Gość: ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 12:20 Co z wjazdem i wyjazdem z ulicę Energetyków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jassp Re: Plan objazdów ulicy Zbrowskiego IP: *.stat.gov.pl 04.07.03, 12:32 Wszystko OK. Tylko dlaczego "takie rzeczy" rozpoczyna się w sezonie wyjazdów, uropów i najwiekszego ruchu samochodowego? Czy nie lepiej byłoby najpierw zbudować 2 nitkę ul. Żółkiewskiego, a potem modernizować skrzyżowanie. Słyszałem że mają być światła na tym skrzyżowaniu, to jak w zime przy lekko oblodzonej nawierzchni mają się zatrzymać samochody na światłach (szczegónie te 24 -tonowe)gdy będą zjeżdżały z wiaduktu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REJF Re: Plan objazdów ulicy Zbrowskiego IP: 213.199.199.* 04.07.03, 13:40 > Wszystko OK. Tylko dlaczego "takie rzeczy" rozpoczyna się w > sezonie wyjazdów, uropów i najwiekszego ruchu samochodowego? NO wiadomo, żeby się przydało, ale jak to mówią "na bezrybiu i rak ryba". Myślę, w takim razie ż emożemy się cieszyć, że wogóle coś się dzieje. > Czy nie lepiej byłoby najpierw zbudować 2 nitkę ul. > Żółkiewskiego, a potem modernizować skrzyżowanie. Wtedy od razu podniosłyby się głosy, żeby dociągnąć drugą jezdnię od razu do ronda kozienickiego, a przecież po drodze jest jeszcze pojedyńczy wiadukt, więc należałoby postawić drugi... "Chciałaby dusza do raju, ale grzechy nie puszczają" > Słyszałem że mają być światła na tym skrzyżowaniu, to jak w zime przy lekko > oblodzonej nawierzchni mają się zatrzymać samochody na światłach > (szczegónie te 24 -tonowe)gdy będą zjeżdżały z wiaduktu? A zapewne podobnie jak to ma miejsce w przypadku skrzyżowania Żeromskiego ze Zbrowiskiego. Tam także zjeżdżając z wiaduktu napotykamy na sygnalizację świetlną. Koncepcje rozwiązań węzłów drogowych w Radomiu nie są zbyt górnolotne i pozostawiają wiele do życzenia. Myślę, że mimo wszystko musimy się cieszyć z tych czasem neiwielkich prac próbujących poprawić komfort i bezpieczeństwo jazdy - oczywiście nie poprzestając na nich, a doopingując i popychając do działania wszystkich mogących działać coś w tym temacie. Darz bór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Plan objazdów ulicy Zbrowskiego IP: *.radom.pl 05.07.03, 22:07 Wszystko cacy, wyznaczono objazdy i musimy to przecierpieć. Tylko nurtuje mnie od dłuższego czasu jedna sprawa, która teraz dobitnie wychodzi na jaw. Jest trzy ulice prawie do siebie równoległe: Żółkiewskiego, która będzie zamknięta, Perzanowskiej, którą zrobiono objazd, chociaż jest w sporej części prawie polną szosą (ubito ją pospiesznie ostatnio, fakt!) i trzecia: .............. Brzustowska, wyłożona na całej długości betonową kostką, idealna wydawałoby się na objazd. Tylko, że dziwnym trafem od paru lat obowiązuje na niej ........ zakaz ruchu! Na ulicy, po której obu stronach znajdują się zwykłe gospodarstwa rolne. A może nie tylko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gel Re: Plan objazdów ulicy Zbrowskiego IP: *.tkdami.net 07.07.03, 07:24 Obowiązuje zakaz ruchu ale nie dotyczy dojazdu do posesji a dlatego ze wczesniej samocody ciezarowe robiły sobie tamtedy skrót Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Plan objazdów ulicy Zbrowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 09:10 Gość portalu: gel napisał(a): > Obowiązuje zakaz ruchu ale nie dotyczy dojazdu do posesji a dlatego ze > wczesniej samocody ciezarowe robiły sobie tamtedy skrót Jakby chodziło o ciężarowe, to nie właściwszy byłby znak B5 Zakaz wjazdu samochodów ciężarowych? :-) Odpowiedz Link Zgłoś