Dodaj do ulubionych

Podłoga-dylemat

27.08.10, 15:25
W końcu zaczęli remont naszego Ambrożego (tak nazywa się nasz domek). Większość prac będzie na koszt uczelni, ale prawdopodobnie podłogi będziemy musieli położyć sami. I tu mam zagwozdkę. W kuchni, przedpokoju i łazience będą kafle. Problem jest z pokojami. Tomek proponuje wykładziny, a ja ich nienawidzę:( Teraz mamy i mam już dosyć ciągłego odkurzania i czyszczenia plam (tak to jest przy małych dzieciach). Pozostają panele, albo jakiś gumolit. Marzę o drewnie, ale nie opłaca nam się wydawać kasy na nie swój dom (pomieszkamy tu około 5-6 lat).
Nigdy nie miałam paneli i nie wiem czy są funkcjonalne. Dlatego byłabym wdzięczna za wszelkie rady, które pomogłyby mi w wyborze. A może gumolit? Teraz są takie fajne wzory <myśli>. Jeśli piszę bzdury to mnie naprostujcie:-)

Z góry dziękuję za odzew;)
Obserwuj wątek
    • woda.lekko.gazowana Re: Podłoga-dylemat 27.08.10, 15:42
      gumolit to linoleum?

beata, wolałabym panele, nawet najtańsze - będą tańsze od dobrej wykładziny czy
      ekstrawaganckiego linoleum. Łatwe do czyszczenia, nie wszystkie są okropnie
      brzydkie, i po przykryciu dywanikiem moga udawać drewno :)

na 5-6 lat to najlepszy wybór. imho :)
      • jar.os Re: Podłoga-dylemat 27.08.10, 15:46
        zlituj się sama nad sobą i spraw se panele
        • beata132 Re: Podłoga-dylemat 27.08.10, 19:10
          Dobra, w kwestii paneli jestem ciemna masa.
          Jakie kupić? (i nie pytam o kolor:>) Jaka grubość żeby były w miarę dobre, a nie
          zrujnowały kieszeni? Nienawidzę odgłosu obcasów zostawianych na panelach, brrrrr:P
          • mifff Re: Podłoga-dylemat 27.08.10, 21:04
            Każda panela będzie stukać.
            Pozostają stopery do uszu, albo przyzwyczajenie, jak do chrapania :)
            • beata132 Re: Podłoga-dylemat 27.08.10, 21:57
              Do chrapania męża już się przyzwyczaiłam;) Najwyżej dostaje kuksańca w bok i na chwile się uspokaja:-D
              Gorzej z panelami, przecież ich nie pobiję:-)
              Ale co mi tam. Jakoś przeżyję. Najwyżej kupię sobie jakieś fajne dywaniki:-)

I proszę jeszcze o podpowiedź jaką grubość paneli wybrać.
              • jar.os Re: Podłoga-dylemat 28.08.10, 17:04
                dzieciaki superzajefajne
              • woda.lekko.gazowana Re: Podłoga-dylemat 30.08.10, 12:08
                > I proszę jeszcze o podpowiedź jaką grubość paneli wybrać.

ja bym wybrala niedrogą ;)
                z reszta, wydawalo mi się, że jest jedna "grubość wiodąca", chyba 8 mm, hmmm.
                jak będa powyżej 40 pln/m2, to nie będą juz takie bardzo złe, na 5-6 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka