play_lodz 28.08.03, 18:47 Czesc! Informuję, że na stronie MPK-ŁÓDŹ znajduje się nieaktualny rozkład ww. linii. Przez to musiałem sobie 0,5 h czekać. Za to podróż SOLBUSEM - coś rewelacyjnego ;))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Linia & & #35 3497& & #35 34 28.08.03, 20:01 aha..no cóż.. tak samo na stronie Tramwajów Podmiejskich nie ma aktualnych rozkładów jazdy...coś szwankują informatycy (nie ma zwłaszcza linii 1 (bus) na Teofilów z Konstantynowa) Odpowiedz Link Zgłoś
play_lodz Re: Linia & & & #35 35 3497& & & #35 35 34 28.08.03, 20:07 Hmmm. a co to za linia 1 (bus)... Pierwsze słysze!!!! Na jakich biletach? Można jakieś przebieg trasy prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Prosze bardzo 28.08.03, 21:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=6835423 niestety na wątku nie odpowiedział nikt, kto coś więcej wie... wypada się tylko rpzejechać i organoleptycznie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombarder ngt 6 Re: Prosze bardzo IP: *.toya.net.pl 28.08.03, 21:41 podoba mi sie ze spólka TP tworzy nowe linie autobusowe ulatwiajace dojazd mieszkancom konstantynowa z lodzi i okolic..a moze tak przejełoby od PKS niekotre polączenia ( mam tu na mysli min linie PKS jezdzaca z pl.niepodleglosci przez retkinie ) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Prosze bardzo 28.08.03, 21:59 1. Tylko szkoda, ze to samo TP nie aktualizuje swojej strony internetowej...wspomianłeś coś o utworzeniu linii łączącej Lutomiersk z Pabianicami, tak? albo innej linii TP z Lutomierska..ja jestem ciekawy co to za linia... 2.PKS nie odda tak lukratywnej linii komuś innemu. W sezonie działkowym w weekendy jest tam prawdziwy tłok. Wiem-bo jeżdżę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Prosze bardzo IP: *.waw.prokom.pl 29.08.03, 11:39 geograf tlyko jakos PKs nie potrafilo puscic wiecej kursow na tej trasie. Na Zielonej Gorce na rozkladzie jazdy PKS zdaje sie zniknely pozycje typu Konstantynow i Lutomiersk. Kusrosk jest chyba mniej niz palcno na dloni. TP uruchomilo linie 4 z Pabianc do Lutomierska. PKS jakos ta trase w w dni wolna ma nadal w glebokim powazaniu. A MZK w Pabianicach bedace w sumie kawalkiem PKS. Linia Pabnianie-Rzgow. MZK uparcie twierdzi ze ta linia nikt nie jezdzi. Ale ludzie pchaja sie do busow na trej trasie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDZI Re: Prosze bardzo IP: *.waw.prokom.pl 01.09.03, 16:24 Sprawdzilem - PKS sam zrezygnowal z ponoc dochodych wedlug geografa tras. Otoz nie ma juz kursow do Konstantynowa. Takze nie ma kursow do Lutomierska przez Porszewice. Pozostalo jedynie polaczenie do Lutomierska przez Janowice. W dni powszednie nastpeujace kursy: 5:10 6:35 9:30 14:40 16:10 i 18:00 W dni swiateczne i niedziele: 9:30 13:15 i 18:00 Geograf - PKS samo zrezygnowalo z obslugi tej okolicy. Nic Dziwnego ze sa linie 3 i 4 osblugiwane przez Tramwaje Podmiejskie. Jeszcze troche to pewnie zastapia MZK w Pabianicach ;). Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Prosze bardzo 02.09.03, 00:05 o jakich połączeniach do Lutomierska mówisz? z Placu Niepodległości? Z Placu Niepodległości odjeżdżają PKSy do Konstantynowa i Lutomierska (przez Retkinię, a dalej Ignacew, Kazimierz etc. z przełużeniem do Jerwonic) o jakiej trasie myślałeś? jeżdże na tej trasie i wiem,że czasami (przy łądnej pogodzie,w weekendy) bywa komplet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Prosze bardzo IP: *.waw.prokom.pl 02.09.03, 08:45 Z Pabianic. Trasa przejzdza przez tereny dzialkowe - Wrzaca tak to sie nazywa. Dodam poczatkowo linia 4 obslugiwania przez TP jezdzila tlyko w weekendy. Teraz jezdzi caly tydzien. Busy sa nabite. Sam widzialem. A PKS zlikwidowal bo nierentowen. MZK Pabianice ciagle ma zakusy na likwidacje linii 261 - specjalnie zakupil minibusa na ta trase. Wspomnialem o tym bo powolales ze PKS nie odpusci soebie dohocdowej trasy. Niestety odpuszcza sobie. Nie tak dawno byly polaczenia Pabianice - Konstantynow przez Porszewice, Pabianice Lutormiesk przez Porszewice i to co do dziesiaj jako jedyne ostalo. Zeby bylo smieszniej polaczenie istniejace do dzis zawsze mialo majmniej kursow. Aha polaczenie z Konstantynowem zaczynalo sie od szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Prosze bardzo 03.09.03, 18:38 1. jakie bilety obowiązują w autobusach TP odjeżdżających z Pabianic? 2.Zwracam honor,widocznie mogą sobie odpuścić. Lepiej żeby nie odpuścili sobie tej linii z Placu Niepodległości bo na nią potrzebna są naprawdę duże autobusy...ale może będzie taniej w TP?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Prosze bardzo IP: *.waw.prokom.pl 04.09.03, 11:41 Oplaty u kierowcy. Co do ceny prawdopodonie prystepne bo busiki napchane widzialem w dni powszednie. A PKS od dawna juz tam nie jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś