ishka82 16.05.07, 22:24 Chciałam się dowiedzieć, gdzie robicie sesje plenerowe w Bielsku i najbliższych okolicach. Sama zastanawiam się skąd będą fajne zdjęcia i szukam inspiracji. Może macie jakieś pomysły. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola1311 Re: sesja w plenerze 16.05.07, 23:13 Hmm... Bielsko - zamek, teatr, park Okolice - jakieś łąki kwiatów, Pszczyna - park Odpowiedz Link
ishka82 Re: sesja w plenerze 17.05.07, 09:48 Dzięki za odpowiedź. Właśnie o tych miejscach myślałam :) Mam nadzieję, że do 4 sierpnia zamek odremontują... Odpowiedz Link
ola1311 Re: sesja w plenerze 17.05.07, 22:09 Ja również mam taką nadzieje co do tego zamku:-D.....że zdążą..ale chyba najbardziej będzie mnie cieszyć ta sierpniowa zieleń i inne barwy:) Odpowiedz Link
stella_22 Re: sesja w plenerze 17.05.07, 22:47 Hmm... chyba nie mamy za bardzo co liczyć na zamek (z zewnątrz), bo remont ma potrwać do 2008 roku. Rusztowania chyba na razie nie znikną, niestety... Odpowiedz Link
ishka82 Re: sesja w plenerze 18.05.07, 09:47 Uuu...to kiepsko. Będzie trzeba wybrać inne miejsca. Właściwie, to chyba nawet wolę jakąś łąkę, park. Zobaczymy, jeszcze jest trochę czasu na kombinowanie :) Odpowiedz Link
truflowa Re: sesja w plenerze 19.05.07, 18:45 Dziewczyny! Naprawde - teatr, zamek to takie "oklepane" miejsca. A co z Debowcem, Szyndzielnia? Blonia? Odpowiedz Link
alexa83 Re: sesja w plenerze 27.07.07, 17:10 Jak tam dziewczyny wpadły wam jakieś nowe pomysły?? Ja ostatnio oglądałam zdjęcia znajomej i ma piękne na ściernisku z kopkami siana super, fajny pomysł też jest w stodole :D mieszkamy w takich pięknych okolicach, że wyjście na łąkę z ładnym widokiem na góry to super miejsce na plener:) Odpowiedz Link
ishka82 Re: sesja w plenerze 27.07.07, 22:03 My chyba będziemy mieć część zdjęć w parku w Pszczynie, a część w stadninie koni. Początkowo plener był planowany w dniu ślubu, ale straciliśmy fotografa i nowy namówił nas na plener po ślubie, po powrocie z wakacji. No i dzięki temu mogę sobie na stadninę pozwolić, bo nie muszę się bać, że się ubrudzę. Ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie, no i czy nam się koncepcja nie zmieni ;) A inne dziewczyny co wymyśliły? Odpowiedz Link
flora.gronkiewicz Re: sesja w plenerze 28.07.07, 11:29 Naoglądałam się już setki ślubnych zdjęć i chyba najważniejszy wniosek, jaki mi się nasunął, to fakt, żeby tło nie przytłoczyło Głównych Bohaterów. Oczywiście wiele zależy od aranżacji i punktu widzenia Fotografa, ale pełne przepychu zamki, bądź strojne wnętrza są z tego względu niebezpieczne. Najbardziej podobają mi się fotografie na łące/polu/ogródku, gdzie Para Młoda jest najważniejszym punktem, ale przyprawione jakimś konkretnym akcentem, np. wóz drabiniasty, stara drabina, siano. Kwestia gustu, a o nim wiadomo- się nie dyskutuje. Miłej soboty. Flora Odpowiedz Link
stella_22 Re: sesja w plenerze 29.07.07, 11:01 Też się zastanawialiśmy, gdzie robić plener i wczoraj rodzinka spod Bielska dała nam namiary na ogrody w Pisarzowicach. Ponoć są pięknie utrzymane, zrobione w różnych stylach. W poniedziałek muszę tam zadzwonić i popytać o cenę za wejście. A najlepiej podjechać i rzucić okiem jak to naprawdę wygląda. Nie chciałabym robić w Pszczynie przez to, że to już takie oklepane. Owszem - zdjęcia są piękne, ale wolałabym gdzie indziej. Zamek i muzeum odpada - nie podobają mi się zdjęcia w takich wnętrzach. Są - jak dla mnie - za bardzo przytłaczające. Odpowiedz Link
ola1311 Re: sesja w plenerze 02.08.07, 15:00 My będziemy mieć plener parę dni po ślubie, fotograf nam powiedział, że pojechalibyśmy do Pszczyny, zahaczając o jakieś pola i tory kolejowe w Grodźcu. Ale z tego względu, że mamy ślub i wesele w Szczyrku, to chyba też wyskoczymy na chwilkę z wesela. Odpowiedz Link
stella_22 Re: sesja w plenerze 02.08.07, 19:08 Koleżanka miała ślub początkiem lipca również w Szczyrku i też wyskoczyli tam na zdjęcia plenerowe. Oglądałam i wyszły naprawdę pięknie i spontanicznie. Skoro piękne krajobrazy będą tuż obok - to polecam :) My też zdecydowaliśmy, że oprócz zdjęć w ogrodach zrobimy też w górach - może akurat w Szczyrku... Odpowiedz Link
20005a Re: sesja w plenerze 06.08.07, 21:05 my tez zastanawialismy sie nad plenerem. Chyba wybierzemy jakąś piaskownię w Jaworznie i...dla odmiany plener na Równicy.:)) Odpowiedz Link
stella_22 Re: sesja w plenerze 23.08.07, 10:23 W poniedziałek zrobiliśmy zdjęcia plenerowe w Pisarzowicach, w ogrodach Eugeniusza Pudełko. Piękna zieleń, ławeczki, mostki, kwiaty - lubimy takie miejsca, więc byliśmy zadowoleni. Za wstęp nic nie płaciliśmy, uprzedziliśmy tylko wcześniej (chyba sekretarkę), że przyjedziemy. Odpowiedz Link
skrzyneczka Re: sesja w plenerze 15.02.08, 14:26 Może jakieś nowe pomysły na plener? Myślimy, żeby zrobic zdjęcia gdzieś w górach, może Dębowiec, Szyndzielnia... Pozdrawiam Odpowiedz Link
tusia_84 Re: sesja w plenerze 15.02.08, 16:38 A ja się zastanawiam nad plenerem w okolicy szlaku Orlich Gniazd :) Odpowiedz Link
gaba_86 Re: sesja w plenerze 11.03.08, 11:17 Moi znajomi oprócz Pszczyny mieli jeszcze zdjęcia nad stawami w Dankowicach i w sarym kamieniołomie w Kozach... Odpowiedz Link