Dodaj do ulubionych

PKP potrafi chcieć walczyć o pasażera

05.09.04, 13:50
Oczywiście te dwie jaskółki wiosny nie czynią, jednakże pokazują, że niektóre regionalne Zakłady Przewozów potrafią chcieć zachęcić pasażźerów do swoich usług....

W Lublinie chcą wyremontować składy,zwiększyć częstotliwość do Warszawy i obniżyć ceny biletów (hm...czy obliczanie ceny biletów nie jest jednolite dla całego kraju?):

www.komunikacja.krakow.pl/prasa/kraj/?art=20040909&PHPSESSID=08c4dadda50381e48eb49fcc95318412
natomiast w Małopolsce modernizują wagonu i chcą zwiększać bezpieczeństwo (;-):

www.komunikacja.krakow.pl/prasa/lokalne/?art=20040902&PHPSESSID=08c4dadda50381e48eb49fcc95318412
cóż...
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: PKP potrafi chcieć walczyć o pasażera 05.09.04, 17:47
      A w Łodzi modernizują wagony. I wygląda to naprawdę bardzo estetycznie.

Natomiast na obniżkę cen chyba się nie doczekamy. Tak samo jak na modernizację linii (ale to już nie jest działka PKP-PR).
      • geograf Re: PKP potrafi chcieć walczyć o pasażera 05.09.04, 17:49
        tylko czy po wchłonięciu łódzkiego Zakładu te modernizacje będą postępowały-oto jest pytanie:/
      • Gość: Ja Re: PKP potrafi chcieć walczyć o pasażera IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.04, 17:50
        Jeśli chodzi o modernizacje krakowskie, to chyba nie różnią się niczym od
        ogólnopolskich, w tym łódzkich. Tyle, że u nas składy nie są przypisane do
        konkretnej trasy.
    • Gość: mr x Bardziej nie dba... W 10 przypadkach na 1. IP: *.p.lodz.pl 09.09.04, 14:43
      W Lodzi wlasnie npisali ze maja wydluzyc o godzine z powodu puszczenia inna
      trasa jazde do Poznania i Krakowa. Po prostu max!
      • Gość: Michał M. Długie jest piękne (o podróży mówię) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.09.04, 15:37
        Po prostu będzie pięknie, już się z tego cieszę. Dotychczas jechałem do Krakowa
        3 godziny, teraz będe jechał 4. Za te same pieniądze! Cóż za udogodnienie.

Myślę że w następnych latach czas podróży wydłuży się jeszcze bardziej, a skład
        pociagów będzie zawierał kilka dodatkowych wagonów, które umożliwią godziwe
        życie w długiej podróży.

- Będzie porodówka gdyby ktoś zaczął w pociągu rodzić (z nudów najpierw zaszedł
        w ciążę);
        - Będą szkoły, gdyby któreś dziecko w pociągu wiek szkolny osiągnęło;
        - Niezbędne będą urzędy: Kolejowy Urząd Skarbowy, Kolejowy ZUS, Kolejowy Urząd
        Komunikacji (bo przecież po pociągu będzie się można poruszać na hulajnodze),
        Kolejowa Kasa Chorych i inne;
        - Niezbędne staną się urzędy stanu cywilnego, kościoły różnych wyznań, ludzie
        muszą jakość żyć;
        - Hipermarkety otwarte będą także w niedziele.

A tych wagonów jest ze czterdzieści
        Sam nie wiem co się jeszcze w nich mieści

Lecz choćby przyszło tysiąc atletów
        I każdy zjadłby tysiąc kotletów
        I każdy nie wiem jak sie wytężał
        Głupoty "pekape" i tak nie zwyciężą

Nagle świst, nagle gwizd
        Para buch (bo prąd wyłączyli), koła w ruch
        Najpierw powoli jak żółw ociężale
        Potem nie szybciej, ciągle ospale

Przez Niciarnianą, Widzew, Gałkówek
        Zjedzono większość zabranych wałówek
        Już po miesiącu jesteśmy w Koluszkach
        Śpimy w hotelu, w wygodnych łóżkach

Czas jakiś mija i Piotrków nas wita
        Kolejna wiosna wokół rozkwita
        Po latach czterech widać już klasztor
        Zgadnijcie sami jaki to miasto

W Zawierciu krótki przystanek mamy
        Jurę Krakowską pieszo zwiedzamy
        Tuż przed Krakowem semafor widać
        Kupmy tu domek, może się przydać

I wreszcie Wawel jest wytęskniony
        Wokół krakowskie widać perony
        I wreszcie stanął, podróż skończona
        Na stacji czeka stęsniona żona

Dzieci urosły, dziadkiem zostałem
        Gdy sobie pociągiem podróżowałem
        • Gość: mr x Re: Długie jest piękne (o podróży mówię) IP: *.p.lodz.pl 13.09.04, 14:59
          dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka