wygodnisia 08.02.08, 12:13 Czy ktoś moze polecić schody składane na poddasze, docieplane? Na co zwrócić uwagę. Gwarancja, cena, jakość itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: schody strychowe na poddasze 08.02.08, 19:27 schody docieplane czy poddasze?? Odpowiedz Link
wygodnisia Re: schody strychowe na poddasze 08.02.08, 22:06 oczywiście zależy mi na ocieplonych schodach Odpowiedz Link
5_monika Re: schody strychowe na poddasze 08.02.08, 22:11 sorry, ja jeszcze do schodów nie doszłam, ale jakie to są ocieplane ?? na czym to polega dzięki Odpowiedz Link
doral2 Re: schody strychowe na poddasze 09.02.08, 12:17 ja to nawet nie słyszałam nigdy o ocieplonych schodach... Odpowiedz Link
wygodnisia Re: schody strychowe na poddasze 09.02.08, 12:18 chyba chodzi o to, że klapa którą się otwiera i zamyka jest izolowana termicznie np. styropianem. Odpowiedz Link
doral2 Re: schody strychowe na poddasze 09.02.08, 18:21 osobno kupujesz schody, a osobno styropian, potem montujesz jedno do drugiego.. Odpowiedz Link
wygodnisia Re: schody strychowe na poddasze 10.02.08, 23:31 raczej zależy mi na jakimś gotowym rozwiązaniu, ponoć takie są. Odpowiedz Link
mifff Re: schody strychowe na poddasze 11.02.08, 00:07 Kup normalne schody łamane. Ocieplenie jest bez znaczenia przy takiej małej powierzchni :) Odpowiedz Link
docieplanie Re: schody strychowe na poddasze 11.02.08, 22:35 ocieplanie schody mają ogromne znaczenie. Są klasycznym mostkiem, a raczej mostem cieplnym. Skoro taką wagę przywiązuje się do załatania najmniejszej nawet szczeliny między płatami wełny i przykrycia wełną krokwii, to cały wysiłek może pójśc na marne przez oszczędność na schodach. KONIECZNIE trzeba wybrac schody oznaczone jako TERMO. I szczerze mówiąc, akurat w tym przypadku nie oszczędzałbym tych 300 zł różnicy na firmie. Osobiście zalecam nawet dodatkowo przykrywanie schodów płatem wełny od góry. Docieplanie Mazowieckie 503 129 468 Odpowiedz Link
mifff Re: schody strychowe na poddasze 12.02.08, 23:16 > schodach. KONIECZNIE trzeba wybrac schody oznaczone jako TERMO O takich myślałem i pisałem, ale, żeby one miały solidne docieplenie? :) Odpowiedz Link
wygodnisia Re: schody strychowe na poddasze 14.02.08, 17:20 A może ktoś zaproponować jakieś konkretne rozwiązanie, model? Odpowiedz Link
cromwell1 Re: schody strychowe na poddasze 14.02.08, 18:47 sam jestem zainteresowany spotykalem rozne schody wlasciwie to skladane drabiny o szczeblach cienkich ze strach wychodzic szkoda kasy proponuje zlecic wykonanie dobrze ocieplonej klapy stolarzowi koniecznie z porzadnymi uszczelkami inaczej w zimie woda bedzie kapac na glowe do klapy wystarczy aluminiowa drabinka krausego musi byc porzydatna rowniez w mieszkaniu i po klopcie pzdr. Odpowiedz Link
karmela77 Re: schody strychowe na poddasze 29.02.08, 16:06 my kupiliśmy schody OMAN Super Thermo, podobno ocieplane, z poręczami. Jeszcze nie są wypróbowane - dopiero będą je montować. Szczerze mówiąc kupiłam je , bo w sklepach w ogóle nie ma wyboru, z ocieplanych były tylko takie. Pewnie na internecie można znaleźć wiele innych - w castoramie i podobnych były tylko te:))mam nadzieję, że się sprawdzą. Odpowiedz Link
drogimex Re: schody strychowe na poddasze 30.04.15, 21:00 Wita, osobiście odradzam najtańsze schody drewniane. Miałem takie, gdy kupowałem dom od dewelopera i z czasem wymieniłem je na porządne metalowe. Drewno z czasem bardzo nam się zabrudzi a czyszczenie takich schodów jest mało wygodne, jeśli musimy je dokładnie "szorować". Ze schodów metalowych polecam tzw. schody nożycowe, które bardzo łatwo się składa i rozkłada i nie zajmują dużo miejsca. Alternatywnie rozkładane schody metalowe standardowe - rozkładane podobnie jak schody drewniane. Metal znacznie łatwiej utrzymać w czystości i są to schody dużo stabilniejsze. Ciekawie temat opisano na stronce zbudujmydom.pl/index.php?page=schody-strychowe-na-poddasze-nieuzytkowe gdzie porównano schody drewniane i metalowe. Odpowiedz Link