Dodaj do ulubionych

Diabeł dla maleństwa

05.02.11, 17:16
Nie wiem jaki prezent kupić niemowlakowi na pierwszą wizytę

sedno - Królowa Mieczy
z takiego prezentu będzie zadowolenie - Diabeł
taki nie - Słońce, Sąd
wynik - Królowa Pucharów

niekupować raczej zabawek. Sąd to też narodziny dziecka więc może niczego standartowego czego można się spodziewać z tej okazji.
Co to może być?
Obserwuj wątek
    • pacha.mama Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:18
      Może rodzice liczą na pieniądze po cichu?
      • misboaa Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:33
        pacha.mama napisała:

> Może rodzice liczą na pieniądze po cichu?

Też tak pomyślałam, ale to nie są aż tak bliskie osoby i wydawało mi się, że nie wypada.
    • krolowa.mieczy Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:39
      Sedno masz Qmieczy a więc bądź praktyczna - coś, co sie przyda rodzicom. Z Diabłem kojarzę elektroniczną nianie (masz niewidzialna smycz - przed chwilą zajrzałam do pierwszego z brzegu sklepu internetowego - za 126zł już kupisz, ale są i po 500zł); albo karuzelę z matą, podgrzewacz do butelki, ; Jeśli typowo dla dziecka to w czerwonym kolorze, bo ten kolor przyciąga wzrok, co jest ciepłe itp
      smile
      • ma_ewa01 Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 19:25
        O kurcze pomyślałam dokładnie o tym samym - elektroniczna niania lub podgrzewacz do butelek...
        Msmile
        • misboaa Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 22:34
          ma_ewa01 napisała:

> O kurcze pomyślałam dokładnie o tym samym - elektroniczna niania lub podgrzewac
          > z do butelek...

Musiała bym zrobić wywiad czy już nie mają,
          ale to pasuje smile
    • coill Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:40
      fktycznie typow dziecience rzeczy odpadaja. moze łańcuszek z czyms,talizman itp? to mi pasuje do 15.

• misboaa jakiego oczekują od nas 05.02.11, 17:46
        Zrobiłam personalne zapytanie czego oczekują od na bo tamoto mogło być zbyt ogólne
        sedno - 10 Buław
        tego oczekują od nas - Rycerz Buław
        tego nie oczekują - Kochankowie
        wynik - Królowa Pucharów
        Specjalnie chyba tym głowy sobie nie zaprzątają.
        Znowu ten sam wynik. Liczą na naszą inwencję? Królowa wspominała o czerwonym a tu jak w mordę strzelił czerwony big_grin
        VI żeby nie było zbyt zobowiązujące?
    • zainteresowany1977 Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:43
      Karty na to?, oj rodzynko smile
      • misboaa Re: Diabeł dla maleństwa 05.02.11, 17:47
        zainteresowany1977 napisał:

> Karty na to?, oj rodzynko smile
        >

To są bardzo poważne sprawy smile Zdziwienie zdradza twoją bezdzietność big_grin
        • misboaa Re: Diabeł + Ryc Buł 05.02.11, 17:50
          To może być coś wciągającego. Coś co będzie pochłaniało uwagę dziecka, a Rycerz wpływa na rozwój. Może nie zabawka dla samego bawienia, ale coś co dziecko rozwija?
          • krolowa.mieczy Re: Diabeł + Ryc Buł 05.02.11, 17:56
            Ile miesięcy to dziecko ma? Napisz, to podrzucę co wiem, bo jestem na etapie roczniaka smile
            • krolowa.mieczy Re: Diabeł + Ryc Buł 05.02.11, 17:57
              Już wiem!!!
              Chodzik jak w mordę strzelił!!!
              Nasza Jula ma taką śmieszną kaczuchę big_grin
              https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/62/51/58/1362515836
              • sky3six Re: Diabeł + Ryc Buł 05.02.11, 18:32
                a ten niemowlak to mniej miesięczny czy zblizajacy się do roczku?
                Bo dobrą zabawką są zwyczajne klocki. Długo inspirują do zabawy, rozwijają dziecko, mają szereg zalet, bo i rozwijaja kreatywnosc, i wzmagaja inwencję własną.Ale nie klocki typu lego, bo te są dla starszych. Kiedys były takie drewniane. Mozna było nimi stukac, ukladac wiezę, most, pociąg, wkladac do buzi i sprawdzac twardosc ( to w tych czasach,kiedy nie było histerii z powodu zarazków). Tyle, ze takie zwyczajne, drewniane klocki wymagają tez udziału rodziców, czy wspólnie z dzieckiem, przynajmniej na poczatku cos z dzieckiem pobudują, no i od wieku dziecka, bo 3 miesięczne stanowczo za małe, blizej roczku juz bardziej.
                Nie wiem, jak się to ma do tarota, ale rozwojowo jak najbardziej.
              • misboaa Re: Diabeł + Ryc Buł 05.02.11, 22:39
                Chodzik jak w mordę strzelił do Rycerza Buław big_grin
                Maleństwo ma już ponad miesiąc, ale prezent nie musi być koniecznie do takiego wieku.
                Dzięki za pomoce, mam jeszcze troszkę czasu to coś wymyślę pod to konto, przecież jeszcze chrzciny będą big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka