Dodaj do ulubionych

nowa PIZZERIA???

30.06.04, 23:10
Pizzeria Venezia ul. Kołłątaja 6

coś nowego czy poprostu jestem niedoinformowana? Dostałam dziś ulotkę
reklamującą owy lokal i to co w nim serwowane + promocje i tak się
zastanawiam gdzie i co to jest?
Obserwuj wątek
    • jacaaa2 Re: nowa PIZZERIA??? 01.07.04, 12:54
      a ja tam cos juz widziałem i wiem gdzie to ,bo w lokalu po dawnej Homoli
      naprzeciwko kromera
      • giks Re: nowa PIZZERIA??? 02.07.04, 10:15
        a no widziałam, jak tam robili jakieś remonty :)
        Dzięki jaca za info
    • utumno Re: nowa PIZZERIA??? 02.07.04, 14:45
      Koniecznie odwiedzę jak tylko otworzą. Bo lubię PIZZĘ, ale nie pizzę - bułę
      jaką serwują np. w Mega, z której tłuszcz zmieszany z sosem cieknie po
      brodzie...Uh!
      Najlepsza obecnie według mnie pizza (pomijając robioną w domu) w Gorlicach jest
      to pizza "włoska, na cienkim cieście"(tak w oryginale w menu) robiona w
      Rafaello.

utumno - postrach pizz
      • giks Re: nowa PIZZERIA??? 02.07.04, 14:52
        tak tak tak racja Rafaello No1.
        Mega kiedyś bywała dobra ale ale to było dawno teraz to już nawet nie wiem bo
        nie odważe się tam nic zamówić....
        Ale w Rafaello nie zawsze mieli taką dobrą pizze początki były kiepskie ;)

Mam nadzieję że ta nowa będzie się jakoś wyróżniać od pozostałych pozytywnie
        oczywiscie ;)
        • jacaaa2 Re: nowa PIZZERIA??? 06.07.04, 20:43
          podobno jutro otwarcie-tak mi sie jakaś kartka na oczy rzuciła jak dziś
          przejezdzałem
          • utumno Re: nowa PIZZERIA??? 27.07.04, 10:57
            No i co?
            Otworzyli wreszcie ? Ktoś coś wie ?
            Jak przechodziłem tydzień temu to kłódka jeszcze wisiała , choć godziny
            otwarcia były już wywieszone...
            • jacaaa2 Re: nowa PIZZERIA??? 27.07.04, 16:19
              no wlasnie kiedys i ja widzialem ze otwarta ,ale jak w niedziele chcialem zjesc
              tam pizze to było zamkniete -ciekawe dlaczego??
              • jacaaa2 Re: nowa PIZZERIA??? 03.08.04, 19:18
                i kolejna niespodzianka-dziś zauważyłem ze robi sie tam remont-czyli wychodzi
                na to ze remont po remoncie?????????????????????????????????ja tego za cholere
                nie rozumię?
                • boski_yaro Re: nowa PIZZERIA??? 03.08.04, 19:35
                  ja to się wogóle dziwie że ktoś wydał zgodę na istnienie w tym miejscu
                  gastronomi Zastanawiam się gdzie ktos z sanepidu miał oczy lub ile za to wziął
                  w łape bowiem stan techniczny tego lokalu napewno nie pozwalał by istniała tam
                  kuchnia szykująca coś do podawania na ciepło Bynajmniej nie znam smaku
                  tamtejszych specjałów ale napewno moja noga tam nie postanie
                  • utumno Re: nowa PIZZERIA??? 03.08.04, 22:15
                    Moja noga postanie. Do zrobienia dobrej pizzy w lokalu wystarczy: kilka czystych
                    naczyń, stół, piec opalany węglem drzewnym lub drzewem i zdolny kucharz.
                    Oczywiście nie spodziewam się w/w "cudów" ale raz można spróbować. A lokal jak
                    lokal. Jak dawniej była tam "Homola" to będąc uczniem szkoły średniej bynajmniej
                    nie narzekałem na warunki higieniczne. No i jako pierwszy lokal w mieście Homola
                    miała stale na wyposażeniu flippery. Oczywiście poza różnymi przewoźnymi
                    "salonami gier" w wozach typu Drzymała... Ciekawe czy ktoś te czasy pamięta, czy
                    też może ludzie tak długo nie żyją...
                    • jacaaa2 Re: nowa PIZZERIA??? 03.08.04, 22:28
                      heee-a gdzie sie poznawały dzisiejsze z kilkunastoletnim dziś stażem
                      małżenstwa jak nie tam ,gdzie sie piło pierwsze wino z pod stołu ,gdzie sie
                      paliło pierwszego papierosa i wreszcie gdzie sie chodziło na labę jak nie tam -
                      no może jeszcze do stokrotki gdzie było nieco podobnie jak na te czasy klimaty
                      • utumno Re: nowa PIZZERIA??? 04.09.04, 17:13
                        Dzisiaj widziałem że nowa pizzeria dalej nie jest otwarta. Czyżby szykowało się
                        coś ekstra, z piecem na drewno ? ;-)
                    • basman.gorlice Re: nowa PIZZERIA??? 05.09.04, 13:22
                      utumno napisał:

> a
                      > miała stale na wyposażeniu flippery. Oczywiście poza różnymi przewoźnymi
                      > "salonami gier" w wozach typu Drzymała... Ciekawe czy ktoś te czasy pamięta,
                      cz
                      > y
                      > też może ludzie tak długo nie żyją...

Hehe. Jak nie jak tak. Jak się pół dzieciństwa spędziło u Jurka Burakowskiego w
                      budzie, i się tam niejedną monetę wrzuciło... Teraz mamy komputery ;-).
    • smolkowicz_a Re: nowa PIZZERIA??? 13.10.04, 22:22
      Byłam tam już dwa razy i muszę przyznać, że bardzo mi smakowało. Jadłam
      spaghetti z sosem koperkowo-łososiowym. PYCHA! I porcje jakie duże! Mąż jadł
      pizze i też mu smakowała. Dzisiaj jadłam sałatkę grecką i była równie pyszna!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka