Forum   farsz

farsz

(346 wyników)
  • Mam wołowinę z rosołu, chciałabym zrobić farsz na pierogi. Ale nigdy nie robiłam, więc nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Mięso zmielić, to wiem. Ale jakie dodatki? Przyprawy itd., to według gustu, ale jakieś jajko, bułka, coś jak na mielone?
  • Wykonując ruskich ostatnimi czasy przesadziłam z ilością farszu i nie chciało się już nam tego przerabiać. Wrzuciłam do zamrażalnika stwierdzając, że "se odmrożę" kiedyśtam i machnę szybciutko porcję na raz. Gooozik, szanowni państwo, odmrożony farsz nie nadawał się do przerobu - oddzieliła się cała wilgoć, masa pozostała przypominała wiór. Zła jestem jak diabli bo po pierwsze musiałam szybko kombinować na dziś inne drugie danie, po drugie wyrzuciłam jedzenie, które mogłam spokojnie zużyć,...
  • co z tym zrobić? Lepić już nie chcę.
  • Moja mam zawsze dodawała coś do farszu na pierogi z kapustą i grzybami i ten farsz był taki bardziej zwarty, nie rozpadał się. Wydaje mi się, że to był nieduży ugotowany i rozgnieciony ziemniak, ale nie jestem pewna. Czy wy coś takiego dodajecie? W przepisach nic takiego nie ma...
  • jak przyrzadzic sam farsz do ruskich tak aby smakowal jak ten w pierogach. chce miac farsz bez pieroga naokolo:D mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi. ogotowanie ziamniakow i dodanie sera i cebulki nie zalatwia sprawy bo nalezalo by ta mase jeszcze podgotowac a wtedy wiadomo, ze sie rozwali. jak to zalatwic ?
  • Witam, nie raz już podsunęliście mi dobry pomysł więc tym razem też na was liczę. Chodzi mi o farsz do nadziewania tych duzych muszli makaronowych - mają być do konsumpcji na zimno, np. na kolację. W google znalazłam sporo przepisów na ciepło, też wypróbuję ale na zimno znalazłam tylko z tuńczykiem, za którym nie przepadam :(.
  • Mam w planach pierog drozdzowy na kefirze znaleziony na cincin. Samo ciasto drozdzowe i robienie z niego pierogow bedzie wyzwaniem :) a tu jeszcze pozostaje problem wkladu. Mam przepis na farsz z kapusty, ale mam w zalozeniu dac te pierogi innostrancom, wiec chcialabym ewentualnie nie robic samych z kapusta. Mozecie mi polecic kilka przepisow? Tylko takich lopatologicznych, bo ja z farszami jestem na bakier, albo sa bezsmakowe, albo paskudne, albo cieknace, albo za suche, wiec potr...
  • jakie składniki i jakie są proporcje do w/w farszu ? dzięki :)
  • W piątek ma przyjść do mnie Pani Ukrainka lepić pierogi. I mam jej przygotować farsz. Na pewno mięsny, na pewno "do ruskich". I jakie jeszcze? Z kapustą kiszoną dobrze znoszą mrożenie? Może coś np. z kaszą gryczaną? Z jakimiś dostępnymi teraz owocami? Nic mi nie przychodzi do głowy...
  • Czy ktoś kiedyś mroził farsz do pierogów ruskich? Wiem, że ogólnie ziemniaków się nie mrozi, ale słyszałam, że niektórzy mrożą.
  • Zaczynam swoją przygodę z bakłażanem ;) Proszę o przepis na farsz, poza tym mile widziane są wszelkie rady dotyczące przyrządzania tego warzywa. Dziękuję :)
  • Jakimś dziwnym trafem ugotowałam b.dużo kaszy gryczanej na raz. Zostało sporo po obiedzie. Jak mogę ją "przerobić"? Przyszedł mi do głowy jakiś farsz, ale jaki dokładnie i co nim nadziać? Pierogi i gołąbki odpadają, wszystko inne do głębokiego zastanowienia się ;) Poradzicie coś?
  • witam, jestem laikiem w tych sprawach, ale mam pytanie jak w temacie. Wiem Że ciasto jak najbardziej się nada do zamrożenia ale czy farsz. nie lubię odgrzewanych, smażonych a tak to bym wyjęła farsz z zamrażarki, zrobiła ciasto i jest świeży pieróg:-).
  • Mam chyba ze 40 jajek ze wsi, robie w domu sylwestra i chcę zrobić faszerowane jaja. Oczywiscie chodzi o przeciecie jaja na pol po dlugosci, wydrazenie zoltka i w jego miejsce jakis farsz. Na razie mam pomysl na dwa farsze - jeden zoltka, szynka, majonez, jogurt naturalny, jakas zielenina, drugi - zoltko, tunczyk, zielenina, majonez, jogurt nat. Moglybyscie mi jeszcze jakies pomysly poddac?
  • Mam pytanie dotyczące farszu kapuścianego. Czy kapustę rzucać na wrzątek, czy włożyć do garnka i podlać wodą ? Mam pudełeczko suszonych grzybów - gotować je oddzielnie? Namoczyć je najpierw? Proszę o pomoc :-)
  • Nigdy nie robiłam. Mam babeczki i chcę je nadziać jakimś farszem/farszami. Jakimi? Ale już nie zapiekać. Proszę.
  • mięso jest gotowane ze skrzydła indyczego obrane ze skóry. Do tego pieczarki i cebula. Suche to jakieś, ale boję się dać surowego jajka. Poradźcie coś, proszę
  • jak robicie?
  • Robicie? Jakie? Mnie -powoli koncza sie pomysły... A moze ktos z UK podzieli sie pomysłami z tamtejszych budek ulicznych???? (Chyba jeszcze sa, pare ladnych lat temu byly w duzych ilosciach...) Aha, wujek gogiel ostatnio bolesnie ugryzl mnie w palec. Wole Wasze pomysły :)
  • narzeczony chce pierogów ciasto umiem zrobić skleić też ale owoców nie chce tylko na słono doradźcie prosze
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się