Dodaj do ulubionych

kącik FILMOWY

18.03.05, 03:24
każdy z was sciaga filmy,chodzi do kina,podzielcie sie tytułami wartymi
ogladniecia.
skomentujcie tez opinie innych..

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • border_zgierz za wszelka cene. 18.03.05, 03:30
      sciagnolem własnie ten tytuł
      ogladnołem...i..polecam

Historia 30-letniej Maggie Fitzgerald , która próbuje osiągnąć sukces w
      kobiecym boksie zawodowym. Akcja filmu rozpoczyna się, gdy stara się ona dostać
      pod opiekę znanego trenera (Clint Eastwood). Ten jednak kategorycznie odmawia.
      Maggie zaczyna więc bez jego zgody przychodzić na treningi.
      I osiaga wszystko nawet wiecej niz sobie marzyła.Jakim kosztem kalectwo i
      wyzebrana smierc .powiem jedno film marzenie łza sie w oku kreci,
      byłem wzruszony, no i swietna gra clinta...

pozdrawiam-
      skomentuj

• leslaw_m Re: za wszelka cene. 18.03.05, 08:50
        sciągnąłem
        oglądnąłem

border na boga pisz po polsku choc troszkę
        • maciekzgierzanin Bliżej 18.03.05, 13:07
          Byłem, chyba ze dwa tygodnie temu, na tym filmie w kinie, którego nazwy celowo
          nie wymienię, dlatego że rozpraszało mnie zimne powietrze atakujące z góry lewą
          połowe mojego ciała na tyle skutecznie, że miałem zimne ucho, nos a na dodatek
          wręcz dosłownie wysuszało mi lewe oko. 3/4 seansu przesiedziałem zasłaniając
          ręką połowę twarzy, ale mimo wszystko film polecam. Nie zgadzam się jednak z
          tym, że jest on przeznaczony dla ludzi od 15 lat. Mam wrażenie, że może on
          nieźle w głowie namieszać.
          A o czym jest ten film? O braku zdecydowania, a raczej o ludziach, którzy nie
          potrafią podejmować decyzji na skutek może nawet emocjonalnego zwichnięcia
          będącego efektem tempa życia. Bohaterami filmu są cztery osoby zagubione w
          bałaganie otaczającego świata. Mam wrażenie, że cała czwórka nie wie czego
          chce. Osiągają coś tylko po to, aby to zaraz, na własne życzenie, zniszczyć.
          Tytuł filmu <Bliżej> przedstawia głęboko ukryte pragnienia jego bohaterów. Mimo
          życia wśród ludzi, z ludźmi, są sami. Kina i portale filmowe podają inne opisy
          tego filmu.

Silver: "współczesne love story, w którym, naturalnie, jak w życiu, widzimy
          wiele odcieni uczuć - seksualną zazdrość, pożądliwe spojrzenia, kłamstwa, które
          sami sobie serwujemy, bliskość, ale także sytuacje, w których wykorzystując
          innych odnajdujemy siebie".

kino.pl: "Czwórka bohaterów dramatu to ludzie wypaleni i nie umiejący się
          spełnić w miłości, emocjonalni rozbitkowie, którzy szukają zapomnienia w
          powierzchownych związkach, szybkim seksie i Internecie...".

film.pl: "O czwórce osób - ich przypadkowych spotkaniach, zauroczeniach i
          zdradach".

serwisy.gazeta.pl: "<Bliżej> (w którym mnóstwo mówi się o seksie, ale seksu
          praktycznie nie ma) opowiada o pożądaniu, zdradzie, oszustwie - jak też i o
          tym, że szczerość może być zabójcza, gdy wyznanie nie służy oczyszczeniu, ale
          zadaniu bólu".

Który z nich trafia najbardziej?

Obejrzyj, zdecyduj i napisz.

Co do muzyki, to na kolana kładzie mnie utwór pojawiający się na początku i
          końcu filmu. Jeżeli ktoś z Was zna tytuł i wykonawcę, to poproszę o namiary.
          • niuniaa11 Re: Bliżej 18.03.05, 16:27
            no tez ogladałam.
            do przełkniecia
      • niuniaa11 Re: za wszelka cene. 18.03.05, 16:26
        ogladałam --swietny
        szkoda ze tak mało oskarów
        dla mnie film roku
        • calvinklain Re: za wszelka cene. 29.03.05, 04:35
          no ogladałem wczoraj..
          super -polecam polecam
    • border_zgierz siła strachu 18.03.05, 03:44
      niedawno ogladałeem
      powiem jedno moze byc

Kilkuletnia Emily Callaway wcześnie pozna siłę strachu: jej zabawy z
      wyimaginowanym przyjacielem o imieniu Charlie szybko przestają być proste i
      niewinne. Charlie wciąga Emily w serię koszmarnych i tajemniczych wydarzeń,
      którym nie może zapobiec nawet ojciec dziewczynki, David Callaway. Kim – lub
      czym – jest Charlie? Czy to możliwe, by przyjaciel aż tak zawładnął duszą
      dziecka? A może Charlie jest istotą z krwi i kości, która kryje wrogie zamiary?
      Do ostatniej minuty filmu zastnawiasz sie kto i co zabija.
      wyjasnienie zaskakuje a jadnak masz wrazenie ze wiedziałes o tym od poczatku
      filmu. Jak zawsze swietny..De Niro...fabuła na 4+...

polecam warto

pozdrawiam-
      skomentuj
      • aguti Re: siła strachu 18.03.05, 07:03
        "Ray"

naprawdę warto chociażby dla muzyki:)
        niby trwa długo, ale się tego nie zauważa...

oraz cytat" myślisz w centach, dostajesz centy. Myślisz w dolarach, dostajesz
        dolary" :)
    • border_zgierz The Aviator 18.03.05, 13:23
      spodziewałem sie więcej .

Akcja rozpoczyna się w latach 20., a kończy w latach 40. i skupia się na
      najbardziej twórczym etapie życia Howarda Hughesa - genialnego wynalazcy i
      milionera z żyłką do interesów. Był to czas realizacji jego najśmielszych i
      najbardziej nieprawdopodobnych pomysłów w dziedzinie latania i produkcji
      filmowej, jak również czas wielu burzliwych romansów i brutalnych przepychanek
      z korporacjami. Wtedy też Howard Hughes, człowiek o wielkich ambicjach, po raz
      pierwszy zetknął się z ceną sławy, bogactwa i własnej obsesji – perfekcjonizmu
      Ciekawy wątek to jego walka z własnymi fobiami.
      jednak spodziewałem sie więcej po filmie który dostał oskary.

pozdrawiam-
      skomentuj
    • border_zgierz Klątwa 18.03.05, 13:33
      szkoda że go sciagnołem

Zwykły dom przy zwykłej ulicy w Tokio nie wyróżnia się niczym specjalnym
      spośród innych. Jednak to tylko pozory. Dom jest opętany. Związana jest z nim
      klątwa, która zabija każdego, kto wejdzie do domu. Jej ofiary umierają i wtedy
      rodzi się nowa klątwa. Jak wirus przechodzi na kolejne osoby, które pojawiają
      się w domu. Tak tworzy się niekończący łańcuch przerażenia. Karen studiuje
      pomoc społeczną w Japonii w ramach wymiany studenckiej. Pewnego dnia zgadza się
      zastąpić koleżankę i idzie do wyznaczonego przez nią domu. Zastaje tam Emmę -
      amerykańską staruszkę , która zachowuje się jak katatoniczka. W domu panuje
      wielki bałagan. Wkrótce staje twarzą w twarz z horrorem, który trudno sobie
      nawet wyobrazić.Ogladałem w nocy wiec czułem lekkie
      mrowienie na karku.Jednak nie polecam .Film bez akcji.kolejna odsłona The Ring
      tylko bardziej kiepska.

pozdrawiam-
      dodaj swój komentarz
    • border_zgierz Star Wars episode 3 revenge of the sith 18.03.05, 13:42
      czekam z niecierpliwoscia na ostania czesc sagi.

jesli ktos bedzie mial link ed2k to ja poprosze.

pozdrawiam-
      dodaj swój komentarz
      • nu_moon Re: Star Wars episode 3 revenge of the sith 27.03.05, 20:11
        Jak na razie jedynie linki do teasera i trailera. Powiem tak, jestem pzrekonany
        że mimo efektów ten potancjał nie zostanie zmarnowany. Nie wiem jak Ty, ja sie
        wybieram do kina. Premiera 19 maja!

"If you only knew the power of the Dark Side"
        • border_zgierz Re: Star Wars episode 3 revenge of the sith 31.03.05, 15:22
          no tak trailer ogladałem
          ale czekam z nicierpliwoscia na film
          byc moze premiera bedzie na całym swiecie jednoczesnie
          i nici z wczesniejszego obejzenia tego filmu

jesli ktos bedzie miał namiar prosze o klik na e mail
          • calvinklain Re: Star Wars episode 3 revenge of the sith 17.05.05, 21:30
            pokazały sie tytuły na emulaku
            ale wszystkie niestety fake
            trzeba czekac.

---
            calvi
      • niuniaa11 Star Wars episode 3 revenge of the sith---JEST 24.05.05, 00:44
        <a href="ed2k://|file|Gwiezdne%20Wojny.3.Revenge%20Of%20The%
        20Sith.avi|735297536|FB48E3D4A812149499ABBA60DA3CB196|/|sources,83.26.147.66:466
        2|/">Gwiezdne Wojny.3.Revenge Of The Sith.avi</a>
        • niuniaa11 Re: Star Wars episode 3 revenge of the sith---JE 24.05.05, 00:46
          Sorka żle poszło
          to jest dobre

ed2k://|file|Gwiezdne%20Wojny.3.Revenge%20Of%20The%
          20Sith.avi|735297536|FB48E3D4A812149499ABBA60DA3CB196|/

a ja poprosze o napisy
          bo nie moge znalesc.

---
          cze
          • border_zgierz Re: Star Wars episode 3 revenge of the sith---JE 24.05.05, 01:02
            niuniaa11 napisała:

> Sorka żle poszło
            > to jest dobre
            >
            > ed2k://|file|Gwiezdne%20Wojny.3.Revenge%20Of%20The%
            > 20Sith.avi|735297536|FB48E3D4A812149499ABBA60DA3CB196|/
            ----
            dzieki juz mam
            trzeba go wyprostowac
            zeby działał.

A tu masz napisy

ed2k://|file|Star%20Wars.Episode%203.Revenge%20Of%20The%20Sith.PL.
            {border}.txt|39601|0033CC1040AD7A4C6634242994661929|h=O5ZZVSRSM7QGLVFWDITVKOKLWE
            OMUAC5|/

kliknij na kermelu
            dam ci slota
    • niuniaa11 Hitch 18.03.05, 16:33
      Świetna komedia.
      Miło zobaczyc Wila Smita w innej roli jak tylko kosmici i kosmici.
      Jako lekarz serc podbil moje serduszko.
      polecam.
      polecam
    • booloo "Żywot je cudo" 18.03.05, 19:52
      naprawdę ujmujący film,

warty obejrzenia... tragizm pokazany poprzez śmiech
      polecam
      • maciekzgierzanin VINCI 19.03.05, 12:34
        A ja wczoraj widziałem Vinci. Całkiem niezły polski film. Fajnie nakręcony,
        zagrany i zmontowany. Ciekawa muzyka. A co również da się zauważyć - polska
        produkcja, a z ekranu nie lecą kilogramami wulgaryzmy.

Dwóch kolesi robi skok. Starszego łapią i dostaje trzy latka. Po dwóch zostaje
        wyciągnięty z więzienia przez pasera, bo ma zlecenie na kolejną robotę. Z
        propozycją ponownego skoku udaje się do tego młodszego, któremu nie po drodze
        taki pomysł - przez ostatnie dwa lata trochę mu się w życiu nazmieniało. Co
        dalej nie powiem. Obejrzyjcie sami, polecam.

A tak przy okazji, czy ktoś z was widział już (również polski - lubię polskie
        filmy) film pt.Trzeci. Widziałem w kinie zwiastuny i zapowiada się nader
        obiecująco.
        • sh4rky Re: VINCI 20.03.05, 19:16
          Trochę podjeżdza "Va Banque"...
    • sylwiassss wesele 19.03.05, 12:55
      "To opowieść o miłości i o pieniądzach... a właściwie o miłości do pieniędzy.
      Wojnar, zamożny mieszkaniec małego miasteczka, urządza córce wystawne wesele.
      Zgodnie z "polską tradycją" impreza przybiera charakter pokazowy. Kiedy zabawa
      rozkręca się na całego, panna młoda dostrzega wśród gości weselnych kamerzystę,
      swojego byłego chłopaka, którego nadal kocha. Wcześniej ustalony scenariusz
      wesela zaczyna wymykać się spod kontroli ojca. Chęć pokazania się przez
      gospodarza z jak najlepszej strony doprowadza do katastrofy."

Polecam, niezłe teksty, znana obsada - TERAZ POLSKA!!!!!!!!!
    • border_zgierz Constantine 20.03.05, 21:22
      ogladałem dzis i mam mieszane uczucia

John Constantine jest okultystą, który przemierzył cały świat wzdłuż i wszerz.
      Również ten pozaziemski. Wspólnie ze sceptycznie podchodzącą do świata duchów
      policjantką próbuje wyjaśnić zagadkowe samobójstwo jej siostry bliźniaczki. Ich
      śledztwo poprowadzi ich przez sam środek świata demonów i aniołów, który kryje
      się w zakamarkach współczesnego Los Angeles.
      Zaskakujący koniec filmu,dowodzi tego by zasłuzyc na niebo trzeba przejsc
      przez piekło.
      Po dłuzszym zastanowieniu jednak polecam-warto obejzec

pozdrawiam
      -dodaj komentarz
    • booloo Re: kącik FILMOWY 20.03.05, 22:09
      mój ulubiony film to "Bullit" ze Stevem McQuennem,

normalnie jak słysze dźwięk jego Mustanga to aż mnie ciarki przechodzą:)
      najlepsza scena pościgowa ze wszystkich filmów jakie kiedykolwiek powstały

polecam!
      • border_zgierz Re: kącik FILMOWY 20.03.05, 22:11
        no... klasyka..
        zawsze dobra
      • sh4rky Re: kącik FILMOWY 21.03.05, 08:50
        Najlepsze sceny pościgowe to są w "Gorączce"
    • sylwiassss W stronę morza 21.03.05, 12:03
      "Jeden z najbardziej kontrowersyjnych obrazów roku poruszający temat eutanazji.
      Film jest opowieścią o życiu Ramona Sampedro (Javier Bardem), człowieka który
      przez prawie 30 lat swojego życia toczył walkę o ...śmierć, która w jego
      rozumieniu była ucieczką od cierpień. Po ciężkim wypadku został sparaliżowany.
      Mimo, ze otoczony był miłością rodziny i przyjaciół od tamtej pory cały czas
      starał się o skrócenie cierpień. W końcu, rozgoryczony postawą sądu, postanawia
      popełnić samobójstwo."

"Nie amerykański" film na faltach autentycznych. Gorąco polecam. Warty
      obejrzenia!!!!
      • agretop Re: W stronę morza 22.03.05, 01:31
        nieamerykański... to świetne określenie i chyba jedna z największych zalet tego
        filmu. mnie powaliły jeszcze zdjęcia.
        ale film zdecydowanie nie dla wielbicieli drużyny szerszenia czy masztrixa. i
        dlatego go polecam!!!
    • magda1006 Re: kącik FILMOWY 21.03.05, 22:33
      polecam "joe black".B.Pitt i A Hopkins i tym razem nie zawiedli
      • border_zgierz Re: kącik FILMOWY-joe black 21.03.05, 22:51
        no tak leciał niedawno bodaj chyba w TVN
        tak ciekawy,skłaniajacy do refleksji,
        jesli to koniec czy miałem dobre życie
        i dlaczego już,czy oni sobie dadza rade
        czy załatwiłem wszystkie sprawy..itp
        po raz pierwszy ludzka twarz smierci,
        uczucia, dylematy,
        swietna gra Hopkinsa i B.Pitta
        warto obejzec jeszcze raz
    • magda1006 Re: kącik FILMOWY 22.03.05, 00:10
      polecam także filmy z N.Cage ,szczególnie jeden,ale nie mam pewności co do
      tytułu-oglądałam ten film dawno temu"Żyć i umrzeć w Los Angeles".może bez żyć?O
      człowieku,który stacza się na dno przez hazard i alkohol
      • sh4rky Re: kącik FILMOWY 22.03.05, 01:05
        A to nie nzaywało się "Zostawić Las Vegas"? :D
        • magda1006 Re: kącik FILMOWY 22.03.05, 01:14
          dzięki za przypomnienie.Film oglądałam wieki temu.
    • border_zgierz Siostry Magdalenki 22.03.05, 01:27
      Dla tych co lubia ten temat
      Oparta na autentycznych wydarzeniach historia o prowadzonym przez irlandzkie
      zakonnice zakładzie dla upadłych dziewcząt. Przetrzymywane w nim młode kobiety
      były bezprawnie więzione, codziennie upokarzane, a nawet bite. Niektórym
      odbierano dzieci. Wszystkie nauczono nienawidzić swego ciała.

pozdrawiam-
      dodaj komentarz
      ---------------------------
      recenzja
      ----------
      Film "Siostry magdalenki" wszedł na ekrany w atmosferze potępienia przez
      Kościół. Gdyby nie ubiegłoroczny Złoty Niedźwiedź na festiwalu w Wenecji, wielu
      uznałoby go co najwyżej za kolejną antyklerykalną prowokację.
      Bluźnierstwo stało się dla kina czymś dziecinnie łatwym, oskarżenia pod adresem
      Kościoła przypominają pokazywanie języka. Słynny gest irlandzkiej piosenkarki
      Sinead O’Connor, która publicznie podarła zdjęcie Papieża, pokazał, że
      przełamywanie religijnych tabu może być dzisiaj po prostu atrakcyjnym medialnie
      towarem. Po ważnych filmach Felliniego czy Scorsesego dziełka w rodzaju “Czas
      religii” Bellocchia wydają się płytkie i sztubackie.
      “Siostry magdalenki” wywołały zamieszanie, usiłowano bowiem
      wyeksponować “oburzenie Watykanu”, cytując recenzję zamieszczoną w watykańskim
      półoficjalnym dzienniku “L’Osservatore Romano” oraz słowa blisko 88-letniego
      emerytowanego arcybiskupa Rawenny, kardynała Ersillo Toniniego, popularnego we
      Włoszech publicysty i komentatora aktualnych wydarzeń. Fragmenty wypowiedzi
      kardynała (“Złoty Lew dla filmu, który nie mówi prawdy o Kościele, którego
      reżyser wypowiada się w sposób zniesławiający katolików, nie przynosi honoru
      Festiwalowi Weneckiemu i może go zdyskwalifikować”) i jedno niepełne zdanie z
      recenzji (określające film jako “gniewną i pełną niechęci prowokację”),
      cytowane były powszechnie. Twórcy filmu uznali je za swoiste przyznanie się do
      winy i potwierdzenie słuszności swoich tez, nie mówiąc już o promocyjnym
      wymiarze całej afery.
      Peter Mullan opowiada o zdarzeniach, od których włos jeży się na głowie. Nie
      nadaje im jednak znamienia patologicznego incydentu. Więcej - ogłasza wszem i
      wobec, że w swoim filmie odsłania nieznane dotychczas karty z dziejów Kościoła
      w Irlandii.
      Zainspirował go telewizyjny film dokumentalny. Mullan, znakomity szkocki aktor
      (wielka rola alkoholika w “Jestem Joe” Kena Loacha), od niedawna reżyser,
      usłyszał w nim wstrząsające wyznania kilku starych kobiet, które przez lata
      przetrzymywane były w klasztorach sióstr magdalenek i zmuszane do katorżniczej
      pracy w tamtejszych pralniach. Klasztory miały być ośrodkami resocjalizacji
      tzw. kobiet upadłych, lecz stawały się często miejscem wykluczenia dla biedy
      czy inności, na którą nie było miejsca w “zdrowym” społeczeństwie. Dziś szacuje
      się, że za ich murami dokonało żywota 30 tysięcy kobiet. Wiele z nich spędziło
      tam całe dorosłe życie. Umierały często anonimowo. Zakłady funkcjonowały ponoć
      jeszcze w późnych latach 70., ostatni zamknięto w 1996 roku.
      Na podstawie wspomnień ostatnich żyjących pensjonariuszek magdalenek Mullan
      napisał scenariusz filmu fabularnego. Filmu - oskarżenia, który miał przybliżyć
      światu cichą tragedię tamtych kobiet. Pokazać, jak głodzone, upokarzane, bite,
      pozbawione jakichkolwiek praw, zamieniały się w zastraszone i pokorne
      niewolnice, niezdolne już potem do życia w normalnej społeczności. A wszystko
      to za cichym przyzwoleniem kościelnych władz.
      ----------------------------------------
    • jestem.zajebista Re: kącik FILMOWY 22.03.05, 21:59
      film ściągnięty z www.podrywacze.pl. Nie pamiętam tytułu ale głównym bohaterem
      jest Japończyk Makoto. Super końcówka i zapadający w pamięć tekst, który wiele
      wyjaśnia: "to po prostu inna kultura!!!". Polecam ;)
      • jestem.zajebista Re: kącik FILMOWY 22.03.05, 22:01
        sorry ale nie mogłam się powstrzymać:D
        • border_zgierz Re: kącik FILMOWY 24.03.05, 13:14
          wiesz co twój post odebrał mi ochote na pisanie na tym forum
          • jestem.zajebista Re: kącik FILMOWY 24.03.05, 18:05
            przepraszam ze moj post odebral Ci ochote na cokolwiek.

Pytales jakie filmy sciagamy i ktore z nich moglibysmy polecic. Nic nie poradze
            na to, ze taki wlasnie film wywarl na mnie wrazenie.
            Ktos kiedys tez mi go polecil i wcale mnie to jakos nie urazilo. Nie musisz
            ogladac ale nie rob cenzury. Wyluzuj!
    • agretop Bardzo Długie Zaręczyny 24.03.05, 18:59
      Reżyseria: Jean-Pierre Jeunet
      Obsada: Audrey Tautou - Mathilde, Gaspard Ulliel - Manech, Dominique Pinon -
      Sylvain, Jodie Foster - Elodie Gordes, Chantal Neuwirth - Bénédicte

film.onet.pl
      Pięciu mężczyzn zostaje skazanych przez sąd na pozostawienie ich na ziemi
      niczyjej, pomiędzy dwoma walczącymi armiami, tak by zginęli od ostrzału z dwóch
      stron. Jednak narzeczona jednego z nich, Mathilde nie chce przyjąć do
      wiadomości, że jej ukochany Manech nigdy już do niej nie wróci – wyrusza więc
      na nie mającą sobie równych wyprawę, chcąc poznać los swego ukochanego. Na
      każdym kroku wysłuchuje z biciem serca różnych relacji z ostatnich chwil życia
      Manecha. Mimo to, nie załamuje się.

agretop: ;-)
      przepięknie nakręcony film. wszystko w kolorach sepii, obrazy charakterystyczne
      dla Jeuneta (trochę atmosfery Amelii, ale rozszerzone o świetne plenery i
      front). reżyser panuje nad każdą sceną w filmie, wszystko ma sens. do tego
      Audrey Tautou w roli głównej. pięknie opowiedziana historia.

jedyne co mnie trochę przeszkadzało, a raczej czyniło film trudniej
      zrozumiałym, to żonglerka francuskimi nazwiskami. ale chyba warto dla tak
      świetnego filmu nauczyć się francuskiego ;-)

POLECAM!
      • sylwiassss Re: Bardzo Długie Zaręczyny 24.03.05, 20:58
        Rzeczywiście film warty obejrzenia.

(odskocznią od atmosfery pewnego napięcia jest super listonosz :))))
        • sh4rky Re: Bardzo Długie Zaręczyny 24.03.05, 23:51
          jestem.zajebista he he he możesz mi go przesłać? :D
          • jestem.zajebista Re: Bardzo Długie Zaręczyny 25.03.05, 16:37
            ok tylko nie mow borderowi :)
            • leslaw_m Re: Bardzo Długie Zaręczyny 27.03.05, 01:18
              nie wierze,ze border pornola czy swierszcza nie oglądał nigdy
              ludzie nie bądzcie obłudni,wszystko dla ludzi,
              tylko bez przesady;)
    • more.words Re: kącik FILMOWY 25.03.05, 21:41
      Aviator- beznadziejny az szkoda było kase wydawac
      Constantine- fajny :) polecam
    • border_zgierz Re: kącik FILMOWY 28.03.05, 18:27
      NO moze nie naj naj nowszy ale.....
      Zły Mikołaj-polecam
      Tytułówy mikołaj jest zawodowym oszustem. Święta Bożego Narodzenia, dla innych
      pełne magii, dla Williego stanowią wyłącznie okazję do popełnienia kolejnych
      przestępstw. Willie przebiera się za Świętego Mikołaja. W czasie świąt nie ma
      przecież nikogo, kto wzbudzałby większe zaufanie…W takim przebraniu wypada
      kochać dzieci. Tymczasem Willie ich nienawidzi. W takim przebraniu wypada
      kochać świat – on potrafi stawić mu czoła wyłącznie pod wpływem alkoholu.
      Alkohol to jedyne, co potrafi wywołać w Mikołaju jakiekolwiek emocje. Pewnego
      dnia Willie spotka dziecko, dzięki któremu pozna siłę przyjaźni i ludzkiego
      ciepła. Pojawia się też dziewczyna traktowana troche instrumentanie lecz
      zimne jak lód serce Mikołaja stopnieje.

polecam-
      • 48xmax1 Re: kącik FILMOWY 01.04.05, 18:16
        Kiedys w uliczce na tylach kosciola Sw.Katarzyny grupa ludzi krecila jakies
        filmowe ujecie. Bylo niesamowicie cicho w tym zakatku , jesiennie slonecznie i
        bylo cos niezwykle magicznego w tej sytuacji. Czy wie ktos o filmie, moze nawet
        filmach - z ktorych jakis epizod, scena nakrecana byla w Zgierzu?
        • sh4rky Re: kącik FILMOWY 01.04.05, 18:45
          "Ziemia obiecana" - parę epizodów ze Zgierza tam się przewinęło, pozatym w wielu
          filmach występowała Łaźnia Miejska.
          • jestem.zajebista Re: kącik FILMOWY 01.04.05, 20:47
            wiem ze akcja w ksiazce, bardzo fajnej zreszta, "daleko od szosy" toczyła sie
            troszke w Zgierzu ale chyba filmu tu nie realizowano niestety
    • border_zgierz Gotika 05.04.05, 02:42
      stare ale jare- polecam
    • calvinklain Rrrrrr.!!! kiedy jaja miały zęby 09.04.05, 15:11
      zafajnista bajka
      dawno się tak nie uśmiałem
      niezliczona ilosć gagów
      polecam

-----
      calvi
      • sh4rky Re: Rrrrrr.!!! kiedy jaja miały zęby 09.04.05, 16:11
        A ja słyszałem że nudne, humor na poziomie Asterixa i Obeliksa w wersji
        fabularnej. No ale co kto lubi.... ;)
    • niuniaa11 saw 20.04.05, 11:53
      saw
      dawno nieogladałam takiego dobrego
      horroru
      polecam
      ostnia sekunda filmu daje wyjasnienie
      zagadki
      kto jest morderca

---

cze
      • wiedzminin Re: saw 21.04.05, 23:17
        widziałem
        potwierdzam
        super fil
        nie wiadomo nic do ostatniej
        chwili-a potem olsnienie
        on był cały czas
        w sercu akcji.

polski tytuł PIŁA

----
        wiara czyni cuda
    • calvinklain Efekt Motyla 22.04.05, 16:14
      no całkiem całkiem

facet ma niezłe odloty
      kto lubi moze obejżec

----
      calvi
    • calvinklain Sahara 17.05.05, 21:28
      taki sobie
      obiecywałem sobie więcej po tym filmie

---
      calvi
    • sylwiassss Super size me 24.05.05, 07:25
      "Jest to dokument o bardzo popularnych w Ameryce fast foodach, a dokładniej o
      sposobie, w jaki doprowadzają one Amerykanów do otyłości. "Super size me"
      Morgana Spurlocka to historia pewnego Amerykanina, który przez cały miesiąc żywi
      się wyłącznie w barach szybkiej obsługi. Autor tego dokumentu przeprowadza taki
      eksperyment sam na sobie! Jest to coś w rodzaju podróży bohatera w świat
      otyłości i problemów ze zdrowiem. Ten film ukazuje nam w jakiś sposób
      amerykański sposób życia, który niestety staje się u nas coraz powszechniejszy.
      Może jednak powinniśmy jeść coś innego, niż fast foody?" -
      źródło www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=115332#120216

Hmmmmmm...... Daje do myślenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka