Dodaj do ulubionych

Libra - Komorniki, ul. Młyńska

IP: 85.134.170.* 04.11.06, 14:51
Witam
Czy ktos, podobnie jak ja zarezerwował mieszkkanie na Młyńskiej w Komornikach
i Libry??
Szukam ew sąsiadów, aby wymienic obawy i spostrzezenia.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:10
      A kto by tam chcial mieszkac jak F16 niedlugo zaczynaja latac... chyba jestes
      sam... a moze ie jeszcze ktos znajdzie....naiwny!
      • Gość: hehehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 05.11.06, 21:30
        A Ty chyba jestes nieduczony i map czytac nie miesz panie drogi, zatem nie bede
        sie z Toba w polemike wdawał.
        Pozdrawiam, ( jak jestes zapracowany to mozesz zaczac sie kształcic
        eksternistycznie albo.... daj sobie spokoj bo zmarnujesz czas, pieniadze:))
        • Gość: ja Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 01:07
          lepiej jeszcze raz dokladnie sobie ta mape zasiegu razenia F16 przeanalizuj
          • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 19.03.07, 08:58
            Wczoraj byłan na budowie dostałam ochrzan ze nie wolno tam chodzic a mało tego
            Pan pilnujacy powiedzial ze mieszkania sa takie jakies dziwne,nie ustawne
            hahahaha ładnie!!!
            • Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:08
              A MA KTOS MOZE JAKIES NOWE ZDJECIA Z BUDOWY ZEBY WRZUCUC NA FORUM ???
              • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:27
                taki piekny weekend byl... byl ktos moze na budowie i zarejestrowal cos swoja
                cyfroweczka?:) Ja nie moglem niestety w tym tygodniu :(
                • Gość: Hue hue Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:04
                  a nie pekaja mury? cosik mi sie o uszy obiło jak dwaj budowlancy ze soba
                  rozmawiali
                  • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:13
                    HueHue... hehe po reformie :)
    • Gość: wojtus_83@o2.pl Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:58
      Witam
      ja zarezerwowalem mieszkanie na młyńskiej w Komornikach 3 pokojowe na
      pietrze.Teraz czekam az libra sie odezwie ze maja zgode na budowe.
      Pozdrawiam
      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 05.11.06, 21:43
        Witam Cie Wojtku
        Miałbym pytanie jesli można, czy wiesz o ile metrów oddalony jest najbliższy
        przystanek autobusowy od planowanej inwestycji libry???? Czy wiesz moze jak te
        autobusy czesto kursuja, i ok ile minut potrzeba aby dostac sie do centrum
        Poznania??
        Prosilbym o odpowiedz, poniewaz z pewnych wzgledow nie jestem teraz w stanie
        sam tego sprawdzic.
        Dziekuje uprzejmie
        Pozdrawiam
        • marta_inter Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 05.11.06, 22:08
          Autobusy są 2 : nr. 103 na Górczyn (20 minut jedzie), i 117 na Dębiec ok. 30
          minut. Oba w głównej ulicy Poznańskiej.
          • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 05.11.06, 22:26
            Czesc Marta
            Obserwuje to forum dotyczace Liby i widze ze Ty non stop gdzies tam sie
            pojawiasz.
            Kupujesz cos od nich?? lub moze juz kupilas?????
            Jak znasz ta inwestycje to moze podzieliłabys sie swoimi obserwacjami???
            To jest moje ( nasze)pierwsze mieszkanie i jestem taki jeszcze lekko zielony.
            Dlaczego Młyńska:
            lokalizacja - dlatego ze nie w Poznaniu ale blisko do niego (taniej, ale ciagle
            blisko do Pozka i licze na wiekszy spokoj po pracy niz w miescie)
            Dwupozomowe - żona oszalała na punkcie mieszkan dwupozomowych, przekonała mnie
            i dlatego Libra.
            Dzieki
            • marta_inter Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 05.11.06, 22:33
              Gość portalu: derrek 79 napisał(a):

> Obserwuje to forum dotyczace Liby i widze ze Ty non stop gdzies tam sie
              > pojawiasz.
              > Kupujesz cos od nich?? lub moze juz kupilas?????

Chciałam kupić ale w koncu nie kupiłam. Zdecydowałam sie jednak znowu na budowę
              domu.
              Ale ze sie przez 2 miesiace ta lokalizacja interesowałam to dosc sporo wiem o
              otoczeniu ;)
              • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 05.11.06, 22:40
                Witam jeszcze raz
                ja domku nie zbuduje bo musialbym byc na miesjcu tzn w Polsce a mnie tam nie ma
                wiec w gre wchodzi tylko mieszkanie. Najlepiej nowe, zbudowane porzadnie, w
                nienajgorszej okolicy, dlatego padło na Libre.
                Co zdecydowało o budowie domu, jesli mozesz sie tym podzielic oczywiscie????
                Z punktu widzenia osoby ktora sie tym interesowała ale juz tego nie robi bo
                zmnieniła obszar swoich zaintersowań, co sadzisz ogolnie o tej inwestycji????
                Dziekuje
                • marta_inter Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 06.11.06, 10:15
                  Ja zrezygnowałam z Komornik/Lubonia ze względu na lotnisko w Krzesinach.
                  Libra do tej pory budowała bardzo solidnie (Plewiska), wiec chyba nie powinno
                  byc problemów technicznych z mieszkaniem.
            • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 06.11.06, 12:05
              darek ja teraz mam mieszkanie dwupoziomowe .... na poczatku exrta ale jak tak
              okolo 10 razy dzienie zrobisz sobie gora -dól to sam sie przekonasz hihi
              pozdrawiam sasiada :)
              =kapi==
        • Gość: wojtus_83@o2.pl Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:29
          Ja niestety tego nie sprawdzalem ale inf rowniez mnie sie przyda.
          Ja mam pytanie odnosnie umowy wstepnej:W jej tresci jest ze kowota za mieszkanie
          moze sie zmienic tylko wtedy gdy zmieni sie stawka VAT a z tego co slyszalem to
          ta ma sie zmienic od stycznia.Czy wiesz moze cos na ten temat?Ja narazie tego
          dokladnie nie sprawdzalem ale wydaje mi sie ze warto sie tym zainteresowac.
          Pozdrawiam
          • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 05.11.06, 22:37
            Witam
            Odnosnie autobusow to pomogla nam Marta, przejrzyj forum tam jest odpowiedz.
            Z moich informacji wynika ze stawka VAT na materialy budowlane ma isc w gore
            ale od stycznia 2008 roku.
            A nawet jezeli poszłaby od stycznia 2007 roku to chyba (podkreslam chyba) i tak
            ona nie obejmowaby nas, gdyz my bedziemy podpisywac umowe przedwstepna w 2006 i
            obowiazuja nas stawki z 2006 roku. W tej umowie jest cena cakowita wiec ona nas
            obowiauje. Tak mysle ale dobrze by było jeszce to jakos sprawdzic.
            Jak bedziesz mial jakas odpowidz daj znac.
            pozdrawiam
            • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 06.11.06, 11:54
              Witam chialbym poinformowac ze rownierz wyrazam chec mieszkania na mlynskiej :)
              lecz z tego co sie dowiedzalem niestety nie beda w tym roku podpisywane umowy :
              ( prosze wszystkich zainteresowanych o potwierdzenie tego u developera .
              Dzwoniac tam zostalem poinformowany ze umowy beda podpisywane w styczniu lub
              dopiero na wiosne :( . pozdrawiam przyszlych sasiadow:)= Kapi===
              • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.170.* 06.11.06, 15:20
                Wiam Cie Michale
                Dziekuje za tak cenna informacje, sprawdze to u developera, ale jakby udło Ci
                sie wczesniej czegos dowiedziec to wypowiedz sie na forum prosze.
                Dzieki
                A teraz z przysłowiowej innej beczki, nie przerazaja Cie te samoloty tam
                nad tymi Komornikami?? Bo ja juz czasem sam nie wiem co myslec.
                Z doswidczenia wiem ze nie jset to takie uciazliwe, moi rodzice mieszkaja koło
                lotniska w Powidzu i z tego co pamietam to loty odbywaja sie nie codziennie
                lecz co jakis czas ,powiedziłbym że nawet rzadko.
                i nie przypomoinam sobie zeby to było takie mocno uciązliwe.
                Czasmi sadze ze ludzie staraja sie znaleźc jakes "Lokum Idealnum:)" jesli wiesz
                o co mi chodzi, ale przeciez zawsze znajdziesz cos co nie do konca jest
                wymarzone, a to lokalizacja, a to sasiedzi, a to to ....itd.
                A swoja droga z tym mieszkaniem pietrowym wiem o co Ci chodzi ale ja generalnie
                planuje rezydowac na dole w salonie a na gore to tylko do łóżeczka wędrowac,
                ale jak troszke polatam gora doł, gora -dol to mi zrobi dobrze dla zdrowia,
                pewnie jak sie tam wprowadze to bede mial akurat 30stke wiec wiesz juz czas
                pomyslec o zdrowiu:))
                Pozdrawiam
                Do napisania na forum
                • Gość: wojtus_83@o2.pl Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:10
                  Witam czy przesunięcie podpisania umowy ma zwiazek tym ze oddanie obiektu
                  rownież bedzie opoznione.Wiecie cos na ten temat ja jeszcze sie z Libra w tej
                  sprawie nie kontaktowalem.
                  Pozdrawiam
                  • troll32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 07.11.06, 21:26
                    Ludzie dajcie spokój z tymi F16, pół Poznania o tym pieprzy. Oświadczam, że nie
                    będzie słychać żadnych samolotów, to są ploty, a wiecie że rynek nieruchomości
                    jest plotką sterowany!!!! I przestańcie bezmyślnie je powtarzać, bez
                    sprawdzenia co i jak, bo jesteście w takim wypadku narzędziami w rękach tych,
                    którym zależy na tym aby plotka się rozpowszechniała.
                  • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.174.* 08.11.06, 13:07
                    Witam
                    jezeli w umowie przedstepnej bedziesz miał zawarty termin np 15.10.07 to
                    firma libra napewno sie do tego terminu wyrobi, nawet jeżeli podpisałbys umowe
                    po nowym roku. Po podpisaniu umowy to jest rownież i ich problem wiec uwież mi
                    napewno beda sie starc wyrobic, musza sie wyrobic, bo tez graża im sankcje np
                    niech cała społecznosc sie wkur... to jest umowa prawna, wiec mozemy ządac
                    odszkodowania za niedotrzymanie terminu, my jak spoznimy sie z opłatami sa
                    sankcje wiec jak oni sie nie wyrobia z budowa tez napewno moglibysmy im troszke
                    życia utruc, a uwież mi że ludzie potrafia mówic jednym głosem gdy wszsycy maja
                    na mysli to samo dobro.
                    a pozatym im tez bedzie zalezec, aby utrzymac cały czas dobra ( bo taka teraz
                    maja) opinie, a wiadomo ze to klienci kreuja w pewien sposob wizerunek firmy,
                    wiec mysle ze to co zastaniesz w umowie przedwstepnej tego beda sie trzymac.
                    Pozdrawiam
                    • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 09.11.06, 19:28
                      sorki za bledy ale cos ma z klaw ....
                      • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 09.11.06, 19:31
                        michal_w32 napisał:

> Witam moze ktos z panstwa ma zarezerwowane mieszkanie w budynku 11? aaaa i
                        chialbym poinformowac ze napewno nie beda tam latac f 16 pracuje na krzesianach
                        i cos wiem na ten temat .....sam bym sie nie pchal w halas:) pozdrawiam
                        serdecznie
                  • Gość: kalinka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 17:14
                    Witam wszystkich SERDECZNIE! Byłam do developera = i wiem, że umowy na I etep
                    budowy bedą podpisywane 29 i 30 listopada:))) Na II etap w pod koniec stycznia
                    2007!!!
                    Odnośnie terminu oddania mieszkań z I etapu to nastąpi to ok. 2-miesiące
                    póżniej---->tzn mają być przekazane w XII.2007-a nie w w XI-jak bylo wcześniej
                    mówione!
                    *************UWAGA Ietap******--lada dzień p.Agnieszka z Libry będzie dzwonić
                    do Was w sprawie podpisania umów:)))(....w końcu)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH SĄSIADW:)
                    • Gość: jolka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:26
                      I z czego ta radość? a cenę znasz koleżanko?
                      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 17.11.06, 21:27
                        Witam
                        słuszna uwaga, to ze nie zamy jeszcze ceny to jest przegięcie pałki. Mam
                        nadzieje że nie wzrosnie, bo panowie z Libry beda cenili swoje dobre imie i
                        beda sie tzrymac tego, że to co napisali tam kiedys- powinno to ciągle
                        obowiązywac.
                        Zobaczymy jak traktuja swoje dobre imie , czy potrafia je sprzedac za pare
                        złotych???
                        Jak ktos wie cos wiecej o cenie na pierwszy etap prosze sie wpisywac
                        Pozdrawiam
                • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 09.11.06, 19:27
                  Witam sorki ze tak pózno odpisuje ...... sluchaj ja pracuje na lotnisku
                  krzesiny i wiem ze napewno nie bedzie tam chalasu i nie jest to prawda ze
                  jakies f16 beda nam nad glowami latac :) wprawdzie jak bedzie ladna pogoda to
                  bedzie je moze i widac ale tylko daleko jak sie wznoasza w powietrze . swaoja
                  droga to naprawde jestem zalamany tym co robi libra zalezalo mi na kupieniu
                  tego mieszkania a obecnie mam watpliwosci...... pozdrawiam
              • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:16
                Fajnie, że temat Młyńskiej ruszył... Też mam tam rezerwację i troszke się
                zmartwiłem informacją, że umowy na drugi i trzeci etap mają być podpisywane już
                dopiero w przyszłym roku. Na dodatek nadal developer nie potwiedził ceny, a
                wiadomo... w przyszłym roku będzie drożej, pytanie o ile?... no i z ulgą
                odsetkową już się nie uda :(, a to zawsze wracało troche kosztów inwestycyjnych.
                • Gość: mo79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.epsa.pl 08.11.06, 10:21
                  nie jestem pewna ale czy 7% VAT na mieszkania nie obowiazuje przypadkiem do
                  końca 2007 roku...?

co do ulgi odsetkowej-o tym czy się z niej skorzysta zależy kiedy będzie
                  podpisana umowa kredytowa, wiec jezeli nawet w tym roku ktos podpisze umowe
                  kupna mieszkania ale umowe kredytowa podpisze w przyszłym roku to i tak sie
                  nie zalapie na ulge odsetkowa.Jezeli natomiast obie umowy uda sie podpisac w
                  tym roku to jak najbardziej ulga sie nalezy:)

• Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.174.* 08.11.06, 13:00
                    Witam
                    Masz racje z tym vatem 7 proc, od 2008 roku ma pojsc dopiero w gore. Co miom
                    zdaniem jest bzdura, bo dlaczego miałby skoczyc z 7 proc na 22 proc, wszedzie w
                    Europie jest 7 proc lub mniej wiec dlaczego u nas mialoby byc drozej??? To w
                    pewien sposob tez steruje podażą. A jezeli sprawdziłby sie ten scenarisz, 22
                    proc vatu na budownictwo, to obawiam sie że wszyscy którzy teraz myslą ze ceny
                    nieruchomości bedą rosnąc w nieskonczoność to sie mylą, może takie zabiegi sa
                    skuteczne ale w bardzo bogatych społeczeństwach jak angielskie, irlandzkie ale
                    nie u nas przy tak biednym społeczeństwie. Moim zdaniem to jest sterowanie
                    podaża ale to jest tylko moje zdanie. I tak juz ceny poszybowały jak nigdy
                    wiec odnosnie tego 22 proc to raczej podchodze sceptycznie.
                    Dzwoniłem ostatnio do developera, cena na pierwszy etap iunwestycji zmieni
                    sie tylko wtedy gdy wzrosnie podatek Vat, czyli teoretycznie od 2008 roku (
                    teoretycznie).
                    Istotnie na dalsze etapy budowy umowy przedwstepne beda podpisywane po nowym
                    roku i tam faktycznie nie ma gwarancji ceny.
                    Też sie ciesze,ze temat Młyńskiej ruszył, bo już niedługo będziemy
                    podpisywać umowy przedwstepne a tu taka cisz była ale spoko.
                    Dziekuje za ta opinie o F 16 panie kolego, tak własnie mysalem ale
                    potrzebowałem jakiegoś potwierdzenia, nie może to byc tak uciązliwe że az nie
                    do zniesienia, a pozatym F16 podobno imponujaco wyglada w powietrzu:))))
                    Dziekuje Wam wszystkim za cenne opinie
                    Pozdrawiam wszystjich przyszłych sąsiadów

• Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:16
                      No to w takim razie wszystko jasne na ulge prawdopodobnie się nie załapię...
                      sądzicie że to spora strata?
                      Czy jest tu na forum w tym temacie osoba ktora posiada rezerwację na mieszkanie
                      nr 7 (parter) w pierwszym etapie?
          • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:54
            Witam serdecznie!
            Ja tez mam zerezerwowane mieszkanko na Młyńskiej. Narazie orientowałam sie i
            niestety jak przypuszczałam cena podniosła sie mimo,że napisali kwota
            ostateczna. Teraz za m2 płacic bedziemy 2900 brutto. A co do Vat-u ma wejsc
            dopiero od 1 stycznia 2008 na usługi budowlane. Faktura bedzie wystawiona
            jeszcze w 2007 i dlatego nie bedziemy wiecej płacic. Pozdrawiam!
    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:55
      Ja zerezerwowałam. Narazie mam tylko obawy, ile razy jeszcze podniosa cenę.
      Pozdrawiam
      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.174.* 08.11.06, 17:30
        Witam
        Jezeli masz racje, odnośnie tej podwyzki ceny to jest bardzo delikatnie
        mówiac nie fair. Wiem że w tej sytuacji na rynku to oni rozdaja karty i mogą
        sobie z nami pogrywać, a my musimy płacic tyle ile im sie podoba ale coż zrobic.
        Wkurza mnie tylko to że zanim nie masz podpisanej umowy w dłoni to nic im
        nie możesz zrobic, to teraz przemnóżcie sobie ten wzrost ceny razy ilosc
        wybudowanych metrów, i zobaczie sobie jakie dzis w Polsce developerzy robia
        pieniądze:))) Mam tylko nadzieje ze taka sytuacja nie potrwa za długo.
        Dziekuje
        Pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:18
          Kurcze, wkurza mnie, ze podoba mi sie cos, interesuje sie tym a oni sobie cene
          zmieniaja. Niech podadza ostateczna to moze zaczne gdzie indziej szukac. A cena
          podawana we wszystkich ulotkach i na targach to tylko wabik. Cena sie jeszcze
          10 razy zmieni.
          • Gość: jelfa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:35
            Mam pytanko kiedy bedzie mozna rezerwowac 2 etap?
            • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.174.* 08.11.06, 19:05
              witam
              Rezerwowac, drugi i trzeci etap mozna juz teraz , jest tylko taki mały
              problem że wiesz co rezerwujesz ale nie wiesz za ile. Umowy przedstepne
              podpisywane beda w przyszłym roku na drugi i trzeci etap z tego co udało mi sie
              ustalic wiec cena moze sie zminic o kiilka ładnych procent.
              Pozdrawiam
      • Gość: mefisto Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:25
        Wiatm, witam i mam przykra dla was wszystkich wiadomość. Cena metra ma byc nie
        mniejsza niż 3500 za metr. Tragedia.
        • Gość: jolka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:07
          Jak to?????????
          To granda!!!!!!!
          Ludzie trzebaby cos z tym zrobic!!!!!!!
          To nie moze byc tak, ze najpierw obiecuja a potem nas w jajo robia.
          Mogłam juz we wrzesniu kupic cos u innego dewelopera!!! za inne niz teraz
          pieniadze. Oszusci ;-((((. To chyba koniec dobrej opinii o Librze. Mogliby
          chociaż utrzymać cenę na I etapie zgodnie z obietnicami na piśmie.
          Oj Panie Leszku, oj, oj, nieładnie. Po Plewiskach i Luboniu taka opinia a
          teraz... Coś ta spolka z o.o. Panu nie służy, oj nie służy
          • Gość: hmm Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:59
            bez sensu napalalam sie od dluzszego czasu na to mieszkanko a oni takie jaja
            robia nakoniec! Podaja cene niska zeby ludzi zainteresowac a pozniej nagle
            podnosza. Mysle o tym od pol roku i czas trace na rozne rekonesansy terenowe,
            zatanawianie sie ktore by mieszkanie wybrac, robie rozeznania a oni sobie nagle
            cene podnosza dranie! To bym juz dzialke kupila i zaczela dom budowac gdybym
            wiedziala. Po co pisze - "cena gwarantowana".
            • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.174.* 08.11.06, 21:48
              Witam wszsystkich
              Jezeli to jest prawda to jest tobardzo oburzajace, ale wiecie co my nic nie
              możemy z tym zrobic i to jest najgorsze. Takie praktyki sa powszechnie
              stosowane niestety. Możemy tylko wystawic Librze bardzo złe swiadecto, kazdy
              kto gdzies ma znajomych w prasie w radio w telewizji moze tylko poprosic aby
              cos o tym wspomniec ze tak postapił developer.
              Tylko najsmutniejsze jest to, że to i tak nic nie da przy takim popycie na
              mieszkania, bo my np na zasadzie utraty zaufania ( bo jak tu ufackomus kto
              stosuje takie tanie chwyty) zrezygnujemy z Libry, a przyjdą nowi kupujacy
              ktorzy wezmą to bez mrugnięcia okiem.
              Z kolei widac tu beznadziejnosc sytuacji mieszkaniowej w Polsce. Uwazam, że
              za cos takiego developer powinien zostac ukarany - ja wiem ze u nas nie jest
              zadna socjaldemokracja ( prędzej dupokracja:)), ale jest to wysoce społecznie
              niepoprawne, bo nie dosc ze jestesmy skazni sami na siebie bo nasz nie ma czasu
              na opracowanie polityki mieszkaniowej gdyz zajmuje sie tym że ktoś jasnie
              wielmoznego prezydenta ( pingwina Pik - Poka) i jego brata Pokurcza fana
              kotów - nazwał kartoflami. Jak sami czegos nie wymyslimy to nam nikt nie
              pomoże.
              Czekam na pomysły, co możemy w tej sprawie zrobic.
              Pozdrawiam
              • marta_inter Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 09.11.06, 09:44
                Niestety nic nie da sie z tym zrobić. Do momentu podpisania umowy moga sobie
                dowolnie zmieniać cenę.
                W Poznaniu metr w sredniej lokalizacji kosztuje dziś 4500 zł, wiec teoretycznie
                te 3500 zł w Komornikach to jeszcze niby nie jest tak źle...

Z tym, ze jesli mieszkanie ma 80m^2 po 3500 zł to daje nam 280 tys zł i za tyle
                to juz kompletnie sie nie opłaca w Komornikach kupować.
                Za te same pieniądze mozna kupic działkę 700-800m
                (Konarzewo,Rosnówko,Chomęcicie) i wybudowac 100 metrowy domek parterowy.
                Roznica w dojezdzie do Poznania praktycznie zadna, a komfort nieporownywalnie
                wiekszy.
        • michal_w32 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 09.11.06, 20:16
          hey Mefisto:))) mam pytanie=skąd masz te informacje odnośnie ceny 3500 za
          metr???czy to sprawdzone???POZDRO
        • Gość: mefisto antyLibra Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:52
          a nie mówiłem? 3500!!!
          a frajerzy i tak zaplacą. To może zaplacą i 3800? czemu nie? sprobowac mozna
          • Gość: dusia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:21
            3500 to duzo jak na mieszkanie w Komornikach!!! To szok jak juz ceny poszly!
            Mam pytanie dla tych, ktorzy maja juz rezerwacje- czy wy tez nie bedziecie
            mieli tamtej(2900) ceny gwarantowanej?
            • Gość: mefisto antyLibra Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:27
              pewnie ze nie!!! przeciez cena gwarantowana to taka którą można podnosić, a co!
              moze na 3500, a moze na 3800, a potem moze sie uda i 3999, bo to przeciez nie
              4000, wlasciwie czemu by nie 4000, przeciez to wolny rynek
              LIB RA!!! LIB RA!!! LIB RA!!!
              Niech zyjeeeee
              • Gość: jaja Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:41
                no to sie troche zdziwilam! po co nadzeje ludziom robili, ci co mieli
                rezerwacje juz cos planowali i oswajali sie z mysla mieszkania tam a tu nagle
                wyzsza cena i teraz pewnie nie zrezygnuja bo juz sie oswoili z mysla ze beda
                tam mieszkac ... i na to pewnie Libra liczyla!
            • Gość: sąsiad młyńska Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 22.11.06, 22:50
              Czołem
              Widze tutaj duże rozgoryczenie, i słusznie bo robią sobie z nami co chcą.
              Macie racje, w niektórych przypadkach ta cena jest zbyt wygórowana jak na
              Komorniki. Nic im nie możemy prawnie zrobic, ale możemy im troszke zaszkodzic,
              zepsuć troszke opinie. Na dobrą opinie pracuje się długo zepsuć można ją bardzo
              szybko. Wiec proponuje, aby każdy kto ma jakieś możliwości , aby zainteresował
              takim traktowaniem media. Poznan nie jest duzy, a to jest takie powiedziałbym
              nie fair, zachowanie bardzo krótkowzroczne.
              Napewno niektórzy moga coś podziałac. A media sami wiecie. Pan Leszek sie tym
              nie przejmie, on ma pieniadze ....a cooooooo::)))
              Naprawde załuguja na zółta kardke takim zachowaniem.
              Proponuje rozdmuchać troszke sprawe.
              Co Wy na to????
              Pozdrawiam
              • Gość: ktosik Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 22.11.06, 23:55
                Czesc
                Nie pozostaje nam nic innego jak rozdmuchac to jakie to sa skur..... Każdy to
                widzi.
                tak sie nie robi Moczymorda ( przepraszam Moczybroda)
    • Gość: jawa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:26
      Dzwinilam do Libry. Potwierdzam infromacje o podniesieniu ceny. Hamy. Juz
      wszystko zarezerwowane. zostały tylko miejsca na 3 etap a tam sa strasznie male
      ogrodki- nie oplaca sie...
      • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:15
        Moi mili!
        Ja tez dzwonilam do Libry i to co sie dowiedzialam to to, ze pod koniec
        listopada wstepnie 27 beda juz podpisywane umowy na pierwszy etap. Cieszy mnie
        to. A co do cen, pozwolilam sobie dzisiaj rowniez zapytac czy nic sie nie
        zmienilo przez te dwa dni jak nie dzowniłam. I z tego co sie dowiedzialam to,że
        ciagle kalkuluja ceny...i byc moze cos opuszcza. Myślę,ze nasze telefonu cos
        skutkuja...Trzymajmy kciuki!
        • Gość: jakw Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:00
          A to ciekawe bo ja dzwonilam dzisiaj i powiedzieli mi, ze ceny napewno wzrosna
          a o ile to sie dowiemy 27 listopada.
          • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:10
            Hm...dziwne...mnie powiedziano że ceny na pierwszy etap budowy czyli odbiór w
            2007 roku kształtuja sie pomiędzy 2730 brutto a 2900 cena max!Ćo do reszty
            etapów to nie pytałam bo nie interesowało Mnie to.Ja wiem tylko jedno,ze dostali
            już pozwolenie na budowe, ale musi sie to uprawomocnić czyli jeszcze jakies 2
            tyg.Zreszta cena za m2 zalezy równiez od powierzchni mieszkania ja mam
            zarezerwowane mieszkanie dwupoziomowe a z tego co wiem to za te mieszkania płaci
            sie mniej za m2 niz w tych mniejszych.Moze poprostu mamy inny metraz mieszkania
            i ceny tez sie inaczej kształtuja. Moze jest ktos kto ma zarezerwowane
            mieszkanie w budynku nr 8???
            Pozdrawiam
            • Gość: pan K Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.169.* 09.11.06, 16:34
              Czesc,
              ja mam zarezerwowane w budynku numer osiem, i mam nadzieje ze pozostanie cena
              na tych 2800 bo za wiecej to tak jak pisza uczestnicy nie opłaca sie w
              Komornikach kupowac, lepiej działeczka i domek...
              Miejmy nadzieje ze choc ten developer okaze sie poważny i jak juz cos zmieni w
              cenie to że tak powiem sladowo.
              Pozdrawiam
    • Gość: Jacek Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:59
      To pole gdzie libra buduje jest tragiczne, wiec wydaje mi sie, ze nie moga cen
      podwyzszyc! Z jednaj strony autostratyda, z drugiej pociag, przez srodek slupy
      wysokiego napiecia a nad glowa F16.
      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.169.* 09.11.06, 22:52
        Witam
        a musze Ci powiedzec ze to bardzo ciekawa opinia:))) Dziekuje za nia:)) Z tego
        co wiem do autostardy jesy ok 2 km, F16 beda latac ale dla nas nie bedzie to
        odczuwalne no moze poza pieknymi doznaniami wizualnymi bo to piekny samolot,
        koleja bym sie nie przejmował, a liniw wys napiecia jak juz ktos napisał
        pomoiez sobie pole magnetyczne ( bo zakładam ze wiesz ze powsatje ono wokól
        przewodnika z prądem...podkreslam zakładam), to pewnie wsrod tych setek metrow,
        przewodów i przedluzaczy ktore masz w domu otrzymasz podobna wartosc.
        Chyba nie chesz nas tu obrazic, ze ładujemy sie w kłopoty i nikt sie nie
        zorientował o ew niedogodniosciach tej lokalizacji????
        Ooooj .. przepraszam... kolega jest z tych mega wrazliwych....jak to sie
        nazywa....że co oni mają ....słuch absolutny:))))
        Nie jestes odkrywczy, i zbyt rzutki tez nie ale Cie pozdrawiam
        • Gość: Jacek Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:14
          Zapomnialem dodac, ze lisy z pobliskiego lasu maja wscieklizne no i ze prZy WPN
          bardzo kradną!
          • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:16
            Drogi Jacku!
            Czy Mnie się wydaje,czy chcesz zniechęcic ludzi do kupna mieszkania. Moze
            pracujesz dla konkurecji??Napisz jakiej. MOże masz ciekawsze oferty.Chętnie
            poczytam....A może poprostu nie załapałeś się na rezerwacje i może uda Ci sie
            kogos tak skutecznie zniechecić, ze ktos zrezygnuje na Twoja korzyść.Prawda jest
            taka,że nikt z nas nie może przewidzieć co się bedzie budowac w poblizu tego
            osiedla. Tak samo kupując w innym miejscu mieszkanie nigdy nie bede pewna czy
            przypadkiem obok nie bedzie wysypiska smieci....tak więc nie ma co sie zniechęcać.
            Pozdrawiam Cię Serdecznie!!!
            • Gość: Jacek Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:08
              Mylisz sie. Wszystko mozna przewidziec a raczej sprawdzic- przegladajac w
              urzedzie gminy plany zagospodarowania. Rowniez wszystkich pozdrawiam!!!
              • Gość: Jacek Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:09
                Aha zapomnialem dodac ze mdzy Komornikami a Szreniawa (czyli kolo Was) bedzie
                oczyszczalnia- to wyczytalem wlasnie z planu :)
                • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 19:43
                  Widzę że jestes poinformowany.Myslę,że ciężko bedzie Tobie znaleźć odpowiednie
                  mieszkanie, bo za każdym razem bedzie Tobie cos przeszkadzać.Zycze w takim
                  razie znalezienia miejsca gdzie nie bedą latac F-16, nie bedzie słupów
                  wysokiego napięcia, nie bedzie oczyszczalni oraz obok wściekłych lisów w lesie.
                  A może masz propozycje takiego idealnego mieszkania????
                  Czekam na propozycję. Pozdrawiam
                • Gość: derek79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.132.* 10.11.06, 21:03
                  Witam
                  powiem Wam ze tan Jacek to strasznie obeznany gość, ale widze w tych jego
                  wypowiedziach taką jakby zazdrośc, no i prywatnie uważam że jest
                  niedowrtosciowany, bo w przeciwnym razie nie znajduje innego wytłumaczenia na
                  jego zachowanie.
                  Pozdrawiam Wszystkich ( nawt Ciebie drogi J)
    • Gość: Kaska Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 01:01
      Witam przyszlych sasiadow. Napiszcie prosze, ktore mieszkanka macie
      zarezerwowane. Ja 1 etap nr7

Pozdrawiam
      • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 08:40
        Hej Kaska:) Jak bys chciala zrezygnowac to daj znac bo chyba jestem po Tobie na
        rezerwacji na to mieszkanko :) ... a tak to drugi etap :(
        Pozdrawiam
        • Gość: Kaska Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:15
          Drugi etap pewnie bedzie drozszy... chcciaz mi sie chyba bardziej pooba. Nie
          wiem ale w planie nie przewidziano chyba schodow z mieszkania na ogrod w 50
          metrowych mieszkaniach w pierwszym etapie (jakos to tak wyglada).
          • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:03
            No zawsze mozemy sie zamienic jesli by cie to interesowalo.Narazie co do cen nic
            nie wiemy, przynajmniej mnie informowano ze "szefowie kalkuluja"... niech
            kalkuluja tylko zeby nie przeholowali...Komorniki to nie Poznan...jeszcze :)
            • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.154.* 11.11.06, 14:47
              Witam wszsykich
              My mamy zarezerwoawane mieszkanie w budynku nr 8, pierwszy etap.
              Pozdrawiam
              • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:01
                Witam przyszłych sasiadów!
                Jak wczesniej pisałam mam rezerwacje na pierwszy etap budynek nr 8 mieszkanko
                12;) Kto bedzie Moim sąsiadem???
                Pozdrawiam
                • Gość: sąsiad młyńska Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 14.11.06, 00:46
                  Czesc
                  Twoim sasiadem w tym dubynku bede ja, ale dokładnie powiem Ci ktore
                  mieszkanie jak bede trzymał w ręce umowe przedwstepną, bo sądze ze ludzie z
                  Libry
                  śledzą to forum i wiesz lepiej sie nie ujawniac z numerami mieszkan do momentu
                  podpisania samej umowy przewstepnej. A niech cos panu Leszkowi np nie
                  podejdzie, jakis komentarz, z tego co wiem ma pełne prawo nie uznac Twojej
                  rezerwacji - ja wiem ze to jest chore ale teraz tak jest na rynku
                  mieszkaniowym ze to klient całuje w du.. sprzedawce a ie sprzedawca klienta,
                  ze wogóle raczył kupic...
                  ujawnimy sie pewnie po 27.11
                  • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 15.11.06, 00:28
                    Dzień dobry sąsiedzi
                    Chciałbym sie dowiedzieć, czy wiecie juz kiedy beda podpisywane umowy
                    przedwstepne na pierwszy etap inwestycji???
                    Czy wiecie juz napewno jak wyglada cena za metr w pierwszym etapie????
                    Została bez zzmian czy wzrosła do maksymalnych jak sam słyszałem 2900 za metr???
                    I czy może ktoś na stronie umiescic link do najlepszej mapy wyszperanej w
                    internecie pokazujacej lokalizacje naszych mieszkan???
                    Dziekuje pozdrawiam
                    Co tak cicho ostatnio????
                    • marta_inter Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 15.11.06, 09:40
                      map24.interia.pl/
                      Bardzo dokładna mapa i widac ładnie Komorniki z ulicami.
                      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 15.11.06, 12:38
                        Czesc
                        dziekuje uprzejmie za ta mapę, faktycznie jest ciekawa.
                        Co tam z Wami drodzy sąsiedzi????Tay zapracowani jesteście że tak cicho??? Czy
                        już wszyscy przygotowuja sie do meczu z Belgią????:))))
                        Piszcie jak macie jakies wiesci
                        Dziekuje
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:25
                          Witam moich przyszłych sąsiadów.
                          Narazie nic nie słychac w sprawie ceny za m2. Z najnowszych wieści wiem tyle że
                          od 27 dzwonia do ludzi ktorzy maja zarezerwowane mieszkania na pierwszy etap.
                          Mam nadzieje ze podpisanie umowy pójdzie gładko.A propo umowy...czy ktos dostał
                          już wzor umowy jaki mamy podpisac. Czy ktos analizował to z jakims
                          prawnikiem...czekam na Wasze wypowiedzi.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 15.11.06, 15:11
                            Witam
                            To widze ze mamy podobna wiedzę, czekamy do 27.11, pewnie wtedy tez poznamy
                            ceny jak znam zycie, wzrosna bo firma Libra stosuje teraz tanie wybiegi
                            marketigowe, przeciąganie chyba jeszcze tylko naiwni wieżą ze pozostanie ona
                            na starym poziomie.
                            A to bedzie pierwsza żółta kartka dla firmy Libra, trzeba bedzie podchodzic do
                            nich o wiele bardziej sceptycznie. Bo jak komus wierzyc, kto przez 3 miesiące
                            kłuje w oczy kamunikatem "cena gwarantowana", po czym jak przychodzi do
                            podpisania umowy, zmienia ją.
                            Dla mnie to jest takie cwaniactwo, pomijając prawa rynku że mogą to zrobić ale
                            po jaką cholere warjują z CENA GWARANTOWANA??????
                            Odnosnie dokumentu , na stronie internetowej jest dostępny tylko wzór umowy
                            wstępnej, przesyłam Ci linka
                            www.libra.info.pl/www/pliki/wzor_umowy.pdf
                            a faktycznie z prawnikim jeszcze jej nie analizowałem, ale już najwyższy czas.
                            Dziekuje za cenne uwagi
                            Pozdrawiam sąsiadów

• Gość: Asia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:31
                              Witam
                              Mam pytanie. Zarezerwowalam 2 etap. Bylam pare razy na tym polu na ktorym maja
                              budowac i jakos nie bardzo wiem do konca gdzie to bedzie budowane dokladnie.
                              Czy te bloczki powstana zaraz za tym polem brzuzek w strone lasku? 2 etap
                              bedzie budowany glebiej na tym polu ale czy to bedzie juz prawie przy drutach
                              wysokiego napiecia?

Pozdrawiam
                              • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:13
                                Tam na tym polu (znaczy kolo tej wydzielonej dzialki) stoi taki kwadratowy domek
                                oplotowany. Teren Libry to jest przed tym domkiem (stojac przodem do WPN).
                                Ksztalt dzialki mozesz zobaczyc na mapkach na stronie Libry.
                                Co do cen... faktycznie wykorzystujac prawa rynku mozna grac nie fer. Jesli cena
                                pierwszego etapu zmianilaby sie to jest to ogromne fopa i mam nadzieje ze to
                                fopa wlasciciele Libry tez wkalkuluja w swoje zyski. To prawda ze w chwili
                                obecnej klient sie malo liczy dla developera ale szanujaca sie firma nigdy nie
                                powinna "olac" swego chlebodawcy.
                                • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 19.11.06, 19:31
                                  Czesc
                                  Dzieki za info.
                                  A z tymi cenami, napewno je podniosą, bo żeby tego nie zrobic to trzeba mieć
                                  tzw zasady. A jestem pewnien że oni ich nie maja pogrywją sobie z nami, z
                                  klientami ale my nic narazie nie możemy zrobic. Zapłace sobie tą wyższą cene i
                                  ok,ale wiem ze fortuna kołem sie toczy i wiem że koniunktura nie będzie trwac
                                  wiecznie.
                                  I mam nadzieje ze po jakims czasie jak prosperita sie skonczy, szefowie sie
                                  przeliczą odpowiedza za to własnym majątkiem.
                                  A my bedziemy sie smiac i patrzec:)))
                                  Ktos kto nie szanuje sam siebie ( cena gwarantowana od kilku miesiecy) nie
                                  załuguje na to aby inni go szanowali.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: jolka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:55
                                    Moi drodzy - a kto zapewni ze cena ktora raz wzrosla - nie wzrosnie po raz
                                    drugi? Raz złamali słowo. I to pisane.
                                    tekst umowy ma byc pwnikiem? wolne zarty!!! umowe zerwa, zaplaca nawet kare
                                    umowna i sprzedadza innym jeszcze drozej.
                                    Moze by tak zrobic umowy notarialne z wpisem do ksiegi wieczystej?
                                    Czy ktos sie zna na tych sprawach?
                                    • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: 85.134.172.* 20.11.06, 18:00
                                      Witam ponownie
                                      Masz racje , bardzo słuszna uwaga Sam nie wiem jak to rozwiązac, ale myślę że
                                      przed słowem pisanym, mam na myśli umowę będą czuli wiekszy respekt, choc masz
                                      racje pewnie jak beda chcieli zerwac to to zrobią.
                                      To w jaki sposób traktuja swoje własne słowa nie rokuje zbyt dobrze.
                                      Poczekajmy do podpisania umów jak bedziemy mieli przed soba akt prwany bedzie
                                      nam łatwiej w razie dalszych zmian.
                                      A poza tym, bedziemy juz mała społecznością która będzie miała ten sam
                                      interes sądze ze bedziemy mogli im zaszkodzic.
                                      Poczekajmy do 27.11
                                      Czy ktos już wie jaka bedzie cena za metr w piewszym etapie????
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: derrek 79 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: 85.134.172.* 22.11.06, 01:57
                                        Hallo
                                        Co tak cicho kochani????? zapracowani jestescie????
                                        Nikt nic nie ustalił, nikt nic nie wie?????
                                        Jak sie niec nie zmini to już za 5 dni bdeziemy podpisywać umowy zatem nie
                                        rozumim takiej błogiej ciszy.
                                        Pozdrawiam
                                        I czekam kedy znow to forum zacznie żyć
                                        • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:41
                                          Witam!
                                          Bo to umowy na stronce juz mamy. Teraz smigam z nia dzisiaj do prawnika.
                                          Zobaczymy co on na to. A prawnikiem nie jest byle kto ;) Pozdrawiam
                                          • Gość: dIABLICA690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:56
                                            wITAM!
                                            Wieści posiadam...niestety utrzymała sie cena max. czyli za mieszkanie 87 metrów
                                            zapłacimy 2900 zł brutto :(. Szkoda. No cóż.....gdyby ktos rezygnował z
                                            mieszkania z ogródkiem prosze o info....Pozdrawiam
                                            • Gość: jo Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:36
                                              Czy wiecie mniej wiecej ile te skrajne mieszkanka(od strony przewodów wysokiego
                                              napiecia) beda oddalone od tych wlasnie przewodow?
                                            • Gość: ewa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:37
                                              Witam! Mialo byc 2900 a ja tu licze ze 3500 za pierwszy etap!!!!

www.libra.info.pl/www/pliki/plan_rezerwacji_partery.pdf
                                              • Gość: ewa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:40
                                                Stresujecie sie, zeby nie podniesli 50zł na metrze a oni sobie 550zł na metrze
                                                podniesli...
                                                • Gość: piro Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 19:14
                                                  Ty to też ale pie..sz Człowieku...
                                            • Gość: ja Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:38
                                              o co chodzi!!!!!!!
                                              • Gość: RUMBURAK :) Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 23.11.06, 17:10
                                                HEJKA :) to ja Rumburak bede waszym sąsiadem:) od przyszlego tygodnia przyjmuje
                                                zamowienia na pierscienie Arabeli :) prawda ze sie cieszycie:) pozdro pozdro
                                                ziomy ....aha jak chcecie to wyczaruje wam nizsze ceny co wy na to?
                                                • Gość: Oskar Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 23.11.06, 17:15
                                                  cześć wszystkim . Szukam przyszłych sąsaidów z bloku nr 7 \\\\\ Co do cen to
                                                  juz każdy mam nadzieje wie jak to wygląda. Nieladnie ze az o tyle podniesli
                                                  cene ale cóż prawo rynku i tylko można sobie ponarzekac lub nie kupić.
                                                  Dobrze ze w koncu podpisujemy te umowy-przynajmniej ulga odsetkowa nie
                                                  przepadnie !!!!! Pozdrawiam
                                                  • Gość: Gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 23.11.06, 21:24
                                                    Prawo rynku ??????
                                                    hehe dobre, po prostu zwykłe hamstwo i nie liczenie się z klientem.
                                                    Bo na pewno nie jest to prawo rynku !
                                                  • Gość: oskar Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 23.11.06, 21:36
                                                    hmm hmm masz racje ze nie jest to fair ale ktos i tak kupi te mieszkania za
                                                    taka cene jaka jest i to jest prawo rynku "podaż jest wieksza od popytu ":( juz
                                                    kiedys tez tak bylo hmm chyba w latach 1950-1990:) cofamy sie hihih
                                                  • Gość: Macius Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.edica.pl 24.11.06, 09:24
                                                    Tak tylko ze jesli ktos mowi ze cena gwarantowana, a potem ja podnosi bo sie
                                                    okazuje ze "podaż jest wieksza od popytu" to jest to robienie ludzi w konia.
                                                    Czekasz x tygodni by podpisac umowę a tu zonk, cena wyzsza o 500zl.
                                                    W tym czasie mogles kupic mieszkanie w tej wyzszej cenie np w poznaniu.
                                                  • Gość: mefisto Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 00:17
                                                    chyba "popyt wiekszy od podaży", bo jesli inaczej to - to co mówisz nie ma sensu
                                                  • Gość: wojtus_83@o2.pl : Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:40
                                                    Ja też uważam że te ceny to delikatnie mowiąc chamstwo.Mam rezerwacje na drugi
                                                    etap i obserwujac te podnoszenie cen to podejrzewam ze beda chcieli duzo duzo
                                                    wiecej.Zrobili dobre ceny na targi zeby zamydlic wszystkim oczy.Podejrzewam ze
                                                    od poczatku wiedzieli ze podniosa ceny.CWANIAKI!!!
                                                    Jeśli ktos chce zrezygnowac z mieszkania 3 pokojowego z pierwszego etapu to
                                                    prosze o kontakt na maila wojtus_83@o2.pl.
                                                  • Gość: m23 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.epsa.pl 24.11.06, 07:51
                                                    witam! o tym czy ulga odsetkowa przysługuje nie decyduje moment podpisania
                                                    umowy kupna mieszkani ale zaciagniecie kredytu. Jezeli kredyt uda Wam sie
                                                    zaciagnac w tym roku to załapiecie sie na ulgę, w przeciwnym razie przepadnie
                                                    Wam.
                                                    Pozdrawiam
                                                    m23
                                                  • Gość: miśka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:08
                                                    Sprawdzilam w planach co maja zrobic na terenie tej kopalni piasku i doszlam do
                                                    tego ze tam maja zrobic tereny narciarskie. Co wy na to? Mi sie podoba :)
                                                  • kat-linka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska zdjęcia 12.12.06, 10:18

wszyscy, którzy mają jakieś fotki z terenu inwestycji może wrzucą na bloga?
                                                    komorniki-mlynska.blog.onet.pl/
                                                    fajnie byłoby pooglądać.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: aga Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:43
                                                    podaj meila to przesle fotki :)
                                            • Gość: sasiad Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 25.11.06, 19:35
                                              hej jak chesz to mam do odstapienia mieszkanie 3 pokoje z ogrodkiem ........
                                              pierwszy etap bo ja rezygnuje ........ napisz a sie dogadamy .... zostaw maila
                                              a sie odezwe:)
                                              • Gość: wojtus_83@o2.pl Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:40
                                                Witam w sprawie 3 pokojowego podaje maila wojtus_83@o2.pl.Napisz mi swoj numer
                                                telefonu na mailu to zadzwonie i sie dogadamy
                                                • Gość: do wojtka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 25.11.06, 20:12
                                                  669470361 prosze
                                                  • Gość: sąsiad z I etapu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 00:19
                                                    a to ci handelek tu odchodzi, no prosze. Nawet bez wkładu można zarobić, proszę
                                                    prosze - a ja pracuje akurat w USie i nic nie widzę, nie widzę
                                                  • Gość: BOF(błyskotliwy ob Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: 85.134.165.* 26.11.06, 01:16
                                                  • Gość: BOF(błyskotliwy ob Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: 85.134.165.* 26.11.06, 01:16
                                                  • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: 85.134.165.* 26.11.06, 16:16
                                                    hejka
                                                    Tej mistrzu ty nie pracujesz w US-ie, ale w GS-ie.....zresztą to i tak bez
                                                    znaczenia bo jedno i drgie to wiocha.
                                                    Na Twoim miejscu nie chwalibym sie tym publicznie bo to żaden powód do dumy
                                                    Wiara, uwaga bo bedziemy mieli konfidenta i bezużyteczną gnidę w okolicy
                                                    Trzeba go szybko zlokalizować i odseparować
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: sasiad Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 27.11.06, 20:11
                                                    hej CZLOWIEKU z US......... co Ciebie interesuje to co kto robi . popieram
                                                    przed mowce ma racje trrzeba ciebie wyeliminowac i napewno ciebie znajdziemy
                                                    pozdrawiam przyszlych sasiadow
                                              • Gość: do sąsiada Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.icpnet.pl 26.11.06, 23:23
                                                Prosze o @ k.kaczmarek@aquaform.com.pl w sprawie tego mieszkania 3 pokojowego z
                                                ogrodkiem...Bardzo mi zalezy Pozdrawiam
                                                • Gość: E Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:02
                                                  Rezygnuję z rezerwacji i mam do odstąpienia II etap 3 pokojowe parter z
                                                  ogródkiem. Info- edyta@megapolis.pl
    • Gość: Obserwator umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 26.11.06, 19:28
      Czołem
      o tym kiedy mają być podpisane umowy przedstępnme każdy wie, ale mam pytanie
      czy ktoś już wie kiedy mają ruszyć z budową????
      Pozdrawiam
      • Gość: piro Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 26.11.06, 19:45
        Witam,
        właściwie to już ruszyli z budową...:)
        to info z piątku
        pozdrawiam
        • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 26.11.06, 19:52
          Witam
          To pięknie, a wiesz może jaki maja plan??? Co chcą wykonać, przed zimą?????
          Dziekuje
          Pozdro
          • Gość: piro Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 26.11.06, 20:07
            z tego co mówią w biurze, to tyle ile sie da, to jest na ile im zima pozwoli.
            Nam pozostaje liczyć, że zima będzie nadal tak łagodna.
            • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 26.11.06, 20:12
              No to pieknie
              mam nadzieje żeim na bardzo duużo zima pozwoli:)))))))))
              Dziekuje za wiesci
              Pozdrawiam
      • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:42
        A czy ktos juz analizowal te umowe pod wzgledem "haczykow"? Na co zwrocic uwage?
        • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 27.11.06, 15:26
          Witam was kochani sąsiedzi
          Przesyłem wam odpowiedź od zaprzyjaźnionego prawnika odnośnie ew haczyków:

Witam
          Umowa wydaje sie być w porządku
          cwaniaki zastrzegają sobie zmiane ceny w przypadku zmiany stawki
          VAT - ale ja nie widziałem innych umów deweloperskich - może taki
          jest standart

zastanawia mnie to - co to znaczy że właściciele domków na parterze
          maja prawo używania ogródków, jeśli mieliby mieć zastrzeżone
          jakiekolwiek prawo określone w kodeksie - to jest taki e prawo jak
          używania - i musiało by ono być wpisane w hipotece. A takie prawa co
          oni sobie wpisuja że maja prawo do ogródka to sa pierdoły bo oni nie
          bedą właścicielami tej ziemi tylko wspólnota co do nieruchomości
          wspólnej - chyba że ten grunt będzie wydzielony księgą wieczysta z
          lokalem
          poza tym chyba ok

Pozdrawiam
          • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:06
            Jak na pierwszy etap to zmiana VATu chyba i tak nie grozi przy zalozeniu ze
            termin oddania zostanie dotrzymany (do konca 2007).
            Z tymi ogrodkami to faktycznie nie jest do konca jasne, trzeba to sprawdzic ale
            serdeczne dzieki za opinie odnosnie umowy.
            Swoja droga...zauwazyliscie ze im umowa krotsza, bardziej przejrzysta tym
            bardziej bez niespodzianek? Kiedys dostałem w ręce umowę od Zielonych
            Tarasów...ufff
            • Gość: wojtus_83 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:08
              Witam!
              Widzialem informacje w internecie ze podczas podpisania umowy wstepnej trzeba
              zaplaciec 5 tys zl zadatku.W rozmowie z libra nic o tym nie slyszalem.Jesli
              macie jakies inf na ten temat to bardzo prosze o pomoc.Pozdrawiam
              • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 28.11.06, 12:18
                Dzien dobry
                Wojtku, odnosnie tych 5000zł - od poczatku w programie spław widniało, że
                przy podpisaniu umowy przedwstepnej bedziemy płacic 5000 zł, natepnie po 2 mies
                od podpisania umowy musimy wpłacic 30 proc watrosci nieruchomosci.
                Takze jak podpiszesz umowe np wsrode, to dostaniesz termin np że za 2 dni na
                ich koncie tytułem zadatku musi sie pojawić 5000 zł.
                To było Wojtku wiadomo od początku.
                A odnosnie sąsiada z US,ja sie staram trzymać od nich z daleka, poważnie
                mówie, w 95 % to są konfidenci i państwowe nieroby (95% - zostaje jeszcze 5 %
                na normalnych ludzi:))
                U wieżcie mi że jak taki urzędasek wiedaiłby, że masz jakiś dochód od którego
                nie daj Bóg, nie zapłaciłeś podatku - na bank by o tym pinformował naczelnika
                aby zabłyszczeć:)))
                Niech sobie każdy przemysli, ale ja wole wiedziec kto to jest i unikag go (
                jej ) jak ognia:))
                Pozdrawiam
                • Gość: wojtus_83 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:28
                  OK bardzo dziekuje za informacje.
                  • Gość: Diablica690 Re: umowy przedwstępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:28
                    Kochani...mam przeanalizowana cała umowe przez bardzo dobrego
                    prawnika....powiedziałabym najlepszego w Poznaniu...Libra została sprawdzona
                    wszesz i wdłuż....umowa równiez sa dwa punkty które sa niepokojace...bede to
                    negocjować....dam info czy udało mi sie i jakie to sa punkty. pozdrawiam....
                    • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:40
                      moze warto podac jakie to punkty budzace watpliwosci abysmy wszyscy na tym
                      skorzystali?
                    • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 29.11.06, 13:21
                      Czołem
                      to podziel sie kochana z nami co i jak, na co zwrócic uwagę i wogóle co Twj
                      prawnik zasugerował
                      Dziekujemy, wdzięczni bedziemy.
                      Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
                  • Gość: ja Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:41
                    witam

czy ktos z Panstwa ma moze informacje czy ktos zrezygnowal z rezerwacji itp
                    Prosze o informacje jestem zainteresowana mieszkankiem.

Pozdrawiam
                    • Gość: oskar Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 29.11.06, 10:22
                      hej ja juz mam mieszkanko zarezerwowane piekne z ogródkiem:) blok nr 7 szukam
                      przyszłych sąsiadow:)
                      serdecznie pozdrawiam :)
                      • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:32
                        Oskar jak podpisze umowe to pewno bedziemy sasiadami :) a zamierzam na dniach,
                        powiedz cos znalazles intrantnego przy podpisywaniu umowy? jakis kruczek??
                        • Gość: oskar Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 29.11.06, 12:55
                          hej nori:) nie ma kruczkow :) kazda umowa jest w jakis sposób osobnym pismem
                          rozniacym sie od innych:) ale ok ....... co do mieszkan z ogrodkiem to bedzie
                          zapis w ksiedze wieczystej ze prawo urzytkowania ma tyko osoba mieszkajca na
                          parterze wiec nie rozumiem zalu osob ktore pisza cos o jakis niejasnosciach:)
                          te osoby sa informowane ze nie beda korzystac z ogrodkow zreszta jak ? przez
                          plot przejda do niego? moze poporostu maja zal ze nie zalapali sie na te
                          mieszkania i teraz pisza jakies niesamowite rzeczy :) aby byc moze odstraszyc
                          innych kupujacych:) ja sie nie dalem :) pozdrawiam i czekam na nastepnego
                          sasiada :) nori juz jestes pierwszy do oblewania: )))
                          • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:09
                            bardziej chodzi o to że nie będzie to Twoja i tylko wyłącznie Twoja własność,
                            czyzbys nie czuł różnicy???
                          • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:13
                            a oblewać... no cóż mam nadzieję, iż będziemy wspólnie, może w większym
                            gronie?:)
                            • Gość: wojtus_83 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:26
                              Witam bedziemy sasiadami w bloku nr 7.Oczywiscie na oblewanie tez sie
                              zapisujemy.Jest ktos jeszcze z siódemki???????
                              • Gość: Diablica690 Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 29.11.06, 19:43
                                Mili Moim...umowa jest wporzadku wszystkie punkty wyjasnione równiez te
                                niepokojące...ale wszystko z nimi ok!Ja dzisiaj podpisałam umowę zapłaciłam
                                zadatek...i prawie jestem właścicielką mieszkanka...nie mam ogródka..ale licze
                                że ktoś mnie kiedys zaprosi na jakiegoś Grila z oblewaniem mieszkania.... to jak
                                moge sie dołaczyc na oblewanie...ja jestem z bloku nr 8.....chyba nie odrzucicie
                                mnie????
                                • Gość: Sasiedzi Re: umowy przedwstępne IP: 213.17.249.* 29.11.06, 21:57
                                  Witam, tu kolejni sasiedzi z bloku nr 7, po podpisaniu umowy...to jak z tym
                                  oblewaniem mieszkan?moze jakas osiedlowa impreza integracyjna:)
                                  • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 29.11.06, 23:41
                                    Czołem
                                    Diablica to ja Twoj sąsiad z bloku nr 8 :)) Widze ze narazie sama sódemka sie
                                    ujawnia:)))
                                    Fajnie ze piszesz. Mój koleszka prawnik, też przeanalizowł umowę i mówił że
                                    można podpisywać, że jest ok. Po tym co napisałas na forum że są jakies punkty
                                    niejasne zmartwiłem sie troszke, ale jak ok to ok.
                                    Czyli podpisywac w niemienionej formie tak????
                                    Ja tez nie mam ogródka, ale imprezke zwsze ,mozna zrobic, co nie???
                                    Z tego co słyszałem to od momentu podpisania umowy, mam ok 3 dni na
                                    zapłacenie owego zadatku, czy to prawda???
                                    Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
                                    • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.165.* 30.11.06, 00:46
                                      Do Diablicy...
                                      Tak własnie zatanawiam się czy mogłabys podac te punkty , ktore Cie
                                      zastanowiły?????
                                      Tak z ciekawości przyjrzałbym im się.
                                      Dziekuję
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: lolo Obserwator gdzie jest BOF. IP: 194.204.135.* 30.11.06, 19:28
                                        UWAGA
                                        ''OBSERWATOR'' I ''BOF'' TO CI SAMI PISZĄ Z TEGO SAMEGO KOMPA.
                                        UWŻAJCIE CO PISZECIE FORUMOWICZE???
                                • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:59
                                  w porządku powiadasz.... a powiedz mi proszę czy w podpisanej umowie jest
                                  informacja na temat przyłącza wodociągowego? W umowie nie ma słowa o tym, czy
                                  będzie licznik wody? jak będzie to medium rozliczane? Pozostałe media są
                                  olicznikowane (czarno na białym w umowie). Sprawa parkingów... niby w
                                  informacji jest zapisane dla właścicieli mieszkań parterowych, że mają
                                  zagwarantowane miejsce postojowe i ogródek w cenie...ogródek ok, a o m-cu
                                  parkingowym nie ma słowa.... jest mnóstwo szczegółów niedopowiedzianych chyba
                                  że umowa do podpisania wygląda nieco inaczej i jest bardziej szczegółowa.
                                  • Gość: Diablica690 Re: umowy przedwstępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:00
                                    Moi drodzy!
                                    Chodzi o punkty dotyczące Vat-u...ale jak wiadomo 22 % wchodzi wtedy gdy
                                    mieszkanie ma powyżej 120 m2. Więc niejasność jest wyjasniona! i chodzi tutaj o
                                    ewenutalne spóźnienie Libry (gdyby później oddała mieszkania) czy nalezy się
                                    nam ztego tytułu odszkodowanie. Ale samo z siebie wychodzi że jakby co to beda
                                    nam płacic odsetki ustawowe! Więc nie martwcie się. Co do Libry nie mam żadnych
                                    zastrzeżeń. Fajni ludzie bardzo mili a i prezes normalny Pan Piotr - bardzo miło
                                    sie z nim rozmawiało!A co do wody...to kanalizacja sanitarna to chyba tez coś ma
                                    wspólnego z woda....! Sąsiedzi z 8.....czy jest ktoś opórcz nas dwóch ?????
                                    • Gość: rezydent evil Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 17:56
                                      witajcie ja niestety zrezygnowalem z mieszkania obok was ale zycze wam
                                      wszystkim abyscie byli naprawde szczesliwi wszyscy na nowym mieszkaniu i aby
                                      zycie uplywalo wam w radosciach i tylko w radosciach dna codziennego ........
                                      szcegolne zyczenia dal wojtka_83 ..... ciesze sie ze dostales to mieszkanko
                                      jakie chciales::) mam nadzieje ze razem z dziewczyna bedziecie sie cieszyc z
                                      tej chatki :) pozdrawiam serdecznie wszystkich
                                      • Gość: Sasiedzi Re: umowy przedwstępne IP: 213.17.249.* 30.11.06, 19:07
                                        Jesli chodzi o miesjca parkingowe to o ich "rozdziale" bedziemy decydowac my
                                        jako wspolnota mieszkaniowa. Z tego co powiedzial prezes P. ma byc ich wiecej
                                        niz mieszkan, takze mysle ze nie bedzie problemow:)
                                        • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:32
                                          Ja sie nie chce czepiac ale miejsce gwarantowane w umowie to m-ce gwarantowane w
                                          innym przypadku moze sie okazac ze to administracja (ktora nas obejmie) bedzie
                                          nam wynajmowac owe miejsca postojowe, a w informacji jest napisane " cena
                                          obejmuje miejsce postojowe" dlaczego placac cene wynikajaca z tej umowy nie ma w
                                          niej mowy o tym m-cu? Mnie osobiscie to zastanawia
                                          • kat-linka Re: umowy przedwstępne 11.12.06, 09:38
                                            sprawa parkingów i ogródków jest prosta: wszystko na co mamy zapis w księdze
                                            wieczystej jest nasze, reszta nie. Zakładam, że teren ogródków jest wspólną
                                            własnością, więc od nas zależy jak się dogadamy. Parking z tego co widzę na
                                            planach będzie "udostępniony" mieszkańcom i to już tylko od firmy Libra zależy
                                            do kogo będzie należeć prawnie. Podobnie miałam w Luboniu, wtedy firma budująca
                                            przekazała naszej wspólnocie teren drogi i parkingu w osobnej KW.
                                            Oczywiście mogę się mylić :)
                                            • Gość: piro Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:37
                                              witam, no właściwie to troche sie mylisz....:)Miejsca parkingowe zostały
                                              wygospodarowane z pow.działki , na której stoją nasze budynki; tak więc każdy z
                                              mieszkańców będzie miał procentowy udział w prawie własności do całej działki,
                                              a co za tym idzie i do parkingów,czyli będzie jedna KW.Libra nie robi więc nam
                                              łaski, tym bardziej że przy takich budynkach jest już wymóg zorganizowania
                                              parkingów.My sie będziemy musieli jedynie porozumieć które miejsce jest
                                              czyje:):)
                                              pozdrawiam
                                              • Gość: goscinnie Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:43
                                                mylisz sie tez odnosnie ogrodkow. W umowie pisze, ze prawo do uzytkowania
                                                ogrodkow maja zagwarantowane mieszkancy parterow wiec jezeli mieszkasz na
                                                pietrze nie powinnas sie wogole przejmowac ta kwestia czy beda na wlasnosc je
                                                mieli czy tylko na uzytkowanie. Ciebie ta kwestia nie dotyczy!
                                                "Zakładam, że teren ogródków jest wspólną
                                                własnością, więc od nas zależy jak się dogadamy."
                                                Tak na marginesie wspolczuje Twojemu sasiadowi z dolu... pewnie sie bedziesz
                                                chciala z nim dogadac w stylu " W dni parzyste ja uzytkuje ogrodek a w
                                                nieparzyste Ty."
                                                • Gość: webaholic Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 11.12.06, 12:55
                                                  gościnnie skąd te pretensje?
                                                  jak ktoś chce mieć zagwarantowany ogródek to niech se postawi kanadyjczyka w
                                                  borówcu?

• Gość: do werbaholic Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:30
                                                    Pewnie jestes z zielarskiego gdzie mialy byc ogrodki i ... nie wyszlo- jest
                                                    teren wspolny. Nasz deweloper na szczescie inaczej to rozwiazal...
                                              • kat-linka Re: umowy przedwstępne 11.12.06, 15:11
                                                i bardzo się z tego cieszę, a co do ogródków to już to kiedyś przerabiałam,
                                                kiedy sąsiedzi z góry też chcieli z nich korzystać, w końcu wyszło na to, że
                                                zostały nieogrodzone i każdy tam chodził :)
                                                Ciesze się więc podwójnie z Twojej wypowiedzi, bo mam mieszkanie z ogródkiem.
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: Obserwator Re: umowy przedwstępne IP: 85.134.145.* 11.12.06, 15:34
                                                  Witam sąsiadów
                                                  odnosnie złodziejaszków, to pewnie masz racje... założymy płot,może jakis
                                                  monitoring, bedziemy mili i życzliwi i załawimy sobie pozwolenie na
                                                  bron....teraz prawo sie zmieniło a ja myśle ze nie miałbym oporów bronic
                                                  swojej - naszej własnosci strzelając do kogos kto jest społecznie bezużyteczną
                                                  że rującą na pracy innych gnidą
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: w Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:25
                                                    zlodzieja sa, . byli i beda... musimy jednak z nimi walczyc a nie sie im
                                                    poddac. Dlatego ogrodzenie osiedla to super pomysl! nawet jezeli nie obroni nas
                                                    calkowicie przed zlodziejami napewno troche ograniczy im droge do nas.

Pozdrawiam sasiadow
                                                    tych z ogrodami i tych bez :)
                                      • Gość: wojtus_83 Re: umowy przedwstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:32
                                        Dzieki wielkie jestem naprawde szczesliwy.Mam nadzieje ze bedziesz mial piekny
                                        domek.pozdrawiam
                                        • Gość: rezydent evil Re: umowy przedwstępne IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 21:16
                                          :) dzieki wojtus:)
                                    • Gość: nori76 Re: umowy przedwstępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:29
                                      No tak :) kanalizacja ma duzo wspolnego z woda ale ta co juz sie zabrudzila, a
                                      zanim sie zabrudzi warto miec czysta i jak sadzisz skad ona bedzie?:) Ci z
                                      ogrodkow beda mieli studnie, super:) i na tym zarobia bo ci u gory kupia od nich
                                      wode. To oczywiscie zarty ale prosze zauwaz ze woda zostala pominieta...
                                      niedopatrzenie czy cos jest na rzeczy???
                                      • Gość: Diiablica690 Re: Rozmówki! IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 21:02
                                        Ludzie święci..nie straszcie Mnie,że będe musiała latac z wiadrem po wode do
                                        rzeki w pobliżu. Może poprostu nie ma mowy o wodzie bo jest to cześc wspólna w
                                        bloku (czyt. rury z wodą). Tak samo nie pisza nic o klatkach schodowych,że beda
                                        balustrady i połozone płytki....Sąsiedzi z bloku nr 8...gdzie jestescie???
                                        Wszyscy porezygnowali?
                                        • Gość: nori76 Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:29
                                          latanie z wiadrem po wode to naprawde nic przyjemnego i nie o straszenie tutaj
                                          chodzi ale o rozsadek. Skoro wyszczegolnili punkty elektryczne i licznik,
                                          punkty gazowe i tez licznik to dlaczego nie ma nic o wodzie? Zalóżmy że woda
                                          będzie wspólna to czy nie warto juz teraz pomyśleć jak my się z niej będziemy
                                          rozliczali? ... bo chyba nie komunistycznym sposobem podziału wskazania
                                          wodomierza z budynku pomiędzy mieszkańców! TO JUŻ BYŁO I SIĘ NIE SPRAWDZIŁO !!!
                                          Pozatym to rodzi pole do nadużyć.
                                          Zatem Diablico... nie o straszenie mi tu chodzi Ciebie, jedynie wzbudzam Twoją
                                          ostrożność bo może dla Ciebie to już i tak po fakcie :) ale ja jestem przed
                                          podpisaniem umowy i będę się domagał tych wątpliwych zapisów.
                                          • Gość: Diablica690 Re: Rozmówki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:58
                                            To jak...jest ktos z bloku nr 8????
                                            • Gość: Obserwator Re: Rozmówki! IP: 85.134.190.* 02.12.06, 13:34
                                              Czołem
                                              No jak to kto z bloku numer osiem....my...ja. Pisze ci juz którys raz, ale
                                              masz racje tylko 2 osoby na forum tutaj są z bloku nr 8.
                                              Odnosnie tej wody to masz racje nori...trzeba to sprawdzic, ja nie mam
                                              zamiaru za nikogo płacic...jak ktos bedzie mial blizsze informacje dajcie znac
                                              co bedzie z ta woda
                                              Póki co pozdrawiam sąsiadów, i nie panikujmy bo do odania obiektu jest
                                              jeszcze tyle czasu że napewno w razie jakis drastycznych pomyłem mozna coś
                                              zmienic.
                                              Pozdrawiam jeszcze raz
                                              • Gość: hehe Re: Rozmówki! IP: *.crowley.pl 02.12.06, 16:04
                                                Teraz jeszcze tylko wybierzcie gospodarza domu i juz mozecie cieszyc sie
                                                mieszkankiem w bloku. Wasze dyskusje przypominaja mi serial Alternatywy 4.
                                                Szukacie sasiadow - zadzwoncie do libry to wam da telefony do nich.
                                                Swoja droga trzeba byc zdesperowanym zeby kupic mieszkanie w bloku... na wsi.
                                                • Gość: Obserwator Re: Rozmówki! IP: 85.134.190.* 02.12.06, 20:46
                                                  Pozdrawiam wszystkich ograniczonych, infantylnych, niedorozwiniętych
                                                  zakompleksionych ( pewnie mających problem ze wzwodem - komentatorów)
                                                  To dla Ciebie hehehe
                                                  • Gość: lolo Uwaga - Rozmówki??? IP: 195.116.32.* 04.12.06, 09:57
                                                    Uwaga forumowicze - Obserwator(BOF) zmienił miejsce nadawania ściemy.
                                                    PZDR
                                                  • Gość: Obserwator Re: Uwaga - Rozmówki??? IP: 85.134.166.* 04.12.06, 15:53
                                                    Tak masz racje młotku, BOF to błyskotlwy obsrwator forum kmiocie ten sam gość
                                                    takie rozwinięcie, chociaż nie sądze że do Ciebie to dotrze.
                                                    Taki jestes błyskotliwy że zaraz dostane z wrażenia spazmów... przstan sie juz
                                                    podniecac i zasmiecac nasze forum
                                                    Jeszcze raz piszę że zdumiony jestem tym że taki osioł jak Ty wie jak używać
                                                    internetu
                                                    Pozdrawiam sąsiadów
                                                • Gość: ja Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:32
                                                  Komorniki to nie wies... moze byla kiedys ale teraz to juz prawie Poznan
                                                  • Gość: Obserwator Re: Rozmówki! IP: 85.134.190.* 03.12.06, 00:18
                                                    Nie ma sie co denerwować i tłumaczyc ptrzed jakims matołem...jestem pewien
                                                    że to jakis zakompleksiony prostak...Pewnie sie nie załapał na inwestycje i
                                                    teraz mu strzyka....
                                                    Kazdy ma swoje priorytety...nie potrafisz tego zrozumieć to sie nie
                                                    wypowiadaj... a tak na marginesie to zdumiony jestem, że taki ciołek jak Ty wie
                                                    jak używać internetu
                                                    Pozdrowienai dla całej Młynskiej
                                                • Gość: ja Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 01:06
                                                  chcialam jeszcze dodac ze to nie sa zwykle bloki ale takie jedno pietrowe z
                                                  ogrodkami przy lesie....
                                                  • Gość: Obserwator Re: Rozmówki! IP: 85.134.190.* 03.12.06, 02:44
                                                    No własnie jak daleko jest las od naszego osiedla?????
                                                    Pozdrwaiam
                                                  • Gość: Diablica690 Re: Rozmówki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:34
                                                    Woda będzie, rury tez no i wodomierze...to poprostu przeoczenie...ja rozmawiałam
                                                    i wiem napewno że wode bedziemy mieli i napewno nie trzeba bedzie czegos
                                                    dodatkowego płacic...teraz w umowie jest juz dopisany i zegar i rury więc bez
                                                    nerwów...a co do tego pana bądź pani która/y pisze, że Komorniki to wieś..niech
                                                    sobie pisze...ja zawsze chciałam mieszkać na "wsi" i bardzo mnie to cieszy ze
                                                    bede z dala od walacych w torowisko tramwajów...bliziutko las...(jakies 500 m -
                                                    to pisze ja kobieta która nie ma wyobrazenia odległości) ale las jest bardzo
                                                    blisko jakies 5 min spacerkiem...szkoda tylko ze na tej "wsi" nie mozna miec
                                                    własnej stadniny...bo ja bym bardzo chciała :)(może znajdzie się w czyims
                                                    ogródku miejsce dla konika???? (żarcik). A tak powaznie,kazdy z nam może miec
                                                    własne zdanie na temat tego miejsca...dla jednych jest to wieś dla innych
                                                    spokojne zaciszne miejsce....ale nie trzeba od razu byc wulgarnym i wyzywac tych
                                                    co kupili tam mieszkanie - przypominam,że każdy z nas jest inny i każdemu podoba
                                                    się cos innego. Ja nie chciałabym nigdy kupic mieszkania np. na Ratajach (poza
                                                    tym że głośno to zbyt wiele bloków i szarości i co jest negatywnego w takich
                                                    duzych osiedlach...to, to,że znamy tylko tych najbliższych sąsiadów (ja znam
                                                    tylko dwóch z mojego pietra) i tylko na nich ewentualnie moge liczyć...Mnie sie
                                                    lokalizacja podoba..i prosze aby nikt nie krytykował mojej decyzji wyboru
                                                    miejsca zamieszkania bo ja nie krytykuje cudzych wyborów! Serdecznie pozdrawiam
                                                    mojego sasiada z bloku nr 8..i sasiadów z bloku nr 7.....Do przeczytania na forum!
                                                  • Gość: Diablica690 Re: Rozmówki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:42
                                                    A mam jeszcze jedno pytanie do pana baź pani który/a krytykuje wybór...gdzie
                                                    kupiłeś - kupiłaś...mieszkanie???? Jesli lubisz szum i duże miasto polecam
                                                    winogrady.....wybudował sie tam "piekny" ATANER bedziesz miał/a blisko na
                                                    imprezy (akademiki naprzeciw , okno - w okno) blisko Pestka - widać tory z okna,
                                                    piekne duże skrzyżowanie słowiańska - mieszka I. i za m2 tylko 4000. :)Blok juz
                                                    stoi ale nie wiem czy załapiesz sie na mieszkanie...Pozdrawiam serdecznie tegoż
                                                    osobnika!
                                                  • Gość: wojtus_83 Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 15:22
                                                    Cześć sąsiedzi.
                                                    Czy wiecie moze kiedy zacznie sie cos dziac na naszym "polu"?
                                                    Bylem tam niedawno i nic nie widac i nie slychac.
                                                  • Gość: nori76 Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 15:46
                                                    Geodeci mierzą póki co teren... byle się nie pomylili :)
                                                  • Gość: wojtus_83 Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:17
                                                    Dzieki za informacje.
                                                    Mam nadzieje ze jak ktorys z sasiadów tam bedzie to bedziemy sie informowac jak
                                                    daleko posuwaja sie prace:)
                                                  • Gość: 64 metry zamienie Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:15
                                                    Mam zarezerwowane mieszkanko 64m z ogrodkiem- chetnie zamienie na 50. Prosze o
                                                    kontakt ambiuro@op.pl
                                                  • Gość: wojtus_83 Re: Rozmówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:06
                                                    Czesc wszystkim.
                                                    Cos cicho ostatnio na naszym forum.Pewnie wszyscy analizuja przedwstepne umowy.
                                                    Ja swoja podpisalem dzisiaj.Prezes jest niezle przygotowany bo rozwiewa
                                                    wszystkie watpliwosci.
                                                    A tak na marginesie to czy ktos sprawdził jaka jest odległośc do najblizszego
                                                    sklepu??
                                                  • Gość: Diablica690 Re: Rozmówki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:06
                                                    Najblizszy sklep chyba jest przy glównej ulicy...a taki z większych to
                                                    Auchan....ale zawsze można cos otworzyc 24h ;)Napewno znają sie chętni na
                                                    otwarcie sklepu przy osiedlu...
                                                    A propo umowy, ja równiez podpisałam...i jestem zadowolona...teraz tylko
                                                    kredycik załatwiam..i mozna powiedziec że mieszkanko jest moje.Jesli mozna
                                                    spytac to gdzie załatwiacie kredyciki???Pozdrawiam
                                                  • kat-linka Linia Energetyczna! 11.12.06, 09:46
                                                    A sprawdzał ktoś może w jakiej odległości od linii wysokiego napięcia znajduje
                                                    się nasze osiedle?? O szkodliwości jej działania nie trzeba mówić.
                                                    Pozdrawiam wszystkich z bloku 11
    • Gość: sonia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:03
      Witam

Chetnie wymienie rezerwacje mieszkania na parterze 3 pokojowe(2 etap) na
      mniejsze na parterze w 2 lub 1 etapie.
    • Gość: M Odstapię rezerwację 64 metry z ogrodkiem 2 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:19
      prosze zainteresowanych o kontakt na maila ambiuro@op.pl
    • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:43
      z tymi kredycikami to sie lepiej pospieszyc bo sie ulgi koncza z koncem roku...
    • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:47
      witam! cos mnie zastanawia w planach mieszkan... gdzie sa wyjscia na ogrod w 50
      a gdzie w 64 metrowych mieszkaniach?
      • Gość: wojtus_83 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:49
        W 64m mieszkaniach wyjscie na ogród jest przez taras.nie bedzie kawałka
        balustrady i beda schody.Informacja sprawdzona bo sam takie kupuje.ciekawe tylko
        dlaczego na planach tego nie widac.Pozdrawiam
        • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:24
          Dzieki za info :) Ktore 64 kupujesz? Moze ktores przy placyku zabaw? Bo mi sie
          udalo wlasnie jedno z nich zarezerwowac ale troche mi ten placyk nie na reke...
          Oczywiscie plac zabaw dla dzieci musi byc tylko dlaczego miedzy ogrodkami?
          - po pierwsze przez ten placyk nic nie zostaje z ogrodkow tych przylegajacych
          mieszkan (a za mieszkanie placimy tyle co pozostali)
          - Oczywiscie dzieci musza sie gdzies bawic ale moze nie koniecznie za plotem.
          Halas dzieci moze dac sie we znaki (tym bardziej ze to zaraz za plotem) i to
          nie tylko tym bezposrednim sasiadom (bo to przeciez po srodku wszystkich
          ogrodkow) a my przeciez chcemy mieszkac za miastem wlasnie po to zeby miec
          spokoj i mozliwosc odpoczynku w chociazby umiarkowanej ciszy po ciezkiej pracy.
          - Na takim placyku zazwyczaj nie tylko dzieci sie bawia ale wieczorami rozne
          nieciekawe towarzystwo z zewnatrz moze przesiadywac (tak bylo na innych
          osiedlach np w Dabrowce)
          - to przejscie i plac zabaw sa ulatwieniem dla zlodzieji, ktorzy moga sie tam
          krecic "bo ida na placyk", beda mieli latwiejszy dostep do domow od ogrodu lub
          moga nawet wieczorem czy w nocy przesiadywac na placyku i obserwowac okna
          domow... a wiadomo, ze nowe osiedle ciagnie za soba zlodzieji!

Czy ktos podziela moje obawy. Placyk musi byc ale moze nie koniecznie tamta
          lokalizacja jest dobrym i przemyslnym rozwiazaniem...
          • Gość: piro Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:37
            Witam,
            Niewątpliwie masz racje co do hałasu i ewentualnych zagrożeń, ale gdzie w takim
            razie widzisz na osiedlu, miejsce na plac zabaw dla dzieci?
            Pozdrawiam
          • Gość: sasiedzi Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 213.17.249.* 07.12.06, 08:42
            Z placykiem to mysle ze libra sobie juz nie da zmiany nazucic. A powiedzci - nie
            myslelicie zeby po zakonczeniu budowy ogrodzic cale osiedle? Wiadomo ze bedzie
            to na nasz koszt, ale przynajmniej wyeliminujemy nieco, krecace sie osoby spoza
            osiedla.
            • Gość: wojtus_83 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:14
              Ja mialem rezerwacje na mieszkanie z ogrodkiem wlasnie przy placu zabaw i z
              niego zrezygnowalem.Zrobilem to tylko dlatego ze mialem mozliwosc zamiany na
              takie ktore jest troche dalej.Jesli chodzi o zagrozenie na parterze to na "dzien
              dobry" zakladam rolety zewnetrzne(wiem ze to nie zabezpiecza na 100% ale jest to
              jakies utrudnienie dla zlodzieja).Mysle ze dobrym pomyslem jest ogrodzenie
              calego osiedla.Nie koniecznie na samym poczatku ale pomysl jest dobry(moim
              zdaniem rozwiaze to problem osob trzecich przebywajacych na naszych
              placykach,klatkach,i parkingach.
              Pozdrawiam
              • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:07
                Ja tez popieram pomysl ogrodznia. Widzialam na stronie libry, ze oni juz takie
                osiedla budowali. Najlepiej to zrobic od razu bo pozniej to sie juz nie zrobi...

Bardzo sie boje zlodzieji bo sie duzo nasluchalam od znajomych, korzy mieszkaja
                na nowych osiedlach. Ponoc kazde osiedle, ktore jeszcze nie zacznie sie budowac
                jakas grupa przestępcza sobie rezerwuje :(
                • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:12
                  Mam jeszcze pytanie do mieszkancow mieszkan 50,7 metrowych. Czy cos bedziecie
                  chcieli zmienic w ukladzie pomieszczen? Jakos ten uklad mi sie nie podoba.
                  Czytalam w umowie ze takie zmiany trzeba zglosic do 2 tg od podpisania umowy.
                  Moze macie jaies pomysly. Ja chyba napewno chciala bym zrobic duze okno
                  balkonowe z wyjsciem no ogrod- a nie takie boczne wyjscie. Piszcie jak innego
                  wymyslicie! :)
                  • Gość: sasiedzi Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:53
                    Na zmiany okien i tym podobnych zmian konstrukcyjnych nie ma co liczyc. Jedyne
                    co to scianki dzialowe, wyjscia (rur - poza rura pod sedes, elektryki itp). A co
                    do ogrodzenia - to pomysl zeby zrobic to juz na etapie budowy mysle nie jest zly
                    - koszt tego przy tej ilosci mieszkancow nie powinien byc duzy, albo moga to
                    wrzucic w ceny dla 3 etapu ;)
                    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:07
                      Ja jestem za ogrodzeniem....z tym,ze trzebaby skonsultowac to z Libra a to
                      dlatego że beda tam trwały roboty budowlane (etap 2 i 3) i ogrodzenie na ten
                      czas nic tak naprawde nie da...
                      Ogrodzenie bedzie miało sens w momencie zakończenia wszystkich etapów.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:34
                        Dlatego najlepiej gdyby zrobili ogrodzenie po zakonzeniu 3 etapu. Przy tej
                        ilosci mieszkancow koszt na osobe nie bedzie wysoki. Najlepiej gdyby sie tym
                        Libra zajela, poniewaz pozniej to juz moze nie dojsc do skutku jak zaczniemy
                        mieszkac...
                        to moze kazdy niech w rozmowie z Libra o tym wspomni. Im wiecej bedzie takich
                        glosow tym wieksze szanse na powodzenie naszego pomyslu :)

Nasze osiedle moglo by wyladac tak... :)

www.libra.info.pl/www/img/puszcz/28.jpg
                        www.libra.info.pl/www/img/puszcz/29.jpg

• Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.149.* 07.12.06, 16:49
                          Dzien dobry kochani sąsiedzi
                          Macie racje, ogrodzenia, rolety zewnętrzne, złodzieje...mam te same obawy i
                          podobne pomysły. ale moim zdaniem najnowsze cuda techniki i najwyższe płoty nie
                          uchronia nas przde złodzieskim nasieniem. Mysle ze jestesmy w stanie uchronic
                          sie tylko sami..przez swoja wzajemna rzyczliwośc, przez zlikwidowanie
                          anonimowosci...mam nadzieje ze ze wzgledu na lokalizacje bedziemy inna
                          spopłecznościa niż wielkoosiedlowe, szczerze Wam powiem że mim zdaniem
                          najlepszym protektorem na złodzieja jest zyczliwy, zaufany sąsiad.
                          Pomyslmy nad ogrodzeniem, oczywisciwe ale dopiero po zakonczeniu 3iego etapu,
                          wczesniej to nie ma sensu..ale tak naprawde zastanowmy sie jak utworzyc jakś
                          fajną społeczność, która może na siebie liczyc..
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:23
                            Cos jakos cicho tutaj na forum....czy wszystkie mieszkanka sa juz
                            wykupione???Wszyscy podpisali umowe??? To moze teraz znajdzie sie ktos z bloku
                            numer 8 oprocz tego Pana ktory juz się ujawnil.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:36
                              AAA i cos jeszcze :) Czy ktos wie co ma powstac w miejscu krateru (ktory sie
                              znajduje jakies 100m od naszego osiedla jakby jechac pod gorke przy nowych
                              domkach). Moze jakies jeziorko? Bo raczej tego nie zasypią- jest juz zbyt
                              glebokie! Mozna by ten teren naprawde swietnie zagospodarowac- jeziorko,
                              laweczki, drozki spacerowe itp Taka mam wizje :) Tak naprawde juz sie nie moge
                              doczekac az to wszystko powstanie a tu jeszcze tyle czasu.... :(
                          • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:31
                            Cieszy mnie, ze bede mial takich milych sasiadow. Bede mieszkal w bloczku nr 10
                            (zrezygnowalem z tamtego przy placu zabaw chociaz bardziej odpowiadal mi tamten
                            metraz :(. W kazdym razie sasiedzi z bloczku na przeciwko moga liczyc na moja
                            sasiedzka pomoc w obserwacji ich mieszkan :)
                            • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:44
                              Rozumie ze blok nr 10 jest zaplanowany na drugi etap.?? A co do tego dołu to
                              była jakas kopalnia prawdopodobnie...byłam to ogladac...obecnie zasypuja
                              to...ale dlugo potrwa zanim tam cos zrobia...najpierw musi sie to kilka a moze
                              kilkanascie lat ulezec....masz super pomysly...ale pewnie bedzie ciezko z
                              realizacja...bo tak naprawde nie wiemy kto bedzie mieszkac kolo nas...z tego co
                              wiem...to w wiekszosci sa to mlodzi ludzie, jednych nawet spotkalam w Librze a
                              drugich w banku:)
                              A co do budowy to slyszalam ze zima ma byc cieplutka dopiero pod koniec stycznia
                              ma sie troszke oziebic, ale tylko na pare dni.Takze trzymajmy kciuki za ciepla
                              zime aby domki powstaly szybciutko. Na narty bedziemy mogli jechac na drugi rok,
                              warto wyrzec sie zimy na rzecz mieszkanka ;)
                              Pozdrawiam
                              • an_pp Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 07.12.06, 20:17
                                Witam, wszystkich mieszkańców ulicy Młyńskiej, mam pytanko - czy są
                                jakiekolwiek informacje na temat czynszu na naszym nowym osiedlu?
                                • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.149.* 07.12.06, 20:41
                                  Witam
                                  czyszu nie bedzie, bedziemy płacic tylko na tzw wspólnotę, czyli na utrzyamnie
                                  naszego zarządcy itp....
                                  A z tą społeczną incjatywą, to jestem poważny...tak dobrze nam się tam
                                  bedzie mieszkac, jak sobie poukładamy z sąsiadami
                                  Powiem Wam szczerze że jak rozejdzie sie miedzy bandami złodziejszkami a
                                  wierzcie mi że oni zazwyczaj sie znaja aby sobie w droge nie wchodzic , że u
                                  nas miło ,ze ludzie wszystko widzą,oze dbaja o siebie ze pilnuja osiedla że
                                  nie ma znieczulicy...a jak jeszcze komus dla przykładu wpier...daczymy to
                                  zobaczcie jak bedzie spokojnie
                                  Pz\drawiam
                                  • an_pp Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 07.12.06, 21:14
                                    Dziękuje za odpowiedz - ale kiedy zostanie ustalona wysokość (cena) wspólnoty
                                    mieszkaniowej. Dopiero po zakończeniu budowy?
                                    • Gość: piro Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 07.12.06, 21:47
                                      Wysokość opłat za biezace utrzymanie nieruchomości( w tym opłata zarządcy) i
                                      fundusz remontowy zostaje ustalona uchwałą wspólnoty(większością głosów) na
                                      zebraniu mieszkańców-wspólnoty.A 1 zebranie moze nastąpić po podpisaniu
                                      ostatniego aktu notarialnego sprzedazy.Także jak sam widzisz jeszcze trochę to
                                      potrwa:):)
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: kaska Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 15:34
                                        witam

Czy jest tu ktos z 2 etapu, kto tak jak ja na dniach podpisuje umowe i chcial
                                        by zdazyc z kredytem do konca roku ze wzgledu na ulge odsetkowa? Czy to jest
                                        wogole mozliwe? Moze poradzicie w ktorym banku moge teraz jeszcze do konca roku
                                        liczyc na kredyt!

Pozdrawiam
                                        • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:54
                                          Hej! wlasciciele mieszkan- pierwszy etap, parter! :) Czy cos zmieniacie w
                                          ukladzie scian, pomieszczen? Przyznam, ze cos bym chetnie zmienila, szczegolnie
                                          w ukladzie korytarzyka - jest ciasny i nie ma gdzie szafki na buty, ubrania
                                          postawic! Gdyby ktos mial jakies ciekawe pomysly prosze sie nimi podzielic :)
                                          Moze cos wspolnie wymyslimy! Zastanawiam sie tez czy nie isc z tym do
                                          architekta...
                                        • Gość: marchew Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 10.12.06, 18:05
                                          Cześć, ja tez jestem z 2 etapu, mysle że da się to zrobić ale musisz sie
                                          pospieszyc. Powodzenia!!!
                                          • Gość: odp Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 18:13
                                            a czy Ty juz podpisywalas umowe?
                                        • Gość: Diablica9\690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:34
                                          W większosci bankach rozpatrują wnioski do 10 dni.Wiec trzebaby było juz złozyć
                                          wnioseczek i tylko czekac na pozytywną decyzję. Polecam Millennium -
                                          profesjonalna obsługa, MBANK - taka sobie....GE Money Bank...nie pytałam ale
                                          podobno łatwo wziąść kredycik i decyzja w dwa dni (o ile jest to prawda).Co do
                                          innych banków nie sprawdzałam.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:43
                                            Bardzo dziekuje za porade. Fajnie by bylo zdazyc bo odsetki sa duze a to je
                                            troche by zmniejszylo :) Mam malo czasu na zorientowanie sie :(( Ktury bank
                                            polecacie- najlepsze warunki.

Mam tez pytanie dotyczace watu w umowie- gdzie pisze ze cena moze sie zmienic
                                            gdy zmieni sie stawka watu. Stawke vatu maja podniesc od 2008. Ja kupilam
                                            mieszkanko w 2 etapie wiec bedzie sie jeszcze budowalo w 2008roku. Czy to
                                            oznacza ze Libra moze podniesc cene mieszkania po podpisaniu umowy?
                                            • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.145.* 12.12.06, 00:05
                                              Witam wszystkich sąsiadów
                                              Odnosnie banków - BZWBK jest taki niby mega elastyczny i nowoczesny ja juz
                                              czekam dobre 14 dni - i oni jeszcze nic nie wiedzą.
                                              Pozatym odnosnie Vatu- jeżeli on wzrośnie to tyle automatycznie wzrosnie Twoje
                                              mieszkanie - nawet nie ma sie co łudzic że bedzie inaczej, ktos musi ten
                                              podatek zapłacicc, a napewno nie zrobi tego developer.
                                              Pozdrawiam wszystkich sąsiadów a szczegolnie tych bez ogródków:)))
                                            • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:43
                                              Jesli chodzi o warunki kredytu to chyba każdy wniosek indywidualnie jest
                                              rozpatrywany. Musiałabys się zorientować chodząc po kilku bankach...ja osobiście
                                              byłam w expanderze z nadzieją,że mi pomogą, ale bardzo zawiodłam się (bynajmniej
                                              na tym panu do którego zostałam przydzielona) brak profesjonalizmu, nieaktualne
                                              dane (chodzi tutaj o symulacje rat) błędne informacje. Dlatego też postanowiłam
                                              liczyć na własna intuicje i na bank który polecono mi w Librze. Powiem
                                              szczerze,że byłam w 3 bankach i najbardziej profesjonalna obsługa jest w
                                              Millennium, byłam również w Mbanku (ale panu spieszyło się do obsługi kolejnych
                                              klientów - co mnie osobiście nie spodobało się - podejmowac decyzji to ja nie
                                              bede w pośpiechu!!!) no i pozostaje Ge Money Bank gdzie nie spodobało mi się
                                              robienie zdjęć "trawy" tzn placu budowy, musiałam równiez wyciągnąc z pani jakie
                                              sa dodatkowe koszty, a to tak naprawde powinna powiedziec sama!!!! Co do Vatu w
                                              2008 roku to raczej dotyczy tych mieszkan które maja powyżej 120 m2.Sprawdz
                                              prosze to sobie.
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:41
                                                Diablico... jestes tu chyba najaktywniejsza uczestniczka tego tematu :)
                                                GRATULUJE:)... a co do banku... ktory wybralas a jesli millenium to ile juz czekasz?
                                                Ja, kiedy rok temu juz szukalem mieszkanka informowalem sie o kredytach w
                                                openfinance i niestety tez mam zle doswiadczenia. Osobiscie uwazam, ze te
                                                instytucje nie dzialaja max prokliencko, tzn. tez chca zyc.... wiec polecaja to
                                                z czego maja najwiecej. Wowczas pani z openfinance tez nie polecila mi
                                                najlepszego banku, wiem bo sprawdzilem sam, dlatego zrezygnowalem z uslug
                                                openfinance. Teraz przy okazji mieszkania na Mlynskiej szukalem sam. Jak dla
                                                mnie, osoby ktora potrzebuje kredytowania w 100%, najlepiej wypadl wlasnie
                                                millenium ale i lukas byl niezly, a o decyzji przesadzilo 40lat kredytowania w
                                                millenium w zwiazku z czym rata podstawowa jest zminimalizowana. Osobiscie
                                                uwazam ze oferty w bankach sa podobne, bardzo podobne.... no moze poza deutsche
                                                bankiem, ktory w swej ofercie nie tyle ze jest niekorzystny ale i perfidny!
                                                Biora za wszystko w maksymalnych kwotach. Jedyna pozytywna strona ktora
                                                uslyszalem w rozmowie z pania z DB to 2 dni na rozpatrzenie wniosku...
                                                przynajmniej w teorii.
                                                Takie sa moje odczucia i wrazenia.
                                                • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:21
                                                  Narazie na decyzje w millenium czekam 6 dni roboczych. Wstepnie powiedziano,że
                                                  decyzja bedzie w 10 dni roboczych. Licze na to!
                                                  Pozdrawiam
                                            • Gość: Diablica690 Vat 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:48

Właśnie znalazłam artykuł dotyczący Vat-u:
                                              "Z trzech dobrze poinformowanych źródeł dowiedzieliśmy się, że propozycja
                                              resortu finansów zakłada opodatkowanie 7-proc. VAT-em mieszkań do 120 m kw. i
                                              domów do 200 m kw. Gdyby jednak ich powierzchnia była większa, inwestor nie
                                              musiałby płacić automatycznie 22-proc. stawki podatku. Nasi informatorzy
                                              twierdzą, że wyższy podatek miałby objąć równowartość nadwyżki ponad owe 120 i
                                              200 m kw"
                                              Więc moim mili...ze spokojem!
                                              Pozdrawiam
                                  • kat-linka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 11.12.06, 09:28
                                    Jeśli idzie o "złodziejaszków" to znam ich działanie, bo mieszkałam parę lat na
                                    nowym osiedlu w Luboniu, niestety nie ma na nich rady. Mimo, że byliśmy zgrana
                                    grupą pilnujących się nawzajem sąsiadów nie uchroniło nas to przed kradzieżami.
                                    Ginęły nowe samochody (wypychane przez rozcinaną siatkę w płocie nawet o godz. 7
                                    rano), notoryczne kradzieże kół alu, sprzętu grającego (po kilka kradzieży w
                                    miesiącu), a nawet kradzieże pieców dwufunkcyjnych wyrwanych ze ściany,
                                    szczególnie na początku, kiedy jeszcze niewiele mieszkań było zasiedlonych. Nie
                                    pomogły płoty i latarnie, które ustawiliśmy. Policja tez nie pomogła, poradziła
                                    jednak, żeby się nie wychylać kiedy widzimy jak kradną, bo cytuję: "wpadną Wam
                                    kiedyś do mieszkania z bronią i nic Wam nie pomoże, w najlepszym wypadku tylko
                                    Was skopią.." Jedyna rada to założyć jak najszybciej rolety antywłamaniowe i
                                    ubezpieczyć auto.
                                    pozdrawiam
        • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:58
          A czy jest ktos z bloczku nr 10 2 etap?
          • Gość: a. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:48
            A właśnie się zgłasza :) Podpisałem właśnie umowę na 2 etap.

Prześledziłem całe forum i tak mi się nasunęło kilka uwag:

1. Co do umów - uważam, że ich treść jest beznadziejnie jednostronna (standard),
            ale co gorsza niebezpieczna i może sprowadzić się do walenie nas klietów w rogi
            (oczywiście podpisałem, bo negocjować się nie dało - z rozbrajającą szczerością
            usłyszałem, że jest tylu chętnych, że jak mi nie odpowiada, to nie muszę
            podpisywać). Ale do rzeczy, dwie kwestie. Pierwsza to harmonogram wpłat. Operuje
            on datami, bez żadnego nawiązania do etapu budowy. Dość łatwa do wyobrażenia
            jest więc sytuacja, że musimy płacić którąś z kolei ratę pomimo, że jeszcze nie
            jest tyle (albo nic) wybudowane. A jak nie zapłacimy, to odsetki i możliwość
            posłania nas na drzewo z naszej winy. Oczywiście mam nadzieję, ze Libra będzie
            utrzymywać dobrą renomę i nam to nie grozi, ale.... Druga rzecz to brak
            jakichkolwiek konsekwencji dla Libry za opóźnienie. Praktycznie nic, bo trzeba
            by było wykazać szkodę, jaką się poniosło....

2. Ogródki. Moim zdaniem polega to na tym, że w umowach końcowych każdy ze
            współwłaścicieli terenu jako części wspólnej wyraża zgodę, aby z tych konkretnie
            wydzielonych miejsc kozrystali właściciele konkretnych mieszkań. Taki podział do
            wyłacznego korzystania z oznaczonych części jest ważny nawet bez wpisu do KW -
            choć może być wpisany i wtedy lepiej. Takiego podziału nie można też zmienić bez
            zgody wszystkich współwłaścicieli, w tym zainteresowanego, więc o tyle jest on w
            miarę trwały.

3. Wzrost ceny ..... oczywiście nie wymaga komentarza.

Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów, zwłaszcza z 10-tki :)
            Mam nadzieję, że sąsiedzi z I etapu nie będą musieli na nas zbyt długo czekać :))
            • Gość: EM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:57
              Własnie podpisałam umowę :)Tez 2 etap(parter- z ogrodkiem :))) >A> może
              będziemy siąsiadami?

Co mi się w umowie nie podobało:

1. Sprawa rekojmi i gwarancji. Jezeli dobrze rozumiem gdy np. zapadnie mi sie
              dach to naprawią go ale nie bede miala odszkodowania za to? Gwarancja jest
              tylko na urzadzenia typu piece itp. A co jezeli po tych 3 latach cos wyjdzie...
              to juz inna bajka.

2. Sprawa ewentualnych opoznien

3. Brak zapisow o kolorze elewacji - a co jezeli zrobia rozowa albo jaskrawo-
              zielona elewacje. Nic nie bedziemy mogli powiedziec bo pod wzgledem elewacji
              kupilismy kota w worku.

Pozdrawiam mieszkancow!

2.
              • Gość: mini osiedle ogrodzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:46
                Witam
                Odnosnie ogrodzenia osiedla powiedziano mi w Librze, ze nie jest to mozliwe,
                poniewaz firma wykorzystala maksymalnie powierzchnie swojej dzialki i nie
                zostalo juz miejsca pod ewentualne ogrodzenie.
                • Gość: kat-linka Re: osiedle ogrodzone IP: 217.116.110.* 14.12.06, 08:16
                  Na szczęście ogródki będą ogrodzone dookoła a plac zabaw będzie miał dużo wyższe
                  ogrodzenie.
                  • Gość: w Re: osiedle ogrodzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:53
                    Moim zdanie z tym ogrodzeniem to jeszcze nie wszystko stracone. nie trzeba
                    ogradzac osiedla do okola zeby utrudnic wejscie na jego uliczki nieproszonym
                    osobom. Przeciez ogrodzone sa juz ogrodki- to robi jakby opaske do okola
                    osiedla, teraz wystarczy tylko zamknac szlabanem lub brama atomatyczna (lub
                    nie) ulice i juz nikt sie tam nie bedzie krecil. A wjazdow z tego co patrze na
                    plan to nie ma zbyt wielu.

• Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:23
              Witam!
              Co do umowy oczywiscie jest na korzyśc Libry...ale mój drogi, z tym opóźnieniem
              jak piszesz oni tez konsekwencje tego poniosą. Nie wiem z kim analizowałes
              umowe...ale moja była analizowana przez prokuratora i wiem,że jeżeli się spóźnią
              z oddaniem mieszkania beda płacic odsetki umowne. Więc nie bój się, jakby co to
              nie bedziemy poszkodowani - napewno nie z tyt. późniejszego oddania.
              Pozdrawiam
              • Gość: a. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:36
                Cześć Diablica,
                powiem tak samo: nie wiem, z kim analizowałaś tę umowę ;)
                ja jestem przekonany o tym, co napisałem, i mam tylko nadzieję, że działania
                naszego developera nie doprowadzą do konieczności weryfikacji naszych poglądów :)

pozdrowienia dla Sąsiadki z wcześniejszego etapu :))
                a.
    • Gość: Wpisujcie numer!!! Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:58
      Hej sasiedzi :)) Zapraszam do wpisywania numerow swojego szregu w tym watku.
      Zobaczmy czy sa tu nasi sasiedzi!!!
      • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 16.12.06, 18:40
        Czy ktos jeszcze żyje na tym forum???? Ja jestem z bloku nr 8 (pierwszy etap)
        Pozdrawiam
        • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:24
          A ja z bloku nr 10 2 etap. Przed Swietami forum ucichlo... ale pewnie za rok o
          tej porze bedzie tu goraco :)))!!!!
        • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:16
          Diablico dostalas juz odpowiedz z Millenium?
          • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 01:43
            Ja zlozylem wniosek o kredyt w piatek. W poniedzialek obiecano mi odpowiedz...
          • Gość: Diablica690 Re: Do Nori76 IP: *.icpnet.pl 17.12.06, 14:04
            Witam sąsiada !
            Można powiedziec ze dostałam odpowiedz...ostateczna decyzja bedzie
            prawdopodobnie w czwartek. Mam kredyt warunkowy (donieśc trzeba było jeden
            dokument).Ale nikt mi nie obiecywał ze decyzja bedzie w ciagi 3 dni. Mówiono,że
            może coś takiego wystapić. Więc spoko...A Ty Nori76 jak tam Twój kredycik???Z
            którego jestes bloku???
            Pozdrawiam
            • Gość: nori76 Re: Do Nori76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:40
              Znaczy... bo wiesz ze prawie robi wielka roznice?:)
              Moj kredycik sie robi... choc dzis mija 14dni od zlozenia dokumentow narazie
              cisza, tez mi wspominano o jakis 2-3 dniach... propaganda dobra rzecz. Czekam
              nadal mam nadzieje ze pojdzie :)
              Blok nr 7, parter z ogrodkiem, po mojemu kurniczek :)
              • Gość: Radek pytania IP: 217.116.110.* 18.12.06, 19:03
                1. Czy ktoś orientował się czy istnieje możliwość montowania rolet zewnętrznych
                już podczas budowy przez Librę? Wtedy są one w murze i nie wystają na zewnątrz.
                2. W jakiej walucie bierzecie kredyt?
                3. Jaką powierzchnię mają ogródki przy placu zabaw?
                Pozdrawiam z bloku 11
                • troll32 Re: pytania 20.12.06, 12:32
                  Co do rolet (mam doświadczenie z LIBRĄ):
                  1) rolety zawsze montuje firma od rolet, takich rzeczy nie zleca się murarzom
                  2) można dogadać z LIBRA moment wejścia ludzi z roletami - musisz to
                  skoordynować
                  3) puszki rolet zewnętrzne zawsze będą wystawać, tylko mniej, natomiast nie
                  wystają puszki wewnętrzne, ale aby zamontować takie rolety należy zmienić
                  wielkość okna lub otworu okiennego - a z tym może być problem ze strony LIBRY
                  4) anyway, uwzględnij konieczność serwisowania rolet (dostepu do puszki)!!!
                • Gość: kat-linka rezygnacja IP: 217.116.110.* 03.01.07, 10:29
                  Zrezygnowałam z kupna mieszkania z ogródkiem 11/15. Jeśli kogoś interesują
                  powody, to napiszę:
                  1. Temat oczywisty megalinia wysokiego napięcia w odległości 80m od okien (w tej
                  chwili nie działa w pełnej wydajności, bo została oprotestowana, nawet jeden z
                  programów p. Jaworowicz był temu poświęcony), ale jak znam życie to prędzej czy
                  później zostanie podłączona, a wtedy wartość mieszkania znacznie spadnie.
                  2. Wykonawcą nie jest LIBRA. Libra przeszacowała swoje wydajności na Soplicowie
                  i do budowy Młyńskiej wynajęła jakąś mała firemkę.
                  3. Odległość do najbliższego przystanku autobusowego to ponad 1000m i z tego co
                  się dowiedziałam nie ma planów na linię w tym miejscu, ponieważ jest to droga
                  "donikąd".
                  Szkoda, że było tyle minusów.
                  Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców.
                  • Gość: w Re: rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:51
                    To mieszkanko jest jakies feralne bo co chwile ktos z niego rezygnuje ;) Ja sie
                    zalapalem na mieszkanko dosc pozno i tylko po kogos rezygnacji udalo mi sie
                    zarezerwowoac wlasnie 11/15. Pozniej zrezygnowalem bo za ropoowali mi inne.
                    Teraz widze, ze Ty zarezerwowalas- i zrezygnowalas :) Moj powod rezygnacji byl
                    inny. Nie linia (ktora jest w takiej od osiedla odleglosci, ze nie dotyczy nas-
                    chyba, ze wizualnie), nie autobusy (bo mam auto, poza tym mysle, ze jak sie
                    pojawi tylu mieszkancow na 100% zrobia nowe polaczenia- Komorniki sie teraz
                    intensywnie rozbudowuja, poszerzaja Glogowska- tylko patrzec jak przyjada tu
                    nowe autobusy- tak jak to bylo w Suchym Lesie) moim powodem rezygnacji z tego
                    mieszkanka byl plac zabaw pod oknem i brak ogrodu. Jedyne co mnie martwi i
                    zastanawia z tego co napisalas, to sprawa tego podwykonawcy... ale przeciez w
                    umowie wyrznie jest napisane, ze to Libra wybuduje nasze mieszkania! W koncu to
                    z nimi podpisalam umowe a nie z nikim innym!!!
                  • Gość: nori76 Re: rezygnacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:18
                    z ta megalinia i jej bliskoscia to przegielas kat-linka ale Twoja sprawa, teraz
                    juz bedziesz miec raka z innego powodu.
                    Co do podwykonawcow... a widzialas kiedys zeby developer sam budowal? Zazwyczaj
                    zatrudnia sie podwykonawcow, a w interesie developera jest aby byly to solidne
                    firmy bo ostatecznie to on odpowiada za inwestycje.
                    Przystanek... to juz mi sie nawet komentowac nie chce.
                    • Gość: w Re: rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:37
                      Ja bym nie chcial zeby autobus na nasze osiedle dojezdzal!!! Precz!!! ;) Chce
                      mieszkac na tym osiedlu bo licze wlasnie na cisze i spokoj. A nie zeby mi zaraz
                      przy lasku pentle autobuowa zrobili!!!
                      • Gość: hehe Re: rezygnacja IP: *.crowley.pl 03.01.07, 19:47
                        Gość portalu: w napisał(a):

> Ja bym nie chcial zeby autobus na nasze osiedle dojezdzal!!! Precz!!! ;) Chce
                        > mieszkac na tym osiedlu bo licze wlasnie na cisze i spokoj. A nie zeby mi zaraz
                        >
                        > przy lasku pentle autobuowa zrobili!!!

Ale nieuki i wieśniaki będa tam mieszkać. Nic, tylko "pentle" na szyje sobie
                        zawiesić...
                        • Gość: nori76 Re: rezygnacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:45
                          minister DORN sie znalazl :)
                        • Gość: w Re: rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:22
                          Hmm... nie załapałeś się? Pewnie tak bo ciekawe dlaczego to forum odwiedzasz
                          skoro tu mieszkał nie będziesz!
                          • Gość: Obserwator Re: rezygnacja IP: 85.134.157.* 03.01.07, 22:31
                            Czołem sąsiedzi
                            Bardzo sie ciesze z tego foto forum...autobusami i linia wysokiego napięcia
                            bym sie wogóle nie przejował, po pierwsze każdy z nas bedzie miał zapewne swoj
                            samochód a jesli w razie potrzeby zaistnieje sytuacja ze bedzie trzeba
                            skorzystac z komunikacji miejskiej to 1 km to nie jest przeciez daleko,
                            spacerek każemu dobrze zrobi...chocby na serce
                            A pole magnetyczne z lini wysokiego napięcia...gdyby przebiegała ona nad naszym
                            dachem owszem może to być jakies zagrożenie, a pozatym jestesmy otoczeni
                            tysiącami różnego rodzaju fal, fale radiowe, telewizyjne, saygnały z
                            nadajników sieci GSM, kable w mieszkaniach,tysiące urządzen elektrycznych....
                            nie panikowałbym.
                            P.S. Czy ktoś może mi rzetelnie wkoncu odpowiedziec ile metrów jest ta linia
                            mieszkan budowanych w pierwszym, etapie??
                            Dziekuje pozdrawiam
    • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:40
      Drodzy sasiedzi, prosze przeczytajcie ponizsze i ustosunkujcie sie. Fragment
      materialu programu INTERWENCJA z Polsatu:

>
      >Ceny na rynku mieszkań rosną lawinowo. Wielu z deweloperów celowo chce się
      >pozbyć starych klientów, by zawrzeć nowe umowy, po nowych cenach. Pretekstem
      >zerwania umowy bywają kruczki prawne.
      >
      >Oto przykłady niektórych z nich:
      >
      >>>- Uzależnienie zwrotu pieniędzy osobom rezygnującym z kupna mieszkania od
      >>>znalezienia następców.
      >
      >- Zobowiązanie klienta do wpłacenia deweloperowi przed odbiorem mieszkania
      >kaucji na poczet czynszu.
      >
      >Mimo zakazu wciąż nie brakuje firm, które te klauzule stosują. Firmy często
      >podsuwają też klientom tak zwane umowy rezerwacyjne. Klient zobowiązuje się w
      >nich do kupna mieszkania, a deweloper... do niczego.
      • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.138.* 17.12.06, 01:14
        Witam wszystkich
        O tym że developerzy moga nami klientami pomiatać, to wiadomo, bądzie to
        trawłao tak długa aż podaż nie znajdzie sie w jakiejs rozsadnej relacji z
        popytem, a narazie sie na to nie zanośi.
        Szczerze Ci powiem, że nie widze takich kruczków prawnych u nas, nasza umowa
        jest prosta i przejrzysta wiec nie obawiałbym sie.
        Jedyne co możemy teraz robic to patrzec jak postepuja prace, jeżeli nie bedzie
        żadnych drastycznych opóźnien i uchybuień to myślę że bedzie wskazywało to na
        to że Libra ma czyste intencje.
        Ale oczywiście Nori trzeba ich bacznie obsewować, bo w końcu inwestujemy nasze
        pieniądze, a inwestycja w rynek piewrotny to zawsze jakies większe ryzyko niż
        we wrórny, bo jak kupujesz mieszkanie z drugiej ręki, i dokładnie wszystko
        sprawdzisz to fizycznie masz nieruchomość, my narzaie mamy tylko umowe i
        marzenie aby mieć swoje nowe mieszkanko.
        Trzeba ich obserwować, licze ze nasi szanowni sąsiedzi jeżeli wypoatrza jakieś
        nieprawidłowości to się nimi z nami na forum podzielą.
        Póki co pozdrtawiam wszystkich jadących na tym samym wózku co ja.
        Miejmy oczy otwarte i patrzny inwestorwi na ręce.
        Pozdrawiam
    • Gość: Joanna Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:35
      Witam sasiadow :) Czy ktos wie moze gdzie maja byc umieszczone grzejniki w
      mieszkaniach 50,7m. Chciala bym zglosic zmiany do projektu ale jest mi do tego
      ta informacja niezbedna a do Libry sie dodzwonic... to graniczy z cudem.
    • Gość: Milka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 23:32
      Witam :)

Mam pytanie do mieszkancow 50,7 na parterze z ogrodkiem? Czy jest tu ktos z
      takiego mieszkanka? Czy wprowadzacie jakies zmiany do projektu- moze podzielimy
      sie uwagami co do zmian... :)
      • Gość: Diablica690 Wesołych Swiąt! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:43
        Wiatm wszystkich forumowiczów. Bardzo zaskoczyła Mnie Libra światecznymi
        zyczeniami. Mały developer ale za to jak dba o swoich klientów. Wielki plus. Oby
        tak dbał przez cały czas!
        Pozdrawiam
        p.s co tak ciuchutko tutaj???
        • Gość: w Re: Wesołych Swiąt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:07
          Zgadza sie- bardzo mily gest! Jak na razie same plusy :) Ale jeszcze nie
          zaczeli budowac :)
          • Gość: Diablica690 Re: Wesołych Swiąt! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:31
            Jak to nie zaczeli??? Przeciez już jest miesiąc jak otrzymali pozwolenie.
            Geodeta juz ich odzwiedził więc na co czekają....Kiedy byłes tam ostatnio???
            Pozdrawiam
            • Gość: w Re: Wesołych Swiąt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:01
              ostatnio bylem jakies 10 dni temu, wtedy jezdzila tylko spychareczka, wiec cos
              juz robia... chociaz tak jakos sennie troszke... :) chodzi mi o to ze mury
              jeszcze nie rosna :)
              • Gość: Obserwator Re: Wesołych Swiąt! IP: 85.134.134.* 26.12.06, 20:05
                Witam
                jak ktos z Was bedzie miał aktualne dane na temat jak tam na budowie...dajcie
                znac prosze.
                Udanych ostatnich swiatecznych godzin.
                Pozdrawiam
    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 21:01
      Czy ktos jeszcze żyje na tym forum???? Może ktos wie na jakim etapie budowy jest
      Libra?
      Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 21:20
        Stan z początku tygodnia (25.12):
        Budynek 7 - jeszcze nie zaczęli.
        Budynek 8 - jest już częściowo wylany beton.
        Budynek 9 lub 10 (nie wiem dokładnie, który to jest, w każdym razie 1 z tych z
        tyłu, za 7 i 8) - najbardziej zaawansowany - wylany jest beton i są już pręty
        zbrojeniowe.

Nie znam się na tym dokładnie, tyle udało mi się zaobserwować. Mam nadzieję, że
        chociaż trochę przybliżyło to stopień zaawansowania prac budowlanych :)

Pozdrawiam! Również czekam na jakieś nowsze wieści.
        • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 02:10
          Ciekawe dlaczego najbardziej sie przykladaja do nr 10- przeciez to juz 2
          etap... Moze mieszka tam ktos wazny ;)
    • Gość: librunia111 Foto Forum Naszego Osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:11
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,54681691.html
      • Gość: nowa sasiadka Re: Foto Forum Naszego Osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 01:24
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,libra111,0.html

ZAPRASZAM DO POKAZYWANIA SWOICH ZDJEC I WYMIANY OPINI NA TEMAT STOPNIA
        ZAAWANSOWANIA I JAKOSCI PRAC NAD NASZYM OSIEDLEM :)
        • Gość: wojtus_83 Re: Foto Forum Naszego Osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:07
          Dobry pomysł z tym FotoForum.Ciesze sie ze bede miał tak pomysłowych sąsiadów:)
          Jak bede na Młyńskiej to tez zrobie pare fotek.
          Pozdrawiam
          • Gość: sasiadka Re: Foto Forum Naszego Osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 01:29
            Super! Wszystkie fotki mile widziane :) Pozdrawiam!
            • an_pp Zdjęcia z budowy (14.01.2007) 14.01.07, 21:02
              Najnowsze zdjęcia z 14.01.2007

fotoforum.gazeta.pl/5,2,an_pp,0.html
      • libra111 w 02.01.07, 01:36
        Niech sie mury pną do góry!!! :)))
        • lidzia_2007 Re: w 02.01.07, 19:36
          Chcemy z mężem kupić mieszkanie - dopiero rozpoczęły się zapisy na 2008 rok ale
          mam pytanie jakie banki polecacie na wzięcie kredytu na mieszkanie?????
          • Gość: Julia_81 Re: w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:01
            Ja mam w PKO BP. Libra ma kontakty z Millenium i wiem, ze tam najwięcej osób
            bierze.
          • Gość: Julia_81 Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:03
            • Gość: nori76 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:23
              Juleczko.... jestem, jakies pytanka?
              • Gość: Julia_81 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:26
                No to bardzo mi milo powitac sasiada z ulicy :) Mam pytanie dotyczace naszych
                mieszkanek: czy zmieniales cos w projekcie tzn scianki dzialowe, elektryka itp
                Co sadzisz o samym projekcie mieszkania? Mi szczerze mowiac kilka rzeczy sie
                nie podoba i chetnie bym cos pozmieniala... szukam tylko inspiracji :)
            • Gość: nori76 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:12
              byla ... kat-linka, ale ona sie pradu obawia, ze chodzic bedzie musiala i ktos
              inny jej domek wybuduje... no coz... poooooszla sobie maruda, mam nadzieje ze
              znajdzie swoje wymarzone M
            • Gość: sasiedzi Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:56
              Jakbyc chciala to moge ci podeslac co my wymyslilismy w formie jpg na maila.
              • Gość: nori76 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 20:51
                sasiedzi... a mi podeslecie takiego jpg'a? Tez jestem ciekaw jak by to bylo...
                bartoszxx@wp.pl
                DZIEKI !!!
                • Gość: Julia_81 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:49
                  Super, bardzo będę wdzięczna :) Moj mail: ambiuro@op.pl Ja moje pomysły też
                  zaraz podeślę.

Pozdrawiam! :)
                  • Gość: nori76 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:13
                    Juleczko a mi podeślesz? e-mail ten sam :)
                    • Gość: krzysqo Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:49
                      ja tez poroszę e-mail z propozycją
                      krzysqo@gazeta.pl pozdrawiam
                      • Gość: wojtus_83 Mieszkanie 3 pokojowe-łazienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:02
                        Witam czy jest ktos z mieszkaniem 3 pokojowym?Jestem ciekaw jak rozwiazaliscie
                        problem idiotycznie zaprojektowanego okna w łazience tzn ani na prawo a ani na
                        lewo nie wejdzie zadna kabina prysznicowa.w librze powiedzieli ze z oknem nic
                        nie zrobia(co jest zrozumiale).Może macie pomysł jak rozplanowac łazienke zeby
                        była bardziej funkcjonalna?Podejrzewan ze nie tylko ja mam ten problem.
                        poadrawiam
                        • Gość: DM Re: Mieszkanie 3 pokojowe-łazienka IP: *.icpnet.pl 10.01.07, 11:09
                          Witam...mieszkanie 3-pokojowa??? to takie jak moje :) ja nawetnie zauwazylam,ze
                          okno nie jest na srodku...pewnie trzeba bedzie zrezygnowac z prysznica na rzecz
                          wanny :)Widze ze wszyscy zyja juz aranzacja wnetrz...ja sie martwie ta linia
                          wysokiekiego napiecia w poblizu :(
                          • Gość: Palmer Eldritch Re: Mieszkanie 3 pokojowe-łazienka IP: *.man.poznan.pl 10.01.07, 14:45
                            Jeśli chodzi o linię wysokiego napięcia : zakładając że linia przesyłowa miała
                            by nawet max. tego co stosowane jest u nas w kraju w odległości 100 m od niej
                            pole elektromagnetyczne jest znikome. Nie należy się nim przejmować. Pole
                            wytwarza się dookoła samego przewodu i z każdym metrem jego natężenie zmniejsza
                            się. Dla nas jako przyszłych mieszkańców jedynym minusem lokalizacji z trakcją
                            wysokiego napięcia w pobliżu są walory widokowe.
                            • Gość: DM Re: Mieszkanie 3 pokojowe-łazienka IP: *.icpnet.pl 10.01.07, 23:40
                              Musze przyznac,ze troszke sie uspokoilam :)
                              pozdrawiam.
                        • Gość: DM Re: Mieszkanie 3 pokojowe-łazienka IP: *.icpnet.pl 10.01.07, 23:39
                          tak sie zastanawialam nad tym i moze zwiekszymy łazienke kosztem pokoju :) jak
                          z 14,4m zabierzemy 2 to nawer nie zauwazymy a okno bedzie wtedy na srodku :P
              • Gość: Julia_81 Re: Czy jest tu jakiś mieszkaniec parteru 50,7? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:29
                fenzel@...> nie moge przesłać do Ciebie moich wizualizacji :( Chyba masz pełną
                skrzynkę bo zwraca mi wiadomosc do Ciebie.
    • wargas78 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 06.01.07, 19:58
      Cześć przyszły sąsiedzie, zarezerwowałem wraz z moją niewiastą mieszkanko na
      ul. Młyńskiej, nasze mieszkanko będzie gotowe dopiero w czerwcu 2008 i już nie
      możemy się doczekać, jak ten czas wolno płynie:) pozdrawiamy
      • Gość: Julia_81 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:07
        Tak sie mowi, ze czas szybko plynie a jak mamy na cos czekac to nagle sie
        strasznie dluzy ;)My tez czekamy do czerwca... A ktory budynek jezeli mozna
        wiedziec :) My nr. 10! Pozdrawiam!
        • wargas78 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska 07.01.07, 19:01
          My czekamy na mieszkanko w budynku nr 9...a wiec pewnie gdzies w poblizu.
          Pozdrawiamy!
          • Gość: tomaj Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.01.07, 12:29
            cześć Witam,

informacja z zeszłego tygodnia (piątek): są jeszcze wolne mieszkania 10/ 8 i
            16, 11/6 i 16, 9/4. Zastanawiam się nad wyborem jednego z nich, czasu jest mało
            więc prośba o pomoc: dlaczego nie decydowaliście się na te mieszkania przy
            wyborze? Jakieś wady? Będę wdzięczny za wszystkie uwagi, mój adres
            tomd@gazeta.pl , Inne uwagi dot. Libry ułatwiające życie mile widziane, w
            zamian rewanżuję się piwkiem : )

pozdrawiam przyszłych sąsiadów : )

Tomaj
            • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:01
              Witam serdecznie!
              Moze ktos ma ciekawe pomysły na mieszkanka 2-poziomowe. Zastanawiam sie nad
              lokalizajca prysznica w mniejszej łazience . Niby mam pomysł ale nie wiem czy do
              końca jest dobry. Może jest ktos na tym forum kto podesle mi ciekawe rozwiązania
              ustawienia sanitariatów w łazienkach.
              Pozdrawiam
            • Gość: M Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:11
              Ojej! Jedno z tych mieszkan jest moim sasiadem z gory. Nie wiem czy mam je
              polecic :)
              • Gość: tomaj Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.01.07, 16:17
                hej,

to jeszcze raz ja , w sprawie postu wyżej

gdyby ktoś ewentualnie mógł zostawić numer telefonu to chętnie oddzwonię

Tomaj

• Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:27
                  Czy naprawde nie ma tutaj nikogo kto kupił mieszkanie dwu-poziomowe??? A może
                  poprostu nikt nie ma pomysły na ciekawą "aranzacje" toalety dolnej .
                  Pozdrawiam
                  • Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 09.01.07, 18:03
                    A moze poprostu nikt nie chce sie z toba tym podzielic, albo udaj sie do
                    architekta wnetrz, zaplac mu a on sie juz tym zajmie...
                  • Gość: w Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:27
                    Ja bym sie chetnie podzielila pomysłami ale mam 50,7 :(
                  • Gość: Palmer Eldritch Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:12
                    Hello ! Podpisaliśmy z żoną umowę na lokal Młyńska 10/10 (dwupoziomowe).
                    Zastanawiamy się właśnie kto będzie naszym sąsiadem na dole oraz z strony prawej
                    i lewej. Jeśli czytający jest nim - mile widziany kontakt :
                    palmer.eldritch@poczta.onet.pl lub GG 4051820 lub GG 9014356
                    • Gość: Oahu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 00:37
                      Niestety bezpośrenią waszą sasiadką nie będę ale mieszkam jeden numer dalej-
                      10/5 :) Nasz szereg sie powoli zapelnia ;)
                      • Gość: Diablica690 Re: Do: hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:49
                        Nie rozumię tutaj jednego kolesia, wypowiada sie na różne tematy (nie mając tak
                        naprawde zielonego pojecia o nich) dogryza wszystkim a nie kupuje mieszkania. W
                        jakim celu tak naprawde się tutaj wypowiada??? Myślałam,że to forum dla
                        przyszłych mieszkańców ul. Młyńskiej Developera Libra. Zreszta samo
                        przedstawienie się "hehe" mówi wszystko za siebie - dle mnie "hehe" to
                        głupkowaty przysmiewca zaśmiecający forum!!!
                        Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców Młyńskiej!!!
                        Może w końcu ujawni sie ktos z pierwszego etapu z mieszkaniem 2-poziomowym i
                        wymienimy poglądy co do dolnej łazienki ;).
                        • Gość: Duska Re: Do: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:00
                          "Hehe" to ktos kto niestety (a dla mieszkancow na szczescie) nie zalapal sie na
                          mieszkanko w pierwszym etapie lub z ogrodkiem... i na naszym forum wylewa swoje
                          zale...
                        • Gość: Obserwator Re: Do: hehe IP: 85.134.183.* 10.01.07, 17:08
                          Czołem sąsiedzi
                          Nie przejmuj sie odpowiedziami jakiegoś matoła, pewnie nie starczyło mu
                          pieniązków na zakup wymarzonego mieszkanka i daje teraz upust swoim emocjom.
                          Olać go. Nich sie wpisuje i niech patrzy jak ludzie dzięki swojej pracy
                          realizują swoje marzenia, swoją droga pozdrawiamy Cie frustrcie - hehe -
                          My z żonką kupujwmy mieszkanie dwupoziomowe , ale narazie nie żyjemy
                          jeszcze aranżacją wnętrz, czekamy jeszcze na decyzje o kredycie i mamy jeszcze
                          troszke innych spraw do uporządkowania. Do grudnia 2007 jest jeszcse troszke
                          czasu, wię narazie zjmujemy się bieżacymi sprawami. Jak cos wymyslmy to napewno
                          się z Toba podzielimy sąsiadko:)))
                          Pozdrawiam wszystkich

• Gość: w Re: Do: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:48
                            W umowie jest termin 2 tygodnie na wprowadzenie zmian w projekcie. Czy
                            uwazacie, ze ten termin jest ostateczny? Moje 2 tyg juz niestety minely a ja
                            dopiero zaczynam mylec o zmianach. Tez mialam czas zajety kredytami itp. :(
                            • Gość: nori_76 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:19
                              Do końca stycznia jak zgłosimy zmiany to napewno nie spotkamy się z odmową. A
                              czy ktoś z Was otrzymał już harmonogram prac? Pytam bo nie mam czasu wybrać się
                              do Lubonia w godzinach pracy Libry, a może ktoś miałby taki harmonogram w
                              postaci pliku i mógłby podesłać?
                              • Gość: Diablica690 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:55
                                Dziękuję wszystkim zyczliwym sąsiadom! Mój mąż na drugi tydzień jedzie do
                                Libry.Więc jak dostanie jakies dokumenty to podesle wszystkim chcętnym
                                Pozdrawiam!
                                • Gość: Obserwator Re: termin zmian i harmonogram IP: 85.134.138.* 11.01.07, 20:34
                                  Witam sąsiadów
                                  Jezeli juz o zmiamach mowa, czy ktos kto kupił mieszkanie dwupozomowe
                                  wymyslił już gdzie bedzie miał pomieszczenie gospodarcze???? My z żonką
                                  martwimy sie tylko o to. Jak przejrzycie inne plany mieszkan jednopoziomowych,
                                  to wszedzie projektant przewidział pomieszczenia gospodarcze tylko o nie u nas.
                                  Przeocznie czy zabrakło koncepcji sam nie wiem.
                                  Czekam na jaka podpowiedź.
                                  Pozdrawiamy wszystkich przyszłych sasiadów
                                  • Gość: Julia_81 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:32
                                    Ja mam w projekcie(50,7) akurat pomieszczenie gospodarcze ale chyba je wyrzuce
                                    na konto powiekszonego korytarza i miejsca na szafe (plaszcze, buty itp).
                                  • Gość: nori76 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:45
                                    Ja bede napewno rezygnowal z tego pomieszczenia gospodarczego (M50,7) wiec moge
                                    go odstapic ...ale bez powierzchni :)
                                    • Gość: Julia_81 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 14:00
                                      nori76 > Ja tez rezygnuje z tego pomieszczenia gospodarczego. Czy mogl bys
                                      napisac cos wiecej o swoich planach... co planujesz w tym miejscu, czy cos
                                      zmieniasz w ukladzie pozostalych scianek? Bede wdzieczna za kazda informacje :)
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: nori76 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:19
                                        Ja planuje wyrzucić te drzwi i scianki tak aby uzyskać większy korytarz i
                                        wstawić tam szfę lustrzaną w formie L (na wszelkie graty typu odkurzacz,
                                        płaszcze, buty itp)a na pozostającej ściance (tej odgraniczającej od kuchni)
                                        daje wieszak jakiś fikuśny na bierzącą odzież typu kurtki. Takie są plany:)
                                        Najpierw w sypialni chciałem robić wejście do tej garderoby ale się
                                        rozmyśliłem. Póki co innych zmian nie planuję, jestem tradycjonalistą :)
                                  • Gość: jezierinho Re: termin zmian i harmonogram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 22:28
                                    w mieszkaniach dwupoziomowych jest ten bajer ze masz do dyspozycji cala klatke
                                    schodowa oraz mini korytarzyc 4 m2 i tam mysle o takim wlasnie pomieszczeniu !!!
                              • Gość: jezierinho Re: termin zmian i harmonogram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 22:35
                                mam pytanko do "właścicieli":) mieszkań dwupoziomowych. mianowicie chodzi o
                                schody , czy patrzyliscie juz na ceny takich schodów ??? bo na allegro
                                kaształtuja sie od 2500 (metalowe z czesciami drewnianymi) poprzez 5000 (
                                drewniane ) tak na 10000zł kończąc ( drewniane z bajerami ) (choc droższe też
                                są )??? ma ktoś moze zaprzyjazniną firme ktora jest w stanie zrobic ldne
                                drewniane schody tak do 4000 zł ??? pozdro sasiedzi JEZIERINHO !!!!!!
                                • Gość: w Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 23:25
                                  No masz racje... Poza tym wasze mieszkanka dwupoziomowe sa wieksze wiec jest
                                  wiecej miejsca na szafy nie to co u nas na dole. Jedynym plusem u nas jest
                                  zadaszenie pod tarasem gdzie ewentualnie mozna trzymac rowery itp, no i ogrod
                                  gdzie zawsze moge sobie jakis domek drewniany postawic ;)
                                  • Gość: hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.crowley.pl 14.01.07, 09:23
                                    A ten znowu z ogródkiem wyjeżdza....
                                    • Gość: do hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 15:34
                                      mamusia Cie nie kochała...?
                                      • Gość: hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.crowley.pl 14.01.07, 17:56
                                        W drodze ze swoich włosci skręciłem w Komornikach w ulice Młyńską. muszę
                                        przeznać ,że bliźniaki wybudowane przez konimpex prezentują sie bardzo ładnie i
                                        są jeszcze w bezpiecznej odległości od linii WN. Jednak lokalizacja iwestycji
                                        Libry jest co najmniej zastanawiająca - bardzo bliko linii WN, teren jakiś taki
                                        niezniwelowany, widok paskudny, szum od autosdrady. Tylko desperaci chyba
                                        zdecydują się tutaj zamieszkać.
                                        • Gość: do hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:28

Piszesz, ze teren niezniwelowany...hmm Z tego co ja widziałam to właśnie jest
                                          dosyć mocno zniwelowany... i to chyba dobrze bo osiedle będzie ciekawie
                                          położone- podobnie jak to konimpexu - uliczki będą pod górkę. Szum od
                                          autostrady...hmmm... powiedz mi ile kilometrów jest do tej autostrady?! Chyba
                                          Tobie od soboty jeszcze w głowie szumiało!

A tak na marginesie... ciekawi mnie dlaczego tak zawzięcie krytykujesz ta
                                          inwestycje a jednocześnie nie możesz sobie odmówić wchodzenia na nasze forum,
                                          dokładnego śledzenia wszystkich wypowiedzi i bezcelowych wycieczek w miejsce
                                          gdzie nie będziesz miał przecież przyjemności zamieszkać! Konkurencja,
                                          spóźniony klient Libry...?

Jeżeli jednak masz taki sentyment do tamtych okolic - nie martw się, mam dobra
                                          wiadomość! Na naszym osiedlu będą mieszkali mili, otwarci ludzie i chociażby ja
                                          chętnie zaproszę Ciebie kiedyś na mój ogródek, napijemy się dobrego winka i
                                          pozwolę się Tobie wypłakać i raz na zawsze będziesz mógł wyrzucić z siebie te
                                          wszystkie żale, które teraz wylewasz na naszym forum!!

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę więcej radości w życiu!
                                          • Gość: hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.crowley.pl 14.01.07, 19:43
                                            Chyba mylisz pojecia - brak zniwelowania oznacza wlasnie sopre roznice
                                            wysokosci. Osiedle bedzie krzywe - czy przez to ciekawsze - to kwestia gustu.
                                            Za zaproszenie dziekuje ale w trosce o swoje zdrowie nie skorzystam - silne pole
                                            EM nie wplywa dobrze na ogolne samopoczucie.
                                            A wchodze sobie na "wasze" forum bo taki mam kaprys - wszak zyjemy w wolnym
                                            kraju. Po to wlasnie jest forum i kazdy moze wtracic swoje 3 grosze. Nie musisz
                                            czytac moich wypowiedzi ani ich komentowac. A rynkiem nieruchomosci zajmuje sie
                                            powiedzmy ze.. zawodowo.
                                            • Gość: do hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.icpnet.pl 14.01.07, 20:20
                                              No to moi mili mam odpowiedz kim jest tzw "hehe". To jakis prosty sprzedawczyk
                                              nieruchomości, który szuka ofert.A tak poza tym, nikt chyba Cię nie pytał o
                                              zdanie na jakikolwiek temat. Więc idź sobie pomarudzic na inne fora. Może tam
                                              ktos chetnie z Tobą pogawędzi. Proponuje wszystkim ludziom którzy zakupili
                                              mieszkania olewać 'hehe".
                                              A tak z innej beczki. Byłam w sobote na budowie. Mury sie pną w górę.
                                              Najszybciej blok nr 8. Pozdrawiam wszystkich miłych sąsiadów.Mam kilka
                                              fotek,więc gdyby ktos był chętny zobaczyc co sie dzieje slużę zdjeciami.
                                              • Gość: hehe Re: termin zmian i harmonogram IP: *.crowley.pl 14.01.07, 20:43
                                                Ach, jak bardzo interesuje cie moja osoba - kim jestem, dlaczego pisze na
                                                forum... tak bardzo cie zaintrygowalem ze nawet uzyles mojego nicka aby stworzyc
                                                swojego. A moze szukasz usprawiedliwienia dla swojego niefortunnego wyboru
                                                lokalizacji mieszkania w BLOKU?
                                                Bo nie da sie ukryc ze jest tolokalizacja najmniej ciekawa z oferowanych obecnie
                                                przez developerow na rynku poznanskim, nawet gorsza od soplicowa.

• Gość: ja do hehe zazdrosnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 21:42
                                                  Ale ty bzdury tu wypisujesz! To ja wlasnie sie na ta inwestycje zdecydowalam ze
                                                  wzledu na piekna okolice! W tym rejonie mialam do wyboru pozinwest, Soplicowo,
                                                  Zielarskie lub wlasnie Libre. Wygrala Libra bo tu jest najblizej do Lasu i
                                                  Parku Wielkopolskiego. Przy Zielarskim jest bardzo blisko linia kolejowa, przy
                                                  soplicowie halas od Polnej no a w Luboniu(akurat w miejscu ktore rozpatrywalam)
                                                  autostrada. Mialam budowac domek gdzies w okolicach Parku Wielkopolskiego ale
                                                  zrezygnowalam ze wzgledu na brak czasu i pojawienie sie wlasnie tej swietnej
                                                  oferty.
                                                  • Gość: do hehe JEZIERINHO Re: do hehe zazdrosnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 22:18
                                                    Człowieku daj sobie luzu to ze probujesz zniechecić ludzi do kupna tych
                                                    mieszkań tylko po to by sam je kupic jest troszke smieszne !!! uważasz sie za
                                                    znawce budownictwa a w rzeczywistosci pewnie układasz pyry w AUCHAN !!!
                                                    Przestań włazić na te forum po pewnie podnieca cie pisanie jakis bzdur na temat
                                                    naszego osiedla idz z tym do jakiegoś specjalisty i powiedz mu ze sobie z tym
                                                    nie radzisz moczysz sie w gacie wieczorami jesli nic na forum nie napiszesz !!!
                                                    Te twoje farmazony o halasie z autostrady,lini WN , krzywym terenie sa naprawde
                                                    bardzo ciekawe zapisz sie do fanów ARCHIWUM X albo idz z tym do STREFY 11 tam
                                                    napewno wysłuchają twoich szokujacych przemyśleń.

• Gość: Julia_81 Re: do hehe zazdrosnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:37
                                                    Mili sasiedzi, proponuje zostawmy w spokoju tego "hehe" bo to gosciu w stylu
                                                    Kononowicza (sieje zamęt i mówi mocno od rzeczy)tak wiec polemizowanie z nim
                                                    nic konstruktywnego nie wniesie na naszym forum... a jest przeciez wiele innych
                                                    ciekawszych tematow do obgadania :)

Pozdrawiam
                                            • Gość: nori76 Re: termin zmian i harmonogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:28
                                              Wiesz hehe... "prawie" zawodowo robi wielką różnicę jak Ci wiadomo. Czy Ty
                                              człowieku wiesz cokolwiek o polu EM? Zamiast pisać banialuki weź urządzenie
                                              pomiarowe i zmierz to pole w swojej "wiliji" wśród dziesiątek metrów kabli,
                                              przedłużaczy itd. No chyba że Ty hehe jesteś taki proekologiczny coś w stylu
                                              pustelnika... ogarek i świeczka... tylko skąd Ty masz dostęp do netu? A może Ty
                                              właśnie mieszkasz pod tym parkiem narodowym i martwi Cie, że coraz więcej ludzi
                                              będzie mieszkać obok Ciebie?
                                              Mam propozycję... to forum jest dla mieszkańców. Masz prawo napisać, że Ci
                                              linia energetyczna nie leży, że teren nierówny... OK ! Raz jeden i koniec! Po
                                              co to powtarzasz? Masz jakiś kompleks?????????
        • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 15.01.07, 15:56
          witajcie sasiedzi z 10tki!
          • Gość: Oahu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:24
            Zgłasza się sąsiadka z numeru 10- parter :) W sobotę byłam na budowie i musze
            przyznać, ze bardzo się cieszę bo prace nad dziesiątką (jako jedynym szeregiem
            z II etapu) są prowadzone na równi z pracami nad I etapem. Może zdążą
            wcześniej... rozmarzyłam się ;)
            • Gość: nanusia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 16.01.07, 12:16
              Witam wszystkich sąsiadów!
              Mam pytanko, czy jest tutaj ktoś, kto będzie mieszkał w klatce nr 10 i
              mieszkaniu nr 13???

Posyłam wszystkim buziaki, a największego Jezierinhowi!!!
              • Gość: JEZIERINHO Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:30
                O nanusia dzieki za buziaka ja bede mieszkal w 10/14 ale ty chyba tez co ???
                Pozdrowienia !!!
                • Gość: JEZIERINHO Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:40
                  O NIE 10/14 TO JEST DWUPOZIOMOWE TO NA DOLE 10/13 !!! JA TAM BEDE MIESZKAL
                  • Gość: nanusia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 16.01.07, 12:50
                    Jezierinho - Ja mam już mieszkanie wykupione w I etapie (czyli odbieram pod
                    koniec roku) a blok nr 10 jest do odbioru w etapie nr II! Pytam o mieszkanie nr
                    10/13, ponieważ nad nimi będą mieszkać moi znajomi i chcieli wiedzieć kto
                    będzie pod nimi. Czyli to Ty??? Mam nadzieję, że jesteś milusi...i
                    bezkonfliktowy!
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 14:32
                      Widze że ktos sie odezwał z pierwszego etapu. A czy mozna wiedziec który blok
                      ewentualnie mieszkanie. Bo może w końcu trafie na sąsiada...Pozdrawiam
                      • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 16.01.07, 15:25
                        czy jest ktos z 10/7 lub 10/6 - etap II?
                        • Gość: Oahu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 15:40
                          Ja bede mieszkac w 10/5 :) A znajomy w 8/4...
                          • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 16.01.07, 15:56
                            z 10/6 bede sasiadowala tez balkonem ;)
                            • Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:55
                              Witam wszystkich mieszkańców nowego osiedla !!!
          • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 15:27
            Witaj...
            10-tka dwupoziomowe czy moze mieszkanko 3-pokojowe na szczycie szeregu???
            Tak czy inaczej bedziemy sasiadami :)
    • Gość: zainteresowany Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:52
      Witam Wiedza Panstwo moze czy sa jeszcze jakies wolne mieszkanka na Panstwa
      osiedlu w etapie II?
      • Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:01
        Najlepiej chyba będzie zadzwonić do źródła :)
        • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:15
          Czy wszyscy wykupili mieszkania w drugim etapie i tylko w bloku nr 10?? Bo nadal
          nie widzę ludzi z pierwszego etapu bloku nr 8.
          Pozdrawiam
          • Gość: Oahu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:20
            Mam znajomego w bloczku nr 8
        • Gość: zainteresowany Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:26
          do Libry dzwonie juz 3 dzien na kom. i inne tel. i nikt nie odbiera...:(
    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:18
      To kolega z 8 bloku niech sie odezwie na forum. Może nawiązemy kontakty
      sąsiedzkie. Pozdrawiam
      • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.181.* 17.01.07, 20:19
        Czesc Diablica
        my z żonka kupiliśmy mieszkanie w bloku nr 8. Nie jestes tu sama ale nie
        jesteśmy tacy aktywni jak Ty.
        Pozdrawiamy sąsiadko:)
        • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.181.* 17.01.07, 20:36
          dzwonisz juz trzeci dzien do Libry i nikt nie odbiera....
          Moze Libry juz nie ma....zbliża siew termin zapłacenia drugiej raty....
          Dziwne ze nikt tam nie odbiera
          obowiązuje zasada ograniczonego zaufania
          trzeba sprawdzac wszystko co jest podejrzane
          Kochani sąsiedzi oczy dookoła głowy proponuje
          Pozdrawiam Was
          • Gość: DM Re: do Obserwator IP: *.icpnet.pl 17.01.07, 21:31
            Witam :)
            Chce Cie uspokoic :)Libra istnieje!!! Dzwonilam dzis dokladnie o 9:18
            (sprawdzilam w kom :P)z zapytaniem jakie dokumenty mam wziasc na podpisanie
            umowy.
            Pozdrawiam
            • Gość: Diablica690 Re: do Obserwator IP: *.icpnet.pl 17.01.07, 21:34
              Ja tez dzwoniłam do Libry. Maja obecnie urwanie głowy z podpisywaniem umów.
              Pozdrawiam (Blok nr 8 )
              • Gość: DM Re: do Obserwator IP: *.icpnet.pl 17.01.07, 21:41
                Wiem...choc mnie sie udalo dodzwonic za pierwszym razem.
                Maja takie urwanie z umowami,bo to ostatnie dni kiedy mozna kupic mieszkania w
                tej cenie.Pani Agnieszka idzie na urlop a jak wroci to niestety bedzie
                podwyzka :)
                Pozdrawiam(blok nr 10)
        • Gość: dIABLICA690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:37
          To cudnie! To jest już nas 3! Bo tyle obecnie zgłosiło sie na forum sasiadów z
          bloku nr 8.
          Pozdrawiam i czekam na kolejnych sąsiadów z bloku nr 8.
      • Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 17.01.07, 20:32
        Nie skichaj sie sasiadko...:)
        • Gość: zdeno Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.mantykora.net 17.01.07, 23:17
          witam serdecznie wszystkich mieszkańców osiedla przy ulicy młyńskiej w
          komornikach - w dniu wczorajszym podpisałem umowę z deweloperem (mieszkanie
          dwupoziomowe 11/6), dziekuję za wszystkie wcześniejsze wpisy, które pomogły mi
          podjąć decyzję o zakupie mieszkania (także twoje opinie "hehe" - sprawdziłem
          szczegółowo wszystkie twoje "uwagi" wrzucane na nasze formu, większość okazała
          się "nietrafiona", jeżeli w przyszłości przyjdą ci do głowy jeszcze
          jakieś "ciekawe" pomysły z przyjemnścią zweryfikuję je z rzeczywistością),
          pozdrawiam...
    • Gość: eheh Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:56
      "hehe" ;) nie tylko u nas miesza :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=54496276&a=54496276
      Najsmieszniejsze jest to, ze twierdzi ze dziala w nieruchomosciach. Z tego co
      wiem to teraz jest zawrót glowy na rynku nieruchomosci a ten hehe ma tyle czasu
      na wypisywanie wszedzie swoich madrosci jakby byl bezrobotny... Tak wiec nie
      jest to osoba wiarygodna ani poważna, tak samo jak wszystkie rzeczy, ktore
      wypisuje...
      • Gość: zofia sz. Re: Do Zainteresowanego IP: *.ppnt.poznan.pl 18.01.07, 09:15
        Witam! Z tego co ja się orientuję to wolnych mieszkań już niestety nie ma...
        Pozdrawiam - Zofia :-)))
        • Gość: zainteresowany Re: Do Zainteresowanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:23
          a czy wiadomo jakie beda ceny w nowym etapie?
    • Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:55
      Witam siasiadów z bloku nr 10 !!!!!!!!!
      • Gość: mieszkanka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:34
        Witam ja jestem z 10-tki :)
        • Gość: zofia sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 19.01.07, 10:38
          Witam serdecznie sąsiadów z 10-teczki!!! Dwupoziomówki czy parterki z
          ogródkami??

Pozdrawiam
          Zofia Sz.
          • Gość: mieszkanka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:52
            Witam! parter :)
            • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 19.01.07, 11:04
              witam z 2poziomowego ;) chyba blok nr 10 jest tutaj najbardziej aktywny ;)
              • Gość: Oahu Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:58
                No to moze znajde mojego sasiada... 10/5 :)
                • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 19.01.07, 12:12
                  no to prawie, prawie - 10/8;
                  jak tak dalej pojdzie to jak sie wprowadzimy to bedziemy jak "starzy znajomi"
                  • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:49
                    Ja tez jestem aktywna. Ale moi sąsiedzi za to mniej aktywni....pewnie zapracowani.
                    Pozdrawiam (blok nr 8)
                    • Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 19.01.07, 12:57
                      a moze nie wiedza, ze cos takiego jak to forum istnieje? ja w sumie tez calkiem
                      niedawno tutaj trafilam
                      • Gość: zofia sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 19.01.07, 13:27
                        No i pięknie, w końcu dużo sąsiadów się odezwało z bloku numer 10.
                        Pozdrawiam - Zofia Sz.
                        • Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:33
                          WIDAC ZE NAJBARDZIEJ AKTYWNA JEST ZOFIA SZ
                          • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:22
                            To jest chyba najbardziej aktywne forum....wśród wszystkich. Sąsiedzi z bloku nr
                            8 gdzie jesteście ???? A blok nr 10 to blisko bloku nr 8 będzie.
                            Pozdrawiam 8 !!!!! i innych
                          • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 19.01.07, 18:22
                            Witam sasiadow z 8:)
                            Dzis podpisalam umowe :) niby na mieszkanie w bloku nr 10 ale okazalo sie,ze
                            ktos nie dostal kredytu i skapnelo mi sie mieszkanie w pierwszym etapie :P mam
                            nadzieje ze to nie pechowe M i ja kredycik dostane :)
                            Wiec witam blok nr 8.
                            • Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 19:38
                              Witam ponownie:-)
                              Właśnie wczoraj dostałam z moim Tadeuszkiem Sz. (;-)) pozytywną decyzję na
                              temat kredytu hipotecznego (JUPPI!). Tak więc Komorniki, ul. Młyńska to mój
                              (nasz) nowy adres :-)
                              A mam jeszcze pytanko do wszystkich mieszkańców. Czy komukolwiek wiadomo czy
                              podprowadzenie prądu będzie trzyfazowe???

Pozdrawiam Was serdecznie
                              Zofia Sz.
                              • Gość: Palmer Eldritch Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:30
                                Wszystkich przyszłych sąsiadów, tych z dala jak i z bliska, pozdrawia 10/10.
                                Jeśli chodzi o prąd trójfazowy, hmm , też jestem ciekaw. Chyba zadzwonię w
                                poniedziałek do Libry.
                                • Gość: Aga Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 20.01.07, 21:52
                                  Witam!Tu sasiądka z 9/6!!!!Czy mam już sasiądów pod 5!!!POZDROWIENIA
                                  dla "abstynentów" z 7/1!
                            • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 17:04
                              itam nowego sąsiada??? A czy moge zapytac jaki numer mieszkania?
                              • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 22.01.07, 20:49
                                16 :)
                                • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:39
                                  To w takim razie prawie sasiedzi:) Ja 12 ;)
                                  Pozdrawiam
    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:20
      Czy to forum juz umarło. Od dzisiaj mamy piękna zimę...ale czy to dobrze dla
      naszych mieszkań?? A już myslałam,że bedziemy mieli piękną wiosne tej zimy.
      PPozdrawiam
      • Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 24.01.07, 14:37
        Też tak pomyślałam, ale chyba już wszyscy ochłonęli po tych emocjach z kupnem
        mieszkania i nie czują potrzeby żeby pisać. Ja teraz pracuję nad projektem
        mieszkania (zmiany).

Pozdrawiam - Zofia Sz.
    • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:21
      Zosiu a Ty gdzie masz mieszkanko. I jakie? Moze dwupoziomowe???
      POzdrawiam
      • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 24.01.07, 22:09
        Ja tez nic wiecej nie robie jak tylko siedze i szukam fajnych aranzacji
        wnetrz...juz nie wiem co wpisywac w googlach :P choc na 3-pokojowce nic w sumie
        nie da sie przerobic ale wciaga :)
        Oczywiscie tradycyjnie tez zagladam na forum :P
        To pierwsze moje M ciesze sie na maxa tylko jakbym jeszcze decyzje o przyznaniu
        kredytu miala juz za soba bylo by super :/
        Rzeczywiscie spokojnie sie tu zrobilo
        Pozdrowionka sasiedzi...
        • Gość: gg Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 01:41
          Jezeli chodzi o aranzacje i zmiany w projekcie to mi najbardziej nie odpowiada
          piec na srodku kuchni(tak jak w projekcie mieszkan 50,7). Znalazlam jego
          zdjecie w internecie i przyznam, ze ani ladny ani ladny nie bedzie, wiec ozdoba
          kuchni tez raczej nie bedzie ;) Czy ktos ma pomysl co z nim zrobic?!

Pozdrawiam
          • Gość: gg Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 01:41
            chcialm napisac "ani ladny ani maly" ;)
            • Gość: sasiadka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 25.01.07, 08:24
              a w ktorym miejscu w kuchni w mieszkaniach 2poziom. bedzie piec? chyba
              najlepiej bedzie go zabudowac
              • Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 08:53
                Mysle,ze jestes w lepszej sytuacji odemnie...ja mam piec w lazience :/
                W kuchni zginie w tlumie szafek jak go zabudujesz a w malej lazience
                przeszkadza na maxa nawet zabudowany...ale co tam wazne ze bede na swoim :D
                • Gość: gg Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:17
                  No wlasnie problem w tym, ze pieca nie mozna zabudowac bo musi miec doplyw
                  powietrza... :(
                  • Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.173.* 25.01.07, 23:46
                    Czołem sąsiedzi
                    Mam pytanko odnośnie wielkości balkonu w mieszkaniach dwupoziomowych. Czy
                    ktos juzto sprawdził jak duzy ten balkon będzie???
                    Dziekuje za odpowiedź.
                    Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                    • Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 26.01.07, 08:26
                      Witam wszystkich :-)
                      Jeśli chodzi o mnie to mam również dwupoziomowe mieszkanko, z którego notabene
                      bardzo się cieszę. Na szczęście ja na decyzję kredytową czekałam tylko 3 dni :-)
                      A z tym piecem to zobaczycie, że nie będzie tak źle, a poza tym można go
                      przecież przenieść w inne miejsce. Po to dali nam 14 dni od podpisania umowy
                      przedwstępnej na naniesienie zmian. Ja właśnie dzisiaj takowe wysyłam. A jeśli
                      chodzi o balkon to w dwupoziomówkach ma on dokładnie 4,6 m2 czyli nie jest taki
                      mały, powiedziałabym nawet, że dosyć duży jak na balkon (większy od łazienki na
                      parterze;-))
                      Pozdrawiam
                      Zosia Sz. ;-)
                      • Gość: gg Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:18
                        Ja na kredycik czekalam dzien wiec nie jest tak zle - w PKO- polecam!

Jak sie pytalam w Librze o przeniesienie pieca i to tylko o metr to
                        powiedzieli, ze po scianie bedzie szla wtedy wielka rura... :( Sama juz nie
                        wiem co z nim zrobic... A ani maly ani estetyczny on nie bedzie :(
                        • Gość: m23 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.epsa.pl 26.01.07, 12:22
                          nie mozna by przy tego pieca obudowac szafką,która miałaby drzwiczki z
                          otworami, np.jakas kratka? albo zrezygnowac z górnej częsci szafki-tej jakby
                          przykrywajacej szafkę? chyba wtedy bylby jakis dostep powietrza,nie wiem tylko
                          czy wystarczajacy?
                          Pozdrawiam:)
                      • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:52
                        Witaj Zosiu. Czy możesz powiedziec co poczyniłas w zmianach mieszkania...może
                        dasz jakis ciekawy pomysł.Ja z mężem mamy juz jakąs koncepcje dalismy
                        zmiany...ale może ktoś bedzie miał ciekawsze. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
                        • Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 26.01.07, 10:59
                          Jeśli chodzi o nasze zmiany to nie burzyliśmy ani nie przesuwaliśmy ścianek,
                          tylko musieliśmy rozmieścić WC, umywalkę itp. oraz porozmieszczać kontakty
                          elektryczne. A jedyną zmianą w ściankach jaką zrobiliśmy to tylko powiększenie
                          drzwi do salonu na 130 cm + łuk. Nic poza tym. Układ mieszkania nam całkowicie
                          odpowiada, także nie mieliśmy problemu z zaakceptowaniem projektów.

Pozdrawiam
                          Zosia Sz. ;-)))
                          • Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:37
                            CZY MACIE PEWNOSC ZE PIEC GAZOWY W MIESZKANIACH DWUPOZIOMOWYCH JEST W KUCHNI ???
                            I GDZIE W INTERNECIE MOZNA GO ZOBACZYC NA ZDJECIU ? MA MOZE KTOS JAKIS LINK DO
                            STRONY BEDE WDZIECZNY !!!
                            POZDRO WSCIEKLY MAX
                            • Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:56
                              Zosieńko...to widze ze podobnie jak my zwiekszyliście wejscie do tzw.
                              salony...my troszke powiększylismy wc na dole kosztem kuchni..ale niewiele.
                              Gniazdek narazie nie musielismy zgłaszać. A co do piecyka gazowego to napewno
                              bedzie w kuchni jest to nawet na planach...zobacz sobie projekt - piecyk
                              znajduje sie w rogu.
                              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka