Dodaj do ulubionych

gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem

17.11.05, 20:06
szukam działki pod mały domek (wiadomo najlepiej widokowa, z dostępem do
uzbrojenia,komunikacji z Krakowem, niedaleko jakaś szkoła itp. itd.)

chętnie bym poznał Wasze opinie jakie miejscowości uważacie za atrakcyjne
sam myślę o okolicach Bolechowic/Kobylan, albo Mogilan/Świątnik

a w ogóle wielka szkoda, że żadna z podkrakowskich gmin nie oferuje działek
dla inwestorów indywidualnych na osiedlach przeznaczonych pod budownictwo
jednorodzinne. takie działki oczywiście są ale oferowane jako całość dla
developerów. a gdyby działkę kilkuhektarową podzielić na kilkuarowe, uzbroić,
wykonać ulice i oświetlenie i sprzedawać te małe działki z gotowymi
projektami niewielkich domków to gmina wziełaby większą kasę za grunt, a
ludzie mogliby zbudować domy systemem gospodarczym za połowę ceny oferowanej
przez deweloperów
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.12.05, 11:48
      Ale tak sie dzieje z tego co slyszalam to w Gaju jest teren podzielony na
      działki i robia infrastrukture, ale gdzie dokladnie to nie wiem
      buduja tez osiedle w mogilanach ale robi to developer i sobie slono liczy
      • Gość: ania Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.12.05, 11:57
        jeszcze do mojego wczesniejszego postu, jest to w Gaju na ulicy ksieżowka ale o
        musisz jut poytac na miejscu
      • Gość: piter Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:01
        Mam piękne działki widokowe do sprzedania ale ok.85 km od Krakowa. Może daleko,
        ale jakie powietrze i spokój...
        • Gość: Hania Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:03
          O to jest to!!Jestem zainteresowana (może)
        • malpiarnia Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 19.06.07, 00:12
          a ja mam do sprzedania domek , tez niedaleko kolo Krakowa- tylko 485km, ale
          jaka woda
    • igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 09.03.06, 17:03
      oczywiście skawina :)
      • kasia_ol1 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 09.03.06, 22:38
        Igielko82, a jakie są ceny działek w Skawinie? może wiesz coś więcej?
        • Gość: Jolek_33 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:44
          W Skawinie?? Strasznie zanieczyszczona okolica...Jest tam Elektrownia która
          ostro kopci, była huta aluminium ( wszystkie krowy padały w okolicy..) i inni
          ciekawi truciciele. Jak na małe miasteczko to zbyt wiele :(
          • kasia_ol1 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 21.03.06, 09:30
            no to szok :O
            a ja marzę o przeprowadzce do Skawiny z małymi dziećmi...
            i co teraz?
            • Gość: igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 27.03.06, 23:37
              Kasia nie słuchaj tego poprzednika Skawina obecnie jest jedna z najlepeij
              rozwijających sie gmin małopolski i wcale nie jest zanieczyszczona. Dowodem
              niech będą np: bociany któych coraz wiecej na terenie Skawiny. ja tam mieszkam
              od dzieciństwa. Elektrownia wcale nie kopci. A biały dym który się często
              wydobywa z kominów to nic innego jak para. To po pierwsze po drugie to na
              kominach są filtry. Wiem cos o tym bo mój tata tam pracuje...
              Huta była dawno i już jej nie mam od lat.

Naprawdę kasiu polecam Ci. Blisko wszędzie ze skawiny dobre połaczenie. A ten
              post wczesniej to już nie jest prawdą.

Niestety nie wiem w jakiej cenie są obecnie działki.
              • Gość: Jolek33 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 07:24
                To co się wydobywa - to niestety nie jest tylko para. Wiem co mówię - pracuję w
                Elektrociepłowni w Łęgu i Elektrownię w Skawinie też dobrze znam. W hucie
                aluminium pracowała znajoma mamy i tez dzieki temu własnie znam konkrety. Nie
                dziw się wiec że słysząc stwierdzenie "budowa domku w Skawinie" odruchowo
                odradzam. Jeśli ktoś jest optymistą - to może lepiej dla niego. Czasem lepsza
                nieświadomość.
                • Gość: igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 31.03.06, 21:23
                  eh przecież ja się nie będę z tobą kłucić, ja wiem swoje Ty wiesz swoje. Chyba
                  nie ma miejsca w obrębie Krakowa w którym w takim raziemożna by było sobie
                  zamieszakać. Ja tu mieszkam i wiem jak jest.

Huta aluminium fakt że truła i to bardzo ale jej już nie ma.
                  Zresztą gdyby patrzeć na to w taki sposób jak Ty patrzysz mieszkanie
                  gdziekolwiek byłoby czymś strasznym. Przecież smog jaki tworzy się nad Krakowem
                  nie rozmywa się tylko nad tym miastem w odległości kilkunastu ładnych
                  kilometrów, nie biorąc pod uwagę wiatrów. Nie ma praktycznie już w Polsce
                  miejsc gdzie środowisko nie jest skarzone.

Biorąc pod uwagę wiatr i wysokość kominów elektrowni i byłej huty to zatruta
                  jest cała okolica w odległości kilkudziesięciu km.

Ty pracujesz w Łęku a Twoja znajoma pracowała w hucie. A ja mieszkam tutaj moi
                  znajomi też. I jak wracamy z Krakowa to czuć inne świerze powietrze i tu się
                  odpoczywa w moim odczuciu i setki innych osób.
                  W końcu elektrownia musi pracować - a dym jest parą i nie tylko parą, ale są
                  filry na kominach i mówię to nie dlatego że mi się tak wydaje ale dlatego że
                  pracuje tam mój tata.

A jak juz wspominam na tak wg. Ciebie zanieczyszczony teren jakim jest Skawina
                  to bociany by nie przyleciały i wiły gniazd.

Jak Ty jesteś takim pesymistą - to ciekawe gdzie mieszkasz? pewnie w Krakowie
                  napewno mniej zanieczyszczonym od Skawiny.

• anna.m7 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 05.07.06, 23:46
                  Bociany o niczym nie świadczą. Najlepszy przykład - przy niesamowicie ruchliwej
                  trasie Kraków-Tarnów nad drogą jest kilka gniazd. Co Ty na to ?
            • igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 27.03.06, 23:43
              Kasiu i jeszcze jedno w gminie Skawina konkretnie w Radziszowie jest zapewne Ci
              znane sanatorium - a przecież nie możliwe by było położenie sanatorium dla
              dzieci w gminie tak ogromnie zanieczyszczonej jak to pisze ten poprzednik.

Wokół pełno lasów itp...
              • kasia_ol1 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 28.03.06, 00:14
                igielko82, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. mój mąż twierdzi podobnie jak
                pisałaś, ze tak było kiedyś. więc mój sen o przeprowadzce do Twojego miasta może
                się spełni...
                pozdrawiam :)
                • Gość: tubylec Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:38
                  Sama Skawina to może nie jest miejsce idealne do osiedlenia się, ale okolica
                  np. Radziszów, Wola Radziszowska, Sidzina - tak
                  • igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 29.03.06, 23:18
                    Hmm no to zależy bo ja np; mieszkam na obrzeżach i wielkiej różnicy od np:
                    Radziszowa nie widze jedyne co to że z obrzeży bliżej do Krakowa np. Z drugeij
                    strony mając dom w mieście (nawet na obrzeżach) płacisz większe podatki niż za
                    taki sam dom na wsi.

Ale fakt ze na blokowiskach bym nie chciała mieszakać ale to nie tylko w
                    Skawinie tylko nigdzie indziej.
                    • igielka82 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 29.03.06, 23:19
                      a noi bym jeszcze zapomniała dodać ze Sidzina to jest Kraków...
                  • anna1234549 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 16.05.07, 21:12
                    W Woli Radziszowskiej mieszka ktoś z rodziny i byłam kilka razy , jakoś tam
                    dziwnie ,tereny owszem ładne ale nie ma się czym zachwycić ludzie mieszkają ale
                    tak jakby ich nie było
                    • Gość: wolanka Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: 193.200.234.* 26.09.07, 08:43
                      To chyba dobrze, że tak jakby ich nie było! Cisza, spokój...
                      Większość ludzi przeprowadzających się z miasta na wieś właśnie tego
                      oczekuje. Nikt nie preszkadza, nikt nie hałasuje.

Mieszkam w Woli Radziszowskiej od urodzenia. Na uboczu, w zacisznej
                      okolicy. Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca. Po protu idylla.
                      Nawet dojazd do Krakowa mi nie przeszkadza. Busy, MPK, PKP - co kto
                      woli. O tym, że warto tutaj zamieszkać świadczy chociażby duża
                      liczba zainteresowanych zakupem działek i co za tym idzie bardzo
                      szybko rosnące ich ceny.
              • Gość: mimi Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.ghnet.pl 17.12.06, 18:12
                No widzisz na matecznym w krakowie tez jest uzdrowisko, i to nie swiadczy jakos
                o tym, ze jest tam czyste powietrze ;)
      • Gość: anna Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: 78.131.137.* 23.05.09, 22:28
        Zabierzów? Fajnie. Ale lepiej w Kochanowie. Prawda, że super nazwa? Aż miło
        odpowiedzieć na pytanie; gdzie mieszkasz? Widoczki też super, dobra komunikacja
        z Krakowem (busy co 10 minut), w Zabierzowie przedszkole samorządowe (na razie
        takie sobie, ale budowany jest nowy budynek bardzo fajny), caaałkiem przyzwoita
        podstawówka, gimnazjum. Miejscowość bardzo nasycona ,,przyjezdnymi'', ale i
        autochtoni całkiem sensowni. Jeden tylko szkopuł: działek do sprzedania raczej
        mało, a i ceny chyba do najniższych nie należą. Po przeprowadzce z Krakowa
        mieszkam tu prawie 2 lata, dobrze mi tu i mojej rodzinie.
    • Gość: tubylec Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:47
      polecam gminę Liszki - Kryspinów, Cholerzyn, Budzyń, Mników.
      Okolica czysta, rekreacyjna ceny parcel umiarkowane do Krakowa blisko.
      • Gość: gosia Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 07.06.06, 13:02
        A ja polecam gmine Zabierzow pieknie widokowo, dobre szkoly, blisko do Krakowa
        • 1sk1 Zabierzów, gdyby nie to codzienne palenie śmieci 30.11.06, 13:53
          i liści i zadymienie takie, że wieczór nie można okna uchylić, to miałabyś
          rację. Pięknie i smrodliwie.
    • kasia_ol1 do Jolek33 30.03.06, 08:03
      no a co z normami? przecież muszą spełniać wymogi... no chyba, że nikt tego nie
      kontroluje, ale szczerze powiem wierzyć mi się nie chce.
      pozdrawiam.
    • Gość: gość Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:52
      najpiekniejsze tereny na budowę domu to okolice Zielonej Góry.Mieszkam tu od
      niedawna ale strasznie mi się tu podoba.Zapraszam w te strony
      • Gość: salvus Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.06, 00:07
        na woli justowskiej
        • anna1234549 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 16.05.07, 20:46
          Dąbrowa koło Niepołomic jest piękna i czysta przy samej puszczy,blisko Krakowa,
          mieszkam tu już 9 lat i nie chciałabym nigdzie indziej, przedtem mieszkałam w
          Krakowie tylko jest niesamowity popyt na działki stała się bardzo modna.
    • Gość: wieśniak od roku Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:48
      Polecam północne obrzeża gminy Zielonki (Brzozówka, Owczary, Narama etc.).
      Ziemia stosunkowo tania, można wybrać działkę śliczną widokowo, 12 km od granic
      Krakowa, do każdej z tych wsi dojeżdża autobus 2ileś tam (krakowskie mpk),
      spokojnie i czysto. Moje dzieci są szczęśliwsze niż w Krakowie.
      Poza tym, niezależnie od tego, gdzie zamieszkacie, zwróć uwagę na takie
      sprawymn (rzadko się o tym mówi):
      1. co może powstać w bezpośrednim pobliżu twojego domu za 10-15 lat (obwodnica,
      dyskoteka ferma kurza) - lepiej budować czy kupować dom pośród już istniejących
      (oczywiście działka powinna mieć co najmniej 15 arów)
      2. czy nie jest za BLISKO do przystanku, sklepu, remizy, szkoły, a więc miejsc,
      w których kwitnie uciążliwe życie towarzyskie (mieszkam jakieś 500 metrów od
      szkoły, w której ostatnio miejscowe koło gospodyń wiejskich urządziło "zabawę
      taneczną"; muzykę słyszałem do 5 rano - z daleka i nieszkodliwie, ale gdybym
      mieszkał 50 metrów od szkoły, to byłby problem; pod tym względem najgorsza jest
      chyba remiza, no i oczywiście regularna dyscoteca typu Marago Lux Bar).
      3. zupełnie nie bój się sąsiadów-autochtonów; wprawdzie różnice kulturowe okażą
      się spore, ale oni Z REGUŁY są otwarci i szczerze życzliwi;
      4. spojrzyj oczyma wyobraźni na swoją działkę i ujrzyj ją w zimie: jak stromy
      podjazd, ile odśnieżania itd. Np. w Przybysławicach widziałem kilka
      prześlicznych działek z tzw. fantazyjnym dojazdem (ciasne skręty, stormo, długo
      itd). Śnieg i mróz sa problemem większym niż się zdaje mieszkańcom bloków.
      W każdym razie powodzenia!
      • Gość: mieszczuch Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:19
        i to jest bardzo sensowna odpowiedz. praktyczna rzecz by mozna
      • Gość: też wieśniak Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:24
        popieram i dorzucam Żerkowice, kilka km dalej od miasta niż znane i uznane
        Zielonki i Michałowice a ceny działek znacznie niższe i okolica spokojniejsza
      • Gość: dzia autochtoni IP: 195.214.216.* 05.09.06, 17:34
        akurat po nich różnicy kulturowej nie zobaczysz, a raczej po nuworyszach co to
        przyprowadzą sie w sąsiedztwo (niestety z autopsji)
      • Gość: kika Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.motorola.com 06.09.06, 17:14
        a ja z kolei polecam poludniowo-wschodnia czesc Krakowa/Wieliczki mianowicie
        Slawkowice, z pieknymi widokami na gory i spokojem, nie mowiac juz o czystym
        powietrzu itp.
        • Gość: mi mi mi Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.2-0.pl 12.09.06, 22:19
          byłam w sławkowicach no łądna okolica :)
          jednak szukałam czegos bliżej krakowa i znalazłam i kupiłam.
          bede sie budowac w centrum światnik górnych

czy ta twoja dziłka to nie jest czasem za szkoła?
          • Gość: kika Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.motorola.com 13.09.06, 09:41
            witam

mialem na mysli dzialki na wgorzu w Slawkowicach, wiem ze sa tam tereneny na
            sprzedaz, ladne widokowe dzialeczki

jesli chodzi o Swiatniki to jakie tam sa ceny i czy mozesz, jesli wiesz, dac
            namiary na jakies dzialeczki?
            dzieki
            • Gość: mi mi mim Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.2-0.pl 20.09.06, 13:26
              niestety nie mam żadnych juz namiarów kupiłam dziłke 9 arów za 6 tysiecy za
              ar .oczywiscie nie uzbrojona .Mi bardzo zależało by byc w centrum tz ,by szkoła
              była blisko(jest 40 metrów)by autobus do krakowa pod nosem no i ogólnie by dało
              sie zyc normalnie .Kupilismy ja chyba w czerwcu a szukalismy 3
              miesiace .Ogolnie bardzo drogo wszedzie w sławkowicach tez cos ogladalismy .
              • Gość: aga Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:08
                Proponuje Nawojową Górę (k. Krzeszowic), ok 25 min samochodem do Krakowa, bus
                w razie czego pod nosem, wszędzie w miarę blisko, piękna widokowa działka,
                uzbrojona - ok 2.500zł za ar.
                • por_favor Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 06.12.06, 21:31
                  A co myslicie o okolicach Niepołomic. Np. Wola Batorska, Wola Zabierzowska ??
                  Okolice atrakcyjne - chyba ze ktos wie cos? Ja wlasnie tam myslalem o zakupie
                  dzialki.
                  • anna1234549 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 16.05.07, 20:55
                    por_favor napisał:

> A co myslicie o okolicach Niepołomic. Np. Wola Batorska, Wola Zabierzowska ??
                    > Okolice atrakcyjne - chyba ze ktos wie cos? Ja wlasnie tam myslalem o zakupie
                    > dzialki.
                    Nie polecam ,okropni ludzie był to nasz pierwszy zakup i nie wytrzymałam,
                    sprzedałam i uciekłam .
    • Gość: mieszkanka Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:52
      M N I K O W - przepiekna Dolina mnikowsa pod Krakowem!!!!!!!!!!!
      • Gość: krakus Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:56
        i samoloty z lotniska Balice - startuja coraz częściej i nad Mnikowem zakręcają
        robiąć niezły łomot
        • Gość: peach Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.saix.net 06.10.06, 18:09
          Ja mam piekna dzialke w Brzoskwinii, z widokiem na doline, niedaleko rzeczki, w
          pogodny dzien widac Tatry. Mam nadzieje ze dozyje czasow kiedy bede mogla tam
          sie emeryturowac.
          pozdrowka z drugiego konca swiata !!!!!
    • Gość: Yamnik Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.chello.pl 12.10.06, 21:41
      Zdecydowanie odradzam północ. Niestety - mentalność autochtonów z byłej
      Kongresówki odstrasza. Sam miałem działkę w Dolinie Będkowskiej - ginęło
      wszystko, czego się nie dało ukraść było niszczone. Teraz mam działkę na
      południu - w Sieprawiu i jest to zupełne przeciwieństwo. Okolica piękna,
      zasobna, ludzie mili, dobra infrastruktura. Polecam południe - Świątniki -
      jeśli szukasz bliżej miasta - bardzo ładne i w miarę niedrogie jest Ochojno.
      Powodzenia !!!
      • bartoo Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 15.10.06, 19:21
        Chcialbym zaprotestowac przeciwko uogolnieniom. Mnie nic nie ukradziono z
        dzialki a budowalem dom na polnocy od Krakowa...
        PZDR
    • michalowice Tylko Michałowice 03.11.06, 18:48
      Czujesz się jak w górach:) Tylko niestety w komorze strasznie drogo sie zrobiło
      podobno ponad 20000 za ar. Polecam wjechać bardziej w głąb Michałowic:) Bardzo
      wiele super widokowych działek no i do Krakowa z 10km:) Jedzie się 10 minut
      (jak skończą 7 robić:)
      • Gość: Ola Re: ? IP: *.zax.pl 06.12.06, 15:24
        a od kiedy dolina Będkowska jest na północy Kakowa? mnie jeszcze nic nigdy tam
        nie zginęło
        • por_favor Re: a co powiecie na okolice Niepołomic?? 06.12.06, 21:34
          A co myslicie o okolicach Niepołomic. Np. Wola Batorska, Wola Zabierzowska ??
          Okolice atrakcyjne - chyba ze ktos wie cos? Ja wlasnie tam myslalem o zakupie
          dzialki.
          • avionetka82 Re: a co powiecie na okolice Niepołomic?? 19.05.07, 13:54
            por_favor napisał:

> A co myslicie o okolicach Niepołomic. Np. Wola Batorska, Wola Zabierzowska ??
            > Okolice atrakcyjne - chyba ze ktos wie cos? Ja wlasnie tam myslalem o zakupie
            > dzialki.

To całkiem przyjemne miejsca, ale ja wolę same Niepołomice :)
        • Gość: Yamnik Re: ? IP: *.chello.pl 10.12.06, 14:03
          Dokładnie na pn-zach. Widocznie sąsiedztwo lepsze. My mieliśmy domek w Łazach
          (nad jaskinią Łabajową). Okolica piękna, ludzie okrutni.
        • Gość: Yamnik Re: ? IP: *.chello.pl 10.12.06, 14:04
          Dokładnie na pn-zach. Widocznie sąsiedztwo lepsze. My mieliśmy domek w Łazach
          (nad jaskinią Łabajową). Okolica piękna, ludzie okrutni.
    • Gość: również szukający Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:13
      a gdzie należałoby szukać działeczki budowlanej 600-800 metrów kwadratowych i
      oczywiście w jakiej cenie?
      • Gość: gość Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:15
        a ja polecam sam Kraków - bardzo dobrze się mieszka, blisko do miasta :)
        • Gość: j23 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:27
          i jak tanio!!!
    • brutta Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 25.03.07, 22:48
      Witaj. Kilka lat temu ja też szukałam działki pod Krakowem. Zajęło mi to prawie
      dwa lata,ale w końcu znalazłam-okolice Michałowic. Rewelacja! Jeszcze nigdy nie
      żałowałam, że przeprowadziłam się z Krakowa. Piękne okolice, górki, lasy i
      rewelacyjny dojazd do Krakowa- ok.15-20 min.i bez korków. Ostatnio trochę
      działki podrożały, ale jeśli poszukasz czegoś nie w samych Michałowicach, ale w
      pobliskich wsiach, na pewno coś znajdziesz. Chociaż będzie z tym coraz gorzej,
      bo niesamowite ilości osób oglądają teraz tutejsze działki. Powodzenia.
      • Gość: ania Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.ists.pl 19.05.07, 19:32
        jak Ci przyjdzie wozic dzieci do szkoly czy na zajecia poza lekcyjne to
        bedziesz mial dosc dzialki w takiej odleglosci jak michalowice , chyba ze
        faktycznie stac Cie na nianke ktorej dasz samochod i bedzie dzieci wozic
        No nie mow o szkole w michalowicach bo :) poziom tam jest mizerny
    • isia.fo Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 20.07.07, 23:05
      A czy ktos mieszka w Karniowie? Jakie wrazenia? jestem przed decyzja czy kupic
      tam dzialke pod budowe domu. bardzo prosze przekonajcie mnie lub wybijcie to z
      glowy, bo spac nie moge.
      • Gość: A Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.zax.pl 28.07.07, 11:39
        gdzie?
    • Gość: ja z Krakowa Tylko Kobylany :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:21
      Piękne miejsce. Polecam...
      • Gość: Ma-ryja Re: Tylko Radwanowice :-) IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 10:05
        • Gość: Ma-ryja Re: Tylko Radwanowice :-) IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 10:07
          w Gminie Zabierzow - pelna infrastruktura, (gaz, wodociagi, kanalizacja), MPK,
          bardzo dobra szkola, nawet przedszkole oraz piekna okolica.
          • Gość: Miastowy:) Re: Tylko Radwanowice :-) IP: *.eranet.pl 15.08.07, 09:18
            Nie przesadzaj z tą szkoła, wyniki poniżej średniej krajowej, nie
            wspomnę o średniej krakowskiej.

scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=187303_sp
      • Gość: AS Re: Tylko Kobylany :-) IP: *.zax.pl 21.01.08, 19:23
        ja równie, juz sie nie moge doczekac przeprowadzki :)
      • Gość: A Re: Tylko Kobylany :-) IP: *.zax.pl 08.06.08, 11:09
        potwierdzam :)
    • Gość: lorkor Pobiednik Wielki tylko 1 km do granic miasta IP: *.ists.pl 17.08.07, 22:22
      Mysle ze to dobre polaczenie ceny z jakoscia bardzo blisko krakowa
      czerwony autobus po kilku przystankach w Cementowni jest juz tramfaj

Takze mysle ze to jest to coraz wiecej domow tam powstaje i cena
      duzo tansza niz gdzie indziej blisko nad wisle
      • Gość: Miastowy:) Re: Pobiednik Wielki tylko 1 km do granic miasta IP: *.eranet.pl 21.08.07, 23:29
        Łomatko, ktoś reklamuje Pobiednik:)

dymiące kominy z huty i dojazd ulicą z dziurami na metr głębokości,
        zakłady przemysłowe i rekordowe zatrucie środowiska. Tylko desperat
        chciałby tam mieszkać !!!
        • Gość: Ma-ryja Miastowy wie wszystko najlepiej IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.07, 13:48
          co jest najgorsze. Jak taki madry jestes, to dlaczego blakasz sie po tym forum i
          szukasz dzialki, udzielajac zbednych, negatywnych ocen.
          Moze dlatego, ze jestes taki negatywny, jeszcze nie osiagnales seojego celu i
          dlugo go nie osiagniesz. Ja tam jestem zadowolona z przedszkola i ze szkoly w
          Radwanowicach. Moje dziecko nie potrzebuje miec kompleksow, mierzac sie w
          gimnazjum z "miastowymi" dziecmi. A co to jest "srednia krakowska" i do czego to
          sluzy? Chyba tylko takim miernotom, ktorzy jej potrzebuja?. Radwanowice sa
          piekne i niezarazone nowobogackimi miastowymi!

Czlowiek jest tym co robi i robi dobrze. (Bill Gates)
        • Gość: asia A od kiedy to Pobiednik jest przy kominach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:03
          Ja mieszkam daleko ale od kiedy to Pobiednik jest przy kominach od
          Cementowni chwilke sie jedzie i tam juz Huty nie ma, bylam tam na
          Scorpionsach- wystep byl na lotnisku
          jak chcesz sie gniesz w swojej dziupli w miescie to sobie mieszkaj
        • Gość: Mieszkanka Krakowa Re: Pobiednik Wielki tylko 1 km do granic miasta IP: *.lama.net.pl 25.04.08, 10:04
          A gdzie Pan widział zakłady przemysłowe w Pobiedniku?, chyba w bujnej wyobraźni.Jest to wieś wybitnie rolnicza, a środowisko mniej zatrute niż w Krakowie.
          • allbundy pewnie juz niedlugo.... 02.05.08, 10:12
    • krysia-47 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 15.09.07, 00:59
      Mam działke ( 39a)w ok.Światnik Górnych.Piekne wzgórze z widokiem na
      Kraków...
      • Gość: oihygf Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.2-0.pl 18.09.07, 18:12
        ja też bede śie budowac w świątnikach :)koło centrum :)
        • fuka1213 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 19.09.07, 12:50
          mam dzialke z drewnianym domem na niej w Lubniu. W domu prad woda, gaz, dojazd
          asfaltowy przepiekne widoki! Nie potrzebowalbys planow, pozwolen tylko mogloby
          to leciec jako remont. Od Krakoowa jakies 55 km.
      • Gość: og Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.ghnet.pl 23.04.08, 20:36
        do sprzedania???
      • Gość: Aga Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.prokom.pl 16.09.08, 14:41
        Jesli do sprzedania prosze o jakies dane kontaktowe
    • Gość: x Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.10.07, 22:26
      Tylko nie w Zabierzowie. Bo śmierdzi. Codziennie wieczór i w nocy
      palą ogniska - śmieci, trawę, itp. Od 16 należy szczelnie zamykać
      okna. Władzy gminnej to nie interesuje więc na poprawę nie ma szns.
      • Gość: cc Polecam okolice Wieliczki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 22:50
        Tomaszkowice, piękna okolica, las, dworek, ale ceny już do 20 tpln za ar.
    • Gość: Steven Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:26
      Niepołomic nie polecam. Mieszkam tutaj do kilku lat i jest coraz gorzej. Od
      kiedy burmistrz Kracik naściągał tutaj całą masę inwestorów zrobiło sie
      strasznie tłoczno. Dojazd do Krakowa w korkach, albo śmierdzących zapchanych
      busikach. Mądraliński burmistrz zlikwidował linię kolejową po której zrobił
      droge do Mana - porażka, a można było sobie spokojnie jeździć pociagiem ,
      czytając gazetkę. No i wiatry wieją z Huty na Niepołomice, czyli zatrute powietrze.
    • noyle formatowanie 08.01.08, 00:50
      witam
      ciekaw jestem kiedy nastąpi formatowanie jak na zachodzie
      czyli w jednym miejscu kanał, syf i dziadostwo a parę ulic dalej czy następna
      miejscowość obok high life.
      I teraz jest pytanie Gdzie?
      pozdr
      J.P
      • Gość: cc Wieliczka i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:21
        Czyste powietrze i świetna komunikacja!
      • misiak70 Re: formatowanie 15.05.09, 23:41
        Okolice najlepsze z możliwych to zdecydowanie Michałowice,
        Zabierzów. Mało deweloperskiego dziadostwa, sporo prywatnych domów
        na całkiem dużych działkach
    • Gość: fiona Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 16:31
      byle nie w TOMASZOWICACH ani w tej okolicy. to okropna dziura nie ma
      tam nic, nawet na spacer nie ma gdzie pojsc nie mowiac juz o
      zrobieniu zakupow.
    • nononr1 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 04.04.09, 22:21
      Najlepiej w okolicach Wieliczki.Masz wszystko i wszędzie blisko...
      ...
      • Gość: Kropka Re: Marszowiec ! IP: *.mannet.pl 19.05.09, 02:14
        najbliżej do rynku, bliżej niż Kurdwanowy i inne blokowiska można też na piechotę.
        • przemkowa.bi Z tym Marszowcem to chyba zartujesz :) 11.06.09, 21:55

Ciasno dom na domu waskie uliczki miedzy domkami za chwile bedzie
          tam leciec obwodnica- autostrada
          • Gość: Hej hej!! Obwodnica bedzie lecieć pod Michałowcami :) IP: *.betanet.pl 12.06.09, 00:43
    • mabda1 Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem 25.05.09, 16:13
      Kryspinów, Budzyń, Cholerzyn - blisko do Krakowa, woda do kąpieli
      niedaleko, busy i MPK często, sklepów dużo....itd...itd....
      tylko ceny parcel niemałe.
      • Gość: fdsfsdfsf Re: gdzie najlepiej wybudować dom pod Krakowem IP: *.devs.futuro.pl 19.06.09, 09:59
        Mi się marzą tereny Sieprawia, Krzyszkowic itp super widoki, do Krakowa rzut
        beretem przez Świątniki i Ochojno, w góry blisko, kiedyś sprzedam mieszkanie w
        Krakowie i się tam wyniosę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka