Dodaj do ulubionych

trwały solidny stół , blat

03.04.11, 06:58
poradżcie mi prosze z czego powinien być wykonany stół jadalny w salonie żeby był bardzo twały , czy fornir nie jest za delikatny , a lite drzewo polerowane i lakierowane będize trwałe i twarde? - które drzewo? przy stole nie tylko będzie sie jadło ale i odrabiało lekcje . na dodatek chcałbym zeby stół był rozkładany tak żeby nogi sie rozsuwały razem z blatem , bez efektu chowania sie nóg pod blat

m
Obserwuj wątek
    • turnesolka Re: trwały solidny stół , blat 05.04.11, 09:56
      Ja mam taki: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20116778
      I jest dość solidny, rozkłada się tak jak chcesz, minus tego jest taki, że pod stołem jest taka "skrzynia" w którą się ten system rozkładania mieści i mi to przeszkadza przy siedzeniu (jak zakładam nogę na nogę). Planujemy zupełnie zlikwidować opcję rozkładania bo i tak stół zawsze mamy rozłożony, ale to jest dość indywidualne nikomu innemu to nie przeszkadza :-).
      Stół jest solidny (nic się nie chwieje i nie skrzypi a mam go już pare lat), blat dość twardy i przede wszystkim jego plusem jest cena. Jak się znudzi, zniszczy to nie żal będzie go za jakiś czas wymienić. Teraz np robię eksperyment i do nowego domu będę go przemalowywać na ciemno szaro, bo taki kolor mi bardziej pasuje do "koncepcji artystycznej" salonu. Nie wyjdzie, trudno, płakać nie będę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka