Dodaj do ulubionych

Salwator - oszuści

IP: *.ssm.lama.net.pl 23.04.07, 22:43
Zawiadomienie o oddaniu mieszkania wysyłają na adres fikcyjny gdzieś w
Polsce, a potem domagają się na piśmie że nie będę rościć praw do
odszkodowania za oddanie mieszkania w terminie późniejszym niż uzgodniono.
Chamstwo i olewanie klienta- ODRADZAM
Aga
Obserwuj wątek
    • malpiarnia Re: Salwator - oszuści 23.04.07, 23:21
      nie znam sie na tym, ale jesli to oszusci, koniecznie zglos sprawe do
      Prokuratora
      ja bym nie popuscil
    • Gość: Lil Re: Salwator - oszuści IP: 195.136.196.* 24.04.07, 12:27
      Oczywiscie ze oszusci i od dawna to wiadomo :( O jakim osiedlu mowisz?
      • Gość: JAHU paranja!!!!!!!!!!!!!! IP: *.unregistered.net.exatel.pl 24.04.07, 15:05
        GORSZYCH BZDUR NIE SłYSZAłEM!!!
        jAKIE OSIEDLE? KOMU? GDZIE CO?
        ...TAKIE GLUPOTY TO SOBIE MOZESZ WSADZIC
    • tuja444 Re: Salwator kłamstwa forumowiczów 24.04.07, 15:09
      Ja mam na Mozarcie mieszkanie. Wszystko jest ok. Nie ma przestojów. Jakość
      wyższa niż się spodziewałam. Umowę mam ważną. Jestem szczęśliwa.
      Pozdrawiam Prawdziwych Sąsiadów.
      • Gość: Aga Re: Salwator kłamstwa forumowiczów IP: *.ssm.lama.net.pl 24.04.07, 19:36
        na Zamojskiego
        • Gość: developer Re: Salwator kłamstwa forumowiczów IP: *.ghnet.pl 24.04.07, 20:08
          jak moze firma wysyłac zawiadomienie na jakiś inny adres w Polsce. Adres do
          doręczeń powinien byc określony w umowie !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Salwator - oszuści IP: *.kolornet.pl 24.04.07, 22:56
      Nic nowego of korz.
      • Gość: kie Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.04.07, 20:27
        To ze to sa oszusci wiadomo od dawna!!!! Juz wielu sie o tym przekonalo a wciaz
        znajduja sie naiwni ktorzy chca od nich mieszkania kupowac
        • Gość: Gosc Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 02.05.07, 09:54
          Blok na Pilotow ma taka akustyke, ze slychac wszystkie odglosy i rozmowy
          z sasiednich mieszkan - duzo gorzej niz w wielkiej plycie.
          Koszmar - jak tam mieskzac? W dodatku nie bedzie pozwolenia na uzytkowanie,
          wiec pewnie i spzedac sie nie da - zreszta kto chcialby mieszkac w bublu
          Salwatora?
          • Gość: Uwaga Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kracen.hor.net.pl 13.05.07, 18:26
            Było dużo programów telewizyjnych na ich temat między innymi w "Uwaga",
            TVN24, "Sprawa dla Reportera" ludzie przez nich przeyzywają prawdziwe tragedie.
            Lepiej omijać z daleka.
            • Gość: Lilka Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.196.* 14.05.07, 11:13
              Zgadzam sie :| My wprawdzie mieszkanie odebralismy ale teraz salwtor zarzadza
              naszymi mieszkaniami i placimy strasznie wysokie czynsze. Powinnismy sie
              cieszyc ze mieskzamy w nowym mieszkaniu a tak caly czas trzeba myslec skad
              wziasc tyle kasy na takie wygorowane oplaty jakie narzucil salwator. Smutne to :
              (
              • Gość: PABLOS Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 23.05.07, 00:36
                Nie ma z tym problemu zwołujecie walne podejmujcie uchwałę notarialnie o
                zawiązniu wspólnoty i wykurzacie Salwator

Jak będą mieć problem oddajcie sprawę do sądu, bo oni tego nie zrobią bo
                przegrają są już wyroki na korzyść wspólnot i roządni developerzy już tego nie
                robią

Pozdrawaim

pABLS
                • Gość: obserwator Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:17
                  Nie poczytałeś innych wątków - np. takiego, w którym Lilka skarży się, jakie to
                  wysokie opłaty ponosi. Tyle tylko, że nie potrafi NIC powiedzieć poza tym, że
                  JEJ się wydaje że są wysokie. Nie zna kosztów ogólnych wspólnoty, nie potrafi z
                  umowy notarialnej odczytać jakie ma udziały, nie uznaje wymogów wynikających z
                  ustaw, oczekuje od zarządcy prowadzenia działalności charytatywnej itp. Ale WIE,
                  po prostu WIE że płaci za dużo.
              • Gość: anty_salwator Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.29.174.* 23.05.07, 09:05
                Skoro płacisz czynsz, to salwator pewnie przyslal Ci takie zawiadomienie o
                wysokości czynszu. Tam jesz wszystko wyszczególnione z czego się ta opłata
                skłąda (wynagrodznie zarządcy, sprzątanie, konserwacja, windy, prąd cz.
                wspólnej, etc)

Przepisz to nam tutaj, to Ci powiemy, czy za dużo płacisz, czy Ci się tylko tak
                wydaje.

Nie zapomnij podać metrażu mieszkania.
                • Gość: Lilka Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.196.* 02.06.07, 12:30
                  zarzadzanie 0,61 zl za metr, ochrona 1,15 zl za metr, prad na klatkch
                  schodowych 0,85 zl za metr, sprzatanie 0,30 zl za metr i inne ktorych juz nie
                  pamietam niestety, za moje 90m mieszkanie place 150 zl za ochrone!!! i prawie
                  80 zl za prad na klatce schodowej, za smieci 24 zl. czynsz wychodzi ok 370 zl +
                  zuzycie (CO + woda ciepla i zimna)
                  • Gość: właściciel Myślenie nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:40
                    Ludzie dzielą się na myślących i pozostałych.
                    Tym pierwszym można podawać szczegółowo, z czego składa się to, za co płacą.
                    Tym pozostałym należałoby zsumować wszystkie koszty i podać proporcjonalny
                    udział wyliczony zgodnie z Ustawą (szczegółowej rozpiski i tak nie zrozumieją, a
                    będą się tylko pieklić).
                    Wybacz, ale jak się mieszka na osiedlu chronionym, z windami i innymi
                    dodatkowymi wyposażeniami - to trzeba się liczyć z tym, że za to trzeba będzie
                    PŁACIĆ. Jak nie odpowiadają Ci opłaty za wynajmowanie mieszkania (no bo skoro
                    piszesz o czynszu to wnioskuję że wynajmujesz - swoją drogą 370zł za 90 metrów
                    to praktycznie za darmo) to kup sobie własne. Jak Cię nie będzie stać na
                    ponoszenie kosztów UTRZYMANIA mieszkania o powierzchni 90 metrów to kup sobie 30.
                    • Gość: mmmm Re: Myślenie nie boli. IP: 62.29.136.* 04.06.07, 15:17
                      ale pierdzielisz szkoda gadać jaki jesteś mądry
                    • Gość: Lilka Re: Myślenie nie boli. IP: 195.136.196.* 04.06.07, 20:57
                      Wiesz co ale to ty jestes niedouczony! Jestem wlascicielem mieszkania i wiem
                      ile za co powinnam placic! sloma to chyba tobie z butow wystaje skoro uwazasz
                      ze ochrona i winda(hahaha) to taki luxus! Czynsz jest conajmniej o 100 zl
                      zawyzony. A ludzie z salwatoru pomykaja coraz to nowszymi bryczkami. Tutaj
                      ludzie przezywaja tragedie bo nie stac ich na utrzymanie mieszkan, wiec
                      przestan czlowieku bo nie wiesz co mowisz!!!!!!!!!!!
                      • Gość: pracownik s Re: Myślenie nie boli. IP: *.chello.pl 04.06.07, 21:36
                        ale pani jest prosta- nawet poprawnie nie potarfi odmienić nazwy firmy-to chyba
                        na wsi tak słabo uczą??
                        na rynku mieszkaniowym czynsz za 50 m wynosi średnio ok 350 pln więc prosze się
                        nie denerwować i tak jest tanio
                        • Gość: właściciel Re: Myślenie nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:50
                          CZYNSZ za przyzwoite 50 metrów to wynosi tak od 1000zł w górę.
                          350zł to może wynoszą opłaty administracyjne.
                          • Gość: pracownik s Re: Myślenie nie boli. IP: *.chello.pl 05.06.07, 00:52
                            ale o czym mówimy? kolega przeczytał i nie zrozumiał?- pare odpowiedzi wyżej -
                            mowa w domyśle o opłatach a nie wynajmowaniu komus
                            • Gość: GOOO konkurencjo! IP: *.icm.edu.pl 05.06.07, 06:17
                              Przyjacielu...kiedyś umawialiśmy się że nie będziesz opluwał swojej konkurencji
                              salwatorskiej i zostawisz forum mieszkańcom. Nie wtrącaj się w nie swoje sprawy.
                              Nikt nie ma ochoty słuchać developerskich przepychanek.
                            • Gość: właściciel Re: Myślenie nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 08:28
                              Tak. Przeczytałem - nie tylko w tym wątku. Oczywiście że zrozumiałem co poetka
                              chciała powiedzieć. Punktuję tylko, że nie zna nawet określenia tego, co płaci.
                              Nie dziwi więc, że nie zna również zasad rządzących wnoszeniem tych opłat (które
                              NIE SĄ czynszem).
                      • Gość: kieleckie Re: Myślenie nie boli. IP: 78.88.217.* 21.09.07, 16:37
                        no to to co ja mam powiedzieć mieszkam na zwykłym osiedlu, zwykłym bloku z płyty
                        i mam 34m2, a płacę za czynsz 260zł. Ktoś tu chyba przesadza.
                        • Gość: niczadarmo Re: Myślenie nie boli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:47
                          jak mieszkanie masz za darmo i wszysto ci zwisa to plac
                          w kraku na dobrym osiedlu zochrona i winda 33 m oplaty bez mediow
                          to moze byc 120 zl
                          • tuja444 Do tych co im się nie podoba 21.09.07, 19:26
                            Jak wam się nie podoba to sprzedajcie. Jak wam się podoba to nie narzekajcie.
                            Tyle w tym temacie. Ja jestem zadowolona, bo przynajmniej czuje się bezpiecznie
                            a to dla mnie ważne
                    • Gość: Michał Re: Myślenie nie boli. IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:48
                      Gość portalu: właściciel napisał(a):
                      > Myślenie nie boli.

Ciebie jednak zabolało. Pop pierwsze autor poprzedniego wpisu jest
                      właścicielem, a czynsz to taki skrót myślowy, który każdy myślący człowiek
                      zrozumie. Pozatym te 370 zł to nie jest całość opłat, ale tylko te niezależne
                      od zużycia. Dodając do tego wodę i ogrzewanie wychodzi całkiem sporo.
                  • Gość: Michał Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:46
                    Opłata za zarządzanie jest w normie (u mnie wynosi tyle samo), ale ochrona a w
                    szczegołności prąd na klatce, to już przegięcie. Ja za prąd w mieszkaniu płacę
                    jakieś 80 zł miesięcznie.
                    • Gość: Lilka Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.196.* 06.06.07, 21:02
                      no widzisz ja za prad w mieszkaniu place na razie 30 zl, a za prad na klatce
                      prawie 80 zl :(. Za ochrone place 100 zl ( i ta ochrona nie odpowiada np jak Ci
                      okradna mieszkanie, czy samochod) tylko jest pan ktory otwiera brame wjazdowa
                      na osiedle:( TO PRZESADA!!!
                      • Gość: Michał Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 08.06.07, 21:46
                        Tak z ciekawości, ile jest mieszkań w waszej wspólnocie? Może wysokie koszty
                        ochrony wynikają z małej liczy osób do podziału?
                        • Gość: greg Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:12
                          Ważna jest POWIERZCHNIA mieszkań (Ustawa!!!) a nie ich ilość.
                          • Gość: Michał Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.06.07, 14:39
                            To firmy ocghroniasrskie pobierają stawkę od m2? Nie wiedziałem. Byłem
                            przekonany, że po prostu za soją obecność. Chcesz powiedzieć, że jeśli w jednej
                            wspólnocie będzie 1000m2, a w drugiej 5000m2, to za ochronę ta pierwsza zapłaci
                            5 razy mniej niż druga?
                            • grace76 Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! 18.06.07, 12:55
                              Tak już jest u nas na Mozarta, że od WSZYSTKIEGO pobierają opłaty od metra, tak
                              samo jest z ochroną. Za małe mieszkanie nie wychodzi to jakoś bardzo dużo, ale
                              za większe mieszkania to jakieś nieporozumienie.
                              A swoją drogą ta nasza ochrona, choć bardzo sympatyczna (tylko jakie to ma
                              znaczenie?), jest całkiem do niczego. Ostatnio o 2 w nocy brama była otwarta i
                              każdy mógł sobie wjechać. Podobnie jest w dzień. Nikogo nie sprawdzają. Co
                              więcej, panowie dobrze znają mnie i mój samochód, a ostatnio mój nikomu nie
                              znany brat wyjechał moim samochodem i nikt nie zwrócił na to najmniejszej uwagi.
                              Zatem łatwo jest ukraść samochód na naszym osiedlu. A opłaty są koszmarnie
                              wysokie. Ja pytam: ZA CO? Za otwieranie bramy?
                              • Gość: greg Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:27
                                > Tak już jest u nas na Mozarta, że od WSZYSTKIEGO pobierają opłaty od metra, tak
                                > samo jest z ochroną. Za małe mieszkanie nie wychodzi to jakoś bardzo dużo, ale
                                > za większe mieszkania to jakieś nieporozumienie.

Tak to już jest ale nie u Was, na Mozarta, ale w KAŻDEJ prawidłowo i zgodnie z
                                ustawą rozliczanej wspólnocie - WSZYSTKIE koszty zarządu nieruchomością wspólną
                                (a zatrudnienie firmy ochroniarskiej pod to jak najbardziej podpada) MUSZĄ być
                                rozliczane według udziałów. Przy czym najczęściej wielkość udziałów == wielkość
                                powierzchni lokalu (albo dziesięciokrotność powierzchni lokalu - żeby uwzględnić
                                części dziesiętne powierzchni całkowitymi udziałami).
                                Może zarządcy powinni pisać stawki za "udział" to by się ludzie nie rzucali bez
                                sensu.
                                • grace76 Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! 19.06.07, 00:52
                                  Nie wszędzie jest tak, że wszystkie stawki są od ilości udziałów. Wiem, bo
                                  sprawdzałam wśród znajomych mieszkających na innych (nowych) osiedlach. W
                                  niektórych przypadkach jest to jasne, że taki sposób naliczania opłat jest
                                  jedynym rozsądnym sposobem, ale chyba jednak nie we wszystkich.
                                  Na Mozarta problem jest głównie z tym, że narzucone nam stawki (za m2)wydają
                                  się kosmicznie wysokie, między innymi właśnie za ochronę i za energię
                                  elektryczną na częściach wspólnych.
                                  W ogólnym rozrachunku, ja akurat nie narzekam aż tak bardzo i nie irytuje mnie
                                  to tak, jak innych, ale to tylko dlatego, że mam małe mieszkanko. Ale gdybym
                                  miała większe, to mogłoby być kiepsko.
                                  • Gość: Drewniak Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:22
                                    A czy widzieliście rachunki za tą energie elektryczną z części wspólnych?? Kto
                                    odczytuje liczniki? Czy aby nie zarządca? Czy widzieliście umowę z firmą
                                    ochroniarską? Jak te stawki wyglądają w porównaniu z innymi firmami? Czy ktoś
                                    Wam cokolwiek proponował, pytał? Ile lat zarządca będzie "wami zarządzał"
                                    według zapisu z aktu notarialnego??
                                  • Gość: greg Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:23
                                    Po pierwsze: "na innych nowych osiedlach" - ale własnych (zarząd przez
                                    wspólnotę) czy spółdzielniach? Bo spółdzielnie mają inne wytyczne co do
                                    rozliczania kosztów wspólnych - praktycznie wszystko reguluje statut.
                                    Po drugie: nawet jeżeli są to wspólnoty, to nie oznacza że jest to prawidłowy i
                                    zgodny z Ustawą sposób rozliczania. Jak sami rozliczaliśmy naszą Wspólnotę to
                                    też stawki za śmieci były liczone per mieszkanie. Jak przyszedł Zarządca to
                                    wprowadził zasady zgodne z Ustawą.

Bo - po raz n-ty podkreślę - to nie jest kwestia rozsądności czy logiczności,
                                    ale USTAWY. A "narzucone" Wam stawki MUSZĄ wynikać wprost z przeliczenia: koszt
                                    (prognozowany) podzielony przez ogólny metraż. Innymi słowy: idziesz do Zarządu,
                                    prosisz np. o faktury za energię elektryczną, sumujesz wszystkie i dzielisz
                                    przez łączną powierzchnię użytkową budynku/budynków. Inna sprawa, że teraz może
                                    być Ci ciężko uzyskać takie faktury (początek użytkowania), dalej - przez
                                    pierwszy rok faktury za energię mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
                                    (ostatnio miałem pierwsze rozliczenie faktycznego zużycia za dom, za pół roku
                                    wyszło mi do dopłaty prawie 1000zł) a więc Zarządca może przyjąć stawkę według
                                    doświadczenia, abyście nagle nie musieli robić zrzutki na dopłatę.

Niezależnie od wszystkiego musisz pamiętać, że to są cały czas WASZE pieniądze.
                                    Zarządcy przysługuje jedynie wynagrodzenie za zarządzanie (ktoś wspomniał że
                                    jest to 0,61 za metr). Cała reszta jest cały czas WASZYMI pieniędzmi. Stawki są
                                    zawyżone? No to po roku macie nadwyżkę i można spokojnie je obniżyć według
                                    rzeczywistych kosztów. To chyba lepsze rozwiązanie niż wyłączenie prądu na
                                    klatce, bo brakło pieniędzy na uregulowanie, albo organizowanie specjalnego
                                    zebrania właścicieli w celu doraźnej zrzutki.
                                    • Gość: prawnik Wysokie ceny Nie oznaczają Oszustwa!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 19.06.07, 12:57
                                      Dlaczego wciąż mylone są pojęcia!?
                                      Można mieć wysokie ceny i one są lub nie są zgodne z oczekiwaniami klientów. Ale
                                      dlaczego nazywać ludzi oszustami? Do póki nie łamią prawa nie ma o tym mowy.
                                      • Gość: miki mysza Re: Wysokie ceny Nie oznaczają Oszustwa!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 13:04
                                        No... ale motłochowi nie wytłumaczysz. Wieśniaki przyjechały do kraka, kupiły
                                        mieszkania, a salwator jako że w biznesie jest nie od dziś ustalił stawki na
                                        bezpiecznym dla siebie poziomie - by nie dokładać. Ludziska widzą u sąsiadów że
                                        maja taniej i robią dym. Szkoda ze nie biorą poprawki że w Prokocimiu na osiedlu
                                        nie chronionym, w wielkim 10 piętrowym bloku ceny muszą być inne niż w
                                        jednoklatkowym bloku z ochroniarzem. ehhhhh. samo życie:)
                                        • Gość: geo23 Re: Wysokie ceny Nie oznaczają Oszustwa!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.06.07, 18:18
                                          cha cha, bo sę rozpłaczę - tak bronisz tej firmy....
                                          wieśniaki przyjechały i maja pretensję- a ty kim jesteś by tak mowić - bo chyba
                                          nie krakusem od 5 pokoleń - ja bym u zyda mieszkania nie kupił a to taka firma.
                            • Gość: greg Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:23
                              No właśnie dlatego, że nie pobierają stawki za m2 tylko "za ochronę" to w tej
                              pierwszej mieszkańcy zapłacą więcej ZA METR niż w tej drugiej. Zakładając, że
                              stawka wynosi 10tys/miesiąc za ochronę to w pierwszej z prostej matematyki
                              wynika, że będzie to 10zł/m2 a w drugiej 2zł/m2. Proste? Proste.
                              I dlatego tak istotna jest POWIERZCHNIA.

A taki sposób rozliczenia nie jest wymysłem powiedzmy Salwatora ale jest
                              wymogiem USTAWOWYM (jej nieznajomość jest powodem pieniactwa na zasadzie
                              "dlaczego mam płacić od metra", ale nieznajomość prawa nie zwalnia z obowiązku
                              przestrzegania go).
                      • Gość: czytelnik Re: Salwator - Oszusci !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:30
                        Do Lilki: to przestań czytać książki na klatce! Lepiej połóż się przed
                        zmrokiem.... może cos z tej reklamy z bykiem...
    • Gość: Lilka Re: Salwator - oszuści IP: 195.136.196.* 04.06.07, 23:00
      hehe, zobaczymy kto sie bedzie smial ostani ;) Wszyscy pracownicy Salwatora ,
      zastanowcie sie skoro S. swoich klientow tak traktuje ,to was tez predzej czy
      pozniej kopnie w d... wycisnie jak cytryne i wywali ...a wy nadstawiacie tak
      dla nich glowy...zalosne.
      • Gość: Lilka Re: Salwator - oszuści IP: 195.136.196.* 09.06.07, 14:32
        Oddane jest juz 11 blokow, nie wiem ile mieszkan jest w kazdym z blokow. Jedne
        bloki sa 4 pietrowe inne 7 pietrowe.
        • tuja444 grace napisz jak ci się mieszka !!!!!!! 19.06.07, 13:09
          Grace, dawno się nie odzywałaś! Napisz jak się mieszka. Ja już za miesiąc
          odbieram swoje mieszkanko od Salwatora i nie moge się doczekać. Widziałam też
          ze już sklep powoli nam otwierają:)
          Będzie super!
          Pozdrawiam i czekam na komentarz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka