Dodaj do ulubionych

kamera termowizyjna

01.01.12, 09:54
Czy macie może jakieś doświadczenia w tym temacie albo firmę wykonującą tą usługę w okolicach Wawy godną polecenia.

Myślę żeby sprawdzić nasz segment (150m; 2 piętra + poddasze) pod kątem właściwej izolacji. To nasza pierwsza zima w tym segmencie budowanym przez dewelopera i w niektórych pomieszczeniach jest podejrzanie zimno. Wychodziły nam już w czasie mieszkania różne także poważne usterki więc wolałabym sprawdzić tą kwestię póki jeszcze mamy rękojmię.

Orientujecie się może jaki jest koszt takiej usługi i przy jakich warunkach pogodowych (temp., wilgotność, wiatr etc ???) najlepiej takie badanie przeprowadzić?
Obserwuj wątek
    • janfranco1 Re: kamera termowizyjna 05.01.12, 09:52
      Czym niższa temperatura na zewnątrz tym lepiej będzie widać wszystkie "przecieki"
    • jot.kaa Re: kamera termowizyjna 13.01.12, 14:07
      Zasada jest taka, że im większa różnica temperatur (wewn i na zewn) tym pomiar jest lepiej widoczny. Ogólnie okres jesienno/zimowy a raczej okres grzewczy jest najlepszy do tego typu pomiarów. Za domek jednorodzinny w kujawsko-pomorskim zapłacisz ok 250/300 zł Pojęcia nie mam jakie są ceny w warszawie.
      Jeśli macie jakieś podstawy do tego aby sądzić, że coś jest nie tak ( wilgoć, chłód ciągnący od okien czy podejrzenia o kiepskie ocieplenie itp) to polecam bo raport z takiego pomiaru na pewno będzie argumentem w ewentualnych sporach z deweloperem.

Pomiar oczywiście robi się na zewnątrz i wewnątrz.

pozdrawiam
      • turnesolka Re: kamera termowizyjna 13.01.12, 14:28
        dzięki za info, muszę poszukać firmy, ok 300 zł to OK cena, wcześniej słyszałam coć o 3 tyś a to by już było drogawe!
        • jot.kaa Re: kamera termowizyjna 13.01.12, 14:46
          3 tyś?! to jakaś złodziejska firma. Goń ich.
          jakbyś sobie chciała pogadać z profesjonalistami to tutaj jest do nich kontakt
          www.termowizja.bydgoszcz.pl/home
          ps. a za 3 tyś to sądzę że ci z Bydgoszczy do Warszawy przyjadą
    • poziomka001 Re: kamera termowizyjna 14.01.12, 01:44

Znam firmę z Wawy, pan jest uczciwy i fachowy. Nie wiem ile bierze za pomiar, ale jak nadal jesteś zainteresowana, to napisz do mnie na priv na gazetowy. Podeślę Ci linka do jego strony, tam są wszystkie namiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka