Gość: AdamoAdamo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 18:45 Witam! wklej.org/id/134033/ Proszę luknijcie fachowym okiem. Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: *.chello.pl 12.08.09, 21:32 ComboFix skasował infekcję z pendrive. Skasuj folder Qoobox - C:\Qoobox Wyłącz na chwile przywracanie systemu - Klik Opróżnij Temp i Temporary - ATF-Cleaner Zabezpiecz się przed infekcją za pomocą Panda USB Vaccine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: 93.159.133.* 15.08.09, 22:35 przepraszam, ze pytam w tym wątku, ale nie chce niepotrzebnie zakladac osobnego tematu z krotkim pytaniem. otoz ja mam zainstalowany flash disinfector na dysku zewnetrznym i pen drive. Czy jesli chce wyprobowac "panda usb vaccine to musze jakos odinstalowac ten pierwszy program z nosnikow flash? czy panda chroni przed tym samym co F.Disinfector?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: *.zask.pl 15.08.09, 23:08 Mozesz wczesniej usunac katalog autorun.inf i dopiero uzyc Panda USB Vaccine. Roznica miedzy tymi programami jest taka, ze katalog utworzony przez pande nie daje sie latwo usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: 93.159.133.* 15.08.09, 23:24 ok. super, dzieki! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: 93.159.133.* 16.08.09, 20:33 mam jeszcze jedno pytanie/. czy to normalne, ze np Avira albo McAfee Security Center wykrywa na pen drive tego flash disinfectora jako wirasa/konia trojańskiego? dzis programik ten zostal tak rozpoznany na obcym komputerze gdzie byla avira, a przed chwilą Mc Afee zainstalowany w systemie Win XP w netbooku rozpoznal go jako konia trojanskiego i USUNAŁ folder autorun.info zrezygnowac calkowicie z flash disinfectora? nie powiem...skuteczny nawet byl. nic zlego pamieci flash nie zlapaly raczej, a szwędaly sie po roznych kompach...tylko ze ten program jest w ten spoosb rozpoznawany. a teraz bez mojej zgody zostal usuniety z pendriva? czy ta polecana panda tez bedzie tak kasowana przez niektore antywiry? pytam, gdyz wole wiedziec. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: *.zask.pl 16.08.09, 21:05 Panda raczej nie, najlepiej sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: *.chello.pl 16.08.09, 21:04 A w jakim celu przechowujesz te programy na dysku? Prawdopodobnie jest to fałszywy alarm, niektóre programy antywirusowe popełniają błąd na pliku nircmd.exe. Chociaż u mnie Avira nic nie wykrywa w Flash Desinfector. Tych progrmów nie musisz mieć zapisanych na dysku, pendrive itp. Wystarczy, że raz ich użyjesz i możesz usunąć. Żeby zabezpieczyć się przed infekcją musisz wyłączyć autoodtwarzanie, gdy jest włączone do infekcji dochodzi automatycznie po podłączeniu pendrive. Dodatkowo musisz zablokować możliwość tworzenia się szkodliwych plików autorun.inf. Na zainfekowanym pendrive znajduje się plik autorun.inf, dwukrotne kliknięcie na ikonie od pendrive powoduje infekcję. Wszystko to zrobisz za pomocą Panda USB Vaccine. Po użyciu tego programu możesz go usunąć z dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prośba o sprawdzenie loga IP: 93.159.133.* 16.08.09, 21:22 Sęk w tym, ze antywirusy reagują tam, gdzie tego programu nigdy nie bylo, np: u kolegi Avira zareagowala na plik w moim pendrive. to samo stalo sie u wspollokatorki w netbooku(Mc Afee). u mnie na kompie tego typu problemow nie ma. mam avire i F.Disinfectora, ktory gdzies tam egzystuje na dysku. ale jesli mowisz ze mam usunąć to moze jednak usune. To forum naprawde duzo mi dało. Po jednym ataku spyware moja wiedza nt ochrony i likwidowania syfu jest 3x taka jak przed atakiem. jestem tu nadal i ucze sie ciagle czegos nowego, dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś