Dodaj do ulubionych

kuchnia z ikea

10.09.11, 16:17
czy jest możliwość zamontowania zlewu w narożniku? Czy kupując w Ikea kuchnię do zabudowy można zamontować zlew innej marki?
I jeszcze jedno - interesuje mnie taka opcja - piekarnik zabudowany w szafce nablatowej.

Wymienionych przez mnie opcji nie ma w plannerze kuchennym na stronie Ikea, ale może w rzeczywistości są?
Obserwuj wątek
    • slim.fast Re: kuchnia z ikea 10.09.11, 20:06
      na ich stronie podane są numery tel. do wszystkich sklepów, zadzwoń i dowiedz się u źródła najlepiej ;)
      • jadwiszka Re: kuchnia z ikea 12.09.11, 18:17
        szafki do zabudowy piekarnika są jako zabudowa wysoka, albo podblatowe
        zlew mozna montować inny niż z ikei.
    • altariel2 Re: kuchnia z ikea 21.09.11, 17:21
      Można dać inny zlew, inna kuchenkę itp, byleby wymiary sie zgadzały:) W mieszkanku mojej teściowej tak zrobiliśmy, be zamówilismy u stolarza zestaw szuflad, ponieważ w Ikea nie było możliwości wybrania szafkek z tak rozplanowanymi szufladami. Stolarz dostał zakupione wczesniej w Ikea fronty i zrobił, wyglada, jakby tak zostało kupione.
      • leda16 Re: kuchnia z ikea 04.10.11, 23:15
        Ostatnio ikea bardzo się poprawiła jeśli chodzi o kuchnie. Mają cokoły, uchwyty można montować inne niż ich, blaty też, jest nawet parę "białych" przypominających te angielskie. Tyle, że ta biel taka zażółcona, jakby 10 lat na śmietniku leżała. Owszem, kupię tam, bo tanio i od razu pojadą do stolarza na uzyskanie śnieżnej bieli :).
        • minsi Re: kuchnia z ikea 06.10.11, 16:38
          ale to chyba taka właśnie ma być ta biel, coś jak ral 9010. Ogólnie biel to jest tylko hasło, a de facto kolory są jak jasne beże, szarości i wanilie, i tak to w zamyśle projektantów wygląda
          • leda16 Re: kuchnia z ikea 07.10.11, 21:18
            Tyle, że angielskie kuchnie są białe jak śnieg, skandynawskie też, a tu takie tandetne badziewie przysyłają.
            • jadwiszka Re: kuchnia z ikea 11.10.11, 09:31
              leda są nowe białe kuchnie- bezuchwytowe:) gładkie- nowoczesno skandynawskie:)

te w stylu retro są lekko kremowe - hmm no bo może dlatego że retro;)
            • robitussin Re: kuchnia z ikea 12.10.11, 10:26
              > Tyle, że angielskie kuchnie są białe jak śnieg, skandynawskie też, a tu takie t
              > andetne badziewie przysyłają.

Nie tandetne badziewie, tylko po prostu taki kolor - ecru czy waniliowy, jak kto woli ;-)
              I chwała im za to, bo nie zniosłabym jaskrawobiałej kuchni, a taki bardzo mi odpowiada.
              Zresztą białe też mają w ofercie, ale akurat na wysoki połysk, co też mi się nie podoba.
              • leda16 Re: kuchnia z ikea 12.10.11, 21:45
                robitussin napisał:

po prostu taki kolor - ecru czy waniliowy, jak kt
                > o woli ;-)

No właśnie, identyczny tekst usłyszałam od sprzedawcy w Ikei :).

> Zresztą białe też mają w ofercie, ale akurat na wysoki połysk, co też mi się ni
                > e podoba.
                >

Ani mnie. Śnieżna, matowa biel, jaką można dostać w prywatnych stolarniach za...kilkanaście tysięcy. I cena to właśnie za ten kolor, bo reszcie Ikea nie ustępuje. Mają już rzeźbione pilastry oddzielające kuchenkę od reszty szafek i cokoliki. Tylko ten brudny, żółtawy kolor :(. Dla mnie fe!
                • slim.fast Re: kuchnia z ikea 13.10.11, 09:08
                  leda16 napisała:

>
                  Śnieżna, matowa biel, jaką można dostać w prywatnych stolarniach za..
                  > .kilkanaście tysięcy.

Akurat tutaj bym się nie zgodziła. Trzeba dobrze szukać, bo często okazuje się, że ceny u prywatnego stolarza wcale AŻ TAK bardzo się nie różnią od tych z Ikei!!

Tzn. jeśli ma się kuchnię około 14-16 m kw. to już różnica 2-3 tys. naprawdę nie wydaje się duża, a stolarz zrobi wszystko pod wymiar idealnie. Mało tego, w hurtowniach stolarskich można znaleźć WSZYSTKO do złożenia kuchennych szafek samemu, osobno fronty, osobno blaty i zawiasy, albo systemy BLUM-a, na których to są szuflady i szafki cargo w Ikei, no i wszystko można sobie samemu złożyć, jeśli ktoś ma dryg (a przecież kuchnie z Ikei też często gęsto ludzie sami składają).

Także to tylko tak w kwestii cen mebli ikeowskich chciałam dodać :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka