Gość: Biceps IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 23.11.05, 14:59 Jest ktoś może? Chodził? Chodzi? Ja kończyłem tę szkołę w 1994 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: november Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 24.11.05, 02:54 Ja chodzilam,cale osiem lat! Ale to bylo chyba ze sto lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: SP 66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:38 Ja tez chodziłem, a szkoła mieściła sie jeszcze na ulicy Kopernika. Historyczne czasy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:27 chodzili tam najpardziej po...ani ludzie na ziemi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 30.11.05, 15:17 A mozna wiedzieć czemu? Podaj jakiś przykład :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:03 chodziłem tam tylko rok-przeprowadziłem sie z oporowa -ludzie z mojej klasy myśleli,że to jakas wieś no i uważali się za mega inteligencję...wiązało sie to z szykanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 01.12.05, 14:44 Wiesz, zawsze trafi się jakaś banda jełopów. Mam nadzieję, że to raczej koledzy z klasy tak uważali, a nie kadra nauczycielska, którą uważałem za całkiem przyzwoitą (lata 85-93) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: december Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 01.12.05, 21:32 Kochani! czy my mowimy o szkole 66 na ulicy Dembowskiego na Biskupinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 02.12.05, 10:51 Dembowskiego rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: december Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 03.12.05, 03:01 Biceps dzieki! Jak juz mowilam ja ta szkole konczylam daaaaaaawno temu .Ludzie!!!! jak ja tej szkoly nienawidzilam! Ta buda spaczyla mnie totalnie! Ohyda! Ale po co o tym pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.12.05, 16:58 Mi tam sie ta szkoła badzo podobało tatalnu luzik.Moze o innych czasach piszemy.Przes... miałem tylko na spiewie ale juz nie pamietam tej nauczycielki. Gegrafi mnie uczyła rinke czy cos takiego tylko ja pamietam po nazwisku.WF prowadził taki brodacz Rumcajs go wołali.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: SP 66 IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 06.12.05, 12:18 Dobrze, że znalazł się ktoś, kto mile wspomina 66 :D Pani od muzy to zapewne Gawryszuk, która wychowała wieeele pokoleń przyszłych gwiazd mikrofonu, fletu, trójkąta etc. Ja tam będę zawsze edukację na Dembowskiego wspominał z łezką w oku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.e-wro.net.pl 15.01.06, 22:27 Tak własnie sie tak nazywała ale ja szkołe kończyłem w 1977 roku to takie odległe czasy. Nauczycielka od geografi Rinke tak wspaniale opowiadała o swoich podrózach po swiecie. Pozdrawiam 40- latków. A przypomniało mi sie od plastyki była Busz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.06, 21:08 biceps wspomina panią Gawryszuk od muzyki która wychowała wielu maestrów fleta, mikrofonu i innych instrumentalistów- ale niepodaje kogo? a pani Czerska od w-f wychowała rekordzistke świata w biegu przez płotki p.Grażyne Rabsztyn{czas 12,86 } oraz jej siostrę Elżbiete Rabsztyn{też płotki} która póżniej wyszła za mąż za słynnego lekkoatlete niemieckiego Haralda Schmidta.wspomne tez o Grzesiu Jacynie który siatkówki uczył się też u p.Czerskij a teraz jest bardzo znanym międzynarodowym sędzią -oczywiście w siatkówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joalina Re: SP 66 IP: *.mofnet.gov.pl 28.12.06, 12:36 Super buda! Chodziłam w latch 1972-1980 i znam Gawryszuk i Faceta od W-f wyszkolił mnóstwo dobrych siatkarzy. Ja chodziłam w czasach gdy na pierwszych stronach królował syn Kocięby Paweł (teraz wielka polityczna szycha hahahha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joalina Re: SP 66 IP: *.mofnet.gov.pl 28.12.06, 12:46 Pamiętam Gawryszuk wyłam w chórze z 5 lat, Rinke z geografii, zastepcę dyrektora Domicz która uczyła mnie chemii, Kędzierską katowała nas z radzieckiego o oczywiście Grażynę Tomczak z polskiego która szpanowała w butach wyższych od niej samej. Grałam u niej w teatrze. Wyjazdy! wystepy! To buło życie. Siatkówka, tatr, chór, harcerstwo, a teraz???????????? Pozdrawiam rocznik 1964 (co to była za rocznik!!!!!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: SP 66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:00 Ja sięgam jeszcze dalej w przeszłość, moja 66 mieściła sie na ulicy Kopernika, tam, gdzie dzisiejsza Szkoła Inspekcji Pracy. Pozdrawiam młodzież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.06, 21:02 jakie to odległe czasy rany mam juz 35 lat ...Budzich była moją wychowawczynią od 1 do 3 Gawryszuk - muzyka , Fedyk - anglik ( o tak to ten nieszczęsny gość a numery jakie sie mu robiło...hi hi tródno zapomnieć) Rinke - kto by o niej zapomniał no i Busz - prace ręczne .To moje czasy i łezka w oku się kręci normalnie mi ich brak.... pozdro ... szczególnie dla klasy 8b rocznik 86 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 15:56 tak to była fajna szkoła - pamiętam to ? kończyłem 1972 , matma Buczek , w-f czerska,brodacz liberski,wojtowicz,janatomska, super wożny, przesympatyczna p.dentystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonora Re: SP 66 IP: *.vc.shawcable.net 07.02.06, 21:17 Oh!!!! Alez jestem ciekawa kim jestes! Bo ja tez konczylam ta szkole w 72-gim roku, w klasie "C". Wychowawczynia byla p.Legizynska matmy uczyla nas p.Szczukniak (alez to byla jedza!)Pamietam jeszcze plastyczke Grotowska i polonistke Ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacques Re: SP 66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 12:11 ja chodziłem do 'A' przypomniałaś mi parę nazwisk o których zapomniałem.Fajnie jest powspominać dawne czasy-pozostał sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka SP66 Re: SP 66 IP: *.cable.ubr01.haye.blueyonder.co.uk 04.09.06, 00:27 witam absolwentow SP66, czy ktos pamieta moze Pania Surlet, Pania Poplawska lub innych nauczycieli z lat '80 i wie co sie u nich dzieje? az sie lezka zakrecila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: SP 66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:26 Jak nazwiska nauczycieli szybko zapominamy? Polski Popławska fajna była nauczycielka. Później zastąpiła ją Górka, ale co się stało Popławskiej to już nie pamiętam. Woźnym i jednocześnie palaczem był, Homanczuk jak dobrze pamiętam, ale już podobno umarł. Mieszkał w tym małym budyneczku przed szkołą. Czas ucieka nazwiska zapominamy. Pozdrawiam urodzonych w 1962 roku. Tak wielu z tego rocznika uczniów wyjechało w latach 80 za granicę i tam pozostało. Przypomina mi to teraz dzisiejsze czasy jak młodzi uciekają z naszego kraju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiama1 Re: SP 66 27.12.06, 12:52 hi i był Rinke od geografii i Trokowicz od matmy i chor .. :)) spiwealam w chorze i nasz patro ,ktory wylądowal pod schodami niestety Odpowiedz Link Zgłoś
darbed55 Re: SP 66 06.04.07, 13:55 pamiętam panią od rysunków, która zapragnęła być polonistką, zrobiła nam dyktando ortograficzne, w którym było zdanie: "Gżegżółka obżarłszy się narzygała do brytfanny." Było to chyba w 5 czy 6 klasie. Niestety, nie wiem dlaczego była to ostatnia lekcja polskiego z tą panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Gdzie jest Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:30 Byłem podczas świąt,, Bożego Narodzenia” na Biskupinie i po pomniku Janka Krasickiego śladu nie ma :(. Jeszcze w uszach miałem fragment hymnu,, Janek Krasicki patronem Janek to symbol i wzór za tym człowiekiem dziś kroczysz jemu szacunek i cześć”. Symbole padają i wspomnienia ulatują z pamięci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
silentenigma Re: Gdzie jest Janek 28.01.07, 13:03 HI. Pomnik Janka zlikwidowali w momencie zmiany naszego systemu na bardziej demokratyczny. To musiały byc wczesne lata 90, ba jak zaczynałem chodzić to pomnik był, nazwa szkoły była. A potem jakoś się pozbyto patrona. Aktualnie SP 66 to gimnazjum 19 imienia Zbigniewa Herberta. A Pania Gawryszuk tez pamiętam:P I okazuje się że nauczyciele trzymają się bardzo swojej szkoły.Bo mimo że kończyłem ja jusz jakiś czas temu, to mojego o 12 lat brat ucza niektórzy ci sami:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA !!!! Re: Gdzie jest Janek IP: *.st.vc.shawcable.net 30.01.07, 03:37 Pani Czerska od w-f pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek P. Czerska pamiętamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:51 Minęło wiele lat odkąd skończyłem podstawówkę. Dużo z tych czasów uleciało z pamięci. Obok ogrodzenia szkoły płynęła tak zwana gnojówka. Żeby sobie skrócić drogę skakaliśmy przez ten rów. Później został zakryty kręgami z betonu i wstawiono furtkę umożliwiającą dojście do szkoły od strony Olszewskiego. Panią Czerską widziałem kilka lat temu z olbrzymim psem na spacerze na alejce koło szkoły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA!!!! Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.st.vc.shawcable.net 07.02.07, 04:23 Gnojowka! no oczywiscie! teraz pamietam! I jeszcze stawek z drugiej strony szkoly. Ciekawe moze chodzilismy do tej samej klasy? Ja bylam w C. Nasza wychowawczynia byla Pani Legizynska ktorej imienia niestety nie pamietam.Ile to bylo lat temu? Az strach! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:41 Już myślałem, że jesteśmy z tej samej klasy, bo też śmigałem do C. Niestety moja wychowawczynią była p. Górka a wcześniej, p. Popławska. A tak na marginesie mój rok produkcji to 1962;(. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA!!!! Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.st.vc.shawcable.net 10.02.07, 02:05 Dzieki za pozdrowienia! Szkoda doprawdy bo i mi serce zabilo zwawiej ze moze kolege z klasy znalazlam , niestety niemozliwe . Moj rok produkcji to cale 5 lat wczesniej!!!!!Niestety. Pozdrowienia sle z za wielkiej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Znalazłem Janka :) IP: *.e-wro.net.pl 14.02.07, 13:15 Dzisiaj byłem na terenie szkoły o rzeczywiście Janek leży sobie pod schodami. Zrobiłem parę fotek szkoły i jedną z niej zamieszczę na nasza-klasa.pl/ . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darbed55 Re: Znalazłem Janka :) 03.03.07, 21:10 a ja byłem obecny przy odsłonięciu Janka, trzymałem nawet wartę jako zuch, pozdrawiam rocznik 55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DR Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: 82.143.162.* 04.04.07, 19:38 Czesc Wszystkim! Ale milo, ja tez ich wszystkich pamietam! Konczylam chyba w r 1986. Bylam w klasie p. Trokowicz (ktora straszyla rozbrykanych chlopakow milicja, bo tam pracowal jej maz). P. Fedyk podrywal co niektore uczennice (dzis to mogloby podejsc pod pedofilie), p. Rinke od geografii bardzo ciekawie opowiadala, p. Gawryszuk od muzyki miala chyba jakies kompleksy, p. Mackow od historii tez miala ciekawe pogadanki, ale mizerny posluch w klasie, p. Czerska byla ambitna i miala fajne psy (jakies dogi olbrzymie) ... i tak dalej - milo powspominac:-) Ludzi z klasy A rocznik ur. 1972 prosze o kontakt: GG 3086569 Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: P. Czerska pamiętamy :) IP: *.brhm.adsl.virgin.net 08.04.07, 00:51 Owszem, p. Czerska, p. Bogumile Busze (probowala nas wychowac, he, he), p. Poplawska a potem p. Gorke od polskiego (p. Poplawskiej pilnowalam dzieci na matematyce, to byly czasy, matematyczka , cos na N. wysylala mnie i kolezanke po maslo). U p. Gawryszuk spiewalam w chorze, bo lapala nas po lekcjach przy drzwiach, ale i tak to bylo lepsze niz marny koniec tych co tam nie spiewali, bo potem musieli na muzyce odspiewac "Przasniczke" czy inne tam. Pozdrawiam rok produkcji 67 i klase 8b. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
byczen Re: SP 66 08.11.25, 17:47 Ja skończyłem w 1974, 8b. Chór wspominam, szczególnie w przeddzień 11 listopada, z łezka w oku. Jak Ona, Pani Gawryszuk, mogła nas wówczas uczyć tych wspaniałych, patriotycznych pieśni ??? !!! Odpowiedz Link Zgłoś