Dodaj do ulubionych

SP 72 na Trwałej

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.06, 10:17
Jestem absolwentem tej szkoły. Czy ktoś pamięta p.Gabryl ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jakaja Re: SP 72 na Trwałej IP: *.eu.org 05.05.06, 15:41
      a które klasy uczyła?od 1-3 czy te wyżej?
      ja też skończyłam tą szkołe i bardzo miło wspominam:)
      • Gość: Absolwent 72 Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.06, 09:29
        Uczyła te starsze klasy (4-6) techniki.
        Kojarzysz ją może ?
        • Gość: Wrocławianin Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 07.05.06, 21:16
          czyżby mowa jest o pani Arlecie Gabryl? Uczyła mnie techniki w 6 klasie. Ja
          chodziłem najpierw do SP 52, potem do SP 72 po połączeniu szkół. Lata tam
          spędzone wsponinam bardzo miło. Do dziś utrzymuje kontakty z wieloma osobami z
          tej szkoły; głównie z klasy. Nauczyciele, którzy mnie uczyli w większosci
          pochodzili z dawnej 52-ki. Ale moze pamięta ktoś panią Solską [biologia], Caban
          [polski], Forkasiewicz [geografia] albo postrach szkolnych korytarzy:
          wicedyrektor Radziejewską? Z nauczycieli pamietam jeszcze wf-manów:
          Rałowskiego, Skulskiego i Zalewskiego oraz historyczkę Hocaj [albo Chocaj].
          Sporo ich było. Ci na basenie tez byli nieźli ;] Ehh... sporo było tych
          nauczycieli. Pamiętam jedną zabawną sytuację, jak jeden kumpel rozwalił szkolny
          kibel wszucając do niego petardę. Potem musiał go odkupić ;]
          • Gość: Absolwent 72 Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 07:48
            Doskonale pamiętam tych nauczycieli, których wymieniłeś :)
            Do listy, dodam jeszcze może pana Fedaka (historia), panią Gubernator
            (biologia),Reczko (polski) i wielu, wielu innych. Szkoła była naprawdę świetna,
            fajny klimat, same pozytywy. Może sie tam niedługo wybiorę, powspominać stare
            dobre lata :) i odwiedzić przy okazji p.A.Gabryl :)
            • nikita696 Re: SP 72 na Trwałej 08.05.06, 08:21
              ja też tam chodziłam i pamiętam wszystkich wymienionych nauczycieli:)to były
              czasy:)
              • Gość: Absolwent 72 Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 19:57
                Dokładnie, to były czasy.. :) Bardzo mile i entuzjastycznie podchodzę do tamtych lat spędzonych w tej szkole. Jak tak Wszyscy wspominamy "72" to może zoorganizujemy jakieś spotkanko pod szkołą i wszyscy wspólnie odwiedzimy? ;]
                Kto wie, może kiedyś chodziliśmy do tej samej klasy, lub znamy się ze szkolnego korytarza :D
                • Gość: jakaja Re: SP 72 na Trwałej IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 09.05.06, 17:40
                  a który rocznik jesteście, jeśli można spytac??
                  • Gość: wrocławianin Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 10.05.06, 21:34
                    Ja jestem z rocznika 88. A do jakich szkół chodzicie? Ja jestem IX LO.
            • Gość: Wrocławianin Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 10.05.06, 21:33
              Kurde! Zapomniałem o Fedaku ;] To był nauczyciel hehe;] byłem z nim nawet z 2
              razy na wycieczce w górach.
              • Gość: Absolwentka 72 Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 21:46
                Ja też jestem rocznik 88 i też byłam z nim parę razy na wycieczce :)
                To jak będzie z tym spotkaniem :>
                Jest ktoś zainteresowany i chętny ?
                Pozdrawiam.
                • nikita696 Re: SP 72 na Trwałej 11.05.06, 09:04
                  Ja jestem rocznik 85:)
                  Moją wychowawczynią była pani Wieczorek:)
                  • Gość: Ktoś Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.05.06, 21:24
                    Cedro i Herman... To były ziomy!
                    • Gość: Ktoś Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.05.06, 21:25
                      Aha! I jeszcze Madzia! Bitch!
                    • nikita696 Re: SP 72 na Trwałej 28.05.06, 20:19
                      Łukasz Cedro??;)
                      • Gość: Ktoś Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 85.219.243.* 04.06.06, 19:59
                        Cedrów było trzech, Łukasz najstarszy, średni Bartek i jeszcze taki najmłodszy,
                        ale nie pamiętam jak sie nazywał.
                        • nikita696 Re: SP 72 na Trwałej 05.06.06, 09:44
                          znałam Łukasza:P
                          nie wiesz co sie z nim teraz dzieje?co porabia??
                          • Gość: Ktoś Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl / 85.219.243.* 05.06.06, 19:13
                            Niestety nie wiem co u niego słychać. Jstem od niego troche mlodszy, wiec sie z
                            nim nie zadawałem. Ale kto wie? Może mieszka teraz gdzies we Wronkach, albo
                            bliżej - na Kleczkowskiej ;]
                            • Gość: wrocławianin Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 21:49
                              a o jaką Madzie Ci chodziło?
                              • Gość: Ktoś Re: SP 72 na Trwałej IP: *.wro.vectranet.pl 07.06.06, 21:44
                                Madzia Maćkowiak, chyba bo dokładnie nazwiska nie pamiętam. Taka "blond dupa" ;]
                                • Gość: :) r. :) Re: SP 72 na Trwałej IP: *.e-wro.net.pl 01.08.06, 15:59
                                  Oczywiście nauczycieli kojarze wszystkich wymienionych, rocznik jestem 89.
                                  Również znam wszystkich 3 braci C. :) mieszkają w bloku obok mnie, najmłodszy
                                  to Marek. Łukasz ma 3 dzieci, Bartek jest w osrodku w swidnicy, a Marek w
                                  osrodku gdzies we Wrocławiu tylko ucieka oczywiscie ;P pozdrwiam :)
    • mama1970 Re: SP 72 na Trwałej 10.08.06, 00:26
      Hej smarkacze, zastanawiałam się dlaczego, oprócz pani Gubernator, nie znam
      nazwisk nauczycieli, o których piszecie. Ale ja jestem rocznik 70! Za moich
      czasów dyrektorem była pani Jasińska, niezbyt popularna osoba. I pomyśleć, że
      mój syn teraz idzie do pierwszej klasy! Niestety, nie we Wrocławiu! Trzymajcie
      się ciepło i duzi rośnijcie, pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: selma Re: SP 72 na Trwałej IP: *.k832.webspeed.dk 11.08.06, 17:43
        ja tez jestem rocznik 1970 a moja wychowawczynia byla pani
        Garczynska ,chodzilam do klasy c chyba...to juz 21 jak konczylam szkole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka