IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 23.11.05, 14:59
Jest ktoś może? Chodził? Chodzi? Ja kończyłem tę szkołę w 1994 :)
Obserwuj wątek
    • Gość: november Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 24.11.05, 02:54
      Ja chodzilam,cale osiem lat! Ale to bylo chyba ze sto lat temu
      • Gość: Stary Re: SP 66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:38
        Ja tez chodziłem, a szkoła mieściła sie jeszcze na ulicy Kopernika. Historyczne
        czasy !
    • Gość: tam Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:27
      chodzili tam najpardziej po...ani ludzie na ziemi!!
      • Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 30.11.05, 15:17
        A mozna wiedzieć czemu? Podaj jakiś przykład :D
        • Gość: tam Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:03
          chodziłem tam tylko rok-przeprowadziłem sie z oporowa -ludzie z mojej klasy
          myśleli,że to jakas wieś no i uważali się za mega inteligencję...wiązało sie to
          z szykanami
          • Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 01.12.05, 14:44
            Wiesz, zawsze trafi się jakaś banda jełopów. Mam nadzieję, że to raczej koledzy
            z klasy tak uważali, a nie kadra nauczycielska, którą uważałem za całkiem
            przyzwoitą (lata 85-93)
            • Gość: december Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 01.12.05, 21:32
              Kochani! czy my mowimy o szkole 66 na ulicy Dembowskiego na Biskupinie?
              • Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 02.12.05, 10:51
                Dembowskiego rzecz jasna :)
                • Gość: december Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 03.12.05, 03:01
                  Biceps dzieki! Jak juz mowilam ja ta szkole konczylam daaaaaaawno
                  temu .Ludzie!!!! jak ja tej szkoly nienawidzilam! Ta buda spaczyla mnie
                  totalnie! Ohyda! Ale po co o tym pisac?
                  • Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.12.05, 16:58
                    Mi tam sie ta szkoła badzo podobało tatalnu luzik.Moze o innych czasach
                    piszemy.Przes... miałem tylko na spiewie ale juz nie pamietam tej nauczycielki.
                    Gegrafi mnie uczyła rinke czy cos takiego tylko ja pamietam po nazwisku.WF
                    prowadził taki brodacz Rumcajs go wołali.Pozdro.
                    • Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 06.12.05, 12:18
                      Dobrze, że znalazł się ktoś, kto mile wspomina 66 :D Pani od muzy to zapewne
                      Gawryszuk, która wychowała wieeele pokoleń przyszłych gwiazd mikrofonu, fletu,
                      trójkąta etc. Ja tam będę zawsze edukację na Dembowskiego wspominał z łezką w oku ;)
                      • Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.e-wro.net.pl 15.01.06, 22:27
                        Tak własnie sie tak nazywała ale ja szkołe kończyłem w 1977 roku to takie
                        odległe czasy. Nauczycielka od geografi Rinke tak wspaniale opowiadała o swoich
                        podrózach po swiecie. Pozdrawiam 40- latków. A przypomniało mi sie od plastyki
                        była Busz.
                      • Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.06, 21:08
                        biceps wspomina panią Gawryszuk od muzyki która wychowała wielu maestrów fleta,
                        mikrofonu i innych instrumentalistów- ale niepodaje kogo? a pani Czerska od w-f
                        wychowała rekordzistke świata w biegu przez płotki p.Grażyne Rabsztyn{czas
                        12,86 } oraz jej siostrę Elżbiete Rabsztyn{też płotki} która póżniej wyszła za
                        mąż za słynnego lekkoatlete niemieckiego Haralda Schmidta.wspomne tez o Grzesiu
                        Jacynie który siatkówki uczył się też u p.Czerskij a teraz jest bardzo znanym
                        międzynarodowym sędzią -oczywiście w siatkówce.
                    • Gość: Joalina Re: SP 66 IP: *.mofnet.gov.pl 28.12.06, 12:36
                      Super buda! Chodziłam w latch 1972-1980 i znam Gawryszuk i Faceta od W-f
                      wyszkolił mnóstwo dobrych siatkarzy. Ja chodziłam w czasach gdy na pierwszych
                      stronach królował syn Kocięby Paweł (teraz wielka polityczna szycha hahahha)
                      • Gość: Joalina Re: SP 66 IP: *.mofnet.gov.pl 28.12.06, 12:46
                        Pamiętam Gawryszuk wyłam w chórze z 5 lat, Rinke z geografii, zastepcę
                        dyrektora Domicz która uczyła mnie chemii, Kędzierską katowała nas z
                        radzieckiego o oczywiście Grażynę Tomczak z polskiego która szpanowała w butach
                        wyższych od niej samej. Grałam u niej w teatrze. Wyjazdy! wystepy! To buło
                        życie. Siatkówka, tatr, chór, harcerstwo, a teraz???????????? Pozdrawiam
                        rocznik 1964 (co to była za rocznik!!!!!!!!!!!)
                • Gość: Stary Re: SP 66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:00
                  Ja sięgam jeszcze dalej w przeszłość, moja 66 mieściła sie na ulicy Kopernika,
                  tam, gdzie dzisiejsza Szkoła Inspekcji Pracy. Pozdrawiam młodzież!
                  • Gość: kasik Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.06, 21:02
                    jakie to odległe czasy rany mam juz 35 lat ...Budzich była moją wychowawczynią
                    od 1 do 3 Gawryszuk - muzyka , Fedyk - anglik ( o tak to ten nieszczęsny gość
                    a numery jakie sie mu robiło...hi hi tródno zapomnieć) Rinke - kto by o niej
                    zapomniał no i Busz - prace ręczne .To moje czasy i łezka w oku się kręci
                    normalnie mi ich brak.... pozdro ... szczególnie dla klasy 8b rocznik 86 :)
                    • Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 15:56
                      tak to była fajna szkoła - pamiętam to ? kończyłem 1972 , matma Buczek , w-f
                      czerska,brodacz liberski,wojtowicz,janatomska, super wożny, przesympatyczna
                      p.dentystka
                      • Gość: Eleonora Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 07.02.06, 21:17
                        Oh!!!! Alez jestem ciekawa kim jestes! Bo ja tez konczylam ta szkole w 72-gim
                        roku, w klasie "C". Wychowawczynia byla p.Legizynska matmy uczyla nas
                        p.Szczukniak (alez to byla jedza!)Pamietam jeszcze plastyczke Grotowska i
                        polonistke Ksiazek.
                        • Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 12:11
                          ja chodziłem do 'A' przypomniałaś mi parę nazwisk o których zapomniałem.Fajnie
                          jest powspominać dawne czasy-pozostał sentyment.
    • Gość: absolwentka SP66 Re: SP 66 IP: *.cable.ubr01.haye.blueyonder.co.uk 04.09.06, 00:27
      witam absolwentow SP66,

czy ktos pamieta moze Pania Surlet, Pania Poplawska lub innych nauczycieli z
      lat '80 i wie co sie u nich dzieje?

az sie lezka zakrecila...
      • Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:26
        Jak nazwiska nauczycieli szybko zapominamy? Polski Popławska fajna była
        nauczycielka. Później zastąpiła ją Górka, ale co się stało Popławskiej to już
        nie pamiętam. Woźnym i jednocześnie palaczem był, Homanczuk jak dobrze pamiętam,
        ale już podobno umarł. Mieszkał w tym małym budyneczku przed szkołą. Czas ucieka
        nazwiska zapominamy. Pozdrawiam urodzonych w 1962 roku. Tak wielu z tego
        rocznika uczniów wyjechało w latach 80 za granicę i tam pozostało. Przypomina mi
        to teraz dzisiejsze czasy jak młodzi uciekają z naszego kraju. Pozdrawiam.
        • asiama1 Re: SP 66 27.12.06, 12:52
          hi
          i był
          Rinke od geografii
          i Trokowicz od matmy
          i chor .. :))
          spiwealam w chorze
          i nasz patro ,ktory wylądowal
          pod schodami
          niestety
          • darbed55 Re: SP 66 06.04.07, 13:55
            pamiętam panią od rysunków, która zapragnęła być polonistką, zrobiła nam
            dyktando ortograficzne, w którym było zdanie:
            "Gżegżółka obżarłszy się narzygała do brytfanny." Było to chyba w 5 czy 6
            klasie.
            Niestety, nie wiem dlaczego była to ostatnia lekcja polskiego z tą panią.
    • Gość: Jędrek Gdzie jest Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:30
      Byłem podczas świąt,, Bożego Narodzenia” na Biskupinie i po pomniku Janka
      Krasickiego śladu nie ma :(. Jeszcze w uszach miałem fragment hymnu,, Janek
      Krasicki patronem Janek to symbol i wzór za tym człowiekiem dziś kroczysz jemu
      szacunek i cześć”. Symbole padają i wspomnienia ulatują z pamięci. Pozdrawiam.
      • silentenigma Re: Gdzie jest Janek 28.01.07, 13:03
        HI. Pomnik Janka zlikwidowali w momencie zmiany naszego systemu na bardziej demokratyczny. To musiały byc wczesne lata 90, ba jak zaczynałem chodzić to pomnik był, nazwa szkoły była. A potem jakoś się pozbyto patrona. Aktualnie SP 66 to gimnazjum 19 imienia Zbigniewa Herberta. A Pania Gawryszuk tez pamiętam:P I okazuje się że nauczyciele trzymają się bardzo swojej szkoły.Bo mimo że kończyłem ja jusz jakiś czas temu, to mojego o 12 lat brat ucza niektórzy ci sami:P
        • Gość: JA !!!! Re: Gdzie jest Janek IP: *.st.vc.shawcable.net 30.01.07, 03:37
          Pani Czerska od w-f pamietacie?
          • Gość: Jędrek P. Czerska pamiętamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:51
            Minęło wiele lat odkąd skończyłem podstawówkę. Dużo z tych czasów uleciało z
            pamięci. Obok ogrodzenia szkoły płynęła tak zwana gnojówka. Żeby sobie skrócić
            drogę skakaliśmy przez ten rów. Później został zakryty kręgami z betonu i
            wstawiono furtkę umożliwiającą dojście do szkoły od strony Olszewskiego. Panią
            Czerską widziałem kilka lat temu z olbrzymim psem na spacerze na alejce koło
            szkoły. Pozdrawiam.
            • Gość: JA!!!! Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.st.vc.shawcable.net 07.02.07, 04:23
              Gnojowka! no oczywiscie! teraz pamietam! I jeszcze stawek z drugiej strony
              szkoly. Ciekawe moze chodzilismy do tej samej klasy? Ja bylam w C. Nasza
              wychowawczynia byla Pani Legizynska ktorej imienia niestety nie pamietam.Ile
              to bylo lat temu? Az strach! Pozdrawiam!
              • Gość: Jędrek Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:41
                Już myślałem, że jesteśmy z tej samej klasy, bo też śmigałem do C. Niestety moja
                wychowawczynią była p. Górka a wcześniej, p. Popławska. A tak na marginesie mój
                rok produkcji to 1962;(. Pozdrawiam.
                • Gość: JA!!!! Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.st.vc.shawcable.net 10.02.07, 02:05
                  Dzieki za pozdrowienia! Szkoda doprawdy bo i mi serce zabilo zwawiej ze moze
                  kolege z klasy znalazlam , niestety niemozliwe . Moj rok produkcji to cale 5
                  lat wczesniej!!!!!Niestety. Pozdrowienia sle z za wielkiej wody.
                  • Gość: Jędrek Znalazłem Janka :) IP: *.e-wro.net.pl 14.02.07, 13:15
                    Dzisiaj byłem na terenie szkoły o rzeczywiście Janek leży sobie pod schodami.
                    Zrobiłem parę fotek szkoły i jedną z niej zamieszczę na
                    nasza-klasa.pl/ . Pozdrawiam
                    • darbed55 Re: Znalazłem Janka :) 03.03.07, 21:10
                      a ja byłem obecny przy odsłonięciu Janka, trzymałem nawet wartę jako zuch,
                      pozdrawiam rocznik 55
                  • Gość: DR Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: 82.143.162.* 04.04.07, 19:38
                    Czesc Wszystkim!
                    Ale milo, ja tez ich wszystkich pamietam! Konczylam chyba w r 1986. Bylam w
                    klasie p. Trokowicz (ktora straszyla rozbrykanych chlopakow milicja, bo tam
                    pracowal jej maz).
                    P. Fedyk podrywal co niektore uczennice (dzis to mogloby podejsc pod pedofilie),
                    p. Rinke od geografii bardzo ciekawie opowiadala,
                    p. Gawryszuk od muzyki miala chyba jakies kompleksy,
                    p. Mackow od historii tez miala ciekawe pogadanki, ale mizerny posluch w klasie,
                    p. Czerska byla ambitna i miala fajne psy (jakies dogi olbrzymie)
                    ... i tak dalej - milo powspominac:-)
                    Ludzi z klasy A rocznik ur. 1972 prosze o kontakt:
                    GG 3086569
                    Asia
                    • Gość: Monika Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.brhm.adsl.virgin.net 08.04.07, 00:51
                      Owszem, p. Czerska, p. Bogumile Busze (probowala nas wychowac, he, he), p.
                      Poplawska a potem p. Gorke od polskiego (p. Poplawskiej pilnowalam dzieci na
                      matematyce, to byly czasy, matematyczka , cos na N. wysylala mnie i kolezanke po
                      maslo). U p. Gawryszuk spiewalam w chorze, bo lapala nas po lekcjach przy
                      drzwiach, ale i tak to bylo lepsze niz marny koniec tych co tam nie spiewali, bo
                      potem musieli na muzyce odspiewac "Przasniczke" czy inne tam. Pozdrawiam rok
                      produkcji 67 i klase 8b.
                      Monika
    • byczen Re: SP 66 08.11.25, 17:47
      Ja skończyłem w 1974, 8b. Chór wspominam, szczególnie w przeddzień 11 listopada, z łezka w oku. Jak Ona, Pani Gawryszuk, mogła nas wówczas uczyć tych wspaniałych, patriotycznych pieśni ??? !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka