Gość: mutlu IP: *.enh.org 30.12.01, 06:39 Hej towarzysze, czy jest ktos tu jeszcze z 14-tki? Ja skonczylem w 1987, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: redaktor Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroc.gazeta.pl 10.01.02, 12:30 Dziś wyniki w Rzeczpospolitej - XIV LO drugie wśród najlepszych LO w kraju. Brawo XIV-tka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 22:47 towarzysze? ach, w 87... niezle ci sie klimat udzielil Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Re: LO XIV glosno spiewa! 06.02.02, 06:55 Czy pamietacie prof. Augustyna Kaluze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 195.205.172.* 17.04.02, 13:33 Witam, Pamietam dzieki niemu matma byla suuuuuper... " Nie wiecie??" " Nie martwcie się kiedys zrozumiejecie..." Skonczylam w 1991. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -=Ig0r=- Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.02, 20:01 Augustyn K. zwany "katem" udzielał sie tez w moim LO - trójce , no przynajmniej byl tam rok temu jak ja konczylem :) Pamietam, ze pewnego razu wpadl do nas , narysowal na tablicy kwadrat, a potem drugi wpisany w niego i stwierdzil "zbadaj ten problem", po czym wyszedl, wrocil z pol godziny i kiedy niesmialo probowalismy spytac (biedne przestraszone dzieci po miesiacu 1-szej klasy) "o co chodzi" westchnal tylko i stwierdzil "ehh zawsze wszytskich trzeba prowadzic za raczke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:04 kałuża to był super facet, docenial samozielność i błyskotliwość myśli, a poza tym znosił też kretynów, wcale nie zabiegał o szczególne zainteresowanie swoją osobaą. Myślę, że Ci, którzy podkładali mu kaktusy pod siedzenie, nie beda tego opowiadać z wielką dumą swemu potomstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:16 Gość portalu: mutlu napisał(a): > Hej towarzysze, czy jest ktos tu jeszcze z 14-tki? > Ja skonczylem w 1987, a wy? W 1976.Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixis Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 62.233.177.* 07.05.02, 13:38 ja skonczylam w 1990 - zdaje-sie, i pamietam te mila piosenke. najfajniejsze byly 'kurędy' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauser kurrrrr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 04:58 Czy mozna przeczytac kurende? hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nellie Re: kurrrrr IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 19.05.02, 23:08 Gość portalu: mauser napisał(a): > Czy mozna przeczytac kurende? hahahahaha A kto podpisał? bo jak sekretarka,albo Pani Magda, to nie można... ...heh...jakby to powiedział Prof. Łaźniak:):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t'pau Kurenda IP: *.pulmonary.northwestern.edu 29.05.03, 02:04 Najlepszy deal to bylo siedzenie przy drzwiach jako dyzurni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 141.63.88.* 22.05.02, 15:59 :-)) Pozdrowienia dla wszystkich czternastkowiczow (i nie tylko). Ach, to byla dopiero szkola... :-) A pamietacie prof. Mariana Baka? A polonistke p.Bursztyn? A historyka p.Kiniorskiego! Anglistke p.Stawska...? Ech, to byly czasy... nie wpominajac juz o p.Dyrektorze.... Pan Kaluza? Tak, tak, zabieral wybranych na "matematyczne spacerki"... Luki > Hej towarzysze, czy jest ktos tu jeszcze z 14-tki? > Ja skonczylem w 1987, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixis Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.devs.futuro.pl 03.06.02, 18:19 pana Kaluze to kiedys widzialam jak sobie w najlepsze pompki robil w pokoju nauczycielskim... kochany byl.. przemyslalam sobie moja poprzednia wypowiedz i skonczylam jednak w 1994 a w 1990 to zaczynalo mi sie dopiero, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 141.63.88.* 12.06.02, 12:18 > pana Kaluze to kiedys widzialam jak sobie w najlepsze pompki robil w pokoju > nauczycielskim... kochany byl.. taaa... > przemyslalam sobie moja poprzednia wypowiedz i skonczylam jednak w 1994 a w > 1990 to zaczynalo mi sie dopiero, O, to skonczylismy w tym samym roku. Moze sie pamietamy - do ktorej klasy chodzilas (ja do mat-fiz)? :-) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixis Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.devs.futuro.pl 17.06.02, 11:13 ja chodzilam do 'de' - matfizchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.chem.uva.nl 25.07.02, 16:31 Czyzby Lukasz z mat-fiz, student (a pewnie juz absolwent) matmy i nie tylko? Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki TAK, MILO CIE ZNOW WIDZIEC IP: 141.63.88.* 16.04.03, 11:23 > Czyzby Lukasz z mat-fiz, student (a pewnie juz absolwent) > matmy i nie tylko? > > Grzegorz Dopiero teraz zobaczylem Twojego posta, dzieki. Tak, to ja - jak Ci sie tam robi doktorat (juz pracuje?) w Amsterdamie? Coz, ja tez wyladowalem za granica - takie czasy. Napisz, jesli masz ochote: sunday@gmx.co.uk Luki Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Ja tez jestem z matfizchem 17.06.02, 21:41 Ach te reakcje malo kontrolowane w laboratorium chemicznym... pamietacie swoja najlepsza reakcje? Dla mnie to bylo laczenie pylu magnezowego z siarka elementarna. BUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Ja tez jestem z matfizchem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 23:44 pamietam... skladalismy sie na kwiatka kolby chyba wliczono w koszta ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Re: Ja tez jestem z matfizchem IP: *.chem.uva.nl 25.07.02, 16:29 To byly zajecia - na jednym z pierwszych mielismy synteze ZnS, zapomnialem doczytac ze reakcje trzeba przeprowadzic w dygestorium a nie na stole... zaskoczenie siedzacych przy nim (stole) bylo kompletne; z innych reakcji pamietam probe znitrowania acetonu - na szczescie prowadzacy podszedl do sprawy odpowiednio i musielismy jedynie posprzatac wyciag. Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p ZnS to jest to 27.07.02, 23:12 ZnS to byla piekna reakcja. Zajmowalem sie jakis czas synteza nadchloranu potasu, w ilosciach komercyjnych. A podpalanie dwuchromianu? Piekne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixis Re: ZnS to jest to IP: *.devs.futuro.pl 01.08.02, 15:32 a my mieliśmy ulubione zajęcie na laboratoriach chemicznych, pt. "przyczep jak najwięcej drewnianych szczypiec [??jak to sie nazywało, takie do trzymania probówek??] koledze do fartucha z tyłu". oraz goniliśmy się ze spryskiwaczami :) powiedzcie czy pamiętacie basen na Łowieckiej! ...glony ...temperatura w okolicach zera... ..i ten BALON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Re: ZnS to jest to IP: *.chem.uva.nl 06.08.02, 09:40 No tak, spryskiwacze to bylo to. Najlepsze efekty byly kiedy jeden mial w spryskiwaczu rozcienczony roztwor zelaza III, a drugi rodanek... Odpowiedz Link Zgłoś
tyrysek Re: ZnS to jest to 04.09.02, 12:02 we wrzesniu natomiast zajecia laboratoryjne byly pelne najczarniejszej grozy duza sala wykladowa, po jednej osobie na kazdym koncu lawki, z przodu, z tylu nikogo, grobowa cisza sprzyjajaca rozwiazywaniu w skupieniu zadan chemicznych... To byl tylko wstep do nastepujacej pozniej konfrontacji z kolejnymi zadaniami - tym razem tylko dla wybrancow- sam na sam z problemem, pod skrzypiaca tablica, w ogniu pytan pomocniczych to byly czasy- trzy godziny zajec teoretycznych, ech ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Nowy przekret DObrzyka? 17.06.02, 21:43 Co to za historia z ta kasa, ktora dostala jego corka za niewykonana robote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrzycki Re: Nowy przekret DObrzyka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 16:57 Lamusiki,jestem NIETYKALNY...Rozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
julka24 Re: Nowy przekret DObrzyka? 12.09.02, 11:20 Jestem byla uczennica XIV LO. Dyrektor Dobrzycki byl osoba niekulturalna, mozna powiedziec,że chamska. Na lekcjach matematyki, krzyczal na uczniow, wyzwyal nas od idiotow i debili. juliia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donna_corleone Re: Nowy przekret DObrzyka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.03, 13:18 Na pewno nie ona ;)) A Ty ktory rocznik, ze tak dobrze kojarzysz moje kolezanki? Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Ejcz Dobrzykowi w Di 10.05.03, 01:43 Zreszta pewnie by mu to sprawilo przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.a2000.nl 18.09.02, 23:33 A ja skonczylem w 96 (mlody jestem hehe) i wspominam owe 4 lata po prostu cuuudownie. Ale bynajmniej nie za sprawa szanownego dyrektora (choc na szczescie nie mialem z nim wiekszych starc), a raczej dzieki wspanialym wspoltowarzyszom doli i niedoli i paru nauczycielom. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 134.147.154.* 02.10.02, 15:43 Tez chodzilam do tej szkoly, matura w 1979. Uczyla mnie P. Bursztyn , P.Ralski i ulubiony nauczyciel od geografii A. Scheer. Pani Inglot dawala w kosc, ale czegos nauczyla. Szkole wspominam milo, choc pracy bylo duzo. Nasza klasa spotkala sie w 20-lecie matury w 1999 i milo wspominalismy czasy szkolne. To co teraz czytam o dyrektorze Dobrzyckim jest szokujace. Za moich czasow byl dosc mily ,ale moj kontakt z nim byl ograniczony. Czy jest ktos na forum z maturzystow 79 z klasy b. Pozdrawiam XIV LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 62.93.97.* 04.10.02, 22:39 Gość portalu: Katarzyna napisał(a): Czy jest ktos na forum z > maturzystow 79 z klasy b. Pozdrawiam XIV LO ja zaczynałem w '79. Może bym Ci się nadał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.mountn01.nm.comcast.net 09.06.03, 16:44 Ja skonczylem w 78. I tez mialem Inglot, Scheer. Scheer byl moim ulubionym nauczycelem. W 1979 poszedlem odwiedzic szkole i malo nie pobilem tego idiote Dobrzyckiego. Ciekawe, ze ja niem moge znalezc mojego imienia w satrych kronikach. Ja bylem zwyciezca olimpiady, i wszystko wyparowalo. jestem zdumiony, ze oni tego komunisty nie wyrzucili po zmianie wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 22:53 jestem i lubię poczytac od czasu do czasu wypowiedzi młodszych kolegów i stwierdzam, że nic sie nie zmieniło, poza tym, że potrafią w bardziej lapidarny sposób wyrażać swoje emocje.szukam przemka s. kuby, przewodniczacego szkoły z zasługami. Odpowiedz Link Zgłoś
starshine Re: LO XIV glosno spiewa! 10.10.02, 18:48 ja jestem swieza, bo skonczylam nasza kochana szkole w 2000. :)) Ale wspominam milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.03, 22:41 coz czternastka to git szkola!! nawet pomimo tych plotek uwarzam ze warto do niej isc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.mountn01.nm.comcast.net 09.06.03, 16:33 1979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.local.pl / 192.168.1.* 13.06.03, 14:35 1997 to byl mily dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Re: Przenosiny IP: *.dozamel.ssk.pl / *.ssk.pl 05.12.03, 12:35 Niestety tak :( i wszyscy tego serdecznie chyba zaluja ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.03, 13:09 Skonczyłam w 1999 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 134.147.154.* 11.11.03, 13:14 A ja w 1979 klasa IV b wychowawczyni p.Miecznikowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.03, 23:59 zapraszam wszystkich weeteranow na www.eklasa.prv.pl szczególnie tych z lat 1982-1986 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 19:31 w 1987 to ja sie urodzilam, a teraz chodze do XIV (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 195.205.245.* 04.08.04, 23:23 Ja tez się urodziłam w 1987 i tz tera chodze do czternastki, do chemicznej, a Ty? no chyba, ze to ty Sępie... Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: LO XIV glosno spiewa! 03.03.04, 13:15 A ja skończyłam naukę w tym szacownym liceum w 1994 roku. To była pierwsza klasa teatralna w historii tej szkoły... Fakt, piękne czasy... A może wiecie, jakie teraz ma nazwisku prof. Stawska od anglika? Szukam z nią kontaktu... Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: Tak sobie pomyślałam... 12.03.04, 09:19 ... to będzie już 3000 post w "skolnych wspomnieniach" ;o) Poznawiam pytanie - jak nazywa się teraz prof. Dorota Stawska, anglistka z XIV LO? Ponoć ma teraz na nazwisko BANAŚ. Czy ktoś mógłby to potwierdzić? Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: Tak sobie pomyślałam... 12.03.04, 09:20 ... to będzie już 3000 post w "szkolnych wspomnieniach" ;o) Ponawiam pytanie - jak nazywa się teraz prof. Dorota Stawska, anglistka z XIV LO? Ponoć ma teraz na nazwisko BANAŚ. Czy ktoś mógłby to potwierdzić? Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRzysiek (4a) Re: Tak sobie pomyślałam... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 21:28 > Ponawiam pytanie - jak nazywa się teraz prof. Dorota Stawska, anglistka z XIV > LO? Ponoć ma teraz na nazwisko BANAŚ. Czy ktoś mógłby to potwierdzić? > Pozdrawiam :o) Chodze aktualnie do XIV LO i moge tylko powiedziec, ze taka osoba jak p.Banaś rzeczywiscie pracuje. (anglistka). Niestety nie wiem, jak sie nazywala wczesniej.... Heh... to juz 30 lat XIV LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 22:59 prof. stawska ma na nazwisko BANAŚ Odpowiedz Link Zgłoś
sunday To skończyliśmy... 06.04.04, 15:49 > A ja skończyłam naukę w tym szacownym liceum w 1994 roku. > To była pierwsza klasa teatralna w historii tej szkoły... ... w tym samym roku. A Stawska była moją wychowawczynią (razem z Kiniorskim)... Nie pamiętam, jak się teraz nazywa. pozdrawiam, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg o,widzę tu wirtualnego znajomego 19.09.04, 23:49 sunday napisał: > > A ja skończyłam naukę w tym szacownym liceum w 1994 roku. > > To była pierwsza klasa teatralna w historii tej szkoły... > > ... w tym samym roku. A Stawska była moją wychowawczynią > (razem z Kiniorskim)... Nie pamiętam, jak się teraz nazywa. > > pozdrawiam, > Luki Zobacz jaki ten świat mały ja tez kończyłem XIV tyle,że w 1976 roku a Stawska uczyła mnie w podstawówce ,ale nie ta,tylko jej matka i to za jej przyczyną (głównie) trafiłem do tego liceum (była matematyczką) a w zasadzie to do III LO,ale jak wiadomo, z podziału tej szkoły powstała własnie czternastka. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 22:34 czy myślisz,że masz w tym jakiś udział??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:25 oczywyście mój tekst dotyczy udziału osoby,która szczyci się osiagnięciem przez czternastke pierwszego miejsca w rankingu szkół. Tak faktycznie na to pracuje tylko kilka osób, o ktore szkoła zabiega i pieści w klasach olimpijczyków, ale póżniej o nich niestety często zapomina, w kazdym razie nie są honorowymi gośćmi na imprezach typu iks- lecia szkoły. Wiem, że sie takie osoby czują dotknięte i obrażone, zwłaszcza że zazwyczaj osiagają wielkie sukcesy...w dalszej edukacji i na płaszczyżnie zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: LO XIV glosno spiewa! IP: *.neting.com.pl 21.05.04, 12:09 a ja w 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
glewik_pospolity Re: LO XIV glosno spiewa! 05.06.04, 22:49 Aktualnie kończę pierwszą klasę. Fajnie jest. Tak z ciekawości, czy szanowni absolwenci mogą coś ciekawego opowiedzieć o postrachu tłumów, terroryście szkoły czyli tak zwanej dr. Szterenberg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 195.205.245.* 04.08.04, 23:25 No więc Glew jest bardzo straszny i nei zna granic... długo by opowiadać...:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Aguila Re: LO XIV glosno spiewa! IP: 213.76.147.* 02.07.04, 13:31 Ja skonczylem w '96, a teraz moja siostra Mala MA dostala sie do pierwszej klasy ;)) impreza na calego ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Wielki Zjazd Absolwentów XIV LO IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:35 Dyrekcja Liceum Ogólnokształcącego Nr XIV im. Polonii Belgijskiej ogłasza Wielki Zjazd Absolwentów XIV LO połączony z uroczystymi obchodami 30 - lecia Naszej Szkoły. Jesteśmy przekonani, że w ten sposób uroczyście rozpoczniemy kolejne 30 - lecie. Termin Zjazdu: 22 - 23.10.2004 (piątek - sobota) Część oficjalna: w piątek, 22.10.04, obchody w Auli szkoły przy al. Brücknera 10. Bal Absolwentów: sobota, 23.10.04, miejsce uzależnione od ilości zgłoszeń, poza szkołą. Koszt uczestnictwa: Po wielu ustaleniach, rozważeniu różnych wersji imprezy, chcąc spełnić oczekiwania jak najwiekszej liczby Absolwentów Komitet Organizacyjny przyjął, że: koszt udziału w części oficjalnej, materiały, publikacje etc. wyniesie 50 PLN koszt udziału w Balu Absolwentów wyniesie 120 PLN www.lo14.wroc.pl/30lat/ Odpowiedz Link Zgłoś