan Pierzynka; a w Sosnowcu jest reklama: Gabinet ginekologiczny ul. Dziewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho Re: Fantazyjne nazwy firm 29.01.03, 21:07 Wrocław znów się kłania. "Jasny gwint" --sklep ze śrubkami i artykułami metalowymi (rżałem kiedyś na cąłą ulice Legnicką o 3 w nocy ;-) Na ulicy Pomorskiej spelunka "CLUB KARAKAS" Na osiedlu Pracze Odrzańskie jest sklep o nazwie "SZOP PRACZ" Chyba na cały Dolny Śląsk jest znana drużyna ISKRA PASIKUROWICE, raz o mało co bym z nimi nie zagrał ;-) A Krakowie jest przeciez na Starówce knajpa "Złota Pipa"...może mi ktoś wyjawi o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 202.98.38.* 03.02.03, 15:31 Znajomy mojego ojca mial firme zajmujaca sie remontami sanitarnymi. Nazywala sie San Remo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.inetia.pl 03.02.03, 16:18 no właśnie tą "złotą pipę" widziałem wczoraj, jak pojechałem pozwiedzać Kraków. Moja dziewczyna niestety nie chciała mieć zdjęcia z tym szyldem w tle, a szkoda....... A z innej beczki - po drodze, gdzieś koło Suchedniowa jest szyld, który mnie rozwalił zupełnie "Staropolskie jadło - pizzeria". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.itpp.pl 14.10.03, 11:02 Pipa to spolszczone "pipe" czyli fajka. Wiadomo, ze centusie byli w austriackim, wiec troche germianizmow im przeszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 195.117.30.* 04.12.03, 20:14 > Pipa to spolszczone "pipe" czyli fajka. Wiadomo, ze centusie byli w > austriackim, wiec troche germianizmow im przeszlo :) A chodzi o końcówkę, przez którą się nalewa piwa z beczki. Ma ksztłt fajkowaty stąd nazwa. Mnie akurat nie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Fantazyjne nazwy firm 09.03.13, 22:33 szacun dla San Remo! :) no i sklep rybny "Delfin" mnie rozłożył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 22:23 "> A Krakowie jest przeciez na Starówce knajpa "Złota Pipa"...może mi ktoś wyjawi > o co chodzi. ------------------ Pipa to po czesku urządzenie do chłodzenia piwa. Był o tym dawno temu artykuł w Przekroju. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiokon Re: Fantazyjne nazwy firm 06.02.03, 20:20 Gość portalu: folkatka napisał(a): > "> A Krakowie jest przeciez na Starówce knajpa "Złota Pipa"...może mi ktoś > wyjawi > > o co chodzi. > ------------------ > Pipa to po czesku urządzenie do chłodzenia piwa. Był o tym dawno temu > artykuł w Przekroju. Czeskie tłumaczenie jest pewnie prawdziwe ale to o którym myślę jest przyjemniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_ Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 14:26 > A Krakowie jest przeciez na Starówce knajpa "Złota Pipa"...może mi ktoś wyjawi > o co chodzi. pipa to rura w tym przypadku wypuszczajaca z siebie piwo Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.02.03, 17:47 melancho napisał: > > A Krakowie jest przeciez na Starówce knajpa "Złota Pipa"...może mi ktoś wyjawi > o co chodzi. Pipa - oprocz wiadomego organu - to rura doprowadzajaca piwo z beczki. A knajpa nazywa sie "Pod Zlota Pipa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolyta Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.dialup.mindspring.com 09.03.03, 02:36 Zlota Pipa jest jak najbardziej, ale nie na starowce, na Boga, tylko Starym Miescie!!! A konkretnie na Florianskiej. W Krakowie nie ma starowki. Pipa oznacza nie tylko to co myslisz, rowniez ten obiekt dzieki ktoremu piwo przedostaje sie z beczki do kufla. A jakies 13-14 lat temu w Krakowie rowniez na ulicy Wielopole miescil sie kantor "Kantor Wielopole".... i nawet afisze mieli porozklejane prawie jak teatralne.... Odpowiedz Link Zgłoś
mefi100 Re: Fantazyjne nazwy firm 29.08.05, 23:23 a ja widziałem parę lat temu przy giełdzie samochodowej w Słomczynie bar o subtelnej nazwie "Złota vagina". Poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slx Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:08 Była taka nazwa ciastek. Później pojawiły się inne nazwy firm i nne produkty jednak kakaowa dziurka totalnie wygrywa!!! W necie natknąłem się też na fajny kreatywny scenariusz jak stworzyć dobrą nazwę samemu. -> Nazwy firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.ramtel.com.pl 04.01.05, 00:11 A w Krakowie nie ma Starówki :P Odpowiedz Link Zgłoś
ewaa76 Re: Fantazyjne nazwy firm 04.02.03, 14:26 A w moim mieście jest ul. Sybiraków. A przy tej ulicy sklep spożywczy "sybiraczek". Ale kazali zmienić nazwę :((( ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpanek Re: Fantazyjne nazwy firm 07.02.03, 15:04 ewaa76 napisała: > A w moim mieście jest ul. Sybiraków. A przy tej ulicy sklep > spożywczy "sybiraczek". Ale kazali zmienić nazwę :((( ... A w Rzeszowie młodzieżówki ZChNu i SNu postulowały o zmianę nazwy pizzerii, bo propaguje przestępczość - nazwa ta to "Corleone" A jak już przy tej partii, to proszę zrobić skrót z pierwszych liter: Zakład Chemii Nieorganicznej Wydział Chemii Uniwersytet Jagielloński Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Fantazyjne nazwy firm 12.02.03, 00:42 piotrpanek napisał: proszę zrobić skrót z pierwszych liter: > Wydział Chemii > Uniwersytet Jagielloński a przypadkiem tenze wydzial nie mial kiedys domeny ch.uj.pl? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.02.03, 17:50 na IRC widzialem domene tichy.wchuj a chlopak utrzymywal ze nadaje od chemikow z Jagiellonki Odpowiedz Link Zgłoś
caerme Re: Fantazyjne nazwy firm 06.03.03, 22:25 witaj:) z tego co wiem to moze byc prawda poniewaz domena uj-otu leci mniej wiecej tak: *.*.uj.edu.pl albo j.w uj.krakow.edu.pl, jest wydzial chemi na ujocie wiec zgodnie z miejscowa nomenklatura jest mniej wiecej ch.uj.... albo .chuj.krakow. itp, podobno jeszcze ciekawsza domene ma kolko chemikow na ujocie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Fantazyjne nazwy firm 10.07.05, 15:54 eeee...sprawdziłam... www.chemia.uj.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.ima.pl 04.02.03, 23:22 Mój faworyt: Sęk ju - stolarnia koło Poznania, oraz Gnatex - rzeźnik w Gdańsku To Tu To Tam - biuro turystyczne Prosektorium - firma windykacyjna z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalus74 Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 05.02.03, 11:46 zaiste de best :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: SpółdzielniaPracy'Daremny Trud'! IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 22:58 W Płocku jest firma budowlana "Romantica":) Odpowiedz Link Zgłoś
yasiokon Re: Fantazyjne nazwy firm 06.02.03, 20:16 Lublin Centrum Technik Wagarskich Odpowiedz Link Zgłoś
guadalahara Re: Fantazyjne nazwy firm 08.02.03, 21:35 Ja tez mam swoich ulubienców - w Wawie na Jana Pawła BONGO - jak sama nazwa wskazuje jest to Biuro Opieki Nad Grobami Obcokrajowców :)) Drugi typ - na Płockiej - Zakład kusnierski - Andrzej Rzeźnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 18:29 Bazarek na Tarchominie w W-wawie, szyld firmy DRUTEX ciekawe co wyciągają....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajlander Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.nbp.pl 12.02.03, 10:11 Slawna Spółdzielnia Niewidomych "Jutrzenka" a z klubow sportowych - "Izolator" Boguchwała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:17 Gość portalu: hajlander napisał(a): > a z klubow sportowych - "Izolator" Boguchwała dodajmy: "Naprzód Rydułtowy" - klub tenisowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazarin Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:30 "Naprzód Rydułtowy" grają w piłkę nożną. Niedaleko jest firma, która szyje garnitury i mundury - "Summer cha" - a właścicielka to oczywiście pani Latocha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kuun_jarvi Re: Fantazyjne nazwy firm 04.12.04, 23:29 W tym wypadku drużyny piłkarskie: Wiktoria Knurów Konkordia Kobylany Podobno grały kiedyś przeciwko sobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loleus Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 30.01.05, 14:52 a co powiecie na: "Strażak" Kostomłoty, "Zryw" Szarów, czy "ZORZA" RZEZAWA - wyobrażacie sobie to hasło skandowane przez pijanych kiboli: "Szszszzz..." ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widziałem Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.Szczecinek.Net.PL 12.02.03, 19:44 Gość portalu: oli napisał(a): > Bazarek na Tarchominie w W-wawie, szyld firmy DRUTEX ciekawe co > wyciągają....??? Żeby było śmieszniej DRUTEX produkuje okna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.03, 00:52 Koleżka w Lublinie ma naukę jazdy a nazwał firmę MIJAFURY. Odpowiedz Link Zgłoś