19.04.11, 10:54
chcę powiedzieć że powinnam tu pierdyknąć jakimś nowalijkowym pomidorem :))Pamiętasz jak w trudnych psychologicznie dla mnie czasach powiedziałeś tolerancyjnie że mam mroczki ?Bo widzę małe robaczki przy płytach karton gips ?
Oczywiście ja sobie nie ufam i czasami mroczki mam i przyjęłam z godnością pogląd zgadzając się z nim -nie muszę mieć dobrej opinii a co mi
ale wiesz co ?
to nie była pomroczność
to byl PSOTNIK ZAKAMARNIK !!!
nowa plaga pobudowlana...
Obserwuj wątek
    • dorjana1 Re: mifff 19.04.11, 10:56
      ale jeszcze dodam że bez psychoterapii potrafię je olać :)
      jestem dzielna.Dalej robaków nie lubię ale chyba tylko najbardziej pająka kątnika i bardzo długich dżdżownic .
      Cholera kocham grzebać w ziemi ale tego co tam mieszka nie lubię..
      • monikaaleksandra Re: mifff 19.04.11, 19:35
        Jezus Maria co Ty brałaś ????
        • dorjana1 Re: mifff 19.04.11, 21:10
          od czasów matury nawet w pomieszczeniu nie byłam z środkiem niedozwolonym...
          Ogólnie stwierdzam że żyjemy obok psotnika-malutkie ,biało-przezroczyste żyjątko.Drepta w parkietach,panelach lub łazienkach.Miły się wydaje
          i jest prawdziwy jak nie wiem co :)) a mifff się śmiał:))
          • korhana Re: mifff 19.04.11, 22:42
            Oooo co za paskustwo ! Na wojnę z nimi !
      • robitussin Re: mifff 26.04.11, 11:38
        > ale chyba tylko najbardziej pająka kątnika

Bleee .... łączę sie w bólu ;-)
        No właśnie - a jak walczycie z pająkami? Czy są jakieś preparaty odstraszające (chodzi o to, żeby nie wchodziły do domu - da się tak w ogóle?)
        Ja już mam powyżej uszu wynoszenia towarzystwa w szklance na dwór (zabijać nie mam sumienia ;-), a kotom się znudziły polowania na drobnicę (wolą jaszczurki na łące).
    • mifff Re: mifff 26.04.11, 22:07
      Śmiałem się, ale okazało się oczywistą oczywistością. Skąd się tam wzięły?
      :(
      Raidem ich
      • dorjana1 Re: mifff 27.04.11, 13:03
        żaden raid nie pomoże i muszą zostać.Mało ich i jakoś tak wyglądają miło :)))
        Hasło -mamo coś mi żyje w podłodze-bezcenne hehehhe
        Skąd sie wzieły też nie wiadomo -wydaje się że one drewno i ciepło lubią albo karton gips ale literatura gogglowska podaje że z wilgoci.Watpię bo zgrupowanie kilku zadowolonych było w drewnianym kredensie przy ciepłym kanale odprowadzającym ciepło z kominka.
        ot taki los.
        • eri22 Re: mifff 28.04.11, 08:09
          forum.gazeta.pl/forum/w,25,17216000,0,jak_wytepic_male_robaczki_psotnik_zakamarnik_.html?s=0
          • eri22 Re: mifff 28.04.11, 08:10
            a jakie cudne obrazki sie otwierają w googlach na to hasło

www.google.com/search?hl=en&q=PSOTNIK%20ZAKAMARNIK&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=933
            też mam (:
            • dorjana1 Re: mifff 28.04.11, 10:20
              eri przestań i oglądaj świat w swoim wymiarze ;))
              • eri22 Re: mifff 28.04.11, 11:47
                ok

4.bp.blogspot.com/_QVgpeh5qsr4/SliiDLIxSfI/AAAAAAAAAi0/o3TJarafCJQ/s400/Giant+Ant.jpg
        • woda.lekko.gazowana Re: mifff 03.05.11, 23:05
          ja właśnie wypatrzyłam w łazience to:
          www.google.com/search?um=1&hl=en&biw=1280&bih=687&site=search&tbm=isch&sa=1&q=rybiki&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=
          brrrr.
          • robitussin Re: mifff 04.05.11, 10:56
            I tak dobrze, że nie to:

www.google.com/search?um=1&hl=en&biw=1280&bih=687&site=search&tbm=isch&sa=1&q=prosionek&aq=f&aqi=&aql=&oq=
            Nie wiem, skąd się to dziadostwo wzięło, ponieważ żyje zazwyczaj na dworze (a piwnicy nie mamy). Ale ponieważ był uschnięty, to mam nadzieję, że znalazł się w domu przez przypadek.
            • dorjana1 Re: mifff 04.05.11, 11:42
              o kurka czuję się z wami naprawdę dobrze:))są też widać na świecie ludzie walczący tak jak ja :)
              tzn nie powinnam walczyć bo dzieci wtedy widzą przemoc.
              W domu pająków prawie nie ma -bo jest kot.A jak będą te cienkie -kurzoluby -to spryskam sprayem,dobrze działa.
              prosionka spotkałam,owszem.Żywego.Nagorzej się poczułam jak go obejrzałam od spodu -tam to dopiero jest obrzydliwy.I jakiś taki za duży żeby go kapciem chlapnąć ...no ale rzeczywiście kilka dreptało po parterze.
              Rybik to szalona sprawa -nikt tego nie dogoni to spryskac i olać:))
              • robitussin Re: mifff 04.05.11, 12:38
                Na prosionki od zawsze mówię - pancerniki, bo ta nazwa znakomicie oddaje jego wygląd.
                Z kolei rybki miewałam kiedyś w bloku, ale o dziwo uważam je za znośne. Może dlatego, że są w skali mikro (nie widać szczegółów) i właściwie znikają z pola widzenia w mgnieniu oka.

Ale ja to pół biedy - jako dzieciak każde niemal wakacje spędzałam na wsi, więc do robaków i innego dziadostwa choć trochę przywykłam. Natomiast moja progenitura wychowywana całe życie w blokowej metropolii niemal mdleje na widok zwykłej muchy czy komara. Dlatego nawet im nie mówiłam, że niedawno przykicała do naszego salonu żaba a jeden z kotów przyniósł jeszcze ruszający się ogon jaszczurki zwinki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka