Dodaj do ulubionych

kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście?

07.01.07, 14:15
Cześć Kobitki, miło znaleźć takie fajne forum.Przymierzamy się z mężem do
budowy i szukamy firmy z okolic Trójmiasta która ów dom nam wybuduje (jeszcze
nie jestem pewna czy z bali czy z innych "patyków")szukałam w necie ale nic
nie znalazłam-oprocz nazwy firmy i telefonu. A mnie interesują projekty a
najbardziej informacje od osób już wybudowanych!Pozdrawiam w nowym roku!
Obserwuj wątek
    • agaro1 Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 07.01.07, 16:39
      Witaj,
      jest dobra firma w Szymbarku, koło Wieżycy. Będąc kiedyś na kuligu widziałam
      ich firmę, mają tez domy pokazowe. A w tym roku na Jarmarku Dominikańskim
      wystawiali się w drewnianym domku postawionym na Moście Zielonym - można było
      obejrzeć projekty, zdjęcia już istniejących domów itp., robią też na
      indywidualne zamówienia. Nie znam nazwy ale na pewno znajdziesz w necie.
      Pozdrawiam
    • agaro1 Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 31.05.07, 21:17
      Hej Brynika,
      pisząc poprzedni post nie wiedziałam, że mnie też będzie interesował ten temat.
      Ciekawa jestem czy znalazłaś jakąś sensowną firmę. Ja teraz przekopuję internet
      wzdłuż i wszerz i wpadam w coraz większą rozpacz. A jeśli chodzi o firmę Danmar
      z Szymbarka to już nie jestem pewna czy są dobrzy, przede wszystkim oferują
      tylko i wyłącznie stan surowy zamknięty a ja jednak wolałabym mieć zrobione
      ocieplenie, instalację itp.
      Będę wdzięczna za info.
      • brynika Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 03.06.07, 11:17
        Witam, mysmy w końcu kupili działkę i szukamy wykonawcy. Na pewno z biegu odpada
        Danmar. Bylismy u nich- stawiają tylko skorupę, poza tym wszyscy pracownicy
        uciekli za granicę i teraz budują totalne fajtłapy. Odpada na 100%Promopack, a
        szkoda bo ta firma ma prześliczne projekty. Za to fuszerka w wykonaniu totalna.
        Z firm działających w okolicach Trójmiasta podobno godny polecenia jest
        "Drew-Bud-Dom"to mała, kilkuosobowa firma, facet zajmuje się tylko budowaniem,
        projekt trzeba dostarczyć. Oprócz tego myślimy o Sendom (ładne projekty i niezłe
        opinie lub o Wasco. Niedługo jedziemy do pana Nitki, założyciela portalu o
        domach drewnianych. On jest dobry w te klocki, poleci nam rzetelna firmę. Jak
        chcesz więcej wiedzieć to pisz.podzielę się wszystkim co wiem i wyszukałam:)
        • agaro1 Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 03.06.07, 22:03
          Super i vice versa. Jak tylko coś ciekawego znajdę to napiszę. Też myślałam o p.
          Nitce, nawet tam próbowałam dzwonić ale się nie dodzwoniłam. Na razie moje
          działania są trochę chaotyczne bo czekamy na działkę (rodzinne sprawy), dopóki
          jej nie mamy to nie ma sensu rozmawiać z wykonawcami o konkretach. Na razie
          trafiłam na Unibud z Bielska Podlaskiego (mają przedstawiciela w Gdańsku, budują
          w całym kraju, doliczają tylko za transport ok. 9000 pln), wygladają bardzo OK
          ale trochę drogo.
          Życzę powodzenia i będę czekać na jakieś nowe informacje.
    • brynika Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 04.06.07, 10:09
      Agaro, a ty dom z bala czy drewniany? Nie pytałam wcześniej, bo z reguły
      większość firm ma w ofercie takie i takie. Wasco buduje z bala. Mają naprawdę
      sensowne projekty.
      • be_em Re: kto mi zbuduje drewniany dom w Trojmieście? 04.06.07, 13:18
        brynika napisała:

Wasco buduje z bala. Mają naprawdę sensowne projekty.

Jak dla mnie zbyt szpiczaste:) Byąłm u nich, oglądałam, macałam i... na kolana
        mnie nie powaliło:) Poza tym są dość drodzy:)
      • agaro1 Raczej szkietetowy... 04.06.07, 18:56
        ale od bala się nie odżegnuję. Problem w działce. Wydaje mi się, że jest za mała
        i za wąska do bala, głównie w sensie estetycznym. Wg mnie taki dom potrzebuje
        przestrzeni, żeby go podziwiać ;) Druga rzecz to wnętrze, chcę suche tynki w
        środku a jakoś głupio zakrywać bale!
        • be_em Re: Raczej szkietetowy... 04.06.07, 21:01
          agaro1 napisała:

Druga rzecz to wnętrze, chcę suche tynki w środku a jakoś głupio zakrywać bale!

Ja część zakryłam;) Nawet mi głupio nie było;) Bo wiesz drewno wszędzie to tak
          troszkę monotonnie:) Jak będą fotki to wrzucę:)
          • brynika Re: Raczej szkietetowy... 07.06.07, 10:12
            be_em, a kto ci budował?I jaki projekt?
            • be_em Re: Raczej szkietetowy... 08.06.07, 09:21
              brynika napisała:

> be_em, a kto ci budował?I jaki projekt?

a mi budował Krzysztof Pelz z Ryna:) a projekt indywidualny, my mówiliśmy co
              chcemy - architekt rysował:)
              • cromwell1 Re: Raczej szkietetowy... 08.06.07, 17:06
                a niech mnie chudy mojzesz...!
                chodzi o ryn na trasie gizycko mragowo?
                krzys ma ok 165 cm wzrostu?
                siostre basie?
                blondynke?
                kiedy byl piekny i mlody
                smigal motorkiem ifa z silnikiem bokser?

pzdr.

• be_em Re: Raczej szkietetowy... 08.06.07, 17:44
                  cromwell1 napisał:

> a niech mnie chudy mojzesz...!
                  > chodzi o ryn na trasie gizycko mragowo?
                  > krzys ma ok 165 cm wzrostu?
                  > siostre basie?
                  > blondynke?
                  > kiedy byl piekny i mlody
                  > smigal motorkiem ifa z silnikiem bokser?

giżycko mrągowo się zgadza, 165 cm też, kiedyś może faktycznie piękny i młody;)
                  czy ma siostre i czy smigał, nie wiem, nie wchodzi w zakres umowy;)))
                  • brynika Re: Raczej szkietetowy... 08.06.07, 18:38
                    Ryn to troche daleko. Powiedz mi, jak przebiegał proces projektowania? Mieliście
                    projektanta w miejscu zamieszkania a potem wysłaliście projekt do Rynu i koleś
                    mówil czy może to zrobić czy nie? Interesuje mnie też czy w planie archi.
                    mieliście też rozrysowaną np. instalację elektryczną i inne?
                    • be_em Re: Raczej szkietetowy... 08.06.07, 22:00
                      brynika napisała:

Ryn to troche daleko.

a cóż to ma za znaczenie? :) przyjeżdża ekipa, drewno, i wszytsko co potrzeba w
                      każdy zakątek Polski:) Ba! Nawet robią za granicami naszego kraju:)

Powiedz mi, jak przebiegał proces projektowania? Mieliście projektanta w
                      miejscu zamieszkania a potem wysłaliście projekt do Rynu i koleś
                      mówil czy może to zrobić czy nie? Interesuje mnie też czy w planie archi.
                      mieliście też rozrysowaną np. instalację elektryczną i inne?

Dokładnie. Projektant zrobił nam pełen projekt domu ze wszystkim co trzeba
                      wysłaliśmy skan domu a potem pojechaliśmy raz do Rynu i dobiliśmy targu:)
                      Wcześniej też jeździłam po Polsce i szukałam wykonawcy. Przenigdy nie
                      zdecyzdowałabym się oddać tyle kasy i mój dom w ręce kogoś, kogo nie znam, nie
                      patrzyłam mu w oczy i nie ogladaąłm jego roboty na żywo:)
                      • agaro1 Projekt 10.06.07, 15:11
                        To napisz, jeśli możesz, jakie były koszty projektu. U nas chyba też taka opcja
                        będzie wchodziła w grę bo wykonawcy których zaczynam brać pod uwagę nie mają
                        swoich projektów albo nic nie pasuje dla mnie.
                        Brynika! Rozmawiałam z kobietą która mieszka w domu drewnianym, a jej siostra
                        teraz buduje - mam dostać namiary na firmę. Chętnie się nimi z Tobą podzielę.
                        • brynika Re: Projekt 10.06.07, 19:58
                          no to czekam. Byłam w piątek u pana Nitki, ale okazało sie, że zrobili sobie
                          długi weekend:(
                          • agaro1 Namiary 11.06.07, 11:23
                            Pan Grzegorz Płotka, okolice Kartuz, 0608 702 668. Nie mogę go polecać bo
                            osobiście nie widziałam jego roboty i nawet z nim nie rozmawiałam. Rozmawiałam
                            jedynie z siostrą inwestorki, która to wybrała go bo widziała dom, który
                            wcześniej wybudował i cenowo był konkurencyjny. Niestety (albo stety - jak kto
                            woli) stawia tylko samą "budę", reszta we własnym zakresie.
                            A ja dziś jadę do gminy sprawdzić warunki zabudowy!
                        • be_em Re: Projekt 10.06.07, 21:17
                          agaro1 napisała:

To napisz, jeśli możesz, jakie były koszty projektu.

około 3 tysięcy

-
                          Kobiety są zdumiewające: albo nie myślą o niczym, albo myślą o czymś innym.
                          Aleksander Dumas
                          • agaro1 Re: Projekt 11.06.07, 11:23
                            Dzięki
              • adka77 prosze o namiar 12.06.07, 13:28
                baaardzo proszę o namiar na pana Krzysia, jesli można :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka