markochmeleski 10.04.08, 15:35 i wsio, ne poraziło mene :))) Ja kibicuju wsiem.Czasom ze sporynie sztoś dobroho wychodyt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 11.04.08, 04:45 i wsio, ne poraziło mene :))) Ja kibicuju wsiem.Czasom ze sporynie sztoś dobroho wychodyt ------------------------- Zdorow Marko! Ja dumaju szto treba howoryty prawdu w wuczy, a ne promolczuwaty brechniu czy potakuwaty brechunam. Ty Toze ne zabuwaj tut od czasu do czasu popysaty trochu! :) Pozdro! Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 11.04.08, 05:21 Dyplamacja z tej qpbou politykoj czasom toho wymahajut sztob ne howoryty wsioho do końcia.Tyczyt toje, nestety, wsiech reprezentantów, czy to samouradowania czy orhanizcji społecznej, czy w koncie czlenuw rady SUP. Ina sprawa wyrażanie swoich prywatnych myśli chotia by i na forum, tulki to je odbirane czerez nepryjatieluw jako hołos wsiech, w naszomu prypadku, predstawnikuw nacji Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 11.04.08, 05:56 Dyplamacja z tej qpbou politykoj czasom toho wymahajut sztob ne howoryty wsioho do końcia.Tyczyt toje, nestety, wsiech reprezentantów, czy to samouradowania czy orhanizcji społecznej, czy w koncie czlenuw rady SUP. Ina sprawa wyrażanie swoich prywatnych myśli chotia by i na forum, tulki to je odbirane czerez nepryjatieluw jako hołos wsiech, w naszomu prypadku, predstawnikuw nacji -------------------------- I. Dyplomatia maje sens jak prynosyt korysc. Ja komus je wyhidna obecna sytuacja albo je wyhidno peretiahuwannie obecnoji sytuacji to tohdy bawytsia w dyplomatiju. Czy ukrainskomownym Pidlaszukam je wyhidna obecna sytuacja: 1. polskomowni lekcji relihii PAKP 2. polskomowni propowiedi w PAKP 3. postupowe wwedennie polskomownych liturgii w PAKP 4. bilorutenizacja w biellicejach bielpieredaczach ? Ja dummaju szczo ni. Komu je wyhidna obecna sytuacja? Ano polonizatorom i bilorutenizatorom ukrainskomownoho naselennia Pidlasza. Czy czasom tomu werchuszka PAKP ne natyskaje teper na keriwnyctwo SUP szczob rozpowsiudzhuwaty czutky szczo Ukrainciam z Pidlasza teper potribna je "dyplomatija" kob ne howoryty wsioho do kuncia...? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884&a=77275996 II. Ne dajmo sobi nakynuty jakojis ODPOWIEDZIALNOSCI ZBIOROWEJ. Koznyj widpowidaje tulko i wykluczno za swoji slowa- tak je pryniato w cywilizowanomu suspilstwi, kropka. Ja je hotowyj pokazywaty pryklady wynaradawiania- polonizacji i bilorutenizacji ukrainskomownoho naselennia Pidlasza w PAKP, biellicejach, bielmediach- czy to na forum czy w sudach, jak treba bude to z Europejskim Trybunalom Praw Ludyny wkluczno! Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 11.04.08, 05:59 korekta: JaK komus je wyhidna obecna sytuacja... Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Komu wyhidno kob my slydily tycho...? 11.04.08, 06:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=78140413&a=78166762 cd. Teper my je wilni ludy i majemo prawo do do publicznoho wyrazhania swich pohladuv, do swojeji ridnoji mowy i w szkoli i w cerkwy i na stolbi pered wjizdom do naszoho sela, do uczciwoho procesu w sudi, do zaskarzenia wyroku polskoho suda do Europejskoho Trybunalu Praw Ludyny. Dobre toje znaje werchuszka PAKP i powjazani z neju polityky jaki na horbach naszych ludej wuszli do Sejmu, szto wzhe nas ne postraszat ni SBecjeju ni stronniczym sudom i tomu wony starajutsia wytyszyty wszelku krytyku jichnij neczesnych dij... To tomu np. bojalisia tiohati Tebe po sudach za dwomownu tablicu w Wurli, bo to je ryzykowne, bo tohdy pry okazji mohlaby wyjty na werch prawda pro kontynuacju do sich pur 60+ litnioji akcji wisla na Pidlaszy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884 i tomu wyriszyli neoficyjno, tycho i "dyplpmatyczno" zalatwiti nezrucznyj dla nych problem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884&a=77430726 Ne dajmosia obduryty tymy jichnimi zaklykamy do "dyplomatii" , bo budemo bawitisia w "dyplomatiju" , a wony wykorystajut toj czas kob nas wynarodowiti do kuncia. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 15.04.08, 22:56 Roman ja zaputawś w tym linkowaniu.Podtiahny tyje wątki do werchu,z pryjemnościoj proczytaju i może szczoś wpiszu Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:02 Roman ja zaputawś w tym linkowaniu.Podtiahny tyje wątki do werchu,z pryjemnościoj proczytaju i może szczoś wpiszu ---------------------- Kotory watki? Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:19 Tyje z pered roku ---------------------------------- Pamjatajesz tytuly watkow? Generalnie tut to robyt tak szto natyskajesz na watok i czytajesz. Kob prerejty na druhu storinku forum i nastupny to natyskajesz 1, 2, 3... na doli Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:29 Czytaw pered chwilinoj Siemiatyczy,cikawo czy wykine moderator Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:41 Czytaw pered chwilinoj Siemiatyczy,cikawo czy wykine moderator ---------------------- Pobaczym. Forum Siemiatyczy to forum PUBLICZNE i moderator ne maje prawa wykydaty watkow jaki ne naruszajut zasad "nietykiety". Treba pysaty w tych watkach, bo jak perejde ruk bez wpisu to wony znyknut automatyczno. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:44 Swojej dorohoj proczytaw ja wątki jakohoś Kanalii z fekalii i to jest tam tolerowane? Najhurszy je perechrysty i chyba w sietomy wypadku o toje chodyt Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 16.04.08, 06:45 Swojej dorohoj proczytaw ja wątki jakohoś Kanalii z fekalii i to jest tam tolerowane? Najhurszy je perechrysty i chyba w sietomy wypadku o toje chodyt ---------------------------- Chyba tak Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 07.05.08, 05:59 De na jakiś czas prycupnu na Twoim forum, pozwolisz? Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman ja czytaju Twoje forum 08.05.08, 02:25 De na jakiś czas prycupnu na Twoim forum, pozwolisz? ------------------- Zdorow Marko! :) Traktuj toje forum jak swoje! :) Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman ja czytaju Twoje forum 08.05.08, 06:25 Ok! Tak zawsze traktowaw. Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman Puk odbanowany 09.05.08, 05:15 Proczytaw ja deklaracju Piotra --------------------- Ja wzhe tozhe proczytaw. Diakuju szczo Ty na tamtym forum buw moim adwokatom! :) Odpowiedz Link
markochmeleski.1 Re: Roman Puk odbanowany 09.05.08, 05:58 W żuciu treba sobie pomahaty Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman Puk odbanowany 09.05.08, 06:00 W żuciu treba sobie pomahaty --------------------- Pewno! A szczo Ty sobi jedynku w nicku dostawyw? Odpowiedz Link
markochmeleski.1 Re: Roman Puk odbanowany 09.05.08, 06:16 Wkurwiwś na pewny sprawy i wylogowawś, chotiew z Wurli a wyszlo szto z wsioho.Kiń mnie adres na nowy priwa to skażu dokładno o szto chodyt Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Uże śpisz?! 11.05.08, 05:06 Idu spaty.Bacz jak podpustyw P. ----------------------- Oj toj P. ... Odpowiedz Link
burak-cukrowy Re: Roman ja czytaju Twoje forum 30.08.09, 12:52 ja ne czytajy, tulki chotiełby znaty o szto chodit w sietom opisowi : Biała Cerkiev Pałac Branickich a na poczatku Ukraina ? www.pinakoteka.zascianek.pl/Orda/Orda_Ukraina_R1.htm Odpowiedz Link
kirsan Re: Roman ja czytaju Twoje forum 30.08.09, 19:05 А в чому річ? Все правильно написано, говориться про місто Біла Церква в Київській області. Там також були Braniccy :) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk.1 Re: Roman ja czytaju Twoje forum 05.09.09, 06:30 burak-cukrowy napisał: > ja ne czytajy, tulki chotiełby znaty o szto chodit w sietom opisowi : > Biała Cerkiev Pałac Branickich a na poczatku Ukraina ? > > www.pinakoteka.zascianek.pl/Orda/Orda_Ukraina_R1.htma ---------------------- Tozh misto Bila Cerkwa je na Ukraini, takszczo jaki pytannia? P.S. Ja tam Branickich i buwszi jichni zamki maju w..."hlubokim powazhaniu". Odpowiedz Link
11rewresbo Re: Roman ja czytaju Twoje forum 06.09.09, 22:58 Burakowi zapewne chodziło, skąd tam Braniccy ? Odpowiedz Link
romanpidlaszuk.1 Re: Roman ja czytaju Twoje forum 08.09.09, 18:41 Burakowi zapewne chodziło, skąd tam Braniccy ? --------------------- Ja nie wiem i nie interesuje mnie to na tyle, aby szukac informacji o tym. Jak ktos wie to niech napisze, poczytamy. Najichalo wsiakoji nawoloczy, czyzh ni? ;) Odpowiedz Link