Dodaj do ulubionych

ile kosztuje remont

30.04.11, 20:52
Hej dziewczyny,
Mam prośbę - w "męskiej" części forum
zostałam zupełnie olana i wypatrzyłam część babską. Proszę o pomoc :)
właśnie szukamy ekipy remontowej.
Chciałam zorientować się w cenach.
Pierwsza, która u nas była zaproponowała takie ceny :
gładzie 15 zł/ m2
siatka, gips, gładź 25zł/m2
malowanie 12zł/m2
panele 15zł/m2
Bardzo proszę o Wasze opinie - czy to dużo/ mało/ średnio.
Acha i jeszcze jedno pytanko czy pod panele musi być płyta osb? czy można je położyć na
starych deskach?? ( wcześniejsza podłoga)
Obserwuj wątek
    • gazetowy.mail Re: ile kosztuje remont 01.05.11, 15:02
      Zależy jaka firma, jakie miasto oraz zakres prac. Jeśli jedna firma robi wszystko to powinnaś wynegocjować lepsze stawki.
      Za malowanie ścian (dwukrotne) i kilka drobnych "zacekolowań" płaciliśmy w marcu 2011r. 6zł za m2 (firma wystawiła fakturę)
      Panele kupowane w lipcu 2010r. - sklep (sieciówka ogólnopolska) - ma podwójne ceny: cena wyższa gdy tylko kupujesz panele, cena niższa gdy kupujesz panele i bierzesz od nich montażystę
      • kasia_4646 Re: ile kosztuje remont 01.05.11, 16:04
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
      • turnesolka Re: ile kosztuje remont 01.05.11, 19:42
        6zł za podwójne malowanie to bardzo niska stawka. W Wawie np raczej życzą sobie ok 10zł.

Z panelami jest pewnie tak jak z wykładziną (my tak kupiliśmy w Comforcie) że jak kupujesz samą wykładzinę to VAT jest 23% a jak z położeniem to na całość VAT jest 8%, czyli przy drożeszej wykładzinie masz położenie gratis jak kupisz całość.
    • cyklina-klimkiewicz Re: ile kosztuje remont 02.05.11, 09:20
      Pod panele nie musi być płyta OSB, ale podłoże musi być równe o parametrach spełniających normę dla układania paneli. Ogólnie co do cen to zależy tez od wielkości mieszkania, dostępności, możliwości wykonania pracy (dostępność). Mala praca zawsze trochę drożej. B.Klimkiewicz.
    • jag_2002 Re: ile kosztuje remont 03.05.11, 00:07
      zastanow sie, czy nie da sie wyremontowac desek, zawsze to lepsza/piekniejsza podloga, niz panele
    • maki-chan Re: ile kosztuje remont 05.05.11, 20:34
      a materiały masz własne czy ekipa przynosi swoje? bo jak kupisz jakieś droższe sopro czy innej marki to koszt będzie wyższy ale efekt trwalszy.musisz się zastanowić na czym ci zależy na cenie czy jakości. no i sprawdź jaką opinie ma ekipa która będzie ci to wykonywać
      • mindloss Re: ile kosztuje remont 17.05.11, 21:52
        Ja sie szarpnałem na sopro i musze powiedziec, że sie opłacało, choć niektórych cena pewnie zwaliłaby z nóg.
        • paprykowychips Re: ile kosztuje remont 20.05.11, 16:43
          mindloss napisał:

> Ja sie szarpnałem na sopro i musze powiedziec, że sie opłacało, choć niektórych
          > cena pewnie zwaliłaby z nóg.
          "z deczka"
    • izzunia Re: ile kosztuje remont 06.05.11, 08:49
      jest jeszcze jedno rozwiązanie - po prostu cena za całą robotę, a nie poszczególne osobno. może w ten sposób próbuj pytać / wyceniać. pamiętam jak ja szukałam ekip budowlanych, to interesowała mnie kwota za całość prac i rozbieżność była 25 - 50 tys.
    • kasia_4646 Re: ile kosztuje remont 06.05.11, 14:51
      Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.
      Firma sprawdzona. Generalnie niedawno pojawił się plan
      remontu, a ja jest kompletnie zielona jeśli chodzi o dzisiejsze ceny.
      Cena za całość wydaje mi się dobrym rozwiązanie - dzięki ! ale
      wiecie jak się rozmawia z Panami budowlańcami -
      oni zawsze mówią, że "jakoś się dogadamy"
      i trudno o konkrety.
      • izzunia Re: ile kosztuje remont 06.05.11, 21:53
        niech wycenią, za konkretną robotę. podpisz umowę w której dokładnie spiszesz wszystko co ma być zrobione i kwota ma być podana brutto. jeśli budowlańcy nie chcą umowy, tzn na czarno chcą robić, to umówcie się, że po robocie drzecie umowę i tyle.
        ale podpisanie umowy podstawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka